PS5 4k hdmi signaali jakaminen kahdeksi, toinen 4k telkkariin ja toinen 1080p tukevaan kaappauskorttiin - mahdoton idea?

Liittynyt
20.03.2017
Viestejä
157
Kokosin ja tarkoituksena huomenna lahjoittaa yllätyksenä kovia kokeneelle kaverille (jolla vakavia terveysongelmia) pc-kokoonpanon jolla hän pääsee streamaus-harrastuksessa alkuun ettei aika käy kotona pitkäksi. Ostin tuohon kokoonpanoon Elgaton HD 60 Pron kun löysin moisen uuden suht edullisesti. Tuo korttihan ei puheiden mukaan tykkää kuin max 1080p signaalista sisäänpäin, itse olen vastaavaa korttia käytellyt vuosikaudet mutta lähinnä vain Nintendo Switchin signaalin sisäänsaamiseksi. Kokeilemaan en ole päässyt kun ei 4K lähdettä itsellä ole mutta ainakin omasta PC:stä 1440p signaalin tarjoaminen päänäyton displayport liitäntä kloonattuna HDMI porttiin pakottui 1080p kun HDMI oli kiinni tässä tuoreeltaan kootussa kokoonpanossa ja nimenomaisessa Elgaton kortissa.

Kysymys kuuluukin löytyykö sellaista splitteriä joka osaisi skaalata kaappauskortille menevän kuvan alas 1080p ja syöttää läpi (passthrough) sen 4K signaalin muuttumattomana toisesta portista jolloin kaveri voisi isolta ruudulta pelailla ns. täydellä laadulla. Voi kuulostaa vähän utopistiselta kysymykseltä.

Toinen on tietty vain ostaa 4K tukeva kaappauskortti (kustannus ~200e ja näin tehdään jos ei muuta järkevää vaihtoehtoa ole) mutta toisaalta se kuva kuitenkin joka tapauksessa skaalattaisiin PC päässä alas vähintään siihen 1080p, todennäköisemmin 936p / 720p.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 272
HDfuryllä pitäis tuohon olla kyllä tuotteet. esim. Arcana, Integral, Vertex. Noiden supportti tekee myös custom firmiksiä asiakkaan mieltymyksien mukaan tarvittaessa ja ongelmatilanteissa. Olet aika symppis kaiffari btw :D
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
20.03.2017
Viestejä
157
Kiitos vinkistä, ovat vaan kautta linjan sen verran tyyriitä että 4K kaappauskortti taitaa tulla edullisemmaksi. Mutta hyvä tietää että tuollainen pulju on koska tälle saattaa olla itsellä käyttöä, lisäsin kirjanmerkkeihin.

Testailtiin siinä toisen kaverin tykönä (jonka luona koneen luovutin tälle kenestä puhuin) hänen PS5:lla miten tuo käyttäytyy ja tokihan tuon kortin kautta signaalin kiertäessä pakottui odotetusti 1080p ilman HDR (siis jopa vain läpisyöttönä). Oli vain tämä kelle konepaketti meni sitä mieltä että hän voi ihan hyvin streamatessaan pelata 1080p ja ilman HDR. Liekö nöyryyttään vai rehellisesti tätä mieltä (ei se 1080p +70" ruudulla ihan järkyttävältä ainakaan Cyberpunkissa näyttänyt) mutta kerroin että 4K kortti on olemassa joka tukee 4k hdr signaalin läpisyöttöä ja osaa samalla muuntaa HDR:n SDR signaaliksi jolloin sen videon resoluution voi sitten PC:n sisällä käsitellä pienemmäksi. Joten katsellaan :tup:
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 744
Testailtiin siinä toisen kaverin tykönä (jonka luona koneen luovutin tälle kenestä puhuin) hänen PS5:lla miten tuo käyttäytyy ja tokihan tuon kortin kautta signaalin kiertäessä pakottui odotetusti 1080p ilman HDR (siis jopa vain läpisyöttönä).
Tälläistä ratkaisua olisin itsekin ehdottanut. Turhaa kikkailua laittaa splitterit yms kun läpisyöttö hoitaa homman.
 
Liittynyt
20.03.2017
Viestejä
157
Tälläistä ratkaisua olisin itsekin ehdottanut. Turhaa kikkailua laittaa splitterit yms kun läpisyöttö hoitaa homman.
Ilmaisin ehkä hieman epäselvästi tuolla, signaali siis myös pakottui läpisyötön kautta kulkiessaan 1080p. Eli PS5 näkee tuon kortin näyttölaitteena joka tukee 1080p ja menee sen ehdoilla, läpisyötön läpi isolle 4K telkkarille jatkaa edelleen se pakotettu 1080p.

Haussa alunperin oli siis splitteri joka olisi tuon pleikkarin signaalin jakanut kahdeksi, toista linjaa pitkin telkkarille 4K muuttumattomana ja toiseen linjaan se olisi skaalannut signaalin alas ("kertomatta" tätä pleikkarille) siihen 1080p jota kaappauskortti osaa tulkita. Tosiasia lienee nyt vain että vaikka tämä onkin mahdollista on halvempi ratkaisu ostaa vain 4K-kaappauskortti. Toki tähän ei nyt tarvitse vielä lähteä kun loppukäyttäjä oli tyytyväinen ajatukseen toistaiseksi 1080p pelaamisesta silloin kun nauhoittaa/streamaa.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
142 889
Viestejä
2 726 518
Jäsenet
52 941
Uusin jäsen
JarkkoN

Hinta.fi

Ylös Bottom