PC:n ja konsolin kytkentä aktiivikaiuttimiin

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
229
Tulossa eteen konsolin siirto työhuoneeseen PC:n kaveriksi ja nyt audionyyppänä on pää hieman pyörällä vaihtoehdoista, joilla saada pöydällä seisovat kaiuttimet pelaamaan molempien laitteiden kanssa. Setup siis seuraava:
  • Genelec G One, RCA-tulo
  • PC:ssä MSI B450M Mortar Titanium emolevy, jossa optinen ja 3.5mm:n lähdöt
  • Xbox One X, S/PDIF lähtö
Toiveiden tynnyrissä olisi (toimivuuden lisäksi) vielä volumerulla, sekä Bluetooth puhelimesta musiikin kuuntelua varten. Kattavammilla liitännöillä ja BT:llä varustetuissa bokseissa tuntuu järjestään olevan vahvistin mukana, jota en kaiketi tarvitse kun on aktiivikajarit kyseessä. Googlausta olen yrittänyt taikasanalla DA-muunnin, mutta kaikissa budjettiystävällisissä ratkaisuissa tuntuu olevan optisen tulon lisäksi vain coax, josta en ota selvää pelaako yhteen tietokoneen lähdön kanssa. Löytyykö neuvoja tai tuotesuosituksia?
 
Liittynyt
27.02.2022
Viestejä
709
Esivahvistin? Esim. Yamahan WXC-50. Näyttää siltä, että Xboxin saat kiinni optisella ja PC:n 3,5 mm uros -> 2 x RCA uros. En ole ekspertti, joten tuhon saattaa löytyä myös halvempikin ratkaisu.

Sitten on toki tämä Tangent PreAmp 2, joka löytyy itseltäni: Tangent PreAmp II - Esivahvistin -Toimitus 0€- Hifikulma, mutta parit miinukset joita omassa käytössä huomannut:

- hidas käynnistymään
- automaattinen käynnistyminen epävarma, eikä itsellä toimi aina -> siksi aina kaukosäätimellä käynnistys
- sammuu suht nopeasti itsekseen ilman ääntä
- sammuu joskus itsekseen, jos äänenvoimakkuus on todella pienellä (varmaan "ominaisuus", koska edellinen malli teki ihan samaa...)
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
229
Tosiaan termit hakusessa niin nähtävästi esivahvistin olikin se taikasana mitä olisi pitänyt hakea. Tuo Yammuhan näyttäisi ihan asialliselta laitteelta, löytyy tulot tuohon Xbox optinen + PC 3,5mm -> RCA kuvioon ja ilmeisesti WiFin kautta saa vähän parempaa äänenlaatuakin kuin Bluetoothilla. Eikä ihan riko budjettiakaan. Procasteria vilkaisin, mutta on sen verran karun näköinen laatikko, että vähän voi panostaa rahaa ulkonäköön :D. Kiitoksia näistä, ajatukset selkeni huomattavasti.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
242 453
Viestejä
4 237 790
Jäsenet
71 211
Uusin jäsen
G0D

Hinta.fi

Ylös Bottom