Pitkään lupailtu lämmityksen ohjaus alkaa olla viimeistä silausta vaille julkaisukunnossa. Tämä ensimmäinen versio ei ole missään tapauksessa vielä täydellinen, välttämättä ei edes lähelle sitä. Mutta siitä on pyritty tekemään monipuolinen ja useita eri käyttötapauksia mahdollisimman yksinkertaisilla parametreilla taklaava.
Kiinteistön lämmitystarpeen arvioimista varten on laitettu tuohon linkki Motivan laskuriin, mistä saa varmastikin suuntaa-antavan tuloksen. Siinä pitää vaan huomata vähentää käyttöveden lämmitystarve siitä kokonaismäärästä. Kyse on siis todellisesta lämmitysenergian tarpeesta, ei esimerkiksi lämpöpumppujen sähkönkulutuksesta vuositasolla kun se toisi taas jo aivan erilaisen määrän muuttujia tuohon arviointiin. Samalla tavalla lämmityslaitteen teho on lämmitysteho eikä ottoteho.
Ensimmäisessä kehitysversiossa mennään yksinkertaisesti periodin laskennallisen lämmitystarpeen mukaan ja ohjataan halvimmat tunnit (vartit) päälle tarvittavalla määrällä. Periodin pituuden voi määrittää välillä 3-12h, eli riippuen talon varauskyvystä voi vähän testailla kuinka pitkälle ajalle käyntiä voi hajauttaa, pidempi jakso luonnollisesti tietää mahdollisesti pidempiä taukoja. Kunhan viikko-pari seuraillaan omissa taloissa miten tuo käyttäytyy, niin seuraava vaihe on tuoda sekä ulkolämpötilan muutoksen ennakointia mukaan että huomioida periodin hinta suhteessa tulevien periodien hintoihin ja yli/alilämmittää niiden perusteella. Tai tarvittaessa kiriä edellisen jakson "lämmitysvelkaa" kiinni.
Käytännön tasolla homma pelaa niin, että kiinteistöön voi lisätä haluamansa määrän erilaisia lämmitysjärjestelmiä. Ne on jaettu kolmeen eri kategoriaan, eli "päälämmitysjärjestelmä", "avustava lisälämmitysjärjestelmä" ja "mukavuuslämmitysjärjestelmä". Teen tarkemmat dokumentaatiot viikonlopun aikana, mutta tiivistettynä ajatuksen tasolla päälämmitysjärjestelmät lämmittää aina ensin ja avustavat järjestelmät tekevät sitten loput laskennallisesta lämmitystarpeesta jos pääjärjestelmät ei yksin riitä. Apujärjestelmille pystyy määrittämään kuitenkin minimiprosentin vaikkapa tilanteessa missä haluaa vähän lattialämpöä ilmalämpöpumpun hoitaessa muuten kaiken lämmityksen.
Lisäksi voi lisätä mukavuuslämmitysjärjestelmiä, jotka toimivat täysin omana logiikkanaan yksinkertaisella tuntikäyrällä, eli käyttäjä asettaa halutut tuntimäärät 0 ja -10 ulkolämmössä sekä lämpötilan minkä alapuolella järjestelmä kytketään päälle.
Tällä hetkellä sivustolla toimii jo järjestelmien lisääminen, ohjausparametreiksi se jalostuu todennäköisesti perjantain aikana. Yleisasetuksia muuttaessa pitää hoksata painaa tallenna-nappia siitä yläpuolelta.