Pastat, Reseptejä ja ideoita, jaa omasi tai hae inspiraatiota

Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
5 062
Itse ainakin rakastan pastoja, joten pistetään tällainen topikki pystyyn. Toivoisin, että topikki pitäisi enimmäkseen sisällään postauksia resepteistä ja että mahdollisiin reseptikyselyihin vastattaisiin suoraan reseptillä. Jos resepti ei ole oma, niin linkatkaa resepti, mutta kopioikaa mielellään kohdesivustolta resepti myös tänne, jotta sivuston kadotessa resepti jää talteen tänne.

Ideaalista olisi, että aina kysyessäsi ideaa, postaisit jonkun oman resptisi tai ideasi samalla, jotta ketjua olisi useampisivuisena kivempi reseptien perässä selata eikä reseptien välille jäisi kymmentä turhaa postausta.

Aloitetaan avokadopastalla:

Ainekset (2hlö):
-Valitsemaasi pastaa (itse käytän yleensä tagliatellea)
-Kypsä isohko avokado (riittää kahdelle hengelle perusannoksina)
-Parmesania (n. puoli kourallista raasteena)
-Pecorino romanoa (n. puoli kourallista raasteena)
-Oliiviöljyä n. 1rkl
-Suolaa
-Tuoretta basilikaa
-Valkosipulinkynsi
-Sitruunamehua (1rkl?)
-Chiliä maun mukaan

Valmistus:
-Keitä spagetti
-Kaiverra avokado paloiksi kulhoon
-Sekoita muut komponentit
-Sitruunan, chilin, suolan ja juustojen yms kanssa voi hieman kikkailla halutessaan, esim jos ei tule käytettyä kovia italialaisia juustoja siinä määrin, että ostaisi 2 eri juustoa, niin käytä vaan toista. Valkosipuli ja chili luonnollisesti hienonnetaan ja suolaa laitan aika varoen. Basilikassa ei kannata säästellä.
-Valuta pastasta vesi (ihan vähän voi jäädä kosteudeksi pohjalle) ja lisää sekaan tuore avokadoseos. Kääntele varoen ja anna pastan asettua ja imeä makua hetki. Nauti syöden.

Tomaattipasta:

Ainekset:
-Tölkkitomaatteja, mieluiten san marzano, mutta muttin tölkitetyt perustomaatit on ok
-Sipulia
-Valkosipulia
-Basilikaa (tuoretta)
-Oreganoa (kuivattua)
-Mustapippuria
-Oliiviöljyä
-Suolaa
-Pastaa oman maun mukaan

Valmistus:

-Keitä pasta
-Kuullota oman maun mukaan sipulia ja valkosipulia öljyssä. Tämä resepti menee itsellä aika hatusta yleensä.
-Revi tölkkitomaatit käsin, itse en käytä sitä tomaattilientä/paseerattua tomaattia jossa nämä lilluvat
-Juuri pastan tullessa valmiiksi lisää tomaatit ja yrtit + suolaa pannulle, tomaatit vain lämmitetään, jotta hapokkuus säilyy, valuta pasta ja sekoita tomaattikastikkeeseen.
 
Olen puhunut kotona pastakoneesta....ja nyt vaimo sitten oli ostanut synttärilahjaksi minulle semmoisen! Olen nyt googlannut ohjeita jne mutta kysyn silti täältäkin ammattilaisilta lisäapuja, hyviä neuvoja tai ohjeita.:) Vaikka YV:nä jos kuormittaa turhaan tätä sivustoa, paitsi jos muitakin kiinnostaa sama asia.... Kiitos etukäteen
 
Olen puhunut kotona pastakoneesta....ja nyt vaimo sitten oli ostanut synttärilahjaksi minulle semmoisen! Olen nyt googlannut ohjeita jne mutta kysyn silti täältäkin ammattilaisilta lisäapuja, hyviä neuvoja tai ohjeita.:) Vaikka YV:nä jos kuormittaa turhaan tätä sivustoa, paitsi jos muitakin kiinnostaa sama asia.... Kiitos etukäteen
Kannattaa varmaan ihan alotella siitä taikinan teosta. Perinteinenhän on munaa ja jauhoa. Sitten kun alkaa luonnistua, tulee ohuita pastasuikaleita ja muutenkin rakenne onnistuu voi alkaa kikkailemaan tortellini tms täytettyjen pastojen kanssa.
 
Myllyn Paras durum pussista löytyvällä ohjeella tehty vuosia. Ei ole ollut tarvetta vaihtaa. Taikina monitoimikoneella vaivattu niin säästyy käsivoimia.
Pastan veivauksessa hyvä olla kaksi ihmistä, toinen syöttää ja toinen ottaa vastaan. Ei välttämätön.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Miten tarkkaa mitä jauhoa jne...? Oikea määrä munia? Kiinnostunut myös kokeilemaan pastan maustamista. Vai hajoaako koostumus tms? Kyllä, myös erilaiset täytetortelliinit etc kiinnostaa.
 
Maailman helpoin kermatomaattipenne. Ottaa alle 20min ja on hyvää.

1. Pastat kiehumaan. Voi käyttää muutakin kuin penneä, mutta en tätä nyt makaroniinkaan tekisi.
2. Pannulle paketti pekonia viipaloituna. Muutama valkosipulinkynsi, jos tykkää.
3. Kun pekonit ovat meheviä (ei rapeita), sekaan muutama ruokalusikallinen tomaattipyrettä.
4. Purkki oikeaa kermaa ja kunnon sekoitus.
5 Pastat siivilän kautta pannulle.
6. Kunnon sekoitus ja päälle parmesania tai pecorinoa. Sitten hieman persiljaa, jotta kevenee.

Reseptiä voi varioida loputtomiina. Kannattaa kokeilla erilaisia juustoja sekä yrttejä.
 
Tuossa nyt elämäni ensimmäinen tuorepastakokeilu....kyllä se siitä vielä kehittyy...
20250416_143500.jpg
 
Tuorepasta on "ihan kiva", varsinkin lasten kanssa värkätessä.
Etuja: helpooa, eikä koneita tarvita, ja kypsyy nopeasti.
Huonoja puolia: ei maistu oikein miltään.

Taikina, desi jauhoja yksi muna, väännetään taikinaksi, aika pinkeäksi kovaksi, jos ei oikein tunu siltä, lisää jauhoja. ja tehdään palloksi, vartiksi jääkaappiin kylmään.

Kaulitaan levyksi, tulitikulla voi mitata paksuuden. Päätetään lopputulos, tagliatellet tulee kätevästi veitsellä, spaghetit nin etä jauhotetaan reilusti, kiedotaan rullaksi ja leikatan terävällä ohuella veitsellä, jauhotellaan reilusti saatua kasaa ja nostellaan "kuohkeaksi".
Kun vesi katlassa kiehuu reilusti, suolaa veteen ja nostellaan pastat, kypsyä suunillen kun nousevat pintaan.

Kastikkeeksi jotain vahvanmakuista, koska muuten ei homma maistu miltään. Esim öljyä ja sitruunaa, tai öljyä chiliä, tai öljyö ja valkosipulia ja mistapippuria.
Tai mitä vaan, chilitomaattijauhelihakastike tms.
Lapset tietenkin haluaa ketsuppia ;-)

Meilä oli kaksikin pastakonetta mutta annetiin ne turhina tutuille.

Spaghettia voi toki tehdä myös lihamyllyllä, mutta silloin taikinan pitää olla todella kuiva, ennemminkin "murotaikina".
 
  • Tykkää
Reactions: Six

Statistiikka

Viestiketjuista
275 042
Viestejä
4 740 658
Jäsenet
77 260
Uusin jäsen
Stupa

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom