Mainos Poco F4 GT – pelaajan tehokas unelmapuhelin

Liittynyt
18.05.2018
Viestejä
43


Mainos kirjoitti uutisen/artikkelin:
Kaupallinen yhteistyö Pocon kanssa

Suorituskykyisen puhelimen ei tarvitse välttämättä tyhjentää pankkitiliä. 699 euron suositushinnallaan Poco F4 GT nimittäin tarjoaa huippuluokan suorituskyvyn, erinomaisen nopean 120 hertsin AMOLED-näytön ja pelaajille varta vasten suunnatut olkapainikkeet, jotta mobiilipeleissäkin tulosta tulee kuin konsolipeleissä konsanaan. Esittelemme seuraavaksi Poco F4 GT:n viisi merkittävintä ominaisuutta sekä niihin liittyviä mielenkiintoisia yksityiskohtia.


1. Suorituskykyinen Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri ja huippuluokan jäähdytysjärjestelmä
Poco F4 GT:n järjestelmäpiirinä toimii vuoden 2022 huippupiiri Qualcommilta, eli täyttä lippulaivaluokkaa edustava Snapdragon 8 Gen 1. Piiri valmistetaan modernilla 4 nm teknologialla ja se tuo mukanaan 20 prosenttia edeltäjiään paremman prosessorisuorituskyvyn ja jopa huimat 50 prosenttia paremman grafiikkasuorituskyvyn.
Tiesitkö? Toisin kuin Qualcommin edullisemmissa piireissä, Snapdragon 8 Gen 1 -huippumallissa on käytössä kolmea eri prosessoriydintyyppiä. Erona malliston edullisempiin piireihin mukana on huippunopea 3,0 GHz:n maksimikellotaajuudella toimiva Cortex-X2-ydin, joka on tarkoitettu lyhytaikaista huippusuorituskykyä vaativiin tehtäviin.
Huippupiirit tuppaavat käymään puhelimissa lämpimänä ja Poco F4 GT:ssä asia on otettu huomioon. Puhelin nimittäin sisältää pinta-alaltaan yhteensä peräti 4860 mm2 kokoisia kahta erillistä hyörykammiota hyödyntävän jäähdytysjärjestelmän, jota täydentää suurikokoiset grafeeniarkit. Toinen kammioista huolehtii järjestelmäpiirin itsensä jäähdyttämisestä ja toinen puolestaan on sijoitettu viilentämään puhelimen latauspiirejä, joista päästäänkin seuraavaan Poco F4 GT:n muista erottavaan ominaisuuteen.


2. Huikea 120 watin pikalatausnopeus
Pocon jäähdytysjärjestelmä viilentää puhelimen latauspiirejä aivan syystäkin, sillä laite tukee peräti 120 watin pikalatausta, joka täyttää puhelimen 4700 mAh:n akun tyhjästä täyteen parhaimmillaan vain 17 minuutissa. Kaiken lisäksi tuo tehokas laturi toimitetaan suoraan puhelimen pakkauksessa, joten se ei aiheuta ostoksille lähtiessä edes lisäkuluja.

Latausteho ei ole hyvä ainoastaan puhelinta lepotilassa ladatessa, vaan 90 asteen kulmaan käännetyn latausjohdon liittimen kanssa Poco F4 GT on suunniteltu helposti ladattavaksi myös pelatessa tai multimediasisältöä katsellessa. Sen lisäksi, ettei johto törrötä kämmenten tiellä, kykenee puhelin ottamaan virtaa vastaan erinomaisesti käytön aikana ja pelatessakin akku täyttyy tyhjästä täyteen jopa 27 minuutissa, vaikka peli kuluttaakin samaan aikaan järjestelmäpiiriltä virtaa.
Miten lataus on toteutettu? Poco F4 GT kykenee huimaan latausnopeuteensa rakenteensa myötä. Sen lisäksi, että laitteen akku muodostuu kahdesta rinnakkaisesta 2350 mAh:n kennosta, on myös lataus itsessään rakennettu kahden erillisen latauspumpun varaan. Latauspumput ovat eräänlaisia DC-muuntimia, jotka varastoivat kondensaattoreihin energiaa jännitteen nostamiseksi tai laskemiseksi ja parantavat latauksen hyötysuhdetta.

3. Jopa 12 Gt RAM-muistia ja 256 Gt tallennustilaa
Pelit ja muu puhelimen raskas käyttö ei rasita ainoastaan järjestelmäpiiriä, vaan ne vaativat myös RAM-muistia ja tallennustilaa, joita molempia Poco tarjoaa kattavat määrät – LPDDR5 RAM-muistia puhelimesta löytyy jopa 12 Gt ja tallennustilaakin on neljännesteratavu, eli 256 gigatavua. Suuren RAM-määrän myötä puhelin kykenee moniajoon erittäin hyvin ja pelien pelaaminen ei aiheuta taustalla pyörivien selaimen välilehtien tai Netflixistä juuri oikeaan kohtaan pysäytetyn elokuvan sammumista taustalta muistin määrän loppumisesta johtuen.
Tiesitkö: Suomen markkinoilla alkuvuoden 2022 aikana myyntiin saapuneista yhdeksästä lippulaivaluokan Android-puhelimista 256 Gt tallennustilaa tarjoavat lähtöhintaiseen malliinsa vain 4 eri puhelinta, joista Poco F4 GT on yksi. Siitä huolimatta F4 GT:n suositushinta on lippulaivamarkkinoiden edullisin, vain 699 euroa.
Tallennustilaa puolestaan tarvitaan erityisesti peleille, sillä nykypäivän mobiilipelit voivat olla huomattavan suuria ja esimerkiksi uunituore Apex Legends yksistään haukkaa tallennustilasta yli 3 Gt ja Genshin Impact jopa lähes 16 Gt. Pelien lisäksi tallennustilaa maistuu myös korkean resoluution valokuville, raakakuville sekä 4K 60 FPS -videokuvalle, jota Poco F4 GT:n 64 megapikselin takakamera kykenee kuvaamaan.
Esimerkkejä pelien ja videon tilavaatimuksista:
  • Apex Legend -peli: n. 3,4 Gt
  • Asphalt 9: n. 3 Gt
  • Call of Duty Mobile: n. 2,6 Gt
  • Genshin Impact: n. 16 Gt
  • PUBG New State: noin 2 Gt
  • PUBG Mobile: noin 2,5 Gt
  • 4K 60 FPS video: n. 500 Mt / minuutti
  • 16 megapikselin RAW-kuva: ~30 Mt / kpl
  • 64 megapikselin JPEG-kuva: 10-15 Mt / kpl

4. 120 hertsin AMOLED-paneeli pitää kuvan sulavana
Suorituskykyä Poco F4 GT:stä löytyy siis kuin pienestä kylästä, mutta käyttökokemusta ehostetaan vielä senkin jälkeen, sillä 120 hertsin virkistystaajuuteen yltävä AMOLED-näyttö pitää käyttökokemuksen myös silmille erittäin sulavana läpi päivittäisen käytön ja pelaamisen.

Nopean näytön virkistystaajuuden lisäksi Poco F4 GT:n näyttö tulkitsee myös käyttäjänsä komentoja varsin vikkelään, sillä näytön kosketuksentunnistus toimii jopa 480 Hz:n nopeudella. Sen lisäksi, että näyttö tunnistaa kosketukset siis erittäin nopeasti, se tunnistaa ne myös tarkasti, kiitos Super resolution touch -teknologian, joka tarjoaa jopa kymmenkertaisen tarkkuuden näytön pikselitarkkuuteen verrattuna.
Super resolution touch: Poco F4 GT:n näytön kuvan resoluutio on 1080 x 2400, mutta näytön kosketukset tunnistetaan kymmenkertaisella 10800 x 24000 resoluutiolla.
Nopeutensa lisäksi AMOLED-paneeli tarjoaa myös 10-bittiset värit, DCI-P3-väriavaruuden ja jopa 5000000:1-kontrastisuhteen, eli kuvanlaadustakin Poco F4 GT:ssä on huolehdittu. 6,67-tuumainen näyttö yhdessä puhelimen neljää kaiutinelementtiä käyttävien stereokaiutinten kanssa onkin erinomainen niin pelaamiseen kuin myös median kulutukseen esimerkiksi YouTubesta ja Netflixistä tai TikTokista.


5. Pelaajien tarpeisiin sopivat piilotettavat olkapainikkeet
Viidentenä merkittävänä ominaisuutenaan Poco F4 GT tarjoaa oikeaan kylkeen sijoitetut erilliset pelipainikkeet, joiden myötä pelielämys ottaa aimo harppauksen konsolimaiseen suuntaan. Pelipainikkeet ovat myös kirjaimellisesti painikkeet, eli kyseessä eivät ole vain kosketuspinnat, jotka matkivat näytön painalluksia, vaan ne tarjoavat aidon liikeradan ja tuntuman, mikä tekee pelaamisesta erittäin tarkkaa ja nautinnollista. Pocon mukaan yli 100 peliä tukee olkapainikkeiden käyttöä ja käyttäjä voi itse määritellä asetuksista mitä pelin toimintoa olkapainikkeilla ohjataan.

[gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="75987,75988"]

Mikäli puhelintaan ei kuitenkaan halua pitää jatkuvasti pelipuhelinta muistuttavana on kyljen painikkeet mahdollista sulauttaa takaisin puhelimen rungon sisään yksinkertaisesti painikkeen vierestä löytyvää magneettivipua vetämällä.


Extrahuomio: HINTA!
Kaikista näistä lippulaivaluokan rautaratkaisuista, äärimmäisen nopeasta latausteknologiasta ja erityisesti pelaajille suunnatuista lisäominaisuuksista huolimatta Poco F4 GT:n hankkimiseen ei tarvitse varata ylettömän suurta budjettia, sillä 699 euron suositushinnallaan puhelin on Suomen edullisin Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiirin sisältävä laite.

Tutustu tarkemmin Poco F4 GT:hen:

Linkki alkuperäiseen juttuun
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 577
Pelien vaatima tallennustila on ihan hyvää infoa, kun harvemmin noita tulee katsottua. Jokin 64Gt saattaa alkaa aika nopeasti täyttymään, kun tulee muut sovellukset, kuvat ja videot päälle. RAM-muistin käyttö olisi myös mielenkiintoista dataa mutta se vaatisi enemmän testailuja. Ehkä jossain toisessa yhteydessä sitten.
 

Manager2k

Make ATK Great Again
RTX ON
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
1 581
Päivityslupaus tällä luurilla? Oisko jotain 0 ja 1 väliltä isoa versio päivitystä.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 577
Päivityslupaus tällä luurilla? Oisko jotain 0 ja 1 väliltä isoa versio päivitystä.
Io-techin artikkelissa oli jonkinlainen linjaus (3+4v). Aiemmat Pocon kärkipään mallit ovat saaneet vähintään kaksi isompaa päivitystä, niin varmaan siihen ainakin yltävät.
Virallista päivityslupausta Poco ei puhelimelleen ole antanut, mutta yritys on kertonut pyrkivänsä tuomaan laitteelle kolme suurta Android-päivitystä ja neljän vuoden tietoturvakorjaukset. Pyrkimys on siis samalla tasolla kuin Xiaomin lippulaivojen lupaus ja siten markkinoiden kärkikahinoissa, mutta virallisen lupauksen antamattomuus pitää portin auki myös siihen, että tuki voi loppua keskenkin.
 
Liittynyt
11.04.2022
Viestejä
727
700e alkaen? Huutonaurua, en tosin katsonut hintoja muualta kuin EU-hintaseurannan kautta. Ei tässä elämässä suomihinta napostele. 450e tuosta halvemmasta saattaisi vielä houkutella.
 
Liittynyt
10.11.2016
Viestejä
369
700e alkaen? Huutonaurua, en tosin katsonut hintoja muualta kuin EU-hintaseurannan kautta. Ei tässä elämässä suomihinta napostele. 450e tuosta halvemmasta saattaisi vielä houkutella.
Suomessa myynnissä vain isompi muistivariantti.
12gb/256gb.
8gb/128gb olis satkun halvempi.
 

VmH

Liittynyt
06.02.2020
Viestejä
890
Millähän katteilla näitä myydään kun tietyllä alueella valmistetut puhelimet saadaan jotenkin tehtaalta kaupan hyllyille useita satasia halvemmalla, kuin kilpailijat ? Ihmettelen ja hämmästelen suuresti.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 577
Millähän katteilla näitä myydään kun tietyllä alueella valmistetut puhelimet saadaan jotenkin tehtaalta kaupan hyllyille useita satasia halvemmalla, kuin kilpailijat ? Ihmettelen ja hämmästelen suuresti.
Xiaomilla oli aiemmin strategiana myydä puhelimia käytännössä nollakatteella (Xiaomi admits it doesn’t make money on smartphone hardware sales – TechCrunch). Puhelimet toimivat ikään kuin sisäänheittotuotteina ekosysteemiin ja voitot tehtiin muilla tuotteilla ja palveluilla. Sittemmin varsinkin Xiaomin omalla brändillä myytyjen puhelimien hinnat ovat nousseet ja ilmeisesti tekevät noin 10% tulosta matkapuhelin segmentillä. 2022 Q1 osavuosikatsauksessa mainitsevat kuitenkin, puhelinten kate laski "promotion sales of certain smartphone models" vuoksi eli joitain malleja myydään edelleen poikkeuksellisen halvalla. Nämä on todennäköisesti Xiaomin alabrändien tuotteita kuten Poco ja Redmi.
The gross profit margin from our smartphones segment increased from 8.7% for the year ended December 31, 2020 to 11.9% for the Reporting Period, mainly reflected the improvement of our product mix.
The gross profit margin from our smartphones segment decreased from 12.9% in the first quarter of 2021 to 9.9% in the first quarter of 2022, mainly due to the promotion sales of certain smartphone models.
Vuonna 2021 koko firman gross margin oli 17,7% ja internet palveluiden peräti 74,1%. Xiaomi teki internet palveluilla lähes yhtä paljon tulosta kuin älypuhelimilla (n. 3,5 miljardia vs. 2,9 miljardia euroa)
 

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 568
Millähän katteilla näitä myydään kun tietyllä alueella valmistetut puhelimet saadaan jotenkin tehtaalta kaupan hyllyille useita satasia halvemmalla, kuin kilpailijat ? Ihmettelen ja hämmästelen suuresti.
Se kannattaa myös muistaa, että puhelimien hinnasta vain osa on materiaali ja tuotantokustannuksia ja sen lisäksi on myös paljon muuta. Sanoisin hihavakiolla, että mitä enemmän premium-merkki (esim. Apple ja Samsung), sitä suurempi kate puhelimista jää ja myös sitä enemmän kuluja on valmistuskustannusten päälle. Kun esimerkiksi Applen lippulaivamallien valmistuskustannukset on luokkaa 400-500 euroa ja Applen katetuottoprosentti on luokkaa 30 %, voi siitä laskea että karkeasti neljännes laitteen myyntihinnasta menee ainakin vielä kaikkiin muihin kuluihin.

Noita kuluja voi tietysti "edullisemmat merkit" sitten karsia valmistuskustannusten ohessa. Tällaisena ihan kesksittynä karkeana esimerkkinä jos vaikka Applen 1200 euron laitteesta ottaisi katteen kokonaan pois, jäisi luokkaa 850 euroa, siitä sitten karsitaan logistiikka, markkinointi, henkilöstö ja jälkimarkkinointikuluja yms vaikkapa 40 %:lla ja käytetään edullisempia komponentteja noin 350 euron arvosta, niin ollaan jo laitteen hinnassa alle 600 eurossa.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
192 966
Viestejä
3 493 710
Jäsenet
62 229
Uusin jäsen
tj0

Hinta.fi

Ylös Bottom