Parranajo ja välineet

Liittynyt
27.10.2017
Viestejä
2 048
En ole kertaakaan pessyt omaa konettani tuolla puhdistusasemalla, sitä on tullut käytettyä vain lataamiseen. Pesen koneen aina käytön jälkeen juoksevalla lämpimällä vedellä ja nestesaippualla, tuntuu pysyvän hyvänä eikä mitään töhnää ole kertynyt teräpakettiin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
121
Itse putsaan halvan braunini ottamalla terän irti - loraus nestesaippuaa teräkasettiin - terä takaisin ja altaan päällä pidän hetken konetta päällä. Tämän jälkeen vesihuuhtelu. Toiminut hyvin ja irrottaa terästä rasvan ym. kun pelkkä vesihuuhtelu on jättänyt välillä terät töhnäisiksi.

Edit: Näköjään @Boulder kirjoitti saman vinkin samaan aikaan kun muotoilin tekstiäni :D
 
Liittynyt
02.05.2017
Viestejä
2 817
Itte pesen vaan lämpimällä vedellä, ettei teristä lähtis rasvat pois ts. pysyvät "voiteluissaan". Ja putsiasemassa sitten tarpeen mukaan "voitelu" tai jos laiskotuttaa niin tippa ompelukoneöljyä pullosta.
 
Liittynyt
31.07.2019
Viestejä
1 910
Braunin puhdistusasema saisi kuivattaa kauemmin tai olla erikseen valittavissa kun se jättää märäksi.
+
Pesukasetti kesti vain kuukauden kun laitoin pesun joka toinen päivä. Luulisi että olisivat tähän mennessä keksineet (jos olisivat halunneet) keinon laittaa ne reiät tukkoon pesujen välissä.
Entiseen panasonicin puhdistusaseman säiliöön laitoin veden sekaan lady lasolia ja öljyä, siinä oli parfyymin tuoksukin mukana automaattisesti. Siihen asti kun ei enää löytynyt vaahtoamatonta lady lasolia.
Noissa ei ole enää induktiolämmitystä kuivauksen tehosteeksi toisin kuin kilpailijoilla vaan pelkkä tuuletin. Itse teen niin, että joskus illalla laitan pesusyklin käyntiin ja sen päätyttyä jätän koneen tasolle kuivumaan.

Noita Braunin nestekasettejahan voi itsekin uusiokäyttää ja täyttää mieleisillään aineilla. Mielessä käynyt tilailla geneeristä ainetta. 5 x 1 litran satsi maksaa posteineen n. 50 e, eli aika halvalla saisi monen vuoden pesunesteet.

 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
6 378
Onkos muuten muut huomanneet koneilla eroa ihoärsytyksessä pyöreäteräisten (kuten Philishave) ja suorateräisten (kuten Braun) välillä?
Ei vaan tunnu sopivan omalle naamalle nuo pyöreäteräiset koneet, tai tarkemmin etenkin kaulan alue aiheuttaa ongelmia niiden kanssa.

Tilasin about vuosi sitten Remingtonin R4000 (halpismalli) partakoneen kun vanha Braun alkoi olemaan käyttöikänsä lopussa niin terien kuin akkunsa puolesta. Yleensä ajan parran suihkussa hyöylällä, mutta joskus on tarve ajaa koneella aamulla niin pitänyt konettakin varmuuden vuoksi laatikossa Aivan jäätävät jäljet aina kaulassa kun ajan sen kanssa, pahimmillaan jäävät koko päiväksi näkyviin ja lähteneet vasta seuraavana päivänä.

Ei tullut moisia vanhan Braunin kanssa, ja muistelen että joskus nuorena hankkimani Philishaven kanssa oli sama ongelma että ärsytti pahasti ihoa. Höylää käytän juurikin sen takia että aiheuttaa vähiten ärsytystä, mutta näyttää olevan aika iso ero noissa miten omalle iholle sopii eri terätyypit.

Eihän tuo Remingtoni onneksi kallis ollut kun 30 eurolla sai alennuksesta, mutta pakko varmaan laittaa kone vaihtoon ja hankkia joku Brauni tilalle. Vanhassa Braunissa oli tuollainen puhdistusasema ja tykkäsin siitä kyllä kovasti, mutta litkut on kyllä aivan hirveän hintaisia.

Broshopilla näyttäis olevan Braunin 6-sarjan kone puhdistusasemalla 139 euroa, mikä lienee sieltä halvimmasta päästä jos puhdistusaseman haluaa mukaan, ja kai nuo 6-sarjan koneet on jo muutenkin ihan päteviä.

Vai osaako joku suositella jotain muuta? Panasonic näyttää myös olevan suoralla terällä mutta onko siinä jotain etua Brauniin nähden vai laittaako vaan Braunia suoraan?
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
251 075
Viestejä
4 372 917
Jäsenet
72 728
Uusin jäsen
WaxLadrian

Hinta.fi

Ylös Bottom