Piiripula iski Intelin Tiger Lake -kannettavien Thunderbolt-ohjaimimin

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
18 391


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Intelin Tiger Lake -kannettavat tukevat Thunderbolt 4 -teknologiaa ja sen kautta myös USB4-standardia. Nyt piiripula on iskenyt kannettavien valmistajiin nimenomaan Tiger Lake -kannettavissa, mutta eri suunnasta kuin ensin voisi olettaa.

Igor’s Labin saamien tietojen mukaan globaali piiripula on iskenyt konkreettisesti kannettavien valmistajiin Tiger Lake -emolevyjen Thunderbolt 4/USB4 -sertifioitujen USB-C- ja USB PD -ohjainpiirien kohdalla. Käytössä ollut Texas Instrumentsin 994AD on yksinkertaisesti loppu toistaiseksi, eikä sitä ole saatavilla toistaiseksi likimainkaan riittävissä määrin. Samat ohjeistukset koskevat lisäksi Maple Ridge -koodinimellisiä erillisiä Thunderbolt 4 -ohjaimia.

Väliaikaisena ratkaisuna Intel on vuotaneen dian mukaan antanut OEM-valmimstajille luvan käyttää Texas Instrumentsin 993AC- ja 994AC-ohjainpiirejä 994AD:n tilalla niin kauan, kuin 994AD:n saatavuusongelmat jatkuvat. Kyseiset ohjainpiirit eivät ole USB4-sertifioituja, mutta Intelin mukaan ne ovat yhteensopivia ja antavat käyttäjälle identtisen kokemuksen.

Lisäksi OEM-valmistajia kehotetaan keskittymään Thunderbolt 4:ään ja poistamaan sekä digitaalisesta että mahdollisuuksien mukaan fyysisistä materiaaleista viittaukset USB4:ään. Digitaalisessa materiaalissa annetaan toiseksi vaihtoehdoksi kertoa Thunderbolt 4:n eduista ja mainita USB4 vain yhteensopivuuden merkeissä.

Lähde: Igor's Lab

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
166 771
Viestejä
3 090 751
Jäsenet
57 233
Uusin jäsen
RetQ

Hinta.fi

Ylös Bottom