Prosessorit

Tila
Keskustelu on suljettu.
Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
680
Oletteko huomanneet käytölle, sekä jo vallinneitten käyttölämpötilavaikutuksille altistuneissa toistensasuhteen samankaltaisissa prosessoreissa mittailun ja testailun aikana kehkeytyneitä eroavaisuuksia?

Esimerkki:

Ostin AMD Phenom II X6 1090T suorittimen, joka toimi todella hyvin. Kokeilin jäähdytykseksi peltier elementtiä, joka lämpesi kovasti testailu alusta alkaen. Windows käynnistyi ja ennätin käynnistää CPU Temp -ohjelman, joka näytti lämpötiloiksi jopa 98-99 Celsiusta. Sammutin koneen niin nopeasti kuin suurella raavaalla, tanakoituneella ja rehvakkaalla, mutta asiasta jo hieman säikähtäneellä kehollani suoraan järjestelmävirtalähteen power (OFF) -switchistä, joka on tottakai virtalähteen takaosassa. Kone sammui täysin ja saatoin purkaa peltier -testikokoonpanosta liian keveän tuulettimen, sekä varsinaisen peltier -jäähdytinosan. Palautin paikoilleen jo aikaisemmin 'todella hyvin' toimineen ilmajäähdytysfantsun ja kone käynnistyi jälleen mutkattomasti, eikä virheilmoituksia ilmennyt. Ongelma on, että nyt peli ei enää toistu yhtä smoothisti. Onko todella mahdollista, että peli ei toistu kunnolla vain siksi, että lämpötila kävi 99 -Celsiuksen kieppeillä, vai kärsinkö post-traumaattisesta stressioireyhtymästä, joka aiheutui kun huomasin, oivalsin ja sisällytin ongelmakohdanteen kokemusperäiseen testitilannekokemuspohjaiseen odotukseeni, jolloin pettymys pääsi syntymään, enkä enää kykene kohtaamaan superhyvää uutta laitteistoani ns. onnellisena, kaikkea siistiä muutenkin kokevana ihmisenä?

Muuttuuko prosessorinsisäisten johteitten koostumus, vaste- ja reaktiiviarvot jos ne ovat hetkellisesti ylittäneet tietyt raja-arvot lämpötilan, ja myöskin virtausten suhteen?

Tiedän, että ainakin liian korkeataajuuksinen säteily aiheuttaa erroosiota ja tiedän metallin koostumuksen muuttuvan tietyissä lämpötiloissa, jolloin metallin pinta yleensä tummenee ja siihen kehittyy värien aaltoilua. Olisko nyt niin, että uuden suorittimeni johteisiin ilmestyi lämpöaaltoilua, joka luonnollisesti tapahduttuaan aiheutti sen, että metalliset johteet ovat nyt lämpöväreilleet ja niiden koostumus sisältää poimuttunutta lämpömuutoksen aiheuttamaa rakenteellista kerrostumista ja täysin mutkaton, tasainen ja smoothi toistuminen ei vain tapahdu kun puhdas sähkövirta ei enää kuljekkaan tasalaatuista metallirakennetta pitkin, vaan kohtaa matkallaan poimuttunutta lämmönaiheuttamaa resistanssia.

Harmittaahan tuo. Se siis toimii, mutta näkymä on kuin "lämpöhalvausta kohti kulkemista". Prosessorin testitulokset ovat öpaut normaalit, vaikka täyttä varmuutta en voi sanoa, kun en testannut prosessoria ennen peltier -koetta.

Lisäksi arvelen metallinsisäisten hydrogen -muodostelmien hajonneen ~100 -asteessa, jolloin vesi alkaa kiehua, vaikka metalli ei vielä hajoaisikaan.

Tästä viisastuneena. Älä päästä prosessoria koskaan ylitse tietyn lämpöraja-arvon, tai menetät täydellisen vasterespostiikan.

Vastaavia kokemuksia?
 
Jaa-a, nyt meni yli ja ympäri. :D

No tuon peltierin käyttö on kyllä jotain uutta.

Onko ne pelit tosiaan hidastuneet, eli oletko mittaillut frapsilla tms.?
 
Tila
Keskustelu on suljettu.

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
261 536
Viestejä
4 539 570
Jäsenet
74 817
Uusin jäsen
pepponen

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom