Postaa hätä/pikareseptisi

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Mikkos
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 862
Kokeillaan ottaisiko tällainen tuulta alleen..

Eli onko sinulla joku suosikkiresepti jota tykkäät käyttää kun ei mitään muuta keksi/jaksa laittaa? Avainsanoina lyhyt ja yleinen aineluettelo ja nopea tehdä. Mutta saa toki muitakin laittaa :)

Itsellä kuuluu yhtenä viikon ostoksiin 400g naudanjauheliha. Siitä olen oppinut tekemään monia "pikaruokia" joihin en kyllästy koskaan.

Spagetti ja jauhelihakastike
-Spagettia
-Jauhelihaa
-Sipulia
-Tomaattipyrettä

Paista jauheliha ja haluamasi määrä sipulia ja lisää joukkoon pieni purkki tai kaksi tomaattiPYREETÄ (ei murskaa) ja hiukan vettä (pyrepurkillisen verran tai kaksi) ja lisää tarvittaessa tärkkelystä tai perunajauhoa suurusteeksi. Mausta haluamaksesi.
Keitä samaan aikaan spagetti ja nauti.

-

Nistipata/jauhelihamakaroni
-Jauheliha
-Sipuli
-Makaroni
Paista sipuli ja jauheliha ja mausta haluamaksesi ja sekoita keitettyyn makaroniin.

-

Munakas
-Kananmunia
-Nakkeja, kinkkua, ihan mitä vaan haluaa

Riko haluamasi määrä munia kulhoon, riko koostumus ja lisää haluamasi lisuke (juusto, kinkku, nakki jne). Paista pannulla. Tai itse vielä laiskempi ja laitan vuokaan ja airfryeriin n.20min.

-

Mitäs muut tykkää laittaa?
 
Itse tykkään pirusti tortilloista ja liian monesti tulee ahmittuakin niitä, joku Lidlin mozzarellaraastepussi kylkeen niin proteiinitkin on taattu vaikka täytteet olisikin jotain kaalia ja ananasta.

Linssiruokiin olen myös yrittänyt tutustua että saisi protskut halvalla ilman eläimien murhaa.
Ensimmäinen linssisapuska minkä tein on tuo ohessa oleva keitto minkä jostain bongasin, ja meni kyllä heittämällä suosikkiruoaksi.

Maailman paras linssikeitto
2 rkl voita
3 valkosipulinkynttä
1 iso sipuli
2 tl kurkumajauhetta
1 tl inkiväärijauhetta
½ tl Cajun-mausteseosta
1- 1 ½ rkl merisuolaa
3 dl kuivia punaisia linssejä
800 g tomaattimurskaa
1,1 litraa vettä
2 dl kuohukermaa

1. Mittaa kuivat linssit siivilään ja huuhdo huolellisesti kylmällä vedellä, kunnes vesi ei ole enää sameaa.
2. Kuori sipulit ja valkosipuli, leikkaa pieneksi silpuksi terävällä veitsellä. Mittaa sipulisilppu, jauhemaiset mausteet ja voi isoon kattilaan.
3. Kuullota seosta miedolla lämmöllä, kunnes sipulit ovat pehmeitä.
4. Lisää tomaattimurska ja vesi sipuliseokseen. Anna seoksen kiehua muutama minuutti ja lisää sitten linssit.
5. Sekoita ja anna keiton kiehua kannen alla 30 minuutin ajan miedolla lämmöllä. Sammuta levy, lisää kuohukerma ja tarkista suolan määrä.


Edit: Pakko vielä lisätä, jos on vähänkään taipumusta tortilloihin, niin kannattaa kokeilla tehdä Crunchwrappeja koska ne nostaa kyllä tortillat next levelille.
 
Viimeksi muokattu:
Nistipasta tonnikalalla:
  • yksi pussi makaronia
  • kaksi tölkkiä tonnikalaa öljyssä
  • yksi purkki juustokermaa
Keitä makaronit ja sekoita ainekset :hungry:

Maustevinkki: grillausmauste
 
katkarapu
kerma
pasta

Tuosta 15 minuutissa täyttävä lounas. Voi tuunata mausteilla (chili), öljyillä, yrteillä, pakastekasviksilla ym niin paljon kuin haluaa.
 
- Lenkkimakkaraa, tomaattimurskaa, chiliä, sipulia, pippuria yrttejä (oregano ja provencen yrtit toimii hyvin) mitä nyt sattuukaan löytämään, välillä pekonia lisäksi.
- Nopeasti värit makkaraan ja sipuliin ja tomaattimurskat ja mausteet perään. Nopea kiehautus.
- Nämä kaikki uunivuokaan ja sekaan pennepastaa tai rigatonia (kuivana, ei tarvitse keittää), loraus vettä perään jos näyttää ettei tullut tarpeeksi nestettä tomaattimurskasta, juustoa päälle ja uuniin.

Jostain syystä tämä on sitä parempaa mitä halvempaa makkaraa löytää :D Tässä menee itellä n. 10minuuttia yleensä kunnes se on uunissa. Uunissa se ottaa sen 40min. Ei ehkä nopein kokonais ajaltaan, mutta toi on yleensä nopeasti suhattu kasaan ja heitetty uuniin.
 
- Lenkkimakkaraa, tomaattimurskaa, chiliä, sipulia, pippuria yrttejä (oregano ja provencen yrtit toimii hyvin) mitä nyt sattuukaan löytämään, välillä pekonia lisäksi.
- Nopeasti värit makkaraan ja sipuliin ja tomaattimurskat ja mausteet perään. Nopea kiehautus.
- Nämä kaikki uunivuokaan ja sekaan pennepastaa tai rigatonia (kuivana, ei tarvitse keittää), loraus vettä perään jos näyttää ettei tullut tarpeeksi nestettä tomaattimurskasta, juustoa päälle ja uuniin.

Jostain syystä tämä on sitä parempaa mitä halvempaa makkaraa löytää :D Tässä menee itellä n. 10minuuttia yleensä kunnes se on uunissa. Uunissa se ottaa sen 40min. Ei ehkä nopein kokonais ajaltaan, mutta toi on yleensä nopeasti suhattu kasaan ja heitetty uuniin.
Itse tulee tuon tyylisessä vielä monesti oikaistua sen verran ettei edes käytä makkaraa pannulla vaan kumoaa vaan kaikki uunivuokaan. Säästää hetken aikaa ja toimii ihan hyvin niinkin. Toki tuolla pannun kautta -tyylillä tulee aavistuksen parempaa.
 
Nistipasta. Mausta voimakkaasti ja eikun ääntä kohden. Reseptin nyt kaikki osaavat.
 
Pussipasta ja pekoni.

Kaapissa on aina muutama pussipasta varalla (Pomodore, Carbonara jne) ja pakkasessa on aina pekonia.

Pilko pekoni ja paista se. Tee pussipasta ohjeen mukaan. Sekoita yhteen ja syö.
 
Halvinta mahdollista kanasuikaletta n 500g, pakastewokkivihanneksia, nuudeleita, joku valmis wokkisoossi tuohon.
Kaikki pannulla yhteen, n15minuuttia ja valmis ruoka 2 ihmiselle 2 päivälle.

Nistipata on aina klassikko, ei tarvii muuta kuin makaroonia, halvinta sikanautaa ja mausteita = suolaa ja pippuria.
Mutta itse olen töissä käyvä lammas, niin mielelläni maustan nistipadan muilla mausteilla. Vähän savpaprikaa, valkosipulia ja chiliä. Ja tuohon mukaan vähän raikasta punasipulia ja paprikaa, ai että.
Työläisen pata on valmis.
 
Kanasuikaleet/fileepalat paistettuna aurajuustomurun kera pannulla, lisukkeeksi riisiä tai pastaa.
 
Eilistä lihaa (vaikka grillistä jäänyttä) + kaupan nuudelipaketti. Jos jäi siis lihaa yli, niin se suikaleiksi, ja kaupan nuudeleita oikealla lihalla. Lihat lämpiää siellä nuudeleiden kanssa samassa vedessä.
Jos on kanaa, niin kaapista voi löytyä sweet chili-kastiketta, ja tulee herkullista. Muuhunkin lihaan voi laittaa kaapista löytyviä chilikastikkeita, mutta ei ole pakko.

--

Jos on nuoria syöjiä, ja kehtaa kiusata italialiaisia, niin jauhelihaa pienin paketti, Myllyn paras makaroni ja ruokakerma. Sitten ketsuppia ruokalusikallinen sekaan. Ehkä sipuli, mutta sitten jo hienostellaan. Puoli pussia pakastesipulia mieluummin :)
 
Viimeksi muokattu:
Hei yks erityisen helppo pikaeväs tulikin mieleen! Käryytät jotain nakkeja, lenkkiä tms pannulla että saa väriä, sekaan kumoat tölkillisen valkoisia papuja tomaattikastikkeessa. Jos kaapista löytyy niin jotain tymäkämpää chili-kastiketta. Jos haluaa hifistellä niin paistaa vielä pari kananmunaa. Koko setti lautaselle ja raejuustoa kylkeen.

PS. Jos laiskottaa niin reseptistä voit unohtaa niin kananmunat, chilipotkun kuin raejuustonkin ja nälkä lähtee. :D
 
Tortellinit on meidän pikaruoka. Aina paketti jääkaapissa. Tomaattimurskaa, valkosipulia ja yrttejä kastikkeeksi tai sitten voi-salvia kastike. 5min ja ruoka on nenän edessä.

Toinen hätävara on N'duja pasta. Syntyy siinä ajassa ku pasta kiehuu.
 
Kinkku-sinihomejuustokastike pastalle:

Korpelan kinkkusuikaletta 100-200g / syöjä (200g/rasia, jostain syystä nämä on ainoat kinkkusuikaleet joilla tulee hyvä kastike)
Aurajuustoa (maun mukaan, vähintään ~50g / kinkkusuikalerasia)
Ruokakermaa (2dl / kinkkusuikalerasia)
Raketti spagettia (tai jotain muuta pastaa, mutta Raketti spagetin kanssa tätä on tosi helppo syödä)

1. Laita pastan keittovesi kiehumaan (loraus öljyä ja vähän suolaa sekaan) ja laita paistinpannu kuumenemaan samalla
2. Pilko aurajuusto pieniksi paloiksi
3. Heitä kinkkusuikaleet kuumalle pannulle
4. Kun kinkkusuikeet ovat lämmenneet (ei ole tarkoitus ruskistaa kinkkuja), lisää pieneksi silputtu aurajuusto sekaan
5. Kun aurajuusto alkaa sulaa, lisää ruokakerma
6. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä (niin että kerma kiehuu pikkuhiljaa) välillä sekoitellen kunnes pasta on kypsää

Ruoka ei edes kaipaa mitään mausteita, mutta ketsuppia voi käyttää jos tuntuu tarvitsevan jotain. Mitä enemmän laittaa sinihomejuustoa, sitä parempaa ja täyteläisempää kastikkeesta tulee.

Tarvittava kinkkusuikaleiden määrä riippuu siitä kuinka tukevan ruuasta haluaa. 100g/hlö -> varsin kevyt ateria. 200g/hlö -> tuhti päivän pääruoka. 400 grammasta kinkkusuikaletta tulee hyvän kokoinen ruoka kolmelle. Jos tekee 400g kinkkusuikalemäärällä kolmelle hengelle, niin aterialle tulee hintaa kolmisen euroa per hlö.
 
Ei kai pikareseptissä voi kahta ainesta enempää olla, tässä oma suosikkini kasvissosekeitto:

• kasvissosetta pötkylä
• maustettua ruokakermaa purkillinen
• ainekset pikkukulhoon sekaisen ja lämmitys mikrossa

Viimeksi nautiskelin pari viikkoa sitten maa-artisokkasoseen ja pippurikerman yhdistelmää - ja hyvää oli! Tähän en tarvinnut edes suolaa, kun muutenkin pyrin vähäsuolaiseen kokkailuun. Vedellä voi tuotosta ohentaa, jos tuli liian paksua. Tietenkin kasvissosekeittoa voi tuunailla haluamillaan lisukkeilla, jos oikein haluaa hienostella.

Tässä niitä soseita esimerkiksi:

Soseet.jpeg
 
Tortillapizzaa airfryerissa 180 astetta ja noin 6-8 minuuttia riippuen täytteiden määrästä.

kuvakollaasi.jpg
 
Keitä riisit. Suosittelen jasmiinia.
Ruskista paketti kanansuikaleita / kanan jauhelihaa. Kun kypsää, heitä sekaan Valion currymaustettu kerma. Badabim badabum varsin maittava ja ravitseva kotiruoka valmis. Oikein kun hifistelee niin kiehauttaa viipaloitua porkkanaa kaveriksi. Annokseen maun mukaan chiliä päälle.
 
Viimeksi muokattu:
Miten voi olla hätäresepti jos siihen listataan ainesosat ennalta? Entä jos niitä ei ole? Enemmän kiinnostaisi, miten porukka varautuu siihen, kun ei vaan ole muistanut / jaksanut kauppaan, ei ole aikaa mihinkään jne.

Itsellä hätävarana tylsästi texmex-pata (joskus meksikon) kaapissa kertaa edes pari, kolme. Jauhelihaa on monesti kuitenkin kaapissa tai pakkasessa.
Myös wokkivihanneksia pussi pakkasessa ja kanasuikaleet toimii ihan kivasti.
Riisiä ja liiterin perunamuusijauhettakin on varuilla. Jälkimmäinen alkaa kyllä olla jo selvästi ylipäiväistä, ei siis ole tullut oikaistua tuolta osin.
Ja toki nämä normit kotivarat, hernekeittoa jne. Kaikki syntyy nopeasti.

Pikaresepti taas on aivan eri asia. Eli kumpaa lopulta haetaan? Ja onko pika nopeasti valmis vai minimipanoksella mutta aikaa voi kulua enemmän?

Pikana taas melkeinpä fajitat itsellä. Homma hoituu siinä ajassa, kun kanat / jauheliha on pannulla eli alle kymmeneen minuuttiin. Reseptiähän tässä ei tarvita.
 
Miten voi olla hätäresepti jos siihen listataan ainesosat ennalta? Entä jos niitä ei ole? Enemmän kiinnostaisi, miten porukka varautuu siihen, kun ei vaan ole muistanut / jaksanut kauppaan, ei ole aikaa mihinkään jne.

Itsellä hätävarana tylsästi texmex-pata (joskus meksikon) kaapissa kertaa edes pari, kolme. Jauhelihaa on monesti kuitenkin kaapissa tai pakkasessa.
Myös wokkivihanneksia pussi pakkasessa ja kanasuikaleet toimii ihan kivasti.
Riisiä ja liiterin perunamuusijauhettakin on varuilla. Jälkimmäinen alkaa kyllä olla jo selvästi ylipäiväistä, ei siis ole tullut oikaistua tuolta osin.
Ja toki nämä normit kotivarat, hernekeittoa jne. Kaikki syntyy nopeasti.

Pikaresepti taas on aivan eri asia. Eli kumpaa lopulta haetaan? Ja onko pika nopeasti valmis vai minimipanoksella mutta aikaa voi kulua enemmän?

Pikana taas melkeinpä fajitat itsellä. Homma hoituu siinä ajassa, kun kanat / jauheliha on pannulla eli alle kymmeneen minuuttiin. Reseptiähän tässä ei tarvita.
Alkuperäinen tarkoitus oli että hätäreseptit on niistä aineista mitä ITSELLÄ on noin niinkuin defaultina aina varastossa ja ovat monikäyttöisiä. Esimerkkinä itsellä on tuo jauheliha. Sitä tulee ostettua aina isojen ostosten yhteydessä kerran viikossa ja sitten viikon mittaan koittaa keksiä mitä siitä tekis. Itsellä on aina aina makaronia ja spagettia ja tomaattipyrettä kaapissa koska ne säilyvät ns. ikuisesti niin niistä voi tehdä jotain. Samoin kananmunia ja pekonia. Joillain ehkä on toisin mutta noin suurinpiirtein.
Itsellä ei ainakaan aina ole kaapissa Fijivuoren lounaisseinämällä kasvavaa ikumuri-jäkälää tai tuoretta tonnikalaa eikä wagayn etrecoteeta joten yritin rajata tämän ns. peruselintarvikkeisiin joita on tai ei ole monilla kaapissa.
 
Oma helpoimman kautta:
keittojuures pussi, protsku maun mukaan (makkarat, seiti, jauheliha, kana, makkara, liha jne..)
Pari laakerin lehtee, mauste pippuria ja pussin ohjeen mukaan vettä (n.1l) ja liha-,kala-,kana-,kasvisliemikuutio.
Avottista, helpolla nopeesti syötävää. Meillä aina pakkasessa hätävara keittojuurekset, ja sen verta löytyy aina protskua et soppaa saa. Vähintään lohta on aina pakkasessa useita kiloja.

Aineksien puolesta myös makeet ja suolaset letut onnistuu koska vaan. jauhot, kananmuna ja vähintään vesi on perustarpeita, sit täyte maun mukaan, suolasta tai makeaa, mitä kaapeista löytyy.
 
Alkuperäinen tarkoitus oli että hätäreseptit on niistä aineista mitä ITSELLÄ on noin niinkuin defaultina aina varastossa ja ovat monikäyttöisiä. Esimerkkinä itsellä on tuo jauheliha. Sitä tulee ostettua aina isojen ostosten yhteydessä kerran viikossa ja sitten viikon mittaan koittaa keksiä mitä siitä tekis. Itsellä on aina aina makaronia ja spagettia ja tomaattipyrettä kaapissa koska ne säilyvät ns. ikuisesti niin niistä voi tehdä jotain. Samoin kananmunia ja pekonia. Joillain ehkä on toisin mutta noin suurinpiirtein.
Eli edelleen... Onko kyseessä hätä vai pika? Ovat aivan eri asia. Hätä tarkoittaisi sillä hetkellä olemassa olevia mutta valmistusaika voi olla mitä tahansa. Pika taas nopeaa ja helppoa.
Enkä mitenkään osaa mieltää minkään tason hätänä tilannetta jossa puhutaan normaalisti kaapissa olevista. On vain järjen köyhyyttä varata kaappiin jotain, jolle ei ole oikeasti valmiita ajatuksia ja kohteita. Myöskään "ostan jotain ja keksin viikon mittaan, mitä teen" ei ole hätä vaan sitä, ettei nähdä kuluvaa päivää pidemmälle.

Eli ketjun aihe on siis mitä?

Itsellä ei ainakaan aina ole kaapissa Fijivuoren lounaisseinämällä kasvavaa ikumuri-jäkälää tai tuoretta tonnikalaa eikä wagayn etrecoteeta joten yritin rajata tämän ns. peruselintarvikkeisiin joita on tai ei ole monilla kaapissa.
Aloituksesta tämä nyt ei kyllä näkynyt millään tavalla. Ei varsinkaan, koska topic on hätä /pika-resepti.
 
Oma helpoimman kautta:
keittojuures pussi, protsku maun mukaan (makkarat, seiti, jauheliha, kana, makkara, liha jne..)
Pari laakerin lehtee, mauste pippuria ja pussin ohjeen mukaan vettä (n.1l) ja liha-,kala-,kana-,kasvisliemikuutio.
Avottista, helpolla nopeesti syötävää. Meillä aina pakkasessa hätävara keittojuurekset, ja sen verta löytyy aina protskua et soppaa saa. Vähintään lohta on aina pakkasessa useita kiloja.

Aineksien puolesta myös makeet ja suolaset letut onnistuu koska vaan. jauhot, kananmuna ja vähintään vesi on perustarpeita, sit täyte maun mukaan, suolasta tai makeaa, mitä kaapeista löytyy.
Nakkisoppa on muuten mun ikisuosikki. Keittovihannespussi ja perunoita tai sitten valmis perunavihannespussi ja keittäen ja nakit sekaan. Tohon ei kyllä kyllästy ikinä. Tosin nakit ei kuulu jokapäiväiseen varastoon mutta joskus niitäkin tulee pakkaseen hankittua.
 
Eli edelleen... Onko kyseessä hätä vai pika? Ovat aivan eri asia. Hätä tarkoittaisi sillä hetkellä olemassa olevia mutta valmistusaika voi olla mitä tahansa. Pika taas nopeaa ja helppoa.
Enkä mitenkään osaa mieltää minkään tason hätänä tilannetta jossa puhutaan normaalisti kaapissa olevista. On vain järjen köyhyyttä varata kaappiin jotain, jolle ei ole oikeasti valmiita ajatuksia ja kohteita. Myöskään "ostan jotain ja keksin viikon mittaan, mitä teen" ei ole hätä vaan sitä, ettei nähdä kuluvaa päivää pidemmälle.

Eli ketjun aihe on siis mitä?


Aloituksesta tämä nyt ei kyllä näkynyt millään tavalla. Ei varsinkaan, koska topic on hätä /pika-resepti.
Jos se on noin vaikeeta nyt ymmärtää niin voit postaa ihan minkä reseptin vaan. Ihan mitä haluat.
Vaikka nopean.
Tai hitaan.
Hätäreseptin jonka saa minutissa.
Tai reseptin mihin ei tule muuta kuin makaronia.
Myös resepti johon tulee mitä vaan muuta kuin makaronia.

Anna palaa vaan.
 
Viimeksi muokattu:
Aina on kaapissa säilykepapuja, tomaattimurskaa, tomaattipyrettä, sipulia ja valkosipulia.

Kuullota sipulit, paista tomaattipyrettä 2 min, lisää pavut ja tomaattimurska, keitä 5min jos haluat keiton, tai kasaan jos haluat kastikkeen, ja mausta suolalla, hapolla, sokerilla, kuivilla yrttimausteilla ja chilikastikkeella.

Jos lisuketta kaipaa niin tämän kanssa käy melkein mikä vaan.
 
Kaapista löytyy aina ainekset edes jonkinlaiseen pizzaan.

Tämän lisäksi jo klassikoksi muodostunut uunifetapasta on vakio hätäruoka. Nopea ja helppo tehdä, ainekset säilyvät pitkään joten niitä on helppo pitää aina saatavilla.

 
Munia yleensä on hätä tilanteessa kaapissakin niin pari muna leipää juustolla tai munakas maustettuna suolalla ja pippurilla. Monesti käynyt kun tulee salilta ja unohtanut käydä kaupassa edellisenä päivänä
 
Tortillapizzaa airfryerissa 180 astetta ja noin 6-8 minuuttia riippuen täytteiden määrästä.

kuvakollaasi.jpg

Tortillapizzat on kyllä käteviä airfryerissä. Meillä 180 astetta celciusta ja 5min ja valmista tulee.
Jos täytteinä on mm. palvikinkkua, (älkää ostako niitä kinkkusuikaleita, ne on ihan paskaa), me käytetään tuota palvikinkkua myös voileivissä. Sitten myös tonnikalaa, punasipulia, ananasta, halpis-mozzarellaa ja jalapenoja.
Pizzakastiketta ja pizzajuustoa on meillä myös aina kaapeissa koska noissa on pitkä PA-päiväys. Ja kaikki muutkin raaka-ainekset löytyy lähes aina kaapista.

Ja tortillapizzoissa on hyvä että voi improvisoida melkein ihan miten haluaa. Jos on vaikka eilisiä grillattuja kanasiivuja, niin heittää ne pizzan päälle.
 
Tokmannissa oli / on tarjouksessa 5 purkkia nötköttiä kympillä.

Näppärät avaa kannen sekä pohjan ja leikkaa klöntistä neljä pihviä, jotka voi leivittää korppu- tai pankojauhoilla ja sitten käyttää paistinpannun kautta.
 
Jemma pulled pork oli ihan hyvän makuinen säilykkeeksi. Tulee esim. hyvä salaatti, kun pistää rehujen kaveriksi cheddaria kuutioina ja nuo lihat kastikkeineen.
 
-Nopeita on tietenkin suuri osa pastaruuista, purkkiruuat, kuten se hernekeitto, kaikki valmismosot, mikro"ruuat", amerikalaisten mielestä pohjoismaiset suklaapatukatkin on ruokaa, karjalanpiirakat, lihapiirakat.

-Hätäruokana menee se hernekeitto, sitä meillä on aina purkki-pari. Pastoista aglio+olio, koska valkosipulia ja oliiviölyä on aina (se persilja jää pois, sitä ei aina ole), Käytännössä pecorinojuustoakin meillä on aina varastossa, joten cacio+pepe on myös hätäruuissa, Lihaakin on aina pakastimessa, ja on lihamyly, joten lihaisan tomaattisen pastankin saa aina tehtyä, mutten mene hätä-nimikkeeseen kun se liha on umpijäässä. Tomaattisen, chilisen pastan saan aina tehtyä siinä keittoaikana. Jotain risottoa en laske kun ihan aina ei lihalientä ole, eikä 20minuuttia tekoon ole nopea, eli ei mene kumpaankaan kategoriaan. Hätäruuaksi saisin tehtyä vaikka leipää, vaikka onkin paljon pidempi valmistusaika.

Sitten hyvä olisi miettiä, mitä saa tehtyä jos sähmöt poikki, tai vesi poikki tms kivaa.
 
Asiaton käytös
Pussipasta ja pekoni.

Kaapissa on aina muutama pussipasta varalla (Pomodore, Carbonara jne) ja pakkasessa on aina pekonia.

Pilko pekoni ja paista se. Tee pussipasta ohjeen mukaan. Sekoita yhteen ja syö.
Olenkin aina miettinyt, että kuinka pahasti kehitysvammainen täytyy olla, että ostaa jotain pussipastaa
 
Mitä tahansa grilliskärbää vähintään viiden sentin pätkinä, (valko)sipulia, kananmunaa ja eilistä perunaa jos on, kaikki paistettuna. Makkaranpalat voi sitten haarukan nokassa dipata dijon purkissa. Paprikajauhe, pippuri ja tabasco toimii mausteena.
 
Voisi jättää tykkänään vastaamatta, jos oma olo ei salli tuon parempaa vastausta toiselle ihmiselle ja sivullistenkin silmille. Paljon parempi olisi ollut sanoa esim. "Minusta pussipasta kuuluu vain Trangiaan.".
Samaa mieltä, nuo pussipastat, nuudelit, purkkihernekeitot sun muut on oikein mukava asia jos vaikka sattuu olemaan kipeänä eikä oikein jaksaisi "oikeaa" ruokaa kokkailla. Saa vähällä vaivalla ja nopeasti edes jotain syötävää tehtyä. Nuo on juuri sitä hätävararuokaa joka säilyy "ikuisuuden" ja on helppo ja nopea tehdä vaikka vähän vaillinaisilla välineilläkin, esim nuotiolla tai retkikeittimellä tarvittaessa.
 
-Nopeita on tietenkin suuri osa pastaruuista, purkkiruuat, kuten se hernekeitto, kaikki valmismosot, mikro"ruuat", amerikalaisten mielestä pohjoismaiset suklaapatukatkin on ruokaa, karjalanpiirakat, lihapiirakat.

-Hätäruokana menee se hernekeitto, sitä meillä on aina purkki-pari. Pastoista aglio+olio, koska valkosipulia ja oliiviölyä on aina (se persilja jää pois, sitä ei aina ole), Käytännössä pecorinojuustoakin meillä on aina varastossa, joten cacio+pepe on myös hätäruuissa, Lihaakin on aina pakastimessa, ja on lihamyly, joten lihaisan tomaattisen pastankin saa aina tehtyä, mutten mene hätä-nimikkeeseen kun se liha on umpijäässä. Tomaattisen, chilisen pastan saan aina tehtyä siinä keittoaikana. Jotain risottoa en laske kun ihan aina ei lihalientä ole, eikä 20minuuttia tekoon ole nopea, eli ei mene kumpaankaan kategoriaan. Hätäruuaksi saisin tehtyä vaikka leipää, vaikka onkin paljon pidempi valmistusaika.

Sitten hyvä olisi miettiä, mitä saa tehtyä jos sähmöt poikki, tai vesi poikki tms kivaa.
Tässä hyvää pohdintaa.

"Sähköt poikki" on hyvä pitää mielessä mutta toi "vesi poikki" onkin astetta haastavampi. Meillä on omakotitalossa puuhella jolla saa ruokaa laitettua kun on vaan puita, ja vettäkin on saunalla padassa ja saavissa aina jemmassa.
 
Pussipastalinjalla suosittelen näitä.

Virolainen firma, pakastekuivattu aidosta ruuasta, ei mitään lisäaineita tai ruokateollisuuden kommervenkkejä vaan kuin kotiruokaa pakastaisi. Säilyvyys 8 vuotta. Lisää kuumaa vettä ja odota 8 minuuttia.

Omassa käytössä tarkoitettu juurikin trangialle (ei likaa astioita kun valmistus ja ruokailu käy pussista!) retkeilyssä ja kotivaraksi ydinsodan varalle, mutta ovat niin hyviä että joskus tulee kauppareissua huomiselle siirtääkseen syötyä kotona ihan sähkövoimalla keitetyllä vedellä suoraan pussista telkkaria katsellessa.

"Vesi poikki" on helppo, kotivara on 3 litraa päivässä per hlö. Pullovesi säilyy n. 2 vuotta.
 
Viimeksi muokattu:
"Sähköt poikki" on hyvä pitää mielessä mutta toi "vesi poikki" onkin astetta haastavampi. Meillä on omakotitalossa puuhella jolla saa ruokaa laitettua kun on vaan puita, ja vettäkin on saunalla padassa ja saavissa aina jemmassa.

Monissa taloissa taajaman ulkopuolella vielä kaivoja, ja osalla jopa kaivoja joihin on vielä mukin keino kuin se sähmöpumppu. Ja osalla jopa tsekattu juomakelpoisuus, mikä tosin hädän hetkellä on se: keitetään ja sil hyvä.

Itsellä niin onnellista että pari kolme retkikeitintä taloudessa jotka toimii petroolilla, ja pääliesikin kaasulla.
Moi nykyasukki pärjää jonkun aikaa sillä että tuli hommattua kaasugrilli jossa myös se yhdenliekin liesi kyljessä.
 
Monissa taloissa taajaman ulkopuolella vielä kaivoja, ja osalla jopa kaivoja joihin on vielä mukin keino kuin se sähmöpumppu. Ja osalla jopa tsekattu juomakelpoisuus, mikä tosin hädän hetkellä on se: keitetään ja sil hyvä.

Itsellä niin onnellista että pari kolme retkikeitintä taloudessa jotka toimii petroolilla, ja pääliesikin kaasulla.
Moi nykyasukki pärjää jonkun aikaa sillä että tuli hommattua kaasugrilli jossa myös se yhdenliekin liesi kyljessä.
Kyllä, jonkinlainen kaasukeitin kaasuineen olisi syytä olla kaikilla kotona.

Otsikon aiheeseen liittyen "en tykkää pastasta" -ihmisille paistettu riisi toimii hyvin. Riisien kiehuessa pilkkoo valkosipulin ja kasvikset ja kun valmista niin pannu tulille ja menoksi. Mausteista vaatii lähinnä tuoretta chiliä tai chilihiutaleita ja soijakastiketta, loput optioita. Toimii aasialaiseen makuun. Meillä löytyy aina kaapista tarvittavat tuohon.
 
Viimeksi muokattu:
Chorizopasta.

Kuori raakamakkaraa ja aja pieneksi veitsellä. Laita pannulle paistumaan ja samalla pilko sipulia ja valkosipulia.
Samalla laitan pastaveden kiehumaan.
Hetken kun on makkara paistunut heitän sipulin perään ja paistan hetken. Tämän jälkeen valkosipuli, chilirouhe ja tomaattipyrettä perään ja pieni lämpö niillekkin.
Sitten kuohukermaa purkillinen, maustan oreganolla, suolalla ja agressiivisella pippurilla. Antaa keittyä sen aikaa että pasta on valmista. Kaadan pastat pannulle vähän ennen aldenteä ja kypsennän kastikkeessa loppuun. Sekaan pastavettä jos tarvitsee. Päälle laitan yleensä pecorinoa.

Nämä ainekset löytyvät aina kaapista, koska kaikissa pitkät päiväykset. Oma lemppari chorizo on ainakin cittareista löytyvä:
1690516622689.png
 
Kananmunia yleensä suoraan pannulle 4- jopa 12kpl. Paljon kun laittaa niin valmistusaika alkaa kärsimään. Mausteeksi pippuria ja suolaa. Joskus valkosipulijauhetta/perunavihannesmaustetta.

Pakkasesta kaveriksi houkuttelevin paketti S-ketjulta hankittua -60% makkaraa heittää paketti airfryeriin kalan pikaohjelmaan 180° 10min.
Tyypillisemmin raakamakkaraa/mausteisempaa grillimakkaraa.
 
No tämäkin ketju meinaa vähän hajota kun chorizot ja kaikki laitetaan mutta kaikki jotka vähänkin eräjormailee ni tietää, että tietyn matkan jälkeen menee vaikka hernari kylmänä luhalla ja samahan pätee kotonakin eli nötköt ja hernari vaikka sitten sinoli keittimellä jos ei oo maksanut sähkölaskuja ajoissa :)
 
Tämä ketjuhan alkaa muodostumaan perus-kokkailuketjuksi perus-raaka-aineista ilman mitään turhia hienosteluja tai fancyjä kommervinkkejä. :D
Eli sitä mitä aika moni tyyppi tekee muutekin. Rakastan ja arvostan tätä. :thumbsup:

Lisää vain vinkkejä tänne.
 
Aina on kaapissa säilykepapuja, tomaattimurskaa, tomaattipyrettä, sipulia ja valkosipulia.

Kuullota sipulit, paista tomaattipyrettä 2 min, lisää pavut ja tomaattimurska, keitä 5min jos haluat keiton, tai kasaan jos haluat kastikkeen, ja mausta suolalla, hapolla, sokerilla, kuivilla yrttimausteilla ja chilikastikkeella.

Jos lisuketta kaipaa niin tämän kanssa käy melkein mikä vaan.
Toi on kyllä hyvä. Tulee itsekin tehtyä vastaavaa usein, ehkä sillä erolla että tykkään pistää sekaan purkkisieniä. Tommoset tomaattijutut on siitä hyviä, että lyhyelläkin valmistusajalla tulee ihan hyvää, ja toisaalta jos on aikaa antaa hissukseen keitellä vaikka puolikin tuntia, niin maku vaan paranee ja ruoka on edelleen helppotöinen.

Useimmiten viikon sisään tulee tehtyä nopeita munakkaita. Kulhoon tai lasiin kolmesta neljään kanamunaa, perään esimerkiksi valkosipulijauhetta, kurkumaa ja chilijauhetta, vatkaa haarukalla ja antaa olla kymmenen minuuttia jos jaksaa. Pannu kuumaksi, juokseva kasvirasva mukaan, pian munat ja riippuen vähän tyylistä suht pian taittelee haarukalla/lastalla pötköksi.

Munakkaaseen joskus tykkään viipaloida kesäkurpitsaa, jotka käytän myös pannulla vastaavilla mausteilla ja lisään lautaselle. Helppoa, halpaa ja hyvää. Ainekset löytyy käytännössä aina kaapista.
 
Toi on kyllä hyvä. Tulee itsekin tehtyä vastaavaa usein, ehkä sillä erolla että tykkään pistää sekaan purkkisieniä. Tommoset tomaattijutut on siitä hyviä, että lyhyelläkin valmistusajalla tulee ihan hyvää, ja toisaalta jos on aikaa antaa hissukseen keitellä vaikka puolikin tuntia, niin maku vaan paranee ja ruoka on edelleen helppotöinen.

Useimmiten viikon sisään tulee tehtyä nopeita munakkaita. Kulhoon tai lasiin kolmesta neljään kanamunaa, perään esimerkiksi valkosipulijauhetta, kurkumaa ja chilijauhetta, vatkaa haarukalla ja antaa olla kymmenen minuuttia jos jaksaa. Pannu kuumaksi, juokseva kasvirasva mukaan, pian munat ja riippuen vähän tyylistä suht pian taittelee haarukalla/lastalla pötköksi.

Munakkaaseen joskus tykkään viipaloida kesäkurpitsaa, jotka käytän myös pannulla vastaavilla mausteilla ja lisään lautaselle. Helppoa, halpaa ja hyvää. Ainekset löytyy käytännössä aina kaapista.
Mikä ton 10min seisotuksen tarkoitus on? Maustua vai vaikuttaako se jotenkin munan koostumukseen?

Mites muuten kun munakkaan ohjeissa sanotaan aina että "riko munan rakenne haarukalla" niin onko se sama asia kuin vispaa munia kunnolla haarukalla? Eli pitääkö munien rakenne kevyesti vaan rikkoa vai vatkata kunnolla sekaisin vai onko sillä mitään väliä?
 
Tokmannissa oli / on tarjouksessa 5 purkkia nötköttiä kympillä.

Näppärät avaa kannen sekä pohjan ja leikkaa klöntistä neljä pihviä, jotka voi leivittää korppu- tai pankojauhoilla ja sitten käyttää paistinpannun kautta.
Nötköttiä en ole syönyt varmaan tällä vuosituhannella, mutta tulee tehtyä juuri samalla tavalla peurasäilykkeestä, jota sattuneesta syystä vuosittain ilmestyy muutamakymmenen purkkia varastoon. Toimii erinomaisen hyvin.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 413
Viestejä
4 488 232
Jäsenet
74 236
Uusin jäsen
Bandito

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom