PayPal lisäämässä asiakkaiden tietojen jakamista kolmansien osapuolien kanssa ensi vuonna

NeliYgönen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
02.07.2020
Viestejä
237
Uusi toiminto ”Personalized Shopping” tulee oletuksena päälle asiakkaiden PayPal-tileihin, mutta sen saa halutessaan pois päältä.

paypal-3rdparty-otsikko-041024.png


Maksupalvelu PayPal on lisäämässä ensi kesän alussa uuden, kolmansille osapuolille tietoja jakavan toiminnon asiakkaidensa tileihin, joka on englanninkieliseltä nimeltään ”Personalized Shopping”. Toiminnon kerrotaan jakavan osallistuville yrityksille tietoja esimerkiksi asiakkaille mieleisistä tuotteista ja tarjouksista, ja se on päällä oletuksena. PayPalin mukaan se voi näin tarjota asiakkaille entistä henkilökohtaisempia kokemuksia.

Toiminnon voi onneksi halutessaan klikata pois päältä, mikä onnistuu PayPalin suomenkielisessä versiossa tilin asetuksista välilehdellä ”Tiedot ja tietosuoja” kohdassa ”Kiinnostuksen kohteisiin perustuva markkinointi”. Notebookcheck muistuttaa kuitenkin uutisessaan, että PayPal jakaa joka tapauksessa joitain välttämättömiksi katsomiaan asiakkaiden yksityisyystietoja yrityksille, joille maksusuoritteita PayPalin kautta tehdään.

Lähde: Notebookcheck
 
Itsellä oli (oletuksena?) pois päältä, onko tuo sitten automaattisesti kytkeytymässä päälle myöhemmin?
Samoin.

Notebookcheck viittaa artikkelissaan 404 Median juttuun (osittainen maksumuuri). 404 Median tekijät näyttävät olevan jenkkejä ja brittejä, joten on myös mahdollista, että PayPalin oletusasetukset ovat siellä toisin kuin EU:ssa GDPR:n takia.
 
Täällä myös itellä ja emännällä oli päällä sekä Paypalille, että "muille tileille", eli kannattanee tarkistella, eikä luottaa siihen, että GDPR suojelee..
 
Kiitos että pistit uutisen kun harva haluaa lisää mainoksia kun jotain ostelee.
Todellakin. Siihen loppui tietojeni jako luvatta ja kysymättä. Aika pitkään ehtikin tili olemaan, mutta nyt lähti tietopoistopyyntö ja tilin sulkeminen. Eipä sillä, että tätä nykyään enää juuri mihinkään tarvitsisikaan, kun palveluntarjoajia on valtavasti eikä Paypal mitenkään enää erotu edukseen

1728055434636.png
 

Statistiikka

Viestiketjuista
254 694
Viestejä
4 426 655
Jäsenet
73 410
Uusin jäsen
OliTheExplorer

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom