PC kadottaa SATA levyt

Liittynyt
29.10.2022
Viestejä
75
Onko vinkkejä mikä voisi olla vialla. Kone hukkaa lennosta SATA -asemat. Mahdollisesti siinä vaiheessa kun standby:sta käynnistys. Onedrive alkaa valittamaan levyjen puuttumisesta ja asemia ei myöskään explorerissa tai Win11 asetuksissa näy. Tehnyt kolmisen kertaa tähän mennessä. Sammutus ja uudelleen käynnistyksellä korjaantuu. Muutoin toimii normaalisti PCIe NVMEe levyt toimii ongelmitta.

Hieman emolevyyn viittaa mutta voi olla toki myös power ongelma tai jokin virtapiikki käynnistyksessä joka resetoi SATA piirin. Pitää ainakin ylimääräiset LED roippeet ottaa irti.

Emo: ASUS TUF Gaming Z790-PLUS WIFI
Power: Corsair RM1000x
 
Liittynyt
29.10.2022
Viestejä
75
Pitääpä seuraavalla kerralla tarkistaa ulkoiset asemat. BIOS päivitetty uusimpaan ja piirisarjan ajurit oli tuoreimmat. Seuraillaan...

Laitoin koneen BIOS:sta stealth modeen ihan varmuudeksi jos LED:t aiheuttaa jonkun dropin jännitteisiin.
 

AsiJu

Premium-jäsen
Liittynyt
09.04.2024
Viestejä
449
Ota BIOSista "SATA Hot Plug" asetus pois jos se on päällä. Jos asetus on päällä, SATA asemat näkyy "removable mediana" ja voi olla, että eivät sitten herää enää kunnolla.

Minulla meni kerran varmaan BIOS päivityksen yhteydessä tuo asetus päälle ja kovasti ihmettelin, miksi SATA asema oli USB tikun kanssa removable mediana.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
252 189
Viestejä
4 387 262
Jäsenet
72 952
Uusin jäsen
otto.hynynen

Hinta.fi

Ylös Bottom