Project [No Name]: reboot \ X99 \ SLI \ Custom WC \ ~17L \ Sponsoroitu \

Markkedi

:smoke:
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
775
On tullut taas aika käynnistää jonkinlainen projekti ja siihen alustuksena siirretään vanha projekti kokonaisuudessaan toiselta foorumilta tänne.

Eli suunnitelmissa käyttää kaikkia metalliosia vanhasta projektista ja ympätä tilankäyttöä vielä enemmän kun vanhaan jäi tilaa vaikka kuinka paljon. Suunnitelmissa M-ATX emoa ja SLI:tä tms. vähentämään tuota hukkatilaa :D

Aikataulusta sen verran että se on auki. Eli riippuu miten saan aikaa uuden työn, vaimon ja tulevan lapsen välissä palloteltua.

Mutta kerrataanpa ensin vanhaa projua jonka olen koonnut helppolukuiseen aikajärjestykseen spoilereiden taakse. Projekti alkoi 30.11.2012 ja viimeinen päivitys tuli valmiiksi 01.11.2013.



Projektin aloitus:
Dodiin, nyt kun on kiireet hellittäneet muista puuhista ja on jälleen tilaisuus tehdä kotelo niin siihenhän on tartuttava. Tällä kertaa ei mennä halvimmalla ja nopeimmalla tavalla vaan tärkeimpänä on laatu kun kerran on mahdollisuus tehdä hyvin, eikä tarvitse kaikkea kopio-Dremelillä ja omilla patenteilla tehdä :D Nyt siis on käytössä metallipaja kaikkine laitteineen ja toivon muistavani vielä että miten niitä kaikkia käyttää.

Kotelon materiaaliksi tulee alumiini ja kyljet tulee ainakin 2,5mm alumiinilevystä. SketchUpilla koitin jotain suunnitelmaa saada aikaiseksi mutta ei niin ei. Mitat ovat osapuilleen (L)300mm x (P)350mm x (K)150mm ja kaikki mitat saattavat muuttua. Periaatteena ollut että mahdollisimman pieneen tilaan paljon kaikkea :D

Tällä hetkellä projekti etenee suunnittelulla ja taloudellisen tilanteen ja projektin hinnan takia sponsorien haalimisella että saisi tämän hieman vauhdikkaammin ja mukavammin käyntiin. Luultavammin vielä ensi viikko menee neuvoteltaessa ja suunnittelussa ja sitten projekti voikin pyörähtää käyntiin.

Ja ettei pelkäksi tekstiksi mene niin laitetaan yksi kuvakin josta näkee miten osat koteloon tulevat. Ainakin tuuletinsäädin puuttuu tästä kuvasta mutta sille onkin erikoisempaa suunnitelmaa luvassa.


Uusin versio suunnitelmasta. Vanhat löytyy täältä.

Osien mallit löytyy täältä SketchUp Components Collection


Komponentit
Prosessori: Intel Core i7 2600K (Hommattu)
Emo: Gigabyte Z77N-Wifi (Hommattu)
Muistit: Kingston HyperX Beast 16GB (Saatu)
Näyttis: HD6950 @ 6970 (itsellä)
Poweri: Super Flower Golden King Platinum 550w (Tulossa)
SSD: 2Kpl Kingston HyperX 3K 120GB Raid0 (Saatu)

BitFenixiltä
BitFenix 8-Pin EPS12V 45cm - sleeved red/black
BitFenix 8-Pin EPS12V 45cm - sleeved black/black
BitFenix 24-Pin ATX 30cm - sleeved red/red
BitFenix 24-Pin ATX 30cm - sleeved black/black
BitFenix Molex to SATA Adapter 45 cm - sleeved black/black
BitFenix Molex to SATA Adapter 45 cm - sleeved red/black
BitFenix Molex to 3x Molex Adapter 55cm - sleeved black/black
BitFenix Molex to 3x Molex Adapter 55cm - sleeved red/black
BitFenix 6-Pin PCIe 45cm - sleeved red/black
BitFenix 6-Pin PCIe 45cm - sleeved black/black
BitFenix 8-Pin PCIe 45cm - sleeved red/black
BitFenix 8-Pin PCIe 45cm - sleeved black/black
BitFenix 2-Pin I/O-Panel 30cm - sleeved black/black
BitFenix 2-Pin I/O-Panel 30cm - sleeved red/black
BitFenix SATA 3 Cable 30cm - sleeved black/black
BitFenix Alchemy Connect 6x LED-Strip 12cm - red x3
BitFenix Alchemy Connect 15x LED-Strip 30cm - red x3
BitFenix Recon 5,25 Fan Control panel - Black


Vesijäähyn osat





SPONSORED BY







Update 1: Kotelon suunnittelua
Etenee, etenee! Suunnitelmat paranee ja metodit varmistuvat. Alumiini osaset anodisoidaan mustiksi ja punaisiksi ja kotelon suunnitelma selkeytyy kun hokasin että miten sketchup toimii :D


Edit: ja tämän päivän tuotoksia.

Tässä nyt alustavia kuvia oikean kokoisilla osilla ja mitoilla. Paikat saattaa muuttua esim pumpulla ja/tai etummaisella radilla.





Update 2: BitFenixin kamat saapuivat
Dodiin, Joulukiireet pukkaa jälleen perheellisellä päälle niin ei ole päässyt alumiinia vielä nöyryyttämään :( Mutta nyt on Gigabyten kanssa juteltu ja juttelut jatkuu tammikuussa (toivottavasti mukavin tuloksin :kippis: )


Tällä kertaa kuitenkin päivitykseen johti eilisen posti tätin tuoma paketti joka yllätti itsenikin. Sieltä tuli BitFenixin paketti josta löytyi seuraavaa.



ja heti täytyi tietenkin testata ledien toimivuus




Kun avasin ensimmäisen johto pussin niin huomasin että sleevi oli oikein mukavaa kankaista ja erittäin tiheää. Verrokkina myöskin melko tiheää kiinan sukkaa joka on kuitenkin muovisempaa.

BitFenix

Isompana


Kiinan sleevi

Isompana


Sukkien hiplaamisen jälkeen pitikin alkaa vaihtelemaan piuhojen paikkoja että saa nätit kaksi väriset piuhat





Nyt kuitenkin takaisin väkertämään piuhoja (Neulalla ja niitillä) ja suunnittelemaan tuuletinsäätimen muokkailua ;)

Update 3: Metallitöiden aloitus
Dodiin, vihdoin pääsin runkoa vääntämään ja suunnitelmissa olevat punaiset osat sain valmiiksi (paitsi jalkoja) :kippis: Ensi kerralla sitten tig laulamaan, tai mig, toivottavasti jo ensi vkl.



Alkuun kun oli palikoiden mitat selvillä niin pääsi leikkailemaan hieman vanhemmalla leikkurilla. Leikkuri teki kuitenkin joissain kohdissa huonoa jälkeä ja alkoi metsästys terän hyvästä metrin pätkästä joka tekisi parempaa jälkeä.




Hyvä kohta kuitenkin löytyi ja palat sai leikattua hyvällä menestyksellä. Kuvassa on kalvot päällä ja tallojen jäljistä tai muista roiskeista ei jää mitään lopulliseen pintaan :)




Kanttaaminen olikin jo oma hommansa kun alunperin aioin käyttää pientä ja kätevää käsikäyttöistä kanttikonetta mutta siitä oli päässyt levyn kiristyksen hydraulinesteet vuotamaan ja levy ei suostunut pysymään paikallaan. Muutenkaan ei meinannut taittua pitkä soiro tuolla pienellä vehkeellä niin sain käyttööni isomman särmäyskoneen. Mutta tämä oli vanhempaa mallia ja sen käyttöön saamiseen meni suunniteltua kauemmin ja jälleen tuli testikappaleet tarpeeseen.




Kantatut palaset päätin leikata rälläkällä ja millin terällä koska tuntui se luonnollisemmalta kuin saha joka oli pajalla. Tällä kertaa ei ongelmia ollutkaan kun ei suurempia masiinoita tarvittu :)




Alkuperäiset piirustukset oli mittauspisteen vieressä varmuuden vuoksi jos papereissa sattuisikin olemaan virhe.


Kuvia ei valitettavasti järkyttävästi ehtinyt saamaan koska meinasi muutenkin tulla kiire kun suuremma koneet nousi kapinaan. No eipä välttämättä mitään mielenkiintoista edes jäänyt kuvaamatta? Kommentoikaa jos seuraavalta paja käynniltä haluatte jostain enemmän kuvia :comp:



Sponsored By:






 
Viimeksi muokattu:

Markkedi

:smoke:
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
775
Update 4: Metallityöt jatkuu
Taas tuli käytyä koteloa vääntämässä mutta eipä päässyt taaskaan hitsailemaan kun ei oltu huomattu että pajan tig olikin tasavirtainen niin ei alumiinin hitsaus onnistunutkaan :( Nyt suunnitelmissa seuraavaksi koittaa migillä samaa temppua kun kerran kaikki vermeet siihen löytyy. Ellei tuolla onnistu niin sitten siirryn suosiolla materiaalissa rosteriin. Mutta tänään sain aikaiseksi huimat neljä 3mm reikää ja niille kierteet niin sain emolevyn korokkeet sentään ruuvattua paikoilleen :D Myös virtalähde on saapunut ja sitä pohdiskellut aikani kuluksi. Myös muuta roinaa tullut hommattua (kts. aloitus postaus) ja tällä hetkellä käytössä ja testissä että kaikki toimii :comp:

Kumminkin muutama kuva tämän päivän hurrrrjasta urakasta :kippis:



Tarvittavat työkalut.



Kuvassa vanhat reiän paikat eli ei mennyt huti :D Kierretappi on muuten 3,5mm.



Ja siinä pysyy.


Mielipiteitä projektista tähän asti?

Update 5: Metallin työstö ei lopu koskaan
Etenee etenee.



Vanha Kemppi pelittää yllättävän hyvin.



Hieman täytettä reunahaavoihin ja tuulen poistaman kaasun paikkailua.



Kehikon parin millin heittojen vuoksi on loppu rakentaminen vaikeampaa. Olisi pitänyt katsoa kolmanteen kertaan mitat :(





Tulihan siitäkin jotain vaikka ei täysin suoraa kerrasta tullutkaan. Mutta sen korjaan seuraavaksi.



Joutuu sitä outoja virityksiä pöytään hitsaamaan että saa runkoa oikaistua ja samalla laitoin pohjalevyn niin suoristunut kehikko sai tukea.



Ja siihen päättyy tämän päivän projekti päivitys :kippis:


P.S.

Arvoitus, mihin ovat alla olevat kulmat?


Update 6: Sovittelua ja vesikamojen saapumista
Päivitystä, eilen pääsin taas pajalle värkkäilemään ja oli yllättävän tuottelias päivä. Sain emon tarjottimen kiinnikkeet hitsuuteltua paikalleen ja tehtyä takapaneelin levyn valmiiksi ja kiinnikkeitä sille. Mutta laitetaanpa kuvia vaihteeksi.

Edit: Takapaneelin levystä ei kerennyt ottamaan kuvaa kun aika viiletti sellaista vauhtia että tajusin vasta kuudelta illalla katsoa kelloa. :D










Mutta eihän se siinä ollutkaan! Kotiin mennessäni muistin että olin tilannut Jimmyltä vähän tavaraa ja käväisin ne postista noutamassa. Tällaista sieltä laatikosta tuli ulos :p





 
Viimeksi muokattu:

Markkedi

:smoke:
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
775
Update 7: Pieniiä iloja sponsorilta
Pientä päivitystä.

Odottelujen jälkeen se sitten varmistui. UPS toi tänään paketin, hieman pienemmän puoleinen mutta kuuleman mukaan toinen paketti tulee eri osoitteesta :)

Mitäkö sieltä sitten tuli? No rammiahan sieltä, 16GB HyperX Beast muistia, tarkemmalta malliltaan KHX16C9T3K2/16X. Vielä odotellaan levyjä saapuvaksi joiden aikataulusta ei ole tietoa. Mutta niistä sitten lisää kun saapuvat :)

Kiitokset Kingstonille joka sponsoriksi päätti ryhtyä!


Update 8: Kingstonin kamojen ihmettelyä
Dodiin, edistystä on mukavasti tapahtunut vaikka ei päivityksiä ole järkyttävästi näkynytkään. Etummaisen jäähdyttimen eteen on alumiini levy tehtynä ja tuuletinsäätimen paikka on vahvasti päätetty että se tulee edessä olevan jäähdyttimen ylle :) Myös ohuemman jäähdyttimen kiinnitysrauta on tehtynä ja virtalähteen johtojen peittämiseksi on myös suunniteltuna jotakin. Montaa muutakin on tehtynä mutta niistä lisää seuraavan kunnon päivityksen yhteydessä :)

Viime viikolla myös saapui odottamani Kingstonin paketit. Niistä teen pienen arvostelun kun saa pakettia siihen kuntoon että voi käyttiksen asennella yms. Mutta laitetaan parit kuvat etukäteen noista saamistani tuotteista :)






Update 9: BitFenix Reconin muokkailua
Jahas, kuten eilen olikin puhetta niin laitetaan tuon tuuletinsäätimen värin vaihdosta hieman juttua kun ei tuo vakio vaalean sininen taustavalo istu kotelon värimaailmaan.





Tuuletinsäädin orkkis kunnossa ja normi valoilla.





Purkaminen oli yllättävän helppoa, neljä ruuvia vain kulmista pois ja tavarat purkautui nätisti. Ainoastaan kosketuspaneeli on liimattu etupaneeliin ja sen irroittamisessa piti olla varovaisempi.




BitFenix Recon purettuna ylimääräisestä muovista ja metallista.





Seuraavaksi katsotaan että millä se väri muutetaan. Tähän käytän värillistä piirtoheitinkalvoa mutta kalvo ei ole tarpeeksi punaista vakiona ja punaisempaa en löytänyt niin päätin värittää sitä punaisella tussilla.






Punaisen kalvon päätin laittaa taustavalon ja itse näytön väliin. Näytön ja kosketuspaneelin välissä ei taasen toiminut itse koskettelulla ohjaus. Tämän paikan kalvolle olen jo aiemmin testannut toimivaksi.





Omasta mielestäni se onnistui vallan mainiosti ja näyttää omaan silmään hyvältä :) Kaikki ei kuitenkaan ihan putkeen mennyt kun laitoin pakettia uudelleen kasaan. Kosketuspaneelia sommitellessani etupaneeliin ja sitä liikaa painaessa kuului järkyttävä ääni, *NAPS*. Ja mikäs muukaan siinä meni kuin kosketuspaneeli täysin halki :eek: Mutta olen jo kysellyt BitFenixiltä josko heiltä uutta tuohon löytyisi :)



Kiitokset BitFenixille tämän sponsoroinnista
:kippis:


 
Viimeksi muokattu:

Markkedi

:smoke:
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
775
Update 10: Pumpun muokkailua
Se olisi jälleen pienen päivityksen paikka. Eilen saapui emo, pumppu ja kansi niin jotain oli tehtävä.




Vasemmalta oikealle. Alphacool VPP655T, Alphacool HF D5 Top ja Gigabyte Z77N-Wifi.





Nyt kuitenkin keskityn pumppuun joka kuvassa on koottuna ja testattuna. Johdot ei ainakaan omaa silmää mielytä.





Takana silmään pistävälle tarrallekkin pitänee tehdä jotain.





Onneksi laatikoista vielä löytyi viime vuoden modDIY:ltä tilattua sleeviä ja johdot saa tästä uuden päällysteensä.





Ensiksi nappasin takakannen irti niin sleevaukset sai mukavasti aloitettua sisältä.





Sleevaus olisi ollut niiiiiin tylsää katsottavaa niin en siitä viitsinyt kuviakaan ottaa. Samalla päätin lyhentää pumpun virtajohtoa koska pumppu tulee n. 10 sentin päähän virtalähteestä niin ei sitä johtoakaan paljoa tarvitse. Myös liittimet vaihdoin mustiin ettei valkoiset tule vahingossakaan myöhemmin hyppimään silmille.







Kun olin johdot sleevannut niin sitten vasta muistin takakannenkin olemassa olon. Ei muuta kuin taas uudestaan liittimet ja kansi irti.






Edellisestä projektista yli jäänyttä hiilikuitukalvoa tuli jällen hyödynnettyä. No worries, tällä kertaa ei mopo karkaa käsistä kalvon kanssa.






Tällä kertaa olin itsekkin lopputulokseen tyytyväinen :psmoke:

Ja tosiaan, valittakaa jostain jos jokin teidän mielestä huonosti on. rakentavasta kritiikistä on paljon apua.

Update 11: Metallityöt jatkuu
Updaaate! Vihdoin ja viimein taas metallihommia tullut tehtyä! Tällä kertaa keskitytään jäähdyttimien asentamiseen eteen ja kattoon.


Ensin piti merkitä rei'ille paikat ja veläpä tarkkaan kun ei kiinnostaisi tehdä tuota alumiinista etulevyä uudelleen.







Nyt päätin käyttää jäähdyttimien mukana tulleita ruuveja mutta en tiedä vielä että käytänkö lopullisessa kokoonpanossa näitä ruuveja maalattuna vai hommaanko uppokantaiset tähänkin.




Ylempään jäähdyttimeen kuitenkin on pakko käyttää uppokantaisia ruuveja että kannen saa mukavasti päälle.




Etummainen jäähdytin asennettuna. Etulevyyn tarvitsee vielä laittaa kiinnikkeitä että sen saa tasaiseksi, kuten kuvasta näkyy niin jätän tuota levyä puoli milliä ulommas. Huom. ylemmän jäähdyttimen kupari näkyy niin kuvissa kuin livenäkin erittäin huomattavasti. Ruiskautan vähän maalia kuitenkin siihen niin peittyy.




Ja kuten aikaisemmassa pikku päivityksessä sanoinkin niin tuo ylemmän jäähdyttimen asennus paransi kotelon ulkonäköä huomattavasti. Tuo kiinnitys systeemi näyttää omaan silmään ainakin ihan nätiltä.




Lopuksi vielä kuvia että mihin asti on päästy. Ilmanotto ja poisto aukkoja suunnittelen jatkuvasti kun huomasin että suorat viillot olisivat tylsiä niin saisi niistäkin hieman persoonallisempia.








Ja mielipiteitä voi kertoa :kippis:
 

Markkedi

:smoke:
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
775
Update 12: Riserin muokkailua
Dodiin, nyt on taas yksi asia varmistunut niin jaetaan se. Viime viikolla kävin paikallisesta ATK-puodista hakemassa mPCIe-->PCI-e x1 adapterin jolla saan muutettua korttipaikan jossa itselle turha wlan kortti on, itselle tarpeelliseksi normaaliksi PCI-e x1 liitännäksi.

Tällainen osa siis kyseessä



Ongelmana kuitenkin susirumat vihreät piirilevyt ja folion värinen piuha. Tähän kuitenkin löytyi ratkaisu kun tongin laatikoita ja löysin edellisessä projektissa käytettyä hiilikuitu tarraa. Sitä olikin juuri sopivasti että sai kaikki rumuudet peitettyä.




Askartelu veitsellä sai mukavasti leikattua jämäpaloista sopivat palaset.




Omasta mielestä lopputulos näyttää 10000x paremmalta.






Se mitä tällä adapterilla tullaan käyttämään jääköön Sherlockeiden tietoon, kunnes saan sen komponentin käsiini :)

Update 13: Metallin jyystöä
Dodiin, eilen alkoi väsyttämään niin paljon etten enää jaksanut päivitellä mitään.

Tällä kertaa päivityksen kohteena on tuuletinsäädin ja sen paikka kotelossa.

Aloitetaanpa erittäin hienoilla viivoilla joilla sommittelin näytön paikkaa kotelon runkoon ja palasen leikkaamisella pois.





Ja sama edessä olevalle alumiinin palaselle.





Sovittelua että näyttö menee mukisematta koloonsa. Kuvassa myös paikat rei'ille jotka porasin että muovinen "lista" mahtuu päälle jasen saa ruuvattua.


Lopputulos olikin sitten tämä :)





Tähän väliin muistuttaisin että kuvissa käytetty Recon ei ole lopullisessa kasauksessa ja sitä käytän vain testi sovitteluissa. Lopullinen Recon on luonnollisesti musta väriltään. Tuota mustan listaa pitää kumminkin muokkailla että se soluttautuu paremmin itse koteloon.


Vielä tuosta mPCIe paikkaan tulevasta kortista. Deaam sen jo sanoikin ja toistetaan vielä että äänikorttihan siihen tulee ja siitä yksi kuva vielä lopuksi jossa se on testauksessa tuossa pöydällä että se toimii tällä adapterilla.



Ja toimiihan se :kippis:

Update 13.5: Mini päivitys riserista
Terveppä taas, hiljaista ollut nyt taas hetken kun kesä on toista harrastusta herätellyt, eli valokuvaamista. Hiljaista tulee vielä hetken olemaankin kun muutkin hommat painaa päälle mutta älkääpä huoliko, kyllä se tässä etenee :) Tällä hetkellä koitan saada mPCIe kortin pidikettä tehtyä ja sitä kerkesin jo hieman luonnostelemaankin ennen kuin kesä pärähti paikalle.





Tuosta pitäisi väsäillä sovitin että tuon kortin saisi jykevästi kiinnitettyä emoon.

Update 14: Pientä hapokasta blokin putsailua
Ei toki pelkästään valokuvaus aikaa vie vaan työt, perhe ja sopivan kämpän metsästys läheltä tulevaa työpaikkaa on myös aikaa syönyt ;) Pari viikkoa sitten kyllä havahduin että assyt on parin kuukauden päästä ja tämä sai uutta tuulta alleen. Näyttistä en tosin ehdi lunastamaan kun yllättäviä kuluja tietenkin alkoi tulemaan ovista ja ikkunoista niin käyttöön tulee nykyinen HD6950@6970 jolle blokinkin ehtisin jo ostamaan. Näyttiksen blokki ollut melko kriittinen osa koska se tulee kirjaimellisesti millien päähän kannesta ja vaikka sen etäisyyden kuinka monesti laskisi, niin silti en ole ollut varma että mahtuuko vai pitääkä emolevyä laskea. Nyt kuitenkin on blokki kädessä ja oli sen verran kakkainen sisältä että päätin putsata blokin hapolla :D Töistä löytyi juuri sopivaa tuntematonta happoa jota koitettiin jämä kupariin että se tosiaan vain putsaa, eikä syövytä kuparia.

Kunhan kaiken sopivuus on testattu niin saa väkertää loput metalli osat ja alkaa suunnittelemaan maalausta. Ensi viikolla pitäisi tulla tuulettimet, säiliö ja prossun blokki joissa kaikissa on muokkaamista ja jopa sellaista joita saa kotona tehtyä niin ei tarvitse kaukana töissä niitä tehdä :kippis:

Lopuksi vielä kuva juuri putsatusta blokista

 

Markkedi

:smoke:
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
775
Update 15: Uusia kamoja, säiliön muokkausta, etana ja riserin valmistelua.
Jaahas, se olisi päivityksen paikka vaikkei tätä taida kukaan enää lukeakaan? No ei se mitään, jatketaan.

Ensiksi katsellaan mitä postisetä toi Jimmyltä

- Neljä Gentle Typhoon 1450rpm tuuletinta
- Swiftech MCRES Micro Rev2 säiliö
- XSPC Raystorm prossu blokki
- ja Alphacool HF SLI connection 1 Slot liitin




Blokkia hieron sen verran että lähtee pleksistä kiilto että valo näyttäisi tasaisemmalta ja tietenkin vaihdan mukana tulleet siniset ledit punaisiin.




Säiliöstä kerkesin jo hätäisenä katkomaan toisen puolen kiinnikkeet ennen kuin ehdin ottaa kuvaa kokonaisena.




Ja tänään katkoin loputkin kiinnikkeet. Seuraavaksi porailua ja kierteiden tekoa.




Suurempaa ja suurempaa kunnes lopuksi 11,5mm sinetöi homman.




Enkä tietenkään muistanut ottaa kierteellä varustetusta reiästä kuvaa niin tässä korvaava. Etana.





Lopuksi kerrottakoon että nyt se adapteri on jo valmis. Alkuun dremeli kopio oli hukassa, sitten pleksin pala ja sitten ei enää ollutkaan laikkoja dremeli kopioon missään. Kun lankku on Gigabyten Z77N-Wifi ja nyt kun olen ottanut wlan kortin pois ja laittanut tilalle paremman äänikortin niin onko se nyt Z77N-HiFi?

Kuitenkin kuvia nyt prkl.







Ja lopputulos. Ruuvit maalaan joko mustiksi tai punaiseksi.





Siinäpä se tällä kertaa. Mutta älkööt huoliko, seuraavaan päivitykseen ei kestä näin kauaa koska Assyt on jo elokuussa ja tämä kone olisi tarkoitus ottaa mukaan. Kuvarajoituksen takia ei hymiöitä voinut käyttää niin ei kannata kaikkea ottaa niin vakavasti. Ja galleriasta löytyy kuvia jotka ei aina päivityksiin pääse. IhQ galtsu

Update 16: Liittimiä ja ihmettelyä
Dodiin, hyvä että luetaan :) Pientä päivitystä kun viimeisetkin ostettavat kamat eli liittimet saapui eilen(torstaina) :kippis:





Tuli ostettua pääasiassa Monsoonin liittimiä ja adaptereita mutta kuitenkin myös parit Swiftechin adapterit eksyi mukaan. Muistelin kuitenkin että olisin tilannut viiden punaisen kulma adapterin sijaan kolme punaista ja kaksi mustaa mutta tilausta vilkaistessani huomasin olleeni väärässä. Tuskinpa kuitenkaan maailmaa kaataa tämä erhe.





Ja tältä ne sitten näyttää letkun kanssa. Swiftechin adapterit otin varmuuden vuoksi näyttikselle koska blokki osuu jo itsessään kattoon ja Monsoonin adapterien koon vuoksi epäilin että ne tulisivat blokin yli.





Pikkuisen oli adapterista pinnoite kärsinyt jo tehtaalta lähtiessään.





Ajattelin myös ottaa yhteiskuvan kaikista kamppeista jotka olisi tarkoitus laatikkoon ahtaa.





Ja samalla kuva rungon kanssa niin pystyy kivasti hahmottamaan tilan kamoille.





Siinäpä tämän päivän tekeleet, oli tarkoitus sovittaa jokaikinen osa koteloon että saisi vielä varmistuksen osien mahtuvuudesta ennen kuin teen viimeiset osat valmiiksi ja ehdin hinkkaamaan koteloa maalaus kuntoon. Tuli kuitenkin vähemmän yllättäen mutkia matkaan kun terveys päätti lähteä oikuttelemaan, eli selkä alkoi sanomaan sopimusta irti torstaina ja perjantaina ei sitten enää päässytkään liikahtamaan mihinkään suuntaan ja syyksi epäilen välilevyn pullistumaa. Eli testailua ja sovittelua joutuu odottelemaan vielä hetken :(
 

Markkedi

:smoke:
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
775
Update 17: Hätäistä kasailua
Jahas, meni sitten hieman myöhemmäksi kuin kuvittelin nämä kuvat. Kuvien laatu tällä erää heikkoa koska en pystynyt kunnon kameraa kaivamaan ja enempää selkää rasittamaan :o Mutta tällaisia tuli otettua


Suurin osa kuvista tuli otettua ilman salamaa koska puhelimen salama pilasi muuten letkun värin.





Kuvat ei missään aikajärjestyksessä, tässäkin kohtaa päällimmäinen radi oli käynyt paikallaan pari kertaa.








Ja kyllähän ne sinne sitten sujahtikin vääntämisen jälkeen :)








BitFenixin johtojakin koitin sisään ja niissäkään ei suurta ongelmaa ollut. Powerin johdot tulee kokemaan rajun lyhennyksen ja BitFenixin jatkot mahtuvat äänikortin ja emotarjottimen välistä kunhan johdot laittaa nätisti yhdeksi levyksi. Virtalähteen perään tulee jonkunlainen näkösuoja johdoille ja myös toisen SSD:n data ja virtapiuhat menevät sen kautta näkymättömissä. Tuuletinsäädinpaneelillekkin on toki suoja tulossa ettei sekään ihan nakuna joudu olemaan :D


Edit: Paskan näköinen mutta kyllä se siitä :)

Update 18: Takapaneelin tekoa
Jahas, tulipa tänään tehtyä tuo takapaneeli loppuun ja tyytyväinen siihen olen vaikka inan liian isoja rakoja joihinkin paikkoihin tulikin.










Yllättäen äänikortin asennus meni ihmeen nopeasti ja muutenkin koko takapaneeli onnistui mielestäni hyvin. Seuraavaksi pienet kiinnikkeet äänikortille ja sitten päälipeltejä tekemään :kippis:

Update 19: Turhaan tehtyä työtä
Tällä kertaa tuli väsättyä ruuvinreiät ja kierteet kuomulle ja päällimmäisen radin huohottelu aukko. Tuli myös tuttavalle jalkojen piirrustukset tehtyä että hän saa sorvata ne. Myöskin pohjapelti tuli tehtyä mutta siittä en muistanut vielä kuvia ottaa. Myös ikkunaa mietein että miten sen saisi ja luultavimmin tulen upottamaan sen jotenkin koska muuten kuomu ei niinkään mahtavasti sopisi kiinni. Mutta nyt vähän kuvia ja sen jälkeen taas tekstiä.















Sitten löysin jonkun toisen tekemän renderöidyn kuvan yllätys osasta



Kaveri tekee niitä minulle pari kipaletta ja ei ole kauhean vaikeaa miettiä mihin ne tulee :D

Sain myös Tiloxin tyypin kiinni ja tilailin hieman verkkoja. Niistä lisää huomenna kun silloin pitäisi saapua.

Maalauksen kanssa menee ERITTÄIN tiukille mutta ellei assyille kerkeä maalaamaan niin varasuunnitelmana on hiekkapuhaltaa kotelo ja sitten sellaisenaan vedetään assyt ja niiden jälkeen maali päälle. Sitten pitäisi ollakkin jo valmista.

Lauantaina koitan seuraavaksi päästä pajalle mutta sen näkee sitten että ehtiikö :kippis:

Update 20: Concept testing
Assyt menivät koneen puolesta hyvin. Ellei lasketa yhden tai kahden tunnin tunkkausoperaatiota heti alkuun :D Poweri nappi oli mennyt rikki ja sitä jouduin selvittelemään, myös äänikortissa oli ongelmaa. Windows kertoi kaiken olevan ok äänikortissa ja näytti että ääntä pitäisi tulla pihalle mutta kuulokkeisiin asti sitä ei kuitenkaan kantautunut. Saattaa olla samaa vikaa kuin Asus DG kortissani oli ja se fixaantui softan näpräämisellä mutta winukka menee kuitenkin uudelleen asennukseen niin en siitä jaksanut huolehtia.

Assyilla koitin maksimi lämpöjä ilman kuoria ja ne näytti olevan noin 10 astetta pienemmät kuin nyt mutta äsken koitin kotona kuorien kanssa IBT ja Furmark samaan aikaan jylläämässä. Prossun korkeimman ytimen lämpö oli HW monitorilla katsottuna 64c ja matalin 59c. Näyttis oli n.54c, huoneessa tosin oli trooppiset 29-30c lämmintä. Recon ilmoitti kopan sisälämpötilaksi 35c.

Kuvaa pilalle menneistä kuorista myöhemmin kun nyt ei vain jaksa kun sain assyilta lahjaksi kovan flunssan niin veto on pois. Eli kuoret tulen tekemään uusiksi.



Idlailu lämmöt onkin jo maltillisemmat.

 

Markkedi

:smoke:
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
775
Update 21: Pettymyksiä ja tohelointia
Jeps, vihdoinkin jotain päivitystä. Kuten varmaan muistaakseni jossain välissä mainitsin alumiinin hiekkapuhalluksesta ja alumiini osien uudestaan tekemisestä niin tässäpä kuvia miltä se hiekkapuhallettuna näyttää ja miten alumiini tykkää kun sitä hiekalla hieman kutitellaan. Pienempiä osia koitan pelastaa ja saada suoristetuksi mutta kansi ja pohja menee kyllä uusiksi.

Ensin kuitenkin kuvia ennen kuin kaiken pilasin.














Sitten kaikki menikin alamäkeen. Alumiini meni täysin kuperaksi ja aalloille, myös yksi kulmista puhkesi hiekan voimasta kun olin ne ensin vaivalla hionut kannen kanssa täysin tasaiseksi.








Tämä vastoinkäyminen ja assyt ovat olleet syynä tähän viikon hiljaiseloon ja hermolomaan tästä projektista, pahoittelut tästä. Nyt kuitenkin on pakko kerätä omatunto lattialta, laittaa leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä. Toivon mukaan pajalla on vielä tuota alumiinia jäljellä ja tällä kertaa en sitä hiekkapuhalla. Kysymyksiä saa toki esittää jos jotain jäi hämäräksi.

Update 22: Tuuletinkauluksia
Tänään tuli CNC-työstäjältä hyviä uutisia. Tuuletinkaulukset ovat valmiit ja parit kuvatkin sieltä tuli




Tekeillä.






Ja valmiit lähetettäväksi :kippis: Niin nättejä että täytyy miettiä maalausta uusiksi :eek:

Update 23: Tuulettimien maalailua
Jahas, pajalla taas kävin mutta aikaa meni taas yllättäen muihin töihin kun tuttava pyysi auttamaan muissa hommissa. Mutta hyvää edistystäkin tapahtui kun sain peltejä suoristeltua pakon edessä kun ei ollut enää alumiinia niin paljoa että olisi uutta kuomua saanut. Eli alumiini osat saan pelastettua ja samalla tein kauluksille reikiä kun ei nuo alkuperäiset suorakaiteenmuotoiset riittäneet.

Maalasin myös tuulettimet tänään ja tällaisia niistä tuli. Viimeinen kuva on saman sävyinen kuin oikeastikin maali on.





Update 24: Osien asentelua viimein
Jahas, kiireet jälleen hetkeksi hellittäneet niin on tällä viikolla tehty projektia taas hieman. Enemmän maalausta säävarauksella ja pieniä sovituksia sinne tänne. Runko on täysin maalattu ja tänään sain maalattua myös etu- ja takapaneelin. Tähän väliin kuvia puuhailuista.

Yöllä iski himo alkaa laittamaan kamoja sisään.




Tuli samalla maalattua näyttiksen blokkiakin väri teemaan sopivaksi.




Omasta mielestä alkaa näyttämään hyvältä, jotain jännää näkyy edestä katsoessa rungon molemmissa nurkissa. Tainnut metalli antaa jossain vaiheessa lämmölle periksi ja nyt maalattuna näkee järjettömän hyvin kuvissa :mad:








Kuten yhdestä kuvasta näkyy niin Reconia tuli silputtua että mahtuu tuo tuulettimien kauluri paikalleen. Ja myös jalat tuli työkalupakissa vastaan, jalkoina toimii Fractalin R3:n jalat kun ei sorvaaja sitten kolmessa kuukaudessa itse suunnittelemia jalkoja alumiinista kerennyt sorvaamaan. Seuraavaa päivitystä ei taas tarvitse näin pitkään odotella :kippis:
 

Markkedi

:smoke:
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
775
Update 25: Valmista alkaa olemaan
Jotain pientä saatu aikaan, sisätilat alkavat olemaan järjestyksessä muutamaa plexin palaa lukuunottamatta. Virtakytkimen tilasin mutta vielä pitäisi hommata samanmoiset tuleville ledeille ja resetille. Recon menee plexillä peittoon takaa ettei senkään alasti tarvitse olla. johdoille.

Katsellaan mielummin kuviakin kuin pelkkää tekstiä. Eikös?
Virtalähteen asennuksen jälkeen mieleen tuli jälleen edellisen sovituksen kauhukuvat johdotuksesta ja varsinkin kun tällä kertaa ne pitäisi saada vielä nätisti laitettua.




Kun johdot oli saatu jotenkin, oli aika keskittyä Reconin paikalleen saamiseen. Parin ruuvin takia piti ottaa jäähdyttimen asennusrauta ja verkko pois edestä että kaikki sai ruuvattua.




Viimeisinä fiilistelykuvia feat mahtavan hienot pöydän reunat :kippis:








Update 26: DONE!!!
Jahas, tänään tuli tuo odotettu pala postissa ja innoissani sen päätin kokeeksi katsoa miltä näyttää kun taustapellin laitoin kaksipuolisella teipillä kiinni.

 

Focus0

System Specialist
Liittynyt
01.12.2016
Viestejä
2 054
Hyvältä vaikuttaa. Seurataan :tup:
Ei käy kyllä kateeksi kun miettii et kuin paljon joutuu huomioimaan tilaa ja mikä duuni tossa kaikessa on. Ei voi ku hattua nostaa et ihmiset näitä värkkäilee.:)
 

Markkedi

:smoke:
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
775
Todella hieno! Anodisointi kyllä kannatti, viimeistely on upea.
Valitettavasti anodisointi ei onnistunut ja suunnitelmat muuttuivat kun joutuikin käyttämään terästä runkoon. Kilikali maaleilla sai kuitenkin pinnasta hyvän näköisen :) Kiitokset kehuista!
 
D

Deleted member 3664

Vieras (tunnus poistettu)
Ainahan sitä rapaa roiskuu kun tohistaan mutta hieno lopputulos minunkin mielestä. Itsellä ei ole osaamista eikä kyllä työkalujakaan tämmöisiin koteloprojekteihin joten sitäkin enemmän arvostan vaivannäköä ja sitä että laitoit meille näkösälle tuon projektin :)
 

Markkedi

:smoke:
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
775
Ainahan sitä rapaa roiskuu kun tohistaan mutta hieno lopputulos minunkin mielestä. Itsellä ei ole osaamista eikä kyllä työkalujakaan tämmöisiin koteloprojekteihin joten sitäkin enemmän arvostan vaivannäköä ja sitä että laitoit meille näkösälle tuon projektin :)
Hyvä että osataan arvostaa koska siinä meni 4 tuntia yhteensä kopioida tekstejä ja kuvia ja tuli vieläpä vastaan foorumin 40k kirjaimen ja 21 kuvan rajoitus :D Luovuttaminen ei kuitenkaan tule kyseeseen ;)
 

Markkedi

:smoke:
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
775
UPDATE!

Suunnitelmat muuttuu ja asiat etenee!

Mittailujen jälkeen tulin johtopäätökseen, että pistetään homma överiksi ja laitetaan ATX emo M-ATX:n tilalle kun kerran millilleen mahtuu :D

Taustalla on myös tapahtunut ja yhteistyökumppanit lisääntyneet :kippis:

ASRockilta olisi tulossa ASRock Fatal1ty X99 Professional Gaming i7 emolevy tähän projektiin!





Ja Alphacool ja Aquatuning toimittaa koko projektin jäähdytyksen!




Tässä listaa mitä olisi tulossa.






Tästä on hyvä lähteä jatkamaan suunnittelua ja keskustelua!:comp:
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 550
Saako kysyä että miten sait sponsoria hankittua? Itse kysyin jimmyltä aikoinaan omaan vastaavaan projektiin ja saanut edes alennusta mistään. :sgiggle:
 

Markkedi

:smoke:
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
775
Saako kysyä että miten sait sponsoria hankittua? Itse kysyin jimmyltä aikoinaan omaan vastaavaan projektiin ja saanut edes alennusta mistään.
Suomesta irtoaa sponsorointia hyvin huonosti. Paitsi edellisessä projektissa kun BitFenix Suomi oli vielä pystyssä niin silloin tarjottiin kysymättä.

Ennen kuin alkaa lähtemään edes kyselemään kannattaa olla edes yksi projekti hyvin tehty tai sitten suunnitelmat saa olla viimeisen päälle tehtyjä. Itsellä edellisessä Kingstonin sponssi onnistui kun oli suunnitelmat hyviä ja itsellä arvostelu taustaa niin sai jopa vastauksia sähköposteihin.

Jos löytyy valmiina joku projekti, joka ei kuitenkaan ole vain perus kokoonpano vesijäähdytyksellä ilman mitään erikoista ja siitä hyvät kuvat. Kannattaa googletella valmistajia ja heidän PR sähköposteja. Kannattaa myös muistaa että tämä toiminta on valmistajille mainoskikka eivätkä heittele osia joka suuntaan (vaikkakin sponsorointi on halvinta mainosta kun maksaa vain osan verran).
Valmistajilla on sitten jokaisella omia sääntöjä ja vaatimuksia joita on esim. hyvät kuvat, tietty määrä kansainvälisiä build logeja, ei saa olla kilpailijan tuotteita projektissa ym. mutta ne selviää kunhan saa keskusteluyhteyden jonkun markkinointi/pr ihmisen kanssa auki.

Täältä löytyy hyviä vinkkejä ja asiaa sponsoroinnista :)

Loppuun vielä. Sponsorien hankkiminen ei ole mikään helpoin homma. En pysty yhdellä kädellä tunteja laskemaan joita olen käyttänyt tämän projektin sponsori hankintoihin.
 

Hessu

Tukijäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
4 420
UPDATE!

Suunnitelmat muuttuu ja asiat etenee!

Mittailujen jälkeen tulin johtopäätökseen, että pistetään homma överiksi ja laitetaan ATX emo M-ATX:n tilalle kun kerran millilleen mahtuu :D

Taustalla on myös tapahtunut ja yhteistyökumppanit lisääntyneet :kippis:

ASRockilta olisi tulossa ASRock Fatal1ty X99 Professional Gaming i7 emolevy tähän projektiin!





Ja Alphacool ja Aquatuning toimittaa koko projektin jäähdytyksen!




Tässä listaa mitä olisi tulossa.






Tästä on hyvä lähteä jatkamaan suunnittelua ja keskustelua!:comp:
Muron puolella tuli aiemmin kuolattua tuon aiemman prokkiksen perään. Innolla odotan mitä tästä tulee. :)

Btw ekan spoilerin teksti ei näy mustalla teemalla.
 

Markkedi

:smoke:
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
775
Muron puolella tuli aiemmin kuolattua tuon aiemman prokkiksen perään. Innolla odotan mitä tästä tulee. :)

Btw ekan spoilerin teksti ei näy mustalla teemalla.
Kiitos tuosta huomiosta ja kehuista, tekstiä fiksailtu :) Värimaailma tulee muuttumaan rungon osalta mustavalkoiseksi ja punaista valojen osalta.


p.s. @Sampsa nuo ekat kaksi spoiler tagia muuten bugittaa. "Projektin aloitus:" pitäisi olla yhden spoilerin takana mutta aina kun muokkaan ylimääräiset tagit pois niin niitä tulee aina lisää.

p.p.s. Saadaanko projuille oma alue? :comp:
 
Liittynyt
17.01.2017
Viestejä
40
Näyttää kyllä hyvältä. Seurataan innolla :kahvi:

Projekteille olis kiva kyllä saada oma alue :think: sinne keskitetysti sitten kaikki projut omasta mielestä vois olla jopa 2 proju aluetta. Kotelo/build alue ja sitte kaikki muut toiseen. Autoista huoneen remontointiin.
 

Markkedi

:smoke:
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
775
Nyt alkaa hommat konkretisoitumaan :) Aquatuningilta odotti töistä palatessa paketti ja suurin osa jäähdytys kamoista paljastui laatikon sisältä. Kuvien laatu erittäin heikkoa ja pahoittelut jo ennakkoon siitä :( Tulevat kyllä paranemaan ;)




Alphacoolin Eisdecke kansi ja säiliö ovat kyllä nättejä ja juuri sopivan kokoinen paketti Alphacoolin VPP755 pumpun kanssa:jd:






Tällaista tällä erää ja katsotaanpa mitä tulevaisuus tuo tullessaan :comp:
 

Markkedi

:smoke:
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
775
Tänään luovutin vanhojen 3D-suunnitelmien etsimisen ja aloitin täysin alusta SketchUpin kanssa. Hetki meni että sain nämä raakile kuvat tehtyä mutta onpahan jotain :) Tänään taikka huomenna taas kuvia vesivehkeistä ja niiden sovittelusta :)









 

Markkedi

:smoke:
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
775
Tänään tuli aloitettua tuota vesijäähyn sovittelua ja hyvä niin koska ylemmäksi radiksi otin tällä kertaa XT45:n ST30:n sijaista niin eivät enää sopineetkaan kuten ennen. Ylempi radi jäi muutaman millin koholle etutuulettimen vuoksi :/




Järkevin ratkaisu oli ottaa pohjalta pellin pala pois joka korotti tuota etummaista settiä sen muutaman millin.
Samalla piti typistellä ruuveja edestä jotka ottivat nyt radiin kiinni kun tuulettimet vaihtoivat paikkaa pull konffikseen ja radi tulee suoraan koteloon kiinni :)








Pienellä rälläköinnillä palaset loksahtivat paikalleen ja kaikki oli taas hyvin :)







Pienen metallijumpan jälkeen aloin sommittelemaan edellisen projektin aikoihin tullutta ideaa. Eli laittaa tuulettimien propellit suoraan alumiinisiin tuuletinkauluksiin kiinni.







Tämä modi osoittautuikin astetta hankalemmaksi koska keskiö noissa on erillainen kuin muistin, tai sitten slim tuulettimissa tuo on tehty eri tavalla kuin normaaleissa.






Tässäpä taas tämä tällä erää. Kuvien laadusta sen verran että kamera (Sony A350) jonka sain lainaan on luultavasti huonoin järkkäri jota olen pidellyt. Tarkennus prakaa ja ISO:a ei voi pahemmin nostella ja nämä ominaisuudet yhdistettynä tuohon mahtavaan kitti putkeen tuovat elämyksen jota ei muuten kuin painajaisissa voi kokea :D

Kuvia löytyy isompana täältä [Project NoName] reboot

Lopuksi vielä kuva työpisteestä niin ei tarvitse miettiä mitä siellä kuvien taustalla oikein on :D Kyseessä siis ylimääräinen huone joka toimii varastona :)



 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
511
Tänään tuli aloitettua tuota vesijäähyn sovittelua ja hyvä niin koska ylemmäksi radiksi otin tällä kertaa XT45:n ST30:n sijaista niin eivät enää sopineetkaan kuten ennen. Ylempi radi jäi muutaman millin koholle etutuulettimen vuoksi :/




Järkevin ratkaisu oli ottaa pohjalta pellin pala pois joka korotti tuota etummaista settiä sen muutaman millin.
Samalla piti typistellä ruuveja edestä jotka ottivat nyt radiin kiinni kun tuulettimet vaihtoivat paikkaa pull konffikseen ja radi tulee suoraan koteloon kiinni :)








Pienellä rälläköinnillä palaset loksahtivat paikalleen ja kaikki oli taas hyvin :)







Pienen metallijumpan jälkeen aloin sommittelemaan edellisen projektin aikoihin tullutta ideaa. Eli laittaa tuulettimien propellit suoraan alumiinisiin tuuletinkauluksiin kiinni.







Tämä modi osoittautuikin astetta hankalemmaksi koska keskiö noissa on erillainen kuin muistin, tai sitten slim tuulettimissa tuo on tehty eri tavalla kuin normaaleissa.






Tässäpä taas tämä tällä erää. Kuvien laadusta sen verran että kamera (Sony A350) jonka sain lainaan on luultavasti huonoin järkkäri jota olen pidellyt. Tarkennus prakaa ja ISO:a ei voi pahemmin nostella ja nämä ominaisuudet yhdistettynä tuohon mahtavaan kitti putkeen tuovat elämyksen jota ei muuten kuin painajaisissa voi kokea :D

Kuvia löytyy isompana täältä [Project NoName] reboot

Lopuksi vielä kuva työpisteestä niin ei tarvitse miettiä mitä siellä kuvien taustalla oikein on :D Kyseessä siis ylimääräinen huone joka toimii varastona :)



Tää on niin tätä. Minäkinsain "oman" työhuoneen "varastohan se nyt on". :grumpy:

Mutta todella hienoa jos saat nuo kaikki osat mahtumaan. :kippis:
 

Markkedi

:smoke:
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
775
Tää on niin tätä. Minäkinsain "oman" työhuoneen "varastohan se nyt on". :grumpy:

Mutta todella hienoa jos saat nuo kaikki osat mahtumaan. :kippis:
Juu ei aina mene kuten haluaisi :D

Osien pitäisi mittojen ja suunnitelmien mukaan mahtua mutta enempää tuskin tulen saamaan tavaraa tuohon runkoon ängettyä :D
 

Markkedi

:smoke:
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
775
Kun tämmösiä kattoo alkaa taas sormia syyhyttämään uusi prokkis. Nyt olisi oiva aika kun olisi 3d tulostin sormien ulottuvilla uudessa duunissa:happy:
Jahas ei tollasia saa kertoa :D Saattaa olla että että kyselen lähitulevaisuudessa jotain nippeleitä jos sopii? :D
 

Lassivv

Premium-jäsen
Team AMD
Team H2O
Liittynyt
12.02.2017
Viestejä
2 813
Hieno projekti jäädään seurailemaan ja jäädään seurailemaan myös tulevia projekteja :)
 

Markkedi

:smoke:
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
775
Hieno projekti jäädään seurailemaan ja jäädään seurailemaan myös tulevia projekteja :)
Kiitos :)
UPS:lta tuli eilen viesti että tänään saapuu yksi osa että saadaan hommaa taas eteenpäin. Jatketaan siis illemmalla :tup:
 

Markkedi

:smoke:
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
775
Tulipas tänään odotettu paketti. ASRockin Fatal1ty X99 Professional Gaming i7 emolevy saapui ja pääsin testaamaan miten mikäkin tulisi mahtumaan :)






Emo näyttää oikein loistavalta ja tulee sopimaan väriteemaan kuin nenä päähän :) Ainoa mikä pistää silmään on VRM siileen laitettu outo muovinen lirpake joka on erivärinen kuin emolevyn muut punaiset osat.





Alphacoolin blokkikin sopii projektin väreihin tuunattuna hyvin :)






Pieni kokeilu että sopiiko se sittenkään ja sehän mahtuu niin hyvin että tilaa jää rutkasti jopa yli :rofl:





Pumppu/säiliö kombo jättää tilaa hieman reilummin :)


Seuraava päivitys tuleekin muutaman päivän sisään kun suunnitelmat varmistuu.

Kysymyksenä voisi heittää että miten tämä kuva liittyy tähän projektiin? ;)

 

Markkedi

:smoke:
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
775
Peltirunko uusiksi ja hiilikuitua tilalle?
Mites helvetissä sen noin nopsaan keksit? :D
Ja kyllä, alumiinista tulee eteen ja taakse nuo kehikot kun en tiedä saisinko ne liitettyä kestävästi hiilikuituisena. Alumiini profiilit annan isälleni joka saa hitsata ne työpaikallaan :) Hiilikuitusta tulee kuitenkin sopivasti nuo pidemmät välit ja vähän kaikkea muutakin ;)
 

TheMeII

Übertaktungspotenzial
S Y N T H W A V E
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
7 012
Mites helvetissä sen noin nopsaan keksit? :D
Identtisen näkönen palanen noiden pitkien kulmarautojen kans. Mietin kyllä että tulisko "liimalla" kulmien päälle koristelistat. Mut veikkasin sit kevyempää rakennetta.
 
D

Deleted member 3664

Vieras (tunnus poistettu)
Tää on kyllä hieno projekti. Plussaa myös noista välipäivityksistä. Joskus näissä koteloprojekteissa ekan postauksen jälkeen on pitkään hiljaista ja sitten pistetään "valmis" postaus muutaman välivaihekuvan kanssa. Tämmöistä etenemistä on paljon mukavampi seurata :)
 

Markkedi

:smoke:
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
775
Tää on kyllä hieno projekti. Plussaa myös noista välipäivityksistä. Joskus näissä koteloprojekteissa ekan postauksen jälkeen on pitkään hiljaista ja sitten pistetään "valmis" postaus muutaman välivaihekuvan kanssa. Tämmöistä etenemistä on paljon mukavampi seurata :)
Hyvä että tykätään :kippis:

Itse tykkään selostaa joitakin pieniä yksityiskohtia liiankin kanssa ja antaa välipäivityksiä ettei lukijoiden tarvitse jäädä miettimään että onko projekti kuollut vai mitä ihmettä :D
 

Markkedi

:smoke:
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
775
Ihan pikkuisena updatena heitin tuon muovi lirpakkeen swidduun ja se oli vain huonolla kaksipuolisella teipillä kiinni niin ei jäänyt mitään jälkiäkään. Nyt näyttää paljon seksikkäämmältä minun mielestäni :tup:




Ja muistutuksena, kuvia löytyy isompana täältä [Project NoName] reboot :kippis:
 
Viimeksi muokattu:

Markkedi

:smoke:
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
775
Huhde, hommia ollut taas riittämiin ja tämä ollut hetken taka-alalla :sori:

Mutta nyt alkaa taas tapahtumaan taas. Isälle annoin osia hitsattavaksi ja tavaraa on tulon päällä, niin mikäs tässä samalla suunnitellessa :kippis:
 

Markkedi

:smoke:
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
775
Jaha, takapakkia hieman hitsauksessa. Isän työpaikan alumiinin hitsauskoneet olivat järkyttävän liian isoja pienelle 2mm alumiinille ja yrityksistä huolimatta läpi meni vaikka mitä yrittivät. Noh, täytyy hakea lisää profiilia ja viedä jonnekkin firmaan hitsattavaksi :)

Lisäksi parin kuukauden viestittely tuli päätökseen ja Silverstone toimitti virtalähteen! :kippis:




Virtalähteeksi valikoitui 700W SFX-L kokoluokkaa oleva SX700-LPT. Poweri ei ole koolla pilattu ja tehoa löytyy tarpeeksi platina hyötysuhteella. Stradegiset mitat ovat 125 mm (L) x 63.5 mm (K) x 130 mm (P)





Pumppu säiliöineen on saman korkuinen, kertooko se sitten isosta pumppu kombosta vai pienestä virtalähteestä, jää lukijan päätettäväksi :D









Pitänee miettiä ja mittailla miten päin tuon sitten loppujenlopuksi laittaisi :think:



Jatketaanpa näillä ja katsotaan jos seuraavassa päivityksessä päästäisi jo kotelon kimppuun :kippis:
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 756
Viestejä
4 205 781
Jäsenet
70 959
Uusin jäsen
Sallys

Hinta.fi

Ylös Bottom