Pikku projektori kattoon, heijastus suoraan alas ruokapöydälle roolipelaamista varten

Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
79
Säädän porukalle roolipeliä pj:nä ja mietin, että olisipa muuten siistiä, jos löytyisi jokin ei-kovin-hintava vekotin, jolla voisi projisoida vaikkapa jpg-kuvan tai heksaruudukon ylhäältä käsin pöytään. Eipä haittaisi lainkaan, jos voisi vaikka pädiltä (ipad pro) suoraan bluetoothilla ohjata, mitä sinne heijastuu. Mutta pelkkä yksinkertainen, projisoitu heksaruudukkokin olisi jo helkkarin hieno juttu. Akulla tuollainen varmaan toimisi, ja pelit voi kestää joskus pitkäänkin, joten akkukeston pitäisi olla kohtalaisen reilu... joku 10h nyt varmaan ainakin riittää. Kuvanlaadun ei tarvitse olla huikea, se voi suoraan sanottuna olla vaikka aika huono -- tärkeintä on, että saisi heijastettua pöytään kuvioita, karttoja, ruudukoita jne. Kirkkautta tietty tarvitaan sen verran, että ei tarvi pimeässä lukea lappuja.

Laite pitäisi saada jotenkin helposti kiinnitettyä kattoon/irrotettua tarvittaessa. Kuvanlaadun ei tarvitse olla huikea. Kattokiinnitteinen tietysti plussaa, mutta katto on tuollaista jotakin vinyyli-mdf:ää, johon voisi saada kohtalaisen helposti ruuvattua jotakin aika pientä/kevyttä DIY telinettäkin, ilman isompaa poraamista, jos sopiva laite muuten löytyy.

Katossa on myös valaisinpistorasia, jos siitä on hyötyä. Joku 50 tai 100e varmaan on sellainen, mitä tuollaiseen kehtaisi ehkä laittaa, jos sopiva laite löytyy. En nyt liikaa tuijota hintaa, mutta useampi satanen alkanee jo olla liikaa tuohon käyttöön. Saa silti ehdottaa, jos keksii ratkaisun, en pistä pahakseni.

Yritän tässä etsiskellä sopivaa tuotetta tähän tarkoitukseen. Äkillisellä etsimällä löytyi jotakin tällaista:
Vaikuttaa muuten sellaiselta, jonka voisi saada toimimaan, mutta akkukesto epäilyttää (edit. onko tämä edes akkutoiminen, ja myöskään ei tainnut olla langaton)... tuo pitäisi myös väkerrellä johonkin DIY telineeseen (no kerrankos sitä).
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
79
Tällainen kuin Kodak Luma 350 näyttäisi myös olevan sitä mitä haetaan, paitsi että hinta pompsahtaa johonkin 500 euroon. Jaiks.

Onkohan olemassa tällaista laitetta, mitä haen? Mitä tässä tutkinut, niin tuo akkukesto taitaa olla se, missä kamelin selkä naksahtaa. Tuossakin taisi olla pari tuntia max.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
79
Vastailen tässä itselleni... mitä olen etsiskellyt laitteita, niin ei taida nämä vaatimukset ainakaan hintatoiveista ihan täyttyä. Tuo yllä postaamani YG300 on ilmeisesti jonkin sorttinen huiputus.

Yksi mahdollisuus varmaan olisi laittaa projektori keittiön yläkaapin päälle, ja vääntää jpeg-kuvaa hiukan vintturaan, jotta se näyttää suorakaiteelta pöydällä. Sille saisi virtajohdonkin vedettyä helpommin, niin poistuisi tuo akkuongelma. Tässä on se huono puoli, että pöydälle laitetut nappulat heittää varjon. En ole ihan varma, paljonko se haittaisi.
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
1 529
Laita peili pöydän päälle, jolla kuva kääntyy suoraan pöytään.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
6 111
Entäs joku melkein ilmainen käytetty 1080p 42-50" töllö mihin lasi päälle ja vanerista koteloa diy-hengessä?
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
79
Laita peili pöydän päälle, jolla kuva kääntyy suoraan pöytään.
Kiitos ideasta, mutta on hiukan liian hasardia minun makuuni :D
Entäs joku melkein ilmainen käytetty 1080p 42-50" töllö mihin lasi päälle ja vanerista koteloa diy-hengessä?
Ihan käyttökelpoinen ajatus sinänsä, mutta turhan iso laitos, jotta voisin pitää sellaista kerrostaloasunnossa lojumassa.

Ylipäätään en haluaisi asentaa mitään kovin bulkkia kämppään tätä varten.

Tuossa katossa ruokapöydän yläpuolella on tosiaan maadoitettu valaisinpistorasia koukkuineen. Yksi vaihtoehto olisi varmaan ottaa projektorille virrat siitä, mutta se taitaa mennä sähkötöiksi.
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
79
Jokin tällainen voisi myös olla ihan hyvä vaihtoehto tuohon asennukseen, jos muutoin löytyisi sopivan hintainen projektori. Silmämääräisesti mitattuna voisi saada projektorin melkein pöydän päälle, jos kiinnittää tuon varren keittiön yläkaapin ylimpään levyyn. Varmaan löytyy jostain pidempikin.

Kodak Luma 150 voisi olla jotakuinkin sen tyyppinen laite mitä haetaan. Tuossa saisi suorilta jaettuna ruudun iOS:lta ja tehtyä pelikentälle merkintöjä pelin edetessä.

Hinta menee vähän yli siitä, mitä ajattelin, mutta pitääpä tuumata jonkin aikaa, mille alkaisi. Pelit kuitenkin varmaan alkaa vasta keväällä.

Katselin myös heksaruudullisia pelimattoja, ja totesin, että nekin loppujen lopuksi maksavat yllättävän paljon, ja ne pitää säilyttää jossain. Tämä olisi kuitenkin paljon joustavampi ratkaisu. Ja miksei tuollaisesta voisi reissussakin olla jotain iloa.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
241 400
Viestejä
4 216 604
Jäsenet
71 042
Uusin jäsen
JJVilzu

Hinta.fi

Ylös Bottom