- Liittynyt
- 21.10.2016
- Viestejä
- 4 873
Itse ainakin rakastan pastoja, joten pistetään tällainen topikki pystyyn. Toivoisin, että topikki pitäisi enimmäkseen sisällään postauksia resepteistä ja että mahdollisiin reseptikyselyihin vastattaisiin suoraan reseptillä. Jos resepti ei ole oma, niin linkatkaa resepti, mutta kopioikaa mielellään kohdesivustolta resepti myös tänne, jotta sivuston kadotessa resepti jää talteen tänne.
Ideaalista olisi, että aina kysyessäsi ideaa, postaisit jonkun oman resptisi tai ideasi samalla, jotta ketjua olisi useampisivuisena kivempi reseptien perässä selata eikä reseptien välille jäisi kymmentä turhaa postausta.
Aloitetaan avokadopastalla:
Ainekset (2hlö):
-Valitsemaasi pastaa (itse käytän yleensä tagliatellea)
-Kypsä isohko avokado (riittää kahdelle hengelle perusannoksina)
-Parmesania (n. puoli kourallista raasteena)
-Pecorino romanoa (n. puoli kourallista raasteena)
-Oliiviöljyä n. 1rkl
-Suolaa
-Tuoretta basilikaa
-Valkosipulinkynsi
-Sitruunamehua (1rkl?)
-Chiliä maun mukaan
Valmistus:
-Keitä spagetti
-Kaiverra avokado paloiksi kulhoon
-Sekoita muut komponentit
-Sitruunan, chilin, suolan ja juustojen yms kanssa voi hieman kikkailla halutessaan, esim jos ei tule käytettyä kovia italialaisia juustoja siinä määrin, että ostaisi 2 eri juustoa, niin käytä vaan toista. Valkosipuli ja chili luonnollisesti hienonnetaan ja suolaa laitan aika varoen. Basilikassa ei kannata säästellä.
-Valuta pastasta vesi (ihan vähän voi jäädä kosteudeksi pohjalle) ja lisää sekaan tuore avokadoseos. Kääntele varoen ja anna pastan asettua ja imeä makua hetki. Nauti syöden.
Tomaattipasta:
Ainekset:
-Tölkkitomaatteja, mieluiten san marzano, mutta muttin tölkitetyt perustomaatit on ok
-Sipulia
-Valkosipulia
-Basilikaa (tuoretta)
-Oreganoa (kuivattua)
-Mustapippuria
-Oliiviöljyä
-Suolaa
-Pastaa oman maun mukaan
Valmistus:
-Keitä pasta
-Kuullota oman maun mukaan sipulia ja valkosipulia öljyssä. Tämä resepti menee itsellä aika hatusta yleensä.
-Revi tölkkitomaatit käsin, itse en käytä sitä tomaattilientä/paseerattua tomaattia jossa nämä lilluvat
-Juuri pastan tullessa valmiiksi lisää tomaatit ja yrtit + suolaa pannulle, tomaatit vain lämmitetään, jotta hapokkuus säilyy, valuta pasta ja sekoita tomaattikastikkeeseen.
Ideaalista olisi, että aina kysyessäsi ideaa, postaisit jonkun oman resptisi tai ideasi samalla, jotta ketjua olisi useampisivuisena kivempi reseptien perässä selata eikä reseptien välille jäisi kymmentä turhaa postausta.
Aloitetaan avokadopastalla:
Ainekset (2hlö):
-Valitsemaasi pastaa (itse käytän yleensä tagliatellea)
-Kypsä isohko avokado (riittää kahdelle hengelle perusannoksina)
-Parmesania (n. puoli kourallista raasteena)
-Pecorino romanoa (n. puoli kourallista raasteena)
-Oliiviöljyä n. 1rkl
-Suolaa
-Tuoretta basilikaa
-Valkosipulinkynsi
-Sitruunamehua (1rkl?)
-Chiliä maun mukaan
Valmistus:
-Keitä spagetti
-Kaiverra avokado paloiksi kulhoon
-Sekoita muut komponentit
-Sitruunan, chilin, suolan ja juustojen yms kanssa voi hieman kikkailla halutessaan, esim jos ei tule käytettyä kovia italialaisia juustoja siinä määrin, että ostaisi 2 eri juustoa, niin käytä vaan toista. Valkosipuli ja chili luonnollisesti hienonnetaan ja suolaa laitan aika varoen. Basilikassa ei kannata säästellä.
-Valuta pastasta vesi (ihan vähän voi jäädä kosteudeksi pohjalle) ja lisää sekaan tuore avokadoseos. Kääntele varoen ja anna pastan asettua ja imeä makua hetki. Nauti syöden.
Tomaattipasta:
Ainekset:
-Tölkkitomaatteja, mieluiten san marzano, mutta muttin tölkitetyt perustomaatit on ok
-Sipulia
-Valkosipulia
-Basilikaa (tuoretta)
-Oreganoa (kuivattua)
-Mustapippuria
-Oliiviöljyä
-Suolaa
-Pastaa oman maun mukaan
Valmistus:
-Keitä pasta
-Kuullota oman maun mukaan sipulia ja valkosipulia öljyssä. Tämä resepti menee itsellä aika hatusta yleensä.
-Revi tölkkitomaatit käsin, itse en käytä sitä tomaattilientä/paseerattua tomaattia jossa nämä lilluvat
-Juuri pastan tullessa valmiiksi lisää tomaatit ja yrtit + suolaa pannulle, tomaatit vain lämmitetään, jotta hapokkuus säilyy, valuta pasta ja sekoita tomaattikastikkeeseen.