Panasonic esitteli pienikokoiset VR-lasit UHD-resoluutiolla ja HDR-tuella

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Kaotik, 13.01.2020.

 1. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 805
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  [​IMG]


  Viime viikolla pidetyt CES 2020 -messut tuskin jättivät ketään kylmäksi, sillä uutta ja mielenkiintoista teknologiaa oli tarjolla liki joka alalta. Tietokonemaailmassa verrattain pientä roolia vetänyt Panasonic esitteli tapahtumassa omat valtavirrasta poikkeavat virtuaalilasinsa.

  Panasonicin virtuaalilaseilla ei ole tällä hetkellä virallista nimeä, eivätkä ne tule saapumaan markkinoille esitellyssä muodossaan. Tästä huolimatta steampunk-henkisesti muotoillut lasit ovat aurinkolasimaisuudessaan raikas tuulahdus massiivisten virtuaalilasien täyttämälle kentälle. Engadgetin mukaan lasit ovat keveydestään huolimatta vielä sen verran etupainoiset, että ne voivat tuntua joidenkin käyttäjien mielestä epämukavilta, mutta Panasonicin kerrotaan työskentelevän nykyistä kevyemmän ja paremmin tasapainotetun mallin parissa.

  [​IMG]

  Panasonicin esittelemät lasit ovat yhtiön mukaan ensimmäiset HDR-näytöillä varustetut virtuaalilasit. Yhtiö kehitti yhteistyössä Kopin Corporationin kanssa micro-OLED-paneelit, jotka tarjoavat laseissa UHD-resoluution, joskin epäselväksi jäi, onko kyse kummankin näytön resoluutiosta, vai molempien yhteen lasketusta. Korkean resoluution kerrotaan olleen myös avain, jonka vuoksi lasit ovat vapaat ns. screendoor-efektistä eli pikselirajojen näkymisestä häiritsevänä verkkona.

  Steampunk-henkisiä aurinkolaseja muistuttavan rakenteen laseille on mahdollistanut Panasonicin, Kopin Corporationin ja 3M Companyn yhteistyössä kehittämä kokonainen optinen moduuli. Virtuaalilasien muodon ja koon vuoksi silmälasien käyttö niiden kanssa ei onnistu, mutta lasit tukevat sen sijasta vaihdettavia linssejä eri vahvuuksilla. Äänentoistosta ovat vastuussa sankoihin asennetut in-ear-nappikuulokkeet. Kuulokkeissa hyödynnetään Technicsin kehittämiä magneettista nestettä hyödyntäviä elementtejä.

  Lähde: Panasonic, Uutiskuva: Palmer Luckey @ Twitter

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2020
 2. E.T

  E.T

  Viestejä:
  4 105
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2017
  No nyt on tyyliä kerrakseen...
  Mutta ainakin pitäisi olla paljon helpompi pitää paino kohtuullisena kuin "koko pään kypärillä".
   
 3. Andru

  Andru

  Viestejä:
  51
  Rekisteröitynyt:
  19.12.2016
  FOV vaan tarpeeksi suuri niin voin Riftini päivittää. Kiitos.
   
 4. Weega666

  Weega666

  Viestejä:
  547
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Vielä pari vuotta niin alkaa olla oikean kokoista ja käytöltään sopivaa tuotetta vs. nämä Ocut.
   
 5. eternality

  eternality

  Viestejä:
  504
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  En oikein ymmärrä mikä näissä on pointtina? Huonompi fov, ei voi käyttää silmälasien kanssa, epämukavampi kun kaikki paino edessä, ja tuskin pysyvät päässä vähänkään nopeammissa liikkeissä.
   
 6. an7i5ankar1

  an7i5ankar1

  Viestejä:
  323
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Eikö näissä ole mitään sellaista optiikan säätö rullaa millä korjata taittovirhe?
   
 7. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 805
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Kaikki noin 150 grammaa ei ole paljoa, testanneet sanoivat että ne voivat tuntua joidenkin mielestä silti epämukavilta etupainoisuuden vuoksi, mutta ne on niin kevyet että se on pientä kilpailijoihin verrattuna.
  FOVista ei käsittääkseni ole virallista tietoa, optiikalla voidaan saada kummia aikaan joten siitä on liian aikaista tuomita mihinkään suuntaan.
  Silmälasien kanssa ei voi käyttää, mutta tukevat vaihtolinssejä vahvuuksilla eli omaan käyttöön (jos linssien hinnat ovat järkeviä) se ei olisi ongelma.

  Ja se oleellisin: ne ovat prototyyppi, lopulliset tulevat olemaan vielä kevyemmät, jolloin ne tulevat luultavasti pysymään ihan hyvin päässä myös nopeissa liikkeissä ihan kuten silmälasitkin (jos ei lasit pysy useimmissa liikkeissä päässä niin on huonosti istuvat lasit)

  Joki säätörulla oli jossain mainittu, mutta kuten uutisessa lukee, nämä tukevat vaihdettavia linssejä vahvuuksilla.
   
 8. eternality

  eternality

  Viestejä:
  504
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  100 grammaakin on paljon jos se lepää pelkästään nenän päällä. Aivan varmasti ovat epämukavat tunnin parin päästä.

  Verge mainitsi että selvästi vähemmän kuin normaaleissa VR headseteissä, jossain oli arvioitu ~70 astetta joka sopisi tuohon. Aika massiivinen puute kun muut headsetit alkavat siirtymään 120+.

  Aikamoista toiveajattelua, uskon kun näen.
   
 9. Hilppari

  Hilppari

  Viestejä:
  8
  Rekisteröitynyt:
  13.09.2017
  Laseina ehkä ihan kivat mutta miten tracking tapahtuu? Ja entäs ohjaimet ja akunkesto vai onko tehty piuhalla koneeseen vai mobiilille tarkoitettu niinkuin quest.
   
 10. Excessus

  Excessus

  Viestejä:
  354
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nämä eivät ole positionaalisesti träkätyt lasit (eli ei 6 DoF), tarkoitettu lähinnä 180/360 videoiden katsomiseen niinkuin Oculus Go. Eivät ole tulossa korvaamaan mitään näitä kunnon peliheadsettejä.
   
  Edqar tykkää tästä.
 11. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 823
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  No onhan tuollaiset viileämmät kuin koko naaman maskit! Tervetullut uutuus, jos vain kuvanlaatu on riittävä.
  Eli omaan makuun, tuohon suuntaan pitääkin mennä! Jos noihin vielä riittävän nopea langaton yhteys, niin wola!
   
 12. latiou

  latiou

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  21.05.2019
  Fovi paranee varmasti ajan myötä. Hihnalla painojakauma tasaiseksi, samalla pysyvät päässä vaikka volttia heittelisit. Kevyemmät kuin monet suojalasit jo nyt. Langaton lataus ja tracking näihin (ellei ole jo) niin voidaan vihdoin puhua että VR on lyömässä läpi ja kovaa.

  Laserin alle vaan jos lasit haittaa. (Hinnan ei luulisi olevan esteenä koska nämäkään lasit eivät tule olemaan millään 100e hintalapulla myynnissä)
   
 13. Chloe

  Chloe Mestari

  Viestejä:
  9 122
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näin minäkin ajattelin vielä pari vuotta sitten, "sama homma kuin 3D:n kanssa aikanaan, ohimenevä villitys", ja kuinka väärässä olinkaan. Kokeile joskus niin todennäköisesti mieli muuttuu. ;) Ja esim. Oculus Rift S:n kanssa pitäisi tietääkseni kyllä saada rillit hyvin, ja tähän vanhempaankin ilmeisesti saa rillien kanssa käypäisen ns. tyynyosan.

  Esim. Dirt Rally 2.0 on VR:llä aika helvetin upea jo ihan padilla pelattuna.
   
 14. eternality

  eternality

  Viestejä:
  504
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  VR:ää olen harrastanut vuosia eri headseteillä, kommentoin siis lähinnä näiden lasien paskaa designiä, en VR:ää.
   
 15. Chloe

  Chloe Mestari

  Viestejä:
  9 122
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Aaa okei, jotenkin kelasin että yleisesti ottaen VR:ää pidät turhuutena :rofl: my bad.
   
  eternality tykkää tästä.
 16. djtob

  djtob

  Viestejä:
  737
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Toimiiko muuten VR-lasit hyvin silmien kanssa? Minulla on oikea silmä heikko ja vasen silmä terävä. En muista mitä kokeilin Gigantissa? Varmaan Playstationin omat VR-lasit ja ne kyllä toimivat mutta mielestäni se oli kyllä heikkoa. Samoin aikoinaan kokeilin 3D-laseja ja nekin olivat heikkoja. Täytyykö molempien silmien olla samat näkövahvuudet, että niistä olisi VR-laseissa hyötyä? Voi olla, että virtuaalilaseissa on eroja. Noita VR-laseja olisi hyvä kokeilla.

  Pienenä olen tuhonnut silmälasini neljästi suuttumuksesta pakottamisesta ja vasta armeijan terveystiedoissa paljastui, että minulla oli streptokokkibakteeri ja antibiootti olisi tuhonnut näön ja kuuloni kokonaan, minulla jäi osittain kuuloni ja näköni. Silmälasit eivät olisi korjanneet sitä näköongelmaani. Mietin sitä, että onko molempien silmien pakko olla samat näkövahvuudet, että VR-laseja voisi käyttää?
   
 17. tulenohjaaja

  tulenohjaaja

  Viestejä:
  67
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kärsin ite heikosta stereonäöstä, kaverin Vive kokeilu oli omasta mielestä tosi jees, vaikka toisella silmällä näen huonosti kauas.
  Oma näköni on niin heikoksi "todettu" että lääkärit eivät junnuna halunneet antaa ajaa edes polkupyörällä.
   
 18. tulenohjaaja

  tulenohjaaja

  Viestejä:
  67
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  On sellainen fiilis että näiden design nähdään jossain leffassa jossain vaiheessa. Tulee mieleen Oakley rokr lasit Babylon A.Dstä ja mission impossible custom Oakleyt.