Pöytäkoneesta luopuminen

Liittynyt
30.07.2021
Viestejä
5
Olen miettinyt pöytäkoneesta luopumista koko kevään. Kännykällä pystyy tekemään oikeastaan kaiken, joka onkin nykyään vaan lähinnä netissä surffailua ja youtuben katselua. Sain työpuhelimena iPhone 12 ja yllätyin miten hyvä sillä on katsoa Youtubea ja Yle Areenaa. Ainut ongelma on torrentit, joita ei kai voi iPhonella latailla. Olen ladannut kaikki UFC:t aina sitä kautta ja se on ainut mikä mietityttää. Ehkä sen takia voisi ostaa halvan tabletin johon löisi Linuxin kiinni. Toisaalta ehkä sitä voisi vain ostaa sen UFC Fightpassin ja Viaplayn paketin.

Onko täällä muita jotka ovat tehneet saman onnistuneesti?
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
535
Halutaanko tässä nyt siis luopua nimenomaan pöytätietokoneesta vai PC:stä kokonaan? Minulla läppäri korvaa pöytätietokoneen, koska en pelaa pelejä, ja toimii aivan mainiosti.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 918
Halutaanko tässä nyt siis luopua nimenomaan pöytätietokoneesta vai PC:stä kokonaan? Minulla läppäri korvaa pöytätietokoneen, koska en pelaa pelejä, ja toimii aivan mainiosti.
Samaa itsekin mietin. Itselläni on pari "pöytäkonetta" joilla pelaan ja teen kaikki raskaimmat hommat (tosin, en pelaile mitään raskasta kovin usein), läppärillä pystyn tekemään noin 90% asioista eli nettisurffaus ja yleinen työskentely ja mobiililaitteilla (tabletti ja kännykkä) noin 70% niistä hommista mitä pöytäkoneella. Nuo torrentitkin onnistuisivat mobiililla jos niitä käyttäisi mutta jos kerran vuodessa lataa linux-imagen tai jonkun isomman tiedoston niin ei ole ollut tarvis tutustua torrenttien mobiilimaailmaan kovin syvällisesti kun selaimen downloaderi kyllä latailee pienemmät fileet suoraan.

Tabletti on kyllä sellainen laite että sillä en itse osaa kuin satunnaisesti surffata ja jotain pieniä mobiilipelejä pelailla, läppärillä tulee nykyään tehtyä suurin osa kaikesta ja kännykällä satunnainen pikainen nettisurffaus muualla kuin firmassa tai kotona. Tabletti olisi paljon houkuttavampi konsepti jos jossain tabletissa olisi kätevä fyysinen näppis, on-screenillä kun ei mitään oikeita juttuja voi tehdä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
852
Joku Samsung Dexin kaltainen toteutus voisi periaatteessa kyllä korvata PC:n aika monessa hommassa.. Eli näyttö, langaton näppis ja hiiri ja joku telakka johon puhelimen saa helposti kiinni.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
16 650
Kyllä pöytäkone on ihan kunkku, jos haluaa parhaan käyttökokemuksen asioiden parissa askartelusta kotona. Jos liikkuu paljon eikä koti ole mikään kovin kiinteä tukikohta, niin ehkä sitten tulee läppäri kyseeseen ykköskoneena.

Kännykkä on monen taviksen "tietokone" nykyaikana, mutta onko se paras ratkaisu moneenkaan askareeseen on eri asia.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 705
Pöytäkone oli viimeksi käytössä 15 vuotta sitten. Ei ole ikävä. En pelaa, en kaiva bitcoineja.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 918
Pöytäkone oli viimeksi käytössä 15 vuotta sitten. Ei ole ikävä. En pelaa, en kaiva bitcoineja.
Juu, itsekään en pöytäkonetta muuten kaipaisi mutta satunnaisesti tulee pelattua raskaampia pelejä ja käytettyä raskaita softia ja tarvitsee paljon liittettävyyttä eli paljon näyttö- ja usb-liitäntöjä ja useampaa eth-porttia. Tietty saisihan nuo toteutettua läppärilläkin mutta menisi vähän virittelyksi. Tai toki tuohon pystyviä läppäreitäkin on olemassa mutta ne ovat vielä nykyisellään ehkä enemmänkin raahattavia kokonsa ja painonsa puolesta.

Vielä ehkä 3-4v sitten tuli lähes kaikki tehtyä pöytäkoneella mutta nykyään kun tekniikka on kehittynyt niin varmaan jako alkaa olla 70% läppäri, 15% kännykkä ja 15% pöytäkone ja koko ajan mobiili ja läppäri yrittää vähentää tuota pöytäkoneen osuutta. Jos mobiililaitteissa olisi parempi näppis niin läppärinkin osuus vähenisi ja kännykällä ja tabletilla voisi tehdä entistä suuremman osuuden. Fyysinen näppis ja hiiri vaan ovat niin paljon parempia syöttölaitteita mobiilin onscreen-näppikseen ja epätarkkaan töpöttelyyn verrattuna.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 705
Sen verran ehkä liittyen pöytäkoneisiin. Optinen langaton hiiri on ehdoton sekä töissä että kotona. Läppärin oma hiiri on jotenkin vaan liian rajoittunut.
edit: duunissa siis läppäri on "pöytäkoneena" kuten varmaan isolla osalla
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
535
Jos ei pelaa pelejä tai tee muutakaan kauhean raskasta, ja on varaa ostaa hyvä läppäri, niin aika vähän tarvetta nykyaikana on varsinaiselle pöytätietokoneelle. Mulla on pääasiallisena koneena tämä Thinkpad T460p. Kotona vain kiinni näyttöön ja näppäimistöön + hiireen niin käytännössä toimii kuten pöytäkone, mutta saman koneen saa kuitenkin napattua helposti mukaan. Jos saan valita niin en kyllä vaihtaisi tästä mihinkään pöytäkoneeseen, on sen verran kätevä systeemi.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 918
Langattomuus ei ole ihan pakollinen ominaisuus mutta erillinen hiiri ja näppis lisää kyllä huimasti käyttömukavuutta, langattomuus vielä enemmän.

Ja joku telakka tai porttireplikaattori on ihan must ainakin itselle kun olen pääsääntöisesti etätöissä ja satunnaisesti pistäydyn firmalla, ei tarvitse 100 piuhaa irroitella kun yhden piuhan irroituksella / liittämisellä saa kaikki näytöt ja lisälaitteet kerralla kytkettyä ja irroitettua.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
10 113
Sen verran ehkä liittyen pöytäkoneisiin. Optinen langaton hiiri on ehdoton sekä töissä että kotona. Läppärin oma hiiri on jotenkin vaan liian rajoittunut.
On, ja nimenomaan riippuen käyttötottumuksista. Itsehän käytän läppäriä nykyisellään ihan eri tavoin kuin työasemaa tai mobiililaitteita, eli pääsääntöisesti kotona mutta en missään työpöydän ääressä. Tästä syystä aiemmin runsaasti käytetyt oheislaitteet ovat jääneet lähinnä keräämään pölyä. Läppärin kanssa röhnötän typerästi sohvalla epäergonomisesti. Silloin syöttölaitteena toimii näppäimistön ohessa joko hiirilevy tai kosketusnäyttö. Niinikään jopa scrollaan nuolinäppäimillä, mistä sain joskus runsaasti pilkkaa. Ihan vaan siksi, että sormet juuri yltävät mukavasta asennosta koneen alanurkkiin.

Itse asiassa samasta syystä tabletti on jäänyt uusimatta ja käyttämättä. Joko älypuhelin tai läppäri, jos ei mennä erikseen toimistoon vaan työskennellään olohuoneessa tai tien päällä. Varsinaisesti tietokoneena en läppäriäkään pidä, se on työteholtaan(jopa aivottomassa harrastekäytössä kuten foorumeille paskaa kirjoitellessa tai shoppaillessa) aika monta pykälää oikean laitteiston alapuolella. Vähän kuin yrittäisi kännissä ja pilvessä nalkutusta kuunnellessa käyttää verrattuna oikeisiin syöttölaitteisiin, useampaan näyttöön jne. Telakointiasemat tietysti erikseen, mutta ihan sellaiseen hifistelyyn ei ole varaa tai sopivaa käyttötarvetta. Pitäisi useampaa läppäriäkin pitää sitä varten.
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
535
Läppäri + telakka on kyllä erittäin yleinen ratkaisu yrityksissä. Mullakin on tällä hetkellä tuon oman läppärin lisäksi erillinen työläppäri ja telakka firman puolesta.

Tabletti on minun kokemuksen mukaan hyvä lähinnä lukemiseen ja videoiden katseluun. Tabletin kosketusnäytöllä kirjoittaminen on niin tuskaista hommaa, että jo pelkän google haun kirjoittaminen alkaa tympiä. En oikein osaa selittää, että mistä tuo johtuu, mutta jostain syystä tabletilla on mielestäni paljon vaikeampi kirjoittaa kuin älypuhelimella. Saattaa toki olla tottumiskysymys
 
Liittynyt
28.12.2019
Viestejä
2 421
Tabletin kosketusnäytöllä kirjoittaminen on niin tuskaista hommaa, että jo pelkän google haun kirjoittaminen alkaa tympiä. En oikein osaa selittää, että mistä tuo johtuu, mutta jostain syystä tabletilla on mielestäni paljon vaikeampi kirjoittaa kuin älypuhelimella. Saattaa toki olla tottumiskysymys
Se johtuu luonnollisesti siitä, että näppäimet ovat padeissa luonnottoman kaukana toisistaan, ja laitetta on suurikokoisempana hankalampi pitää kädessä/tukea samalla luin kirjoittaa. En ole koskaan tajunnut padien ideaa. Ehkä johonkin youtuben tuijotteluun matkustaessa joo, mutta satunnaiseen mobiilikatsomiseen riitää känny oikein hyvin, ja kotona taas 65" TV ja Chromecast Ultra.

Myydäänkö noita padeja enää edes laajemmassa skaalassa?
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
10 113
Myydäänkö noita padeja enää edes laajemmassa skaalassa?
Voin kuvitella, että tablettien myynti on aina vaan laskenut, ellei sitten jo ollut niin pohjalla että oleskeluyhteiskunta 2.0 -vuosi toi boostia. Toki alkuhypen jälkeen ensin yhä suurempi yleisö osti - yhden. Useimmat turhaksi todettuaan eivät koskaan ostaneet toista, tai sitten tämä tapahtui vasta vuosien päästä edellisen ollessa jo roskaa, ehkä lasten leluksi tai muuten liian rahan poltellessa taskunpohjaa.

Monenlaiseen työkäyttöönhän(enkä tarkoita varsinaista tietotyötä) noista perustableteistakin on, mutta se ei vie kovin pitkälle. Lisäksi kuluttajaraudan käyttö ammatilliseen tarkoitukseen on aina vähän perseestä. Toki niitä erilaisissa myymälöissä ja ravintoloissa on hyödynnetty, nykyään jopa ihan oikeissakin taksiautoissa. Sitä en ole missään bongannut, kehdataanko jo sairaaloissakin käyttää. :hmm: Tietyissä asioissa on ihan syynsä sille, miksi kuluttaja- ja ammattilaitteet ovat erikseen, mutta minkäs teet näinä sniiduilun aikoina.

Kai noita nykyään kerskakuluttajat jonkin verran ostavat lapsilleen vasaraksi.
 
Viimeksi muokattu:

roystered

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.05.2021
Viestejä
519
Voin kuvitella, että tablettien myynti on aina vaan laskenut, ellei sitten jo ollut niin pohjalla että oleskeluyhteiskunta 2.0 -vuosi toi boostia. Toki alkuhypen jälkeen ensin yhä suurempi yleisö osti - yhden. Useimmat turhaksi todettuaan eivät koskaan ostaneet toista, tai sitten tämä tapahtui vasta vuosien päästä edellisenW ollessa jo roskaa, ehkä lasten leluksi tai muuten liian rahan poltellessa taskunpohjaa.

Monenlaiseen työkäyttöönhän(enkä tarkoita varsinaista tietotyötä) noista perustableteistakin on, mutta se ei vie kovin pitkälle. Lisäksi kuluttajaraudan käyttö ammatilliseen tarkoitukseen on aina vähän perseestä. Toki niitä erilaisissa myymälöissä ja ravintoloissa on hyödynnetty, nykyään jopa ihan oikeissakin taksiautoissa. Sitä en ole missään bongannut, kehdataanko jo sairaaloissakin käyttää. :hmm: Tietyissä asioissa on ihan syynsä sille, miksi kuluttaja- ja ammattilaitteet ovat erikseen, mutta minkäs teet näinä sniiduilun aikoina.

Kai noita nykyään kerskakuluttajat jonkin verran ostavat lapsilleen vasaraksi.
Jaa, kyllä ainakin useimmissa talouksissa mitä itse tiedän löytyy vähintään yksi tabletti. Meillä niitä on 2. Sitä en tiedä ostaako kukaan enää android-tabletteja mutta iPadeja kyllä ostetaan.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
10 113
Jaa, kyllä ainakin useimmissa talouksissa mitä itse tiedän löytyy vähintään yksi tabletti. Meillä niitä on 2. Sitä en tiedä ostaako kukaan enää android-tabletteja mutta iPadeja kyllä ostetaan.
Apple-tuotteiden ostajakunta on aika tarkkarajainen ja epäliikkuva väestönosa yleensäkin. :lol: Apple-käyttäjillä saattaa tosiaan keskimääräistä useammin olla päivittäiskäytössä tabletti tai vaikka oksasilppuri, en osaa sanoa. Niitä on kovin monenlaisia tuttavapiirejä. Yleistietona käsitän, että on paljon talouksia joissa ei ole PC-konetta, autoa(työssäkäyvillä aikuisilla, jopa perheellisillä) tai mitään liharuokaa. Niinikään huomaisin eläväni kuplassa, jos tällainen alkaisi olla yleistä.

Tarkoitin lähinnä sitä, että tabletit ovat vähän eilinen muotivirtaus, vaikka eivät ole pois menossakaan. Niillä on periaatteessa pidempi oletettu käyttöikä kuin älypuhelimilla eivätkä ole yhtä tarpeellisia tai laajalti käytettyjä. Siispä niissä ei ole ihan saman luokan bisnes kuin älypuhelimissa. Eikä niitä nähdäkseni ihan joka oksalla ole, edes ihmisillä jotka jatkuvasti vaihtavat vastaavaa pienempää laitetta. Ei ultrakompakteja läppäreitäkään(tai etenkään "netbookeja") hypetetä ihan solkenaan, vaikka koko ajan on kysyntää ja tarjontaa eikä ole pelkoa, että vastaavan tuotesegmentin käyttö kokonaan loppuisi.
 
Liittynyt
28.06.2020
Viestejä
222
Android tabletti niin siihen saa ladattua utorrentin. Saat katseltua ne ufc:eet siitä vähän isommalta näytöltä.

Edit. Typo.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 592
Ei ole vuosiin ollut pöytäkonetta. Läppäri, tabletti ja puhelin on töistä ja niillä mennään. Suurimman osan omista jutuista hoidan puhelimella ja läppärillä sitten ne mitä ei muuten voi. Säästää paljon tilaa kun ei ole pöytäkonetta.
 

roystered

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.05.2021
Viestejä
519
Nykyään joutuu etätyöpiste monilla olemaan niin siinä mielessä pöytäkone ei vie ylimääräistä tilaa. Itsellä ollut kausia ettei pöytäkonetta ole ollut, mutta aina se vaan tulee uudestaan tauon jälkeen hommattua. Käyttö on ”harrastelua” ja pelaamista.
 
Liittynyt
28.12.2019
Viestejä
2 421
Ei ole vuosiin ollut pöytäkonetta. Läppäri, tabletti ja puhelin on töistä ja niillä mennään. Suurimman osan omista jutuista hoidan puhelimella ja läppärillä sitten ne mitä ei muuten voi. Säästää paljon tilaa kun ei ole pöytäkonetta.
Jos sulla ei ole kunnon työpöytää ja -tuolia, vaan työskentely tapahtuu jossain ruokapöydän kulmalla tai sohvalla niin ergonomiasta on tutha puhua. Eikä pitempiaikainen työskentely pientä läppärin näyttöä tihrustaen ole mukavaa saati tehokasta. Pitää olla 2 isoa näyttöä ja erillinen näppis sekä hiiri. Ja tässä vaiheessa ei tuo enää mitään tilansääatöä se, onko iyse kone deskari vai läppäri. Itse en pystyisi pelkällä läppärillä työskentelemään, sekä kotona että tstolla on PC tuplanäytöillä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 189
Puhelimella/tabletilla voi katsoa videoita ja kirjotella jotain onlinerejä.

Pelkällä läppärillä menee sähköpostit.

Jos jotain pitäisi oikeasti saada tehtyä niin kyllä siinä läppärissä pitää olla isompi näyttö (mielellään 2) ja erillinen näppis ja hiiri. Jolloin se on käytännössä sama kuin pöytäkone tilankäyttönsä suhteen.

Tietenkin jos työ on käytännössä vain sähköposteja ja liikkuvaa niin eipä siinä paljon lisänäyttöjä raahailla.

Himassa tuskin tulen pöntöstä luopumaan niin kauan kuin pc:llä pelataan eli toivottavasti hautaan asti. Jos pc:llä pelaaminen loppuu ja yhteiskunta on siirtynyt johonkin konsoli pelailuihin niin eiköhän siinä kaulakiikku kutsu. Sen verran epämiellyttävää hommaa padilla pelailla...

e: Ollaan menty tietyn aikakauden yli kyllä kun tällänen triidi tällä foorumilla o_O
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
535
Se johtuu luonnollisesti siitä, että näppäimet ovat padeissa luonnottoman kaukana toisistaan, ja laitetta on suurikokoisempana hankalampi pitää kädessä/tukea samalla luin kirjoittaa. En ole koskaan tajunnut padien ideaa. Ehkä johonkin youtuben tuijotteluun matkustaessa joo, mutta satunnaiseen mobiilikatsomiseen riitää känny oikein hyvin, ja kotona taas 65" TV ja Chromecast Ultra.

Myydäänkö noita padeja enää edes laajemmassa skaalassa?
Kyllähän noita edelleen myydään, mutta tarjonta on melko suppeaa. Kyllähän nuo on vähän sellaisia niche tuotteita. Ostin itse vähän aikaa sitten halvan android tabletin, kun sain tarjouksesta hyvään hintaan. Kyllä tuo on ihan kiva esimerkiksi e-kirjojen ja pdf:n lukemiseen. Päädyin ostamaan halvan, koska ajattelin ettei sille kuitenkaan ole kovin paljoa käyttöä ja näin ollen turha maksaa jostain premium mallista.
 
Liittynyt
30.07.2021
Viestejä
5
Halutaanko tässä nyt siis luopua nimenomaan pöytätietokoneesta vai PC:stä kokonaan? Minulla läppäri korvaa pöytätietokoneen, koska en pelaa pelejä, ja toimii aivan mainiosti.
Ajattelen PC:stä luopumista kokonaan. iPhonella voi katsoa hyvin youtubea ja selailla nettiä. Yllätyin miten YLEn Areenasta voi katsoa sarjoja puhelimella ilman ongelmia.
 
Liittynyt
27.11.2016
Viestejä
1 119
Oma tietokonehistoria alkoi noin 15-vuotta sitten ja opiskeluläppäri sai käytännössä heti seurakseen näytön, näppiksen ja hiiren - ergonomia on vain niin paljon parempi. Tässä "telakoidussa" ratkaisussa kätevä, kun saa läppärin liikuteltavuuden ja pöytäkoneen ergonomian/näyttötilan.

5 vuotta sitten kävi tabletti kääntymässä käsissä, mutta sen käyttö hiipui aikalailla noin vuoden jälkeen. Kuten mainittu, niin kirjoittaminen on vaan niin kömpelöä verrattuna fyysiseen näppikseen tai jopa puhelimeen. Yleisesti jos mitään hommia haluaa tehdä, niin läppäri on mielestäni minimivaatimus - etenkin jos puhelimena on iPhone, joka rajoittaa vielä siitäkin, minkä Androidilla pystyisi (auttavasti) tekemään.

Nyt ollut 3 vuotta kotona työnantajan näytöt ja läppäritelakka. Oman 10 vuotiaan läppärin korvasi pääkoneena vuosi sitten mini-itx pakettikone, joka vie itse asiassa vähemmän tilaa pöydällä kuin telakoitu 14'' työläppäri. Itselleni optimaalinen ratkaisu, kun kevyehkössä pelailussa jaksaa puskea tuulettimien huutamatta 1440p kuvaa ja hinta jää selvästi kunnollista läppäriä edullisemmaksi. Varsinkin, kun edelleen tuo vanhusläppäri toimii hyvin ja kulkeen reissussa mukana. i7-2640m antaa tehoja 8th gen i3:n verran ja akkukin jaksaa 2-3h :D - aika vaatimatonta on kehitys ollut, kun puhutaan kuitenkin tietotekniikasta ja 10 vuodesta (HDD->SSD päivityksen toki tein tuossa muutamia vuosia takaperin).
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
535
Ajattelen PC:stä luopumista kokonaan. iPhonella voi katsoa hyvin youtubea ja selailla nettiä. Yllätyin miten YLEn Areenasta voi katsoa sarjoja puhelimella ilman ongelmia.
No jos sitä PC:tä ei oikeasti tarvi mihinkään, niin miksipä ei. Kyllähän puhelimella pystyy hoitamaan tuollaisen viihdekäytön aika helposti, jollain chromecastilla saa kuvan ja äänenkin helposti televisioon. Ja ainahan PC:n voi ostaa myöhemmin uudelleen, jos jossain välissä alkaa olla taas tarvetta. Mutta toisaalta, voihan se PC:n laittaa vaikka kaappiin odottamaan käyttöä.

Tämähän riippuu lopulta ihan täysin omista tarpeista ja mieltymyksistä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 592
Jos sulla ei ole kunnon työpöytää ja -tuolia, vaan työskentely tapahtuu jossain ruokapöydän kulmalla tai sohvalla niin ergonomiasta on tutha puhua. Eikä pitempiaikainen työskentely pientä läppärin näyttöä tihrustaen ole mukavaa saati tehokasta. Pitää olla 2 isoa näyttöä ja erillinen näppis sekä hiiri. Ja tässä vaiheessa ei tuo enää mitään tilansääatöä se, onko iyse kone deskari vai läppäri. Itse en pystyisi pelkällä läppärillä työskentelemään, sekä kotona että tstolla on PC tuplanäytöillä.
Hyvin on mennyt pöydän kulmalla 1,5v nyt läppärin kanssa. Toimistolla tupla näytöt jne kyllä, mutta ei nyt ole mitään niin tarkkaa ja ihmeellistä työtä koneella etteikö menisi läppärillä.
 
Liittynyt
05.02.2019
Viestejä
738
Mikähän läppäri olis sellanen johon sais tuplanäytöt (täytyykö ostaa jokin välijakaja?) kiinni lisäksi näppis ja hiiri? Hinta tietenkin edullinen ja ihan ei tule minkäänlaiseen pelikäyttöön joten mikää tehotykki ei tarvitse olla kuhan youtubet näkyy 1440p näytöistä.
 

Tilipitappitippitappi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 310
Mikähän läppäri olis sellanen johon sais tuplanäytöt (täytyykö ostaa jokin välijakaja?) kiinni lisäksi näppis ja hiiri? Hinta tietenkin edullinen ja ihan ei tule minkäänlaiseen pelikäyttöön joten mikää tehotykki ei tarvitse olla kuhan youtubet näkyy 1440p näytöistä.
Eiköhän tuohon käyttöön nyt käy mikä tahansa läppäri + ns telakointiasema
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
535
Mikähän läppäri olis sellanen johon sais tuplanäytöt (täytyykö ostaa jokin välijakaja?) kiinni lisäksi näppis ja hiiri? Hinta tietenkin edullinen ja ihan ei tule minkäänlaiseen pelikäyttöön joten mikää tehotykki ei tarvitse olla kuhan youtubet näkyy 1440p näytöistä.
Onko siis 1440p näyttöjä useampi? Jos näin, niin joutuu vähän selvittelemään että löytää läppärin ja/tai telakan jolla tuo onnistuu. Yhden 1440p näytön kanssa varmaan toimii melkein mikä tahansa uusi (ei ihan halvin mahdollinen) läppäri
 
Liittynyt
05.02.2019
Viestejä
738
Onko siis 1440p näyttöjä useampi? Jos näin, niin joutuu vähän selvittelemään että löytää läppärin ja/tai telakan jolla tuo onnistuu. Yhden 1440p näytön kanssa varmaan toimii melkein mikä tahansa uusi (ei ihan halvin mahdollinen) läppäri
Joo siis yksi 1440p ja toinen on 1080p näyttö.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Ajattelen PC:stä luopumista kokonaan. iPhonella voi katsoa hyvin youtubea ja selailla nettiä. Yllätyin miten YLEn Areenasta voi katsoa sarjoja puhelimella ilman ongelmia.
Mutta miksi? Kai sen pienen läppärin voi pitää vaikka kaapissa tai kirjahyllyn päällä tarvetta varten kun sellainen vaikutelma jää, että epäilyttää. Tabletilla ja puhelimella on ihan perseestä tehdä oikeasti mitään.
 

roystered

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.05.2021
Viestejä
519
Mutta miksi? Kai sen pienen läppärin voi pitää vaikka kaapissa tai kirjahyllyn päällä tarvetta varten kun sellainen vaikutelma jää, että epäilyttää. Tabletilla ja puhelimella on ihan perseestä tehdä oikeasti mitään.
Niin no, valtaosa ”käytöstä” on itsellä netin selaamista ja se tulee suoritettua 95% kännykällä ja tabletilla. Mutta on toki totta, että osa asioista kuten joku laajemman tekstin käsittely on hankalaa näillä kännyköillä ja tableteilla.
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
535
Joo siis yksi 1440p ja toinen on 1080p näyttö.
"Edullinen" on suhteellinen käsite, mutta joku tällainen kombo esimerkiksi voisi toimia. En tiedä pääseekö paljoa tuota halvemmalla, jos ostaa uutena. Nuo telakat on pirun kalliita, mutta siitä ei taida päästä oikein mihinkään.


 
Liittynyt
05.02.2019
Viestejä
738
"Edullinen" on suhteellinen käsite, mutta joku tällainen kombo esimerkiksi voisi toimia. En tiedä pääseekö paljoa tuota halvemmalla, jos ostaa uutena. Nuo telakat on pirun kalliita, mutta siitä ei taida päästä oikein mihinkään.
Juu jotain tällästä se voisi olla kiitoksia suosituksesta. Onpas tosiaan yllättävän kallis tuo telakka, mutta sellasen se kyllä vaan tarviin että ei voi mitään.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 918
Joissakin harvoissa läppäreissä on kaksi näyttöliitäntää valmiiksi joten telakkaa ei ihan välttämättä tarvitse. Entisessä omassa työläppärissä oli HDMI- ja DP -liitännät ja niillä sai 2 näyttöä samaan aikaan kiinni läppäriin mutta sellaisella rajoituksella että toisesta liittimestä tuli sama kuva kuin itse läppärin kiinteästä näytöstäkin.Toki telakka / porttireplikaattori on kyllä kiva keksintö, varsinkin jos käyttää läppäriä välillä muuallakin, silloin ei tarvitse kiinnittää / irroittaa kuin yksi johto niin kaikki lisälaitteet irtoavat tai kytkeytyvät kerralla ja latauskin kulkee samassa piuhassa (ainakin tässä nykyisessä DELLissä toimii noin).
 

finWeazel

Chief Karpfen
Liittynyt
15.12.2019
Viestejä
6 779
Liekö applen ipad pro sillä tiellä, mikä voisi olla ihan todellinen pöytäkoneen korvaaja? Ei ole vielä minusta ihan perillä, mutta voisi olla, jos apple satsaisi vielä vähän enemmän softaan. Esim. perus videoeditointi ja kuvankäsittelykin onnistuu jo pro tabletilla?

Jos koneen koko/ulkonäkö rassaa niin mac mini tai joku vastaava minipc vois olla ihan oiva ratkaisu.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
10 113
Jos tekee tabletista läppärin, niin jossain vaiheessa se lakkaa olemasta tabletti. Silloin sitä kotikonetta ei olekaan korvattu, se vain on muuttanut muotoa.

On kyllä tosiaan ajat muuttuneet, kun tällaisella foorumilla ensin tosissaan keskustellaan pöytäkoneesta luopumisesta, ja seuraavaksi käy ilmi ettei kyseessä ole sopivan järeän läppärin valinta. :rofl:
 
Liittynyt
30.05.2021
Viestejä
99
Mikähän läppäri olis sellanen johon sais tuplanäytöt (täytyykö ostaa jokin välijakaja?) kiinni lisäksi näppis ja hiiri? Hinta tietenkin edullinen ja ihan ei tule minkäänlaiseen pelikäyttöön joten mikää tehotykki ei tarvitse olla kuhan youtubet näkyy 1440p näytöistä.
Ostat vaan näytön missä DP ketjutus eli myös ulostulo. Jo edellisessä 4v vanhassa dellin perusläppärissä oli integroidussa puhtia ajaa kahta 1440p 27" näyttöä 60Hz. Eli kunhan näyttis ja HDMI/DP standardi riittävän uusi että bitrate riittää. Jos haluat hyödyntää vanhat näytöt niin yleensä läppärissä erikseen HDMI ja USB-C eli saat siitä suoraan kaksi näyttöä kun USB-C->DP adapterin lykkää kiinni.

Itse len 16v käyttänyt pelkkiä läppäreitä missä ennen oli telakka ja nykyään USB-C näyttö telakkana eli yksi kilke vähemmän pöydällä. Tänä vuonna rakensin ensimmäisen pöytäkoneen ihan vain mielenkiinnosta kun edellinen kyhätty kone oli ahtloni XD. Tehoa yleensäkin jos tarvii niin mieluummin ajan etänä pilvessä/konehuoneessa olevalta palvelimelta eli läppärin virka on aika marginaalinen kotona. Reissussa käytän hiirtä vaikka polven päällä sillä ei wintel koneissa ole oikein kunnon touchpadia ollut.

Padeista kun puhuttiin niin omassa kuplassa niitä käytetään toiseksi eniten sitten puhelimen. Padin jälkeen läppäri ja sit ehkä TV mut tuntuu että telkut on lähinnä leffailtaa varten ja meillä pari kertaa vuodessa jaksaa laittaa päälle :D Padien ehdoton huonopuoli on se että ne kestää ihan liian kauan ja loppuu kaverin kaimat kesken mihin niitä vanhoja tuupata. Käyttistuki tuntuu ainakin omenissa olevan pitkälti yli 5v ja edelleen nähnyt 3.th gen iPadeja vielä käytössä.
 
Liittynyt
18.11.2016
Viestejä
3 480
Jos mulle riittäsi sellainne niin mä hommaisin tabletti PC:n. Joko tälläisen modernin mitä nykyään on, tai sellaisen vanhanaikaisemman Lenovon tabletti-läppärin. Jos ajattelee että omaan käyttöön älykännykän teho riittää niin varsin vanhakin läppäri ajaa saman asian, lähinnä katsoisin että vehkeessä on rautapurku videoille eli ekat i3-i7 mallit, ja sitten tietysti SSD ja tarpeeton määrä muistia.

Mulla oli mun 10 vuotta vanha läppäri käytössä tuossa parisen kuukautta kun viime syksyllä muuton jälkeen en viitsinyt kasata vanhaa pöytäkonetta(kaivaa laatikosta sitä plus näyttö, näppis ja hiiri), vaan otin suoraan tuon läppärin ja käytin sitä, samalla kun odottelin että 3070 tulee myyntiin ja että saan ostettua muistia uuteen koneeseen jonka sitten kasasin ja otin käyttöön joulukuussa kun sain sen näyttiksen. Ei huvittanut siis sitä vanhaa ottaa enää, eikä myöskään käyttää uutta runkoa vanhalla näyttiksellä, läppärillä sai tehtyä helposti kaiken paitsi tietysti pelaamisen, ja murto-osalla pöytäkoneen sähkönkulutusta.

Tulevaisuuden suhteen toivoisin että pöytäkoneisiin integroitaisiin joku läppäreita vastaava light tila jolla voisi surffailla jollain 20W sähkönkulutuksella plus näyttö. Tällä hetkellä pöytäkoneet vielä idlaavat jotain 50W-70W teholla ja surffaus on modernille raudalle about idlaamista.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
10 113
Jos mulle riittäsi sellainne niin mä hommaisin tabletti PC:n. Joko tälläisen modernin mitä nykyään on, tai sellaisen vanhanaikaisemman Lenovon tabletti-läppärin.
Mulla on läppärinä tällainen mitä tarkoittanet vanhanaikaisella tabletti-läppärillä, siis tablettimoodiin nurinkääntyvä Yoga 530, ihan mopoversio i3:lla. Vaikka tablettimoodia ei lopulta ole juuri tullut käytettyä, niin joku muu saattaisi tykätä enemmän. On se kuitenkin ihan eduksi, että perusläppärissäkin on suhteellisen lääppimistä sietävän oloinen kosketusnäyttö ja 360 asteen saranat.

Tämäntyyppisessä koneessa - jos nykyään missä tahansa akkuelektroniikassa- olisi ihan mukavaa, että voisi edes hitaasti ladata muullakin kuin mukana raahattavalla tai kotona hajotettavalla läppärin omalla liitäntälaitteella. Osassa vanhempiakin Yoga-koneita vissiin oli jo USB-C:n kautta laitteen latausmahdollisuus. Tässä ei ole. Sikäli en suositte juuri samaa kenellekään - tai eihän tämän tapaista kuluttajalaitetta muutenkaan enää nyt suositella, se juna oli ja meni. Tämäkin hyvin palvellut jo 2,5 vuotta, eli en tässä tapauksessa ns. ostaisi itseltäni käytettyä autoa, vaikka laitteessa ei mitään vikaa olekaan.

Tulevaisuuden suhteen toivoisin että pöytäkoneisiin integroitaisiin joku läppäreita vastaava light tila jolla voisi surffailla jollain 20W sähkönkulutuksella plus näyttö. Tällä hetkellä pöytäkoneet vielä idlaavat jotain 50W-70W teholla ja surffaus on modernille raudalle about idlaamista.
En ihan hirveästi hikoilisi noin vähäisestä energiankulutuksesta. Esimerkiksi 70 watin merkitys jopa ylimääräisenä lämpönä kesällä on niin häviävän pieni. Jos sille linjalle mennään, niin 20 wattiahan on läppärille vielä aika paljon kevyessä käytössä. Joskus kun työpöydällä oli aina 50 kiloa kuvaputkia, niin nehän taisivat jo yksinään vetää noin 100 wattia pala. Kuvapinta-ala tuollaisella parilla kai vastasi aika lähelle nykyajan perustason yhtä monitoria.

Tosin eiköhän nimenomaan samaan suuntaan olla edelleen menossa. Kyllä sillä suuressa mittakaavassa säästyy energiaa ja komponenttivalmistajat pystyvät viherpesemään mainettaan parantamalla osakuorman ja idlen hyötysuhdetta. Ristiriitaisesti kuitenkin jostain pitää raapia resurssit silmiä kirvelevien vilkutusmainosten ja paskan koodin pyörittämiseen silloinkin, kun koneella ei oikeasti työskennellä sen kummempaa kuin vanhalla Amigalla, eli sähkötehon tarvehan pitäisi olla milliwattiluokkaa näyttöä lukuun ottamatta. Vaikkapa foorumipostausta kirjoittaessa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
30.07.2021
Viestejä
5
No jos sitä PC:tä ei oikeasti tarvi mihinkään, niin miksipä ei. Kyllähän puhelimella pystyy hoitamaan tuollaisen viihdekäytön aika helposti, jollain chromecastilla saa kuvan ja äänenkin helposti televisioon. Ja ainahan PC:n voi ostaa myöhemmin uudelleen, jos jossain välissä alkaa olla taas tarvetta. Mutta toisaalta, voihan se PC:n laittaa vaikka kaappiin odottamaan käyttöä.

Tämähän riippuu lopulta ihan täysin omista tarpeista ja mieltymyksistä.
Totta. Voisi kokeilla vaikka 2vk että pistää tietokoneen kaappiin ja katsoo, että tuleeko se haettua sieltä takaisin.
 
Liittynyt
19.05.2017
Viestejä
7 852
Ainakin 2 kpl 1920*1200 näyttöjä toimii itselläni Dellin telakan ja läppärin kanssa vallan hyvin. Vanha duunikone, jonka lunastin itselleni, samoin nykyinen duunikone, molemmat pelaa ihan yhtä hyvin.

Nykyisin tosin itse menen työssäkin kokoukset, palaverit ja reissut aika paljon iPadilla, kynä ja näppiskotelo on käytössä toki ja nehän kyllä hämärtää tabletin ja läppärin rajaa. Tosin näin korona-aikoina näitä reissuja ja f2f-kokouksia on tietenkin paljon vähemmän kuin aiemmin, mutta kumminkin on jonkin verran.
 
Liittynyt
30.05.2018
Viestejä
3 225
Läppäri + telakka on kyllä erittäin yleinen ratkaisu yrityksissä. Mullakin on tällä hetkellä tuon oman läppärin lisäksi erillinen työläppäri ja telakka firman puolesta.

Tabletti on minun kokemuksen mukaan hyvä lähinnä lukemiseen ja videoiden katseluun. Tabletin kosketusnäytöllä kirjoittaminen on niin tuskaista hommaa, että jo pelkän google haun kirjoittaminen alkaa tympiä. En oikein osaa selittää, että mistä tuo johtuu, mutta jostain syystä tabletilla on mielestäni paljon vaikeampi kirjoittaa kuin älypuhelimella. Saattaa toki olla tottumiskysymys
Ratkaisin asian ostamalla kosketusnäytöllä ja näppäimistöllä olevan chromebookin. Yllättävän hyvä laite. Tablettien kehitys ja tarjonta jämähti jo aikoja sitten, tietty videoiden katsomiseen pelkkä tabletti on puhelinta parempi mutta ei muuhun.

Chromebook ei tietenkään sovellu raskaaseen käyttöön mutta kevyessä käytössä on toimiva ja matkustaessa paljon helpompi kuin läppäri.
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
5 809
Onko täällä muita jotka ovat tehneet saman onnistuneesti?
Vaikka mulla on kännykän lisäksi myös ipadi, niin olen kokenut etten tule toimeen ilman oikeaa tietokonetta.

Kaikki on toki kiinni omista tekemisistä ja tahtomisista, mutta mä ainakin mieluummin koodaan, käsittelen kuvia ja kirjoitan tietokoneella kuin kännykällä tai ipadillä. Perus nettisurffailut nykyään tuleekin usein tehtyä ipadin kanssa, kuten myös katseltua paljon ohjelmia Netflixistä ja vastaavista, mutta ei mun polla ainakaan kestä pitkän päälle katsella kännykän ruutua edes surffailukäytössä. Kännykkällä tulee tehtyä asioita lähinnä reissun päällä jos pädi tai kannettava ei ole saatavilla.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 851
Onko siis 1440p näyttöjä useampi? Jos näin, niin joutuu vähän selvittelemään että löytää läppärin ja/tai telakan jolla tuo onnistuu. Yhden 1440p näytön kanssa varmaan toimii melkein mikä tahansa uusi (ei ihan halvin mahdollinen) läppäri
Minulla on työpisteellä toimistolla kaksi Philipsin UHD-näyttöä kiinni Lenovon X390:ssa niin, että toinen on kiinni koneen HDMI:ssä ja toinen sitten edullisessa Lenovon Travel Hubissa (vanha versio). Ihan näppärähkö se niinkin on, kun ei parempaa duunista tarjota.

Uusi versio Lenovo Powered USB-C Travel Hub -porttitoistin 98,90
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 403
Ei tulisi mieleenkään luopua pöytäkoneesta. Surffailu hoituu puhelimella taikka iPadilla siinä missä koneellakin.

Itse värkkään musahommia, ja kaikista tarvittavista välineistä se kone + 40" 4k TV näyttönä on vähiten tilaa vievät.
Audio interface, Yamahan HS7 kajarit, 49 -koskettiminen MIDI keyboard, kitaralle MIDI controlleri, seitsemän kitaraa ja basso. Ei siinä
paljon joku läppäri/kannettavuus auta. Pakon edessä kuulokkeilla teen, mutta mieluiten ilman.

IMG-3099.JPG
 

MkH

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
418
Itseäni ahdistaa käyttökokemus jo läppärilläkin työkäytössä, kännykästä ja muista pelkkää kosketusnäyttöä käyttävistä laitteista puhumattakaan. Lisäksi tulee pelailtua aktiivisesti, joten en näe tilannetta jossa pöytäkoneesta luopuisin. Teho- ja pelikäyttöä lukuunottamatta toki läppäri hyvillä ulkoisilla näytöillä, näppiksellä ja hiirellä ajaa pitkälti saman asian - toki silloinkin pöytäkone tekee kaiken saman, mutta paremmin.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
132
Itse luovuin pöytäkoneesta yli 10v sitten ja hommasin tilalle ensimmäisen läppärin, kun oli työkäytössä sellaiseen myös tottunut.
On kyllä oman läppärin käyttö jäänyt aika vähälle sen jälkeen, kun iPadin hommasin.
Läppäriä tulee käytettyä nyt enää satunnaisesti kuvien muokkailuun ja vähän pidempien tekstien kirjoitteluun, mutta nyttenkin taitaa olla yli neljä viikkoa siitä kun olen viimeksi läppärin kantta avannut.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
224 484
Viestejä
3 974 750
Jäsenet
67 898
Uusin jäsen
karim

Hinta.fi

Ylös Bottom