Parranajo ja välineet

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Nomber, 22.01.2017.

 1. erihyva

  erihyva

  Viestejä:
  1 452
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kysyin siksi, että suurin osa shavetteista toimii puolikkaalla DE-terällä
   
 2. Esterhaus

  Esterhaus

  Viestejä:
  36
  Rekisteröitynyt:
  31.07.2019
  Niin joo, shaveteissahan niitä puolikkaalla DE:llä pelaavia olikin. En tiedä ovatko kummoisia sitten.

  Mutta tästä aiheesta tuli mieleeni hieman tekisi mieli ostaa Featherin Artist Club -shavette jota taidetaan pitää oman lajinsa kuningastuotteena ja niin lähelle oikeaa partaveistä muistuttavana kapineena kuin shavetesta on saatu tehtyä. Siinä käytetään Featherin omia teriä. Aika kalliita laitteita ovat, shaveclub.fi niitä kyllä myisi ihan kansainvälisesti kilpailukykyiseen hintaan.
   
 3. BaTTman

  BaTTman

  Viestejä:
  679
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Itse aloitin partaveitsi harrastuksen tuollaisella shavetella, mihin laitettiin puolikas DE-terä. Se oli virhe. Ainakaan omaan käteen se ei osunut mitenkään, ja parranajo oli todella vaikeaa. Pari kertaa kokeilin ja siirryin partaveitseen.

  Shaveten käyttö oli kuin olisi jollain juustohöylällä ajanut. Partaveitsi taas on todella "pehmeä" ja helppo käyttää shavetteen verrattuna.
   
 4. Lallijuoppo

  Lallijuoppo

  Viestejä:
  5 925
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Alkoi kiinnostaa etenkin tuo ketteryys-kohta. Oikeasti alkanut ärsyttää tuo ylähuulen alue, jossa saa sen höylän kanssa taiteilla.
  Ja ihoärsytystä on, jos koittaa vähänkin ajalle normaaleilla asetuksilla, tuooa säädettävällä mallilla, missä terä ottaa todella vähän, niin homma on yhtä huoleton kuin Mach 3, mutta siinä pitää ensin vaikka trimmerillä ottaa alkuharvennus ja sitten vasta loput DE-vehkeellä. Mikä ei kyllä sinänsä eroa Mach 3 käytöstä, koska ei silläkään tee mitään pidemmän karvan kanssa.

  Mutta kerro nyt mistä malleista on puhe, tuskin noi SE vehkeet on kaikki samanlaisia, kun DE-vehkeissäkin on pirusti eroja siinä, että kuinka rajua vehje on kyseessä.
   
 5. Esterhaus

  Esterhaus

  Viestejä:
  36
  Rekisteröitynyt:
  31.07.2019
  Mulla on lähinnä kokemusta SE-osastolla vain injector-höylästä. Niitä on saatavana käytettyinä ebaysta ainakin Schickin valmistamana ja uutena vaikka connaughtshaving.com
  SUPPLY The Single Edge V2- Satin Injector Razor tai valmistajalta Say Goodbye to Razor Burn | Supply

  Niin kuin näkyy kuvistakin niin tuollaisessa teräosa on joka suunnassa pienempi kuin mitä DE:ssä. Injector on aina ollut paljon DE:tä harvinaisempi laite ja siksi terissä ja valmistajissa ei varmaan ole ikinä ollut kovin paljoa valinnanvaraa. Personnan halvat terät connaughtshaving.comilta olleet tarpeeksi hyviä. Tosin semmoinen pari prosenttia teristä näyttää olevan suutareita, valmiiksi tylsiä mutta enin osa sentään hyviä. Schickin teriäkin on vielä myynnissä, P20 taitaa olla oikea koko. Tuo Supplyn höylä on ihan kohtuuhintainen ja tuntuu olevan aika pidetty. Sitä kehuttiin Parranajajat-faceryhmässä ja valmistajan sivullakin on pelkkiä hyviä arvosteluja niin hommasin kokeiluun ja ollut hyvä. Olen toisella kierroksella ajellut leuan, ylähuulen ja alahuulen vastakarvaan mikä on helpottanut näiden paikkojen ajamista. Eka kierros myötäkarvaan ja toka sitten sivukarvaan paitsi nuo vastakarvaan ajettavat kohdat. Edit. Niin ja sitten se ollut positiivista että ei kyllä viiltoa saa naamaan tehtyä, turvallisuus ainakin melkein samaa luokkaa kuin Gillette Mach yms. härveleissä. Niin ku näköjään sanoinkin jo aiemmin. Toinen edit: lopussa tuo satiiniversio mutta muilla pinnoitteilla saattaa löytyä connaughtilta.
   
 6. Esterhaus

  Esterhaus

  Viestejä:
  36
  Rekisteröitynyt:
  31.07.2019
  Muutaman vuoden pelkkien märkäajojen jälkeen teki mieli hankkia sähkökone kiireisimpiä arkiaamuja varten. Että voisi vaikka suihkussa ajella tai aamukahvia hörppiessä ilman esivalmisteluja. Braun 9 oli suunnitelmissa mutta lopulta kotiin tuli saksalaisesta amatsoonista Panasonic ES-LV65. Tuo on Panasonicin kärkimallin Arc 5 toisen sukupolven kone, joita dumpataan nyt halvalla kun Gen 3 on markkinoilla ja onkohan nelonenkin tuloillaan. Netissä on _paljon_ partakonetestejä ja vertailuja, joten ennakko-odotukset oli seuraavat:
  + halpa kun on vanhempi malli, mutta uudemmassa ja kalliimmassa gen 3 ei ole kai mitään muuta eroa kuin jotain kosmeettisia muutoksia ja uudenmallinen hieman hellävaraisempi teräverkko, jonka kyllä näihin vanhempiinkin voi myös vaihtaa kun ovat yhteensopivia, vaikka sitten kun on teräverkon vaihdon aika, tosin voi olla että pitää sisäterätkin vaihtaa samalla mutta anyway
  + tarkin ajotulos sähkökoneista
  + nopea moottori ja samalla nopea ajo
  + helppo puhdistaa joten puhdistusasema on turha eikä siitä ja sen käytöstä kannata maksaa, Braun 9 kuulemma just päinvastoin
  + jos nyt haluaa sen puhdistusaseman niin sellaisen kanssakin konetta saa Suomeen toimitettuna mallinumerolla LV95, kun mukana tulevassa puhdistustököttitiivisteessä ei ole alkoholia lentorahtia estämässä
  +/- jotain eksoottisia käyttöliittymäjuttuja, kone mm. kertoo ajon jälkeen paljonko siihen meni aikaa, mutta ei että montako minuuttia jäljellä olevalla akun varauksella voi ajella
  +/- joku automaattitoiminto, joka säätää tehoa parran laadun mukaan
  +/- erityisen isokokoinen ajopää
  - ei niin hellävarainen iholle kuin siinä lajissa paras eli Braun 9
  - kalliit terät ja teräverkot, niin kuin kaikissa
  - uutta terää / teräverkkoa ei vaan mennä hakemaan Gigantista vaan niitä ei Suomessa tunnu myyvän kukaan, mutta saa niitä nyt sitten vaikka sieltä amazon.de
  - ei omimmillaan jos on pitkä kiharainen tai ihomyötäisesti kasvava sänki, tämä ei kyllä ole mulla ongelma
  - vain pehmoinen matkakotelo mukana

  Pari kertaa olen nyt kokeillut 2 päivän sänkeen saunan päälle ja uteliaisuuttani Nivean halvan purkkigeelin kanssa. Parissa minuutissa saa naaman ja kaulan ajettua. Vaahdotetun ajogeelin kanssa on suorastaan hämmästyttävän liukas ja hellävaraisen tuntuinen kokemus. Suurin ylläri oli, että nopealla ajolla vähän myötä- ja vastakarvaan sekä sivuttain pyyhkien tulee ihan oikeasti todella sileää jälkeä. En ikinä ole sähkökoneella saanut samanlaista tulosta ja vaikka klassinen parranajo viehättääkin niin pakko se on myöntää että on siinä höylänkin kanssa tekemistä että pääsee edes lähellekään samaan. Testailin sitten ajon jälkeen laittaa naamaan kaikkein kirvelevintä partavettä mitä kotoa löytyy. Ihon antaman palautteen perusteella ei ollut mitenkään rujo kokemus naamalle tuolla ajo vaikka uuden laitteen kanssa voisi odottaa kohtalaista tottumisaikaa. Pitää kokeilla vielä ajaa ihan kuiva suihkunjälkeinen naama tuolla niin saa vähän kokemusta sitten sellaisestakin että miltä naamassa sitten tuntuu. Varmaan Braun olisi vielä hieman pehmoisempi kokemus, mutta kai sitten ajotuloksen kustannuksella niin että ei ihan aivan yhtä sileää jälkeä tule.

  Mutta näiden tähänastisten kokemusten perusteella uskaltaisin suositella sähkökonetta tarvitsevalle. Avainsana on ehdottomasti hinta, keskitason koneen hinnalla saa nyt sitten tämmöisen premiumlaitteen. https://www.amazon.de/Panasonic-Tro...ur-Elektro-Rasierer-Bart-Pflege/dp/B00EENPUI6
  edit. En tiedä mikä ero on sitten tällä Germany editionilla tuohon toisen linkin koneeseen, ei mitään eroa ainakaan koneessa pitäisi olla. Ehkä varmempi ostaa se saksalaisversio niin kuin itse ostin, eipähän ainkaan tule millään brittiläisellä pistokkeella laturi
  https://www.amazon.de/Panasonic-Tro...D5FYH2178QX&psc=1&refRID=K5Q1BRQMRD5FYH2178QX
   
  superapina tykkää tästä.
 7. gulliver

  gulliver

  Viestejä:
  467
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2017
  Parran siistiminen , niin että kehtaa vaikka pusutella

   
 8. superapina

  superapina

  Viestejä:
  190
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Viestin innoittamana laitoin Panasonicin tilaukseen.
  Tässä tuntui hinta olevan vielä kohtuullinen. En jaksa uskoa että 300-500e partakoneet voivat olla täysin hintansa arvoisia. Pitäisi varmaan sellainenkin ostaa niin sitten sen näkisi. Päivitellään ketjuun kokemuksia kun vehje saapuu.

  Tällä hetkellä käytössä n. 8v. vanha Braunin 3-sarjalainen. Sillä parran ajamiseen menee noin 10 minuuttia ja toimii mielestäni kohtuullisen hyvin vielä. Todennäköisesti en tajua miten kulunut se on kun sitä on käyttänyt säännösesti koko tämän ajan.
   
 9. Esterhaus

  Esterhaus

  Viestejä:
  36
  Rekisteröitynyt:
  31.07.2019
  ^ Veikkaan että et pety, mutta naamoissa ja parroissa on tietysti eroja. Mulla n. 2 vko Panasonicilla ajoja nyt takana ja olen edelleen tyytyväinen. Ällistyttävän hyvää jälkeä tulee kun malttaa sen n. 2-3 min ajaa huolellisesti ylös-alas ja vähän sivusuunnassakin. Ihoärsytyksiä ei ole enemmin ollut, ajoipa sitten kuivana tai märkänä. Putsaaminen on n. minuutin homma, kerran viikossa olen tehnyt ja öljyäminen mukana tulevalla öljyllä samalla kertaa. Ohjeen mukainen puhdistaminen toimii hyvin, pikku luraus tavallista käsienpesusaippuaa teräverkolle ja huuhtelu hanan alla kone puhdistusmoodissa päällä ja sitten sama operaatio sisempien terien kanssa teräverkko irrotettuna. Tällä on parranjämät lähteneet koneen syövereistä. Akku riittää parin viikon ajoihin just hyvin.
   
 10. jhalmu

  jhalmu

  Viestejä:
  503
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Löytyihän se pidemmällä varrella oleva. Oikein mukavan painoinen tuote korvaamaan mun fusion-kopiota. Ei siinä mitään vikaa ole, mutta vähän ehkä turhan paksu, että sais pientä trimmailua tehtyä? Okei, ja ihan ostamisen ilosta.
  New Long Handled Double Edge Safety Razor R47 10 Double Edge Derby blades https://ebay.us/yTGo5O
  Samalla tässä on pakoettu alkamaan trimmailemaan partaa. Jostain liettuata tuli kovin hajuisaa partasaippuaa, mutta mukana pieni purkki (ilmeisesti) partavahaa, jota ehkä täytyy enemmän tilata jossain vaiheessa.
  Odottelussa vielä Barberi kniiffi jos sais sillä tarkempia trimmauksia. Laastaritilanne tarkistettu.
   
 11. Diziet Sma

  Diziet Sma

  Viestejä:
  715
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Oma kokemus terien kokeilusta: Tottelin kokeneempia parranajajia ja tilasin Mühle R89:n kaveriksi kokoelman erimerkkisiä teriä. Nyt kun olen käynyt läpi useamman kappaleen Astraa, Featheria, Gilletteä, Personnaa, Voskhodia ja Wilkinsonia, voin kokemuksen rintaäänellä sanoa, ettei terissä ole juuri mitään eroa. Vaihtelua on vain siinä, kuinka pitkään terä pitää terävyytensä. Sekin ero on hyvin pieni, sillä meikäläisen rautalankasängessä kaikki tuntuvat tylsyvän nopeasti.

  Kuvittelin kyllä aluksi, että ensimmäisenä kokeilemani Astra oli huono ja seuraavana vuorossa ollut Feather oli hyvä. Sitten tajusin eron johtuvan vain siitä, että Astran kanssa iho oli vasta tottumassa höylään vuosien sähkökoneen käytön jäljiltä. Featherin terään vaihtaessani tottuminen oli jo tapahtunut ja niinpä Feather samoin kuin kaikki sen jälkeen tulleet tuntuivat hyviltä.

  Katsotaan, innostunko kokeilemaan vielä lisää eri merkkejä. Mutta taidan valita jatkossa terät pelkästään hinnan perusteella.
   
  jhalmu tykkää tästä.
 12. jhalmu

  jhalmu

  Viestejä:
  503
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Joo itsekin terien kokeilupakettia vielä menen läpi. Ja sitten odottaakin iso paketti astraa ja kaikki lisätuotteina tulleet derbyt ym. Ei ole tosiaan jäänyt ihmeitä mieleen. Väsyneenä tulee helpommin haavoja ja kun muistaa vaahdottaa tarpeeksi niin iho tykkää. Uudella laitteella tuntui vähemmän olevan välillä tulevaa jälkikirvelyä, vaan saattoi olla että vaihdan terää liian harvoin ja nyt oli uusi terä uudesa koneessa...

  Mites, ootteko huomannut että joku esiöljytys yms esikosteutus kuihduttais vaahdon naamasta? Ainakin itsellä tuntuu se sulavan pois kun oon pistänyt babyoilia naamalle ennen ajoa?
   
 13. atomi

  atomi tieteen hypoteesi

  Viestejä:
  1 116
  Rekisteröitynyt:
  11.07.2017
  omalla kokemuksella mitä ajellu r89 ja r41 ni avoimella kammalla kyllä hyvin huomaa milläterällä liukuu paremmin ja millon repii jo ensimmäisellä hipaaisulla. r89 ei niin anna palautetta ajotuntumasta, voi vejällä huoletta milterällä tahansa. ite huomaa r89 ajonjälkeen jos ollu paskaterä kun on herkkäiho, tulee näppyjä leuanalle jos tylsäterä repiny
   
 14. sbasil

  sbasil

  Viestejä:
  1 963
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Lidlin 5-teräisellä halpiksella on menty jo pitkään ilman sen kummempia ongelmia. Välissä ollut myös Gilleteltä useampia malleja (viimeisin oli Fusion), mutta vaihtoterien hinta ei oikein sytytä. Se huono puoli tuossa Lidlin halpiksessa on, että saa olla tarkkana, ettei ylähuuleen jää 1/4-Hitler-viiksiä nenän juureen. Sähkökonetta ei ole tullut käytettyä aikoihin, enkä tykännyt muutenkaan ajon jälkeisestä "kuumottavasta" ihosta. Höylä on mukava ja helppo, kun hoituu hammaspesu, suihku ja parranajo "kerralla" alta viiteen minuuttiin (ei sentään yhdellä ja samalla välineellä). Hienomman hifistelyn jätän suosilla muille. :)
   
  Viimeksi muokattu: 19.11.2019 klo 15:01