Palautetta: Millaista sisältöä toivot io-techin uudelta sivulta vuodenvaihteen jälkeen?

Kapteeni_kuolio

⚓Ledimestari⚓
Team R&T
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 803
Pidän siis itsestään selvänä että Sampsa kasaa jonkun pulijengin suoltamaan artikkeleita ihmisten riesaksi. Tai toivon ainakin. Luin tänään tämän muropaketin uuden sisältötuotoksen: http://muropaketti.com/artikkelit/nakokulma-perus-pc-sulautumassa-osaksi-mobiiliekosysteemia/ ja tuli sellanen fiilis että voisi vaikka puhkoa itteltään silmät.

Tästäpä luonnollisesti ajatukset siirtyi sitten "uuden muron" puoleen, ja rupesi ajatukset laukkaamaan sen tiimoilta jotta mitä @Sampsa on mahdollisesti tänne suunnitellut?

Noh, spekulaatiot sikseen, mutta ajattelin avata omaa sanaista arkkuani ja kertoa tässä triidissä omat toiveeni. Pistäkäähän muutkin tulemaan, jos vaikka Sysop saisi inspiraatiota.

En puutu tässä nyt kohtaan: Nimi, joka varmaan on useimmilla mielenkiinnon kohteena. Ei kiinnosta. Kyllä siellä on varmasti jo uusi hieno nimi mietittynä. Ja vaikka se ois ihan munasta; niin ei nimi miestä pahenna, ellei mies nimeä.
Joten jos toi nimiasia jätettäisiin toisiin triideihin.

Takaisin asiaan.

Risut:

Kaotikan google-translate uutiset. Ihan vittu oikeasti nyt :D Hyvänä räbäläppänä meni pari kuukautta, mutta sitten rupes jo lähinnä itkettämään. Pitäis veltolla kyrvällä läpsiä ohtaan joka kerta kun paistaa translate läpi, sano!

Tuotetestit vähän turhan myöhässä. Moni artikkeli, vaikka sinällään oli ansiokas, mielenkiintoinen ja hyvin kirjoitettu kärsi siitä että se tuli jopa kuukausia muita rautasaitteja jäljessä. Ymmärrän että pienellä porukalla on hankala tehdä syviä&hyviä artikkeleita nopeasti, mutta kuitenkin. Kyllä se näyttisartikkelin merkityksellisyys/painoarvo/mielenkiinto kärsii siitä, että muut saitit on julkassu ihan yhtä hyvät prujut jo kolme-neljä viikkoa aiemmin.

Ruusut:

Sampsan videoartikkelit oli hyviä. Alussa ihan paskoja, mutta hauskoja, ja niissä huomasi miten @Sampsa tavallaan kasvoi ja oppi mukaan siihen touhuun. Toivon jatkossakin. Oli mielenkiintoista seurattavaa, ja hyviä suomalaisia tekno-tubettajiahan ei ole joten siinä ois pientä markkinarakoa. Sampsalla on semmosta jäyhää nörttiruutukarismaa, jolle on mukava nauraa mukana. Videot kuitenkin asiapitoisia, eikä mitään LTT-paskaa.

Tekstiartikkelit useimmiten syvällisiä, ja niissä oli joku pointti. Huteja tulee tietysti kaikille, mutta yllättävän hyvä taso noin keskimäärin, niin pienelle saitille. Hyvät kellotusarvostelut, ja esim. deliddaus-artikkelit ja LTT-Linusille naureskelu ihan 5/5, samoin HC-kellotushommat ja modaukset.

Kiitettävästi aina tuotearvioissa panostettu/painotettu tuotteiden kellotukseen, jäähdytykseen ja hiljaisuuteen/meluisuuteen. Mennään justiinsa se riittävä askel syvemmälle, mitä mikrobitit ja PC-lehdet tätänykyjään jättää järjestään pois.

Toiveet:

Kunhan asiantunteva artikkelilinja jatkuu niin mielenkiinto on tietysti taattu. Mutta voisihan tuota "meininkiä" tuoda kohti "nykyaikaa" vähän isommin.

Itsestäänselvästi unohdetaan ne "yleiskatsaukset" ja "älykkäät kodinkoneet" artikkelit omaan arvoonsa. Sinne jonnekkin mb:n syövereihin.

Modiskenestä kaipaisi aina lisää. Kotelo, rauta, what-ever. Hienot ja eksoottiset kokoonpanot, uudet hämmentävät jäähdytyskikkailut ym. kun saa osaavan okulaarin ja toimittajan alle, niin varmasti saa hyviä artikkeleita.

Kevyemmistä aiheista olisi hauska lueskella ja seurailla jotain blogia tai reissupäiväkirjaa elektroniikkamessuilta, assyiltä, matkoista phlebaksen prnoluolaan ym. Tai ihan vaan vaikka jos tulee joku iso toimistoremppa, että miten siellä vedetään RJ45:sta ja ruuvataan räkkikaappia kasaan. Ei mitään mikrobitin/nykymuron tapaista bloattipaskaa, mutta semmoisia asiapitoisempia vähän erikoisempia blogi-tyyppisiä juttuja lukisi/seuraisi mieluustikin.

Laajentaminen videoiden ja podcastien pariin? Voisiko olla liian kaukaa haettua, jos IO-porukka löisi tulille jonkun viikottaisen tai kuukausittaisen teknologia-katsaus-jutustelu videon? Siis sellaisen, jossa 3-4 asiansa tuntevaa henkilöä keskustelee PC-tekniikan viimeisimmistä kuulumisista, ilmiöistä, peleistä, tapahtumista. Vähän niinkuin PC-perin podcastit, JayzTwoCentsin Techtalk, Teksyndikaten "the tek" (joskin tämä taisi kuolla kuukausi sitten) yms. Näitä ei taida suomeksi juuri olla?

Siis niinkö tämä vaikka:

Siinäpä tuo minun joulupukin-toivelistani uudelle saitille. Mitäs muilta?
 
Risut:

Kaotikan google-translate uutiset. Ihan vittu oikeasti nyt :D Hyvänä räbäläppänä meni pari kuukautta, mutta sitten rupes jo lähinnä itkettämään. Pitäis veltolla kyrvällä läpsiä ohtaan joka kerta kun paistaa translate läpi, sano!
Yhdessäkään uutisessa ei ole käytetty Google Translatea tai muuta kääntötyökalua tekstin tuottamiseen, vaikka kuvittelisit mitä. Ainut, mihin olen käyttänyt Google Translatea on muun kuin suomen- tai englanninkielisten sivustojen tekstit, jotka kääntyvät jollain tasolla ymmärrettäväksi englanniksi, jota voi käyttää sen jälkeen lähteenä. Uskoisin saman pätevän myös muihin io-median toimittajiin.
Joissain lainausten käännöksissä on haettu ehkä vähän turhankin suoraa käännöstä, jolloin olisi ollut parempi kertoa mitä henkilö x sanoi eikä kääntää sitä suomeksi lainauksena, mutta näitäkin lienee aika harvassa.

edit: ihan periaatteen vuoksi voisi heittää että "näytäpä esimerkki" niin voidaan katsoa sitten miten lähellä se on todellisuutta ;)

Tuotetestit vähän turhan myöhässä. Moni artikkeli, vaikka sinällään oli ansiokas, mielenkiintoinen ja hyvin kirjoitettu kärsi siitä että se tuli jopa kuukausia muita rautasaitteja jäljessä. Ymmärrän että pienellä porukalla on hankala tehdä syviä&hyviä artikkeleita nopeasti, mutta kuitenkin. Kyllä se näyttisartikkelin merkityksellisyys/painoarvo/mielenkiinto kärsii siitä, että muut saitit on julkassu ihan yhtä hyvät prujut jo kolme-neljä viikkoa aiemmin.
Taitaa ainakin useimmiten, ellei peräti aina, olla kyse ihan siitä ettei testattavaa tuotetta ole saatu testeihin ajoissa. Se että vaikka jollekin Guru3D:lle tai TPU:lle on lähetetty joka valmistajalta samplet kuukauden etukäteen ei tarkoita että sama pätisi myös muihin sivustoihin.
 
Koska (ihan ymmärrettävistä syistä) artekkelit eivät ehdi tulla ns. ensimmäisten joukossa maailmassa tai edes englantia taitavien lukijoiden ulottuville ehdottaisin seuraavaa:

- Mahdollisimman laadukas artikkeli, millä on painoarvoa myös useiden vuosien jälkeen.

Esim: uusi prosessori ilmestyy
- Tehdään kattava artikkeli mikä voidaan karkeasti jakaa ehkä viiteen osaan:
1) yleinen pakollinen jargon siitä mitä on muuttunut, kaavioita, hintaa, vuotta, teknologista höpinää
2) Tarkempi testaaminen useilla eri raskailla softilla ja testeillä kellottamattomalla ja kellotetulla prosessorilla, mukaan otetaan tulokset myös KAIKISTA 5-7v aikana vastaavan tyyppisistä suorittimista (esim. kaikki i5, i7 tms). Testataan myös ehkä niihin yleisimpiin muiden valmistajien vastineisiin jos niitä edes on.
3) Tarkempi testaaminen useilla eri raskailla peleillä, DX versioilla ja testeillä kellottamattomalla ja kellotetulla prosessorilla käyttäen paria yleisintä näytönohjainta (jos mahdollista) mitä kummastakin leiristä löytyy 1080p, 2560x1440p ja 4k resoluutioilla, mukaan otetaan tulokset myös KAIKISTA 5-7v aikana vastaavan tyyppisistä suorittimista (esim. kaikki i5, i7 tms). Testataan myös ehkä niihin yleisimpiin muiden valmistajien vastineisiin jos niitä edes on.
4) Testi miten prosessorit pärjäävät kun kaikki on kellotettu samoihin kelloihin (esim. 4GHz tms, mihin kaikki menevät ilman suurempia kikkailuita) ja muistit ovat mahdollisimman lähellä toisiaan.
5) Loppusanat, sisältäen lyhyenyhteenvedon (mitä uutta aiempiin, mitä eroa suorituskyvyssä ja "kannattaako päivittää testaajan mielestä", kellottuuko hyvin, ansaitseeko "Sampsan Peukun" tms. merkin mikä ennustaa pitkää ikää tuotteelle sekä ylivertaisuutta muihin verrattuna tms :comp: )

5½) esim. vuosi-pari ilmestymisen jälkeen Sampsan Peukku saaneet tuotteet voisi katsoa uusiksi ja tehdä pientä lisäystä jos tarpeen, kohtaan 5. Vaikka "käyttäjäkokemusten mukaan suurin osa varsinkin alkupään prosessoreista yltää 4.7+ GHz kellotukseen" toki myös jos jotain katastrofaalista ilmenee "75% Asrockin emolevyistä on hajonnut alle 2v sisällä pienilläkin kellotuksilla" tms.

Tuo koskien siis kuluttajaluokan sanotaan nyt "alle 1k€" prosessoreita.

Näytönohjaimissa vastaava olisi käytännössä miltei mahdotonta joten nykyinen suuntaus riittänee. TOSIN kun tulee uutta teknologiaa (sanotaan nyt vaikka DX13 ilmestyy joskus) olisi kiva että kohtaa 5½ käytettäisiin myös tässä, eli jos näytönohjain tuota uutta teknologiaa tukee voidaan tehdä lisätestiä ja katsoa miten se oikeasti sitä tukee vai onko kyseessä ollut myyntipuhe.

Lisäksi esim. muutaman kerran vuodessa (tarvittaessa useammin) luodaan ja päivitetään näiden tyypisiä taulukoita:
tom's hardware näytönohjain hierarkia
tom's hardware prosessori hierarkia
+ Niihin voi lisätä että tulokset ovat suuntaa antavia ja tehty vakiokelloilla jne.

Nimimerkillä: nuo ovat juttuja mitä itse eniten katselen (miten tuote X mikä minulla on pärjää tuotteelle Y, löytyyköhän jostain testiä missä molemmat on kellotettu samoille tasoille? Mitäs minä hyödyn jos päivitän?)
 
Mä toivoisin, että uutisointi ja artikkeliosio ei hiljenisi viikonloppuisinkaan vaan olisi toimituksessa aina joku edes värkkäämässä juttuja myös silloin.
Kumminkin silloin myös lukijakunnalla on aikaa pyöriä enemmän saitilla. Se on sitä hc:tä sydämmellä ja sitä murokin alkujaan oli.
Myös noista isommista messuista voisi kirjoitella kattavaa artikkelia suht reaaliaikaisessa muodossa joka päivittyy vaikka muutaman tunnin tai aina päivän päätteeksi. (assyt, tietotekniikka ym. messut).
Ja tavallaan kyllä noita uusien puhelinmallienkin uutisointia tiettyyn pisteeseen asti on mukava lukea. Ei mitään tyyliin, että se puhelin räjähti siellä ja tuo tuolla. Kaikki iltapulupaska pois. Uusien esittelyt ja specsit thats it.
Tietokonekomponentit nyt on se pääjuttu, joten siitä nyt en jaksa edes kirjoittaakkaan kun on selvää pässinlihaa.
Ugh!
 
Olisipa prossuvertailuissa mukana myös vanha kunnon kuningasprossu, jonka nimeen niin monet vieläkin vannoo, eli i5 2500K/i7 2600K jollain takuuvarmoilla ylikelleillä tyyliin 4.5-4.8 GHz.
 
Ketjussa on jo loistavia ideoita ja oma toiveeni on artikkelien pyöriminen pääasiassa PC:eiden ympärillä. Kohderyhmänä tietenkin aiheesta jo jotain tietävät ja ns. harrastajat. Kunhan ei eksytä sinne Mikrobitin "kaikille jotain" -kirjoitteluun ja pidetä lukijoita ihan noviiseina, niin kaikki on hyvin.

IoT-rävellyksestä ja rakentelusta olisi myös hauska lukea. Eikä minulla sinänsä ole mitään esimerkiksi TV-arvosteluja vastaan, kunhan näkökulmana on tietokoneiden tehokäyttäjät eikä salkkareiden tuijottajat. "Parhaat yli 40" UHD-televisiot tietokoneen näyttönä"-tyyliset jutut vielä menisivät.
 
En tiedä mitä translatella tässä tarkoitettiin, mutta kyllä mun mielestä jokaisesta uutisestasi, joka on lehdistötiedotteesta tai muusta enkunkielisestä lähteestä kasattu paistaa aika selvästi läpi että se on käännös. Sanasto on ihan hyvää ja alkuperäinen viesti kyllä välittyy hyvin, mutta lauserakenteet on yleensä aina melko omituisia. Ei kuitenkaan kauhean vaikea asia korjata jos vähän perehtyy englanti-suomi -kääntämiseen, eli eiköhän se siitä.
Mä luulen ettei niillä lauserakenteilla ole mitään tekemistä käännösten kanssa, koska mitään suoria lauseita en käännä kuin korkeintaan jos kyse on suorasta henkilön x sanomasta lainauksena (ja niitä on ollut tosi harvoin). Veikkaisin yhtä outojen lauserakenteiden löytyvän myös täysin "tyhjästä" kirjoittamissani teksteissä.
 
Joo, varmasti saattaa löytyäkin, mutta iso osa on todella tyypillisiä sanasta sanaan-lauserakennevirheitä. En ole mikään englanninopettaja, mutta sellainen löytäisi varmaan vielä paljon enemmän selviä virheitä mikäli näkisi lähdemateriaalin.
No mutta, heitä vaikka YV:llä jotain esimerkkejä noista niin voi koittaa ihmetellä ja oppia
 
  • Tykkää
Reactions: Ana
mitä haluaisin kuulla, mitä nähdä...

pääpaino "perus"tietotekniikassa...kotelot, cput, gput, psut jne joista tarkoitus tehdä jokin muu kuin
"kyl tää on sit upee laite kun mä selaan näitä wokkireseptejä" laite... raakaa rautaa pelikoneeksi, mediamyllyksi, tehotyöasemaksi ...
vertailuja joissa väännettään tehot tappiin tai äänettömiksi "normi io-nörtille" mahdollisella tavalla...

Tai toisinaan joku ihan "pähkähullu" mielenkiintoinen diy vekotin vaikka esittely/artikkeli itsetehdystä kotiautomaation sydämestä..
tai vertailu markkinoilla olevista.

Ja miksikä ei myös ns. "peliläppärit" tms alueeltakin uutista/vertailua.. enkä ole niin pc-uskovainen ettei myös
omenatkin maistuisi...mutta jutussa pitää olla jokin pointti, siis muukin kuin tuli uudet prossut niihin ja nyt
sitten kattavat tehotestit... ellei sitten testata pc koneita vasten ;)

Kun jutuissa olevien asioiden toteutettavuus on perus io-nörtille mahdollista niin uskon että ne kiinnostaa oikeasti, toki
"superautovertailut" ovat kivaa herutusta, mutta kerran vuodessa lukeminen riittää ... kun ei pankkitilillä ole tsiljoonia niin
ehkä ei tule palkattua henkilöstöä täyttelemään ln-kulhoa mahdollistamaan bf:n tauottomaan mäiskintään :) ehkä sittenkin
ilma ja vesijäähy vertailut ovat kiinostavampia, oikeasti.

Kun vertailu on tehty oikeasti hyvin niin ei haittaa vaikka olisikin "3 viikkoa myöhässä", kuten joku jo aiemmin kirjoittikin
hyvää vertailua tulee tsekattua kerran jos toisenkin kun etsii lisää tietoa, jopa parin vuoden vanhojakin.
Laatu vetää puoleensa io-nörttiä kuin uuden näytön muovin tuoksu lämmetessään :)

Ja jos on tehty kerran vertailu vaikka jostain hieman ulkokehällä olevasta ratkaisusta (esim kotiautomaatio io-nörteille)
ei se tarkoita että niistä tulee olla 4 kertaa vuodessa katsaus mitä uusia kukkakuvioita markkinajesset on keksineet nyt pakkauksiin.
Joten silloin tällöin offailu on sallittua :)

Ehkä hieman puhelin jne päätelaiteasiaa, lievästi mausteita viihde-elektroniikasta jos sillä on jokin selkeä linkki tietotekniikkaan
(juu-ei, en tarkoita että "juku tän voi liittää hdmilläkin telkkaan, nyt listataan kaikki telkkarit ja vertaillaan niiden hattiwatti spiikkereiden taajuusalueet).

Hmmm... ne videot, vissiin vanhuus painaa mutta ei jaksa kuunnella 1h+ mittaisia "jupinoita" 2-5 hengen porukalla, liian pitkäveteistä...
Mutta 5-10 min pläjäys linuksen tyyliin on ok.

Ugh, olen höpissyt ja nyt päästän pilkkupoliisit valloilleen, kirjoitus oli tajunnanvirtaa ja täynnä asia- ja kielioppivihreitä ;)
 
Itseäni ei enää niin hirveästi kiinnosta pelaaminen tai ylikellittely mutta ei mua haittaa vaikka niistä olisikin juttua, se sentään sivuaa kiinnostusta ja niitä on silti kiva sillointällöin lueskella.

Itselläni kiinnostus on nykyään verkkotekniikoissa, IoT:ssa sun muissa sulautetuissa järjestelmissä, kotiautomaatiossa, linuxissa sun muissa vastaavissa. Olisi tietty mukavaa että noistakin tulisi juttua.

Oikeastaan itselleni on aivan sama kunhan aihe on edes suunnilleen tietotekniikkaan liittyvä, kunhan juttu tehdään rautaisella ammattitaidolla ja osaamisella eikä lähdetä Mikropiltti/Suoli24 -linjalle. Esimerkiksi Skrolli-lehti osui ja upposi meikäläiselle, suuri osa jutuista ei ole ihan omalla kiinnostusalueella mutta pääsääntöisesti artikkelit ovat hyvin kirjoitettuja joten jaksaa lukea vähän kiinnostuksen ulkopuolisiakin juttuja.
 
  • Tykkää
Reactions: hks
Ite tykkäsin vanhasta murosta jossa oli taskumuro erikseen, kans "huhut" vois laittaa ihan omaan osioon.
 
  • Tykkää
Reactions: Ana
Hillittömän kattavia tuotetestejä parasta hintalaatusuhdetta ajatellen ja tolkun käppyröitä sekä sisustan purkaminen oskilloskooppiin kytkeminen syväalalyyseineen. Sitten vielä joku raaka kestävyystesti ja takuurumban toimivuus. Ajureiden syväanalyysi.
Olikohan siinä kaikki? Tuskin..
 
Bang for the buck artikkelit kiinnostaisivat itseänikin, siis kellotukset tms. huomioon ottaen.

Allekirjoitan tämän, tosin alleviivaisin kohtaa "kellotukset tms. huomioon ottaen".
El siis tarvitse aina testata ja tyrkyttää (eräässä toisessa foorumissa yleensä suositus on aina se kallein) kalleinta mutta ns. parhaimmat hinta/laatusuhteen vehkeet kiinnostavat eniten.

En tarkoita että halvimpa mahdollisia ei saisi testata tai sitten niitä kalleimpia mahdollisiakaan. Mutta itse etsin yleensä pitkälle kestävää laadukasta tuotetta joka ei kuitenkaan maksa järkyttävästi.

Kun katselee niin 2010 alkuvuodesta hankittu kotelo ja äänikortti. 2011 helmikuusta prosessori, emo (joka tosin paremman puoliskon koneessa nykyisin), muistit, virtalähde jne.

Uskoisin että moni tämän foorumin lukijoista toimii samoin. He joita ns. pakettikoneet kiinnostavat tuskin lukevat tätä foorumia.
 
Langattomista verkkokorteista voisi olla jotain testiä esim. onko 100€ verkkokortti hintansa arvoinen vrt. 20€ korttiin. Ja koska tulevaisuudessa on joko valokuitu tai 4g/5g verkkoyhteytenä niin vaikka niiden reitittimistä jonkinnäköistä testiä.
 
Jos tänne rupeaa tulemaan rauta-arvosteluja niin kaipaan standardoitua ja edes vähän kattavampaa komponenttien melutestausta. Äänenpainemittarin lisäksi joku herkkä mikki kokoonpanojen ja yksittäisten komponenttien kylkeen, jokaisesta vertailun osantottajasta minuutin klippi ja upotus revikkaan.
Kukaan arvostelija (pl. SPCR) ei jostain syystä vaivaudu tekemään tuota, vaikka homma on helpompi kuin mittarin lukeminen, ja informaatioarvo suurempi.
 
Viimeksi muokattu:
Kaikki itse tuotettu - ei tiedotteita toistava - sisältö arvostelujen, testien, kellottelun tai muussa muodossa on erittäin tervetullutta. Toki lyhyet uutisetkin aallonharjalta ovat mielenkiintoisia, mutta nämä toimivat ehkä enemmän täytteenä toimitetun sisällöntuoton suvantovaiheissa.

Tässä ketjussa onkin tullun jo hyviä postauksia sisältöön liittyen - kaikkia yhdistää mielestäni oman asiantuntemuksen ja näkemyksen tuominen kirjoituksiin.

Vihjailujen perusteella luvassa on hyvää! :tup:

Jos tänne rupeaa tulevaan rauta-arvosteluja niin kaipaan standardoitua ja edes vähän kattavampaa komponenttien melutestausta. Äänenpainemittarin lisäksi joku herkkä mikki kokoonpanojen ja yksittäisten komponenttien kylkeen, jokaisesta vertailun osantottajasta minuutin klippi ja upotus revikkaan.

Tämä yksi erittäin kannatettava idea!
 
Kyllä muro/taskumuro tyyppinen uutisvirta tuotteista ja uutuuksista kelpaa edelleen itselle
pelaamiseen ja rautaan liittyvät tuotetestit muron laadulla kelpaa myös läppärit, mobiilit laitteet, ilmiöt, rakentelu ja virittely
yleiseti artikkelit ollu tiiviitä hyviä luettavia informatiivisia kokonaisuuksia
Voisihan noita extreme kellotusartikkeleitakin vielä tehdä jos vaikka Korrhonen, Sampsa ja Stiltti availis saloja noiden hommien takaa kun mailmanluokan tyyppejä ovat sillä saralla
Odotukset tuntuu olevan yleisöllä kovat
Pienellä porukalla tehtävälle saitille
AIVAN HITON PALJON TSEMIÄ KOKO JENGILLE TOIVOTAAN ETTÄ LÄHTEE LENTOON HOMMA ISOLLA KÄDELLÄ JA TÄMÄ ON KOHTA SUOMEN SUURIN IT/RAUTASAITTI
 
Voi olla että olen ainut mutta rautajuttujen lisäksi pelirautaan liittyvät korkean tason softajutut voisi olla mielenkiintoisia. Esim. millä mallilla nykypelit käyttää useampaa ydintä: mihin säikeitä ylipäätään käytetään/kuorman kannalta merkityksettömät säikeet, taskipoolit yms. Esimerkkejä löytyy nykyään hyvin avoimista AAA-engineistä. Tai ihan vain enginedemon profilointi ja framen kasaamisen läpikäynti, mihin se kaikki rautateho lopulta menee, mikä osa enginestä vie suoritinta, miten draw callit niputetaan ja optimoidaan yms.
 
Viimeksi muokattu:
Varmaankin itsestääntelvyys, mutta toivoisin tulevien artikkelien, blogausten yms. lukemiseen muutakin sivustoa, kuin foorumi. Esmes. Muron fiidiä on paljon mukavampi lukea ja seurata silloin tällöin, kuin omaa foorumiosiota artikkeleille.
 
Varmaankin itsestääntelvyys, mutta toivoisin tulevien artikkelien, blogausten yms. lukemiseen muutakin sivustoa, kuin foorumi. Esmes. Muron fiidiä on paljon mukavampi lukea ja seurata silloin tällöin, kuin omaa foorumiosiota artikkeleille.
https://www.io-tech.fi/
Eiköhän tuonne tule muutakin kuin linkki foorumiin kun aika on kypsä ;)
 
  • Tykkää
Reactions: Ana
Mielestäni yksi suunta voisi olla eräänlainen "paluu juurille", alunperinhän murossa oli aika paljon aikaansa nähden hyvinkin teknistä juttua ja vähän hullumpiakin tempauksia. Ei välttämättä olisi mielekästä tehdä uudesta sivustosta nykyisen muron kopiota, mutta jos artikkeleissa olisi vielä vähän syväluotaavampaa teknistä juttua niin se voisi erottua mikropiltti-julkaisuista edukseen. Vanha murokaarti on kuitenkin teknisesti vähän valveutuneempaa.

Toinen asia tavanomaisten juttujen lisäksi voisi olla eräänlaiset alaan liittyvät skene- tai historiakatsaukset, kiinnostavat/vähän äärimmäisemmät/epätavallisemmat rakennusprojektit yms. Nythän erilaiset kodin automaatio/integraatio/IoT-häsät alkavat pikkuhiljaa olla jonkinlaista "kuumaa hottia", tähän liittyvät projektit voisivat olla hyvä lähde uusille artikkeleille. Vähän saman tapaista pioneeriasennetta mitä oli alkuaikojen murossa, mutta uusilla sovelluksilla. Tietoturvaan liittyvät artikkelit voisivat olla myös hyvää luettavaa.
 
Laadukkaita laajoja testejä ja vertailuita komponenteista ja vaikka paketeistakin, jos ne ovat muuta kuin Prismasta löytyviä halvimpia koneita. Näytöt toki ja kaikki oheilaitearvostelut ja testit on tervetulleita, mutta mielestäni myös katsaukset uusiin sisuskaluihin mobiilipuolellakin, jos se on mahdollista. Mielellään lukisin testejä /vertailuja esim. useista uusista huippupuhelimista, mutta myös jostain keskiluokan (250-400€) puhelimista lähinnä siksi, että osaisi jollain tasolla verrata mitä rahalla saa toiminnallisuuden kannalta. Joku Anandtechin Bench-tyylinen tietokanta prossuista, näytönohjaimista ja ehkä myös SSD-ratkaisuista olisi hieno.

Itse toivon sivuille myös laadukkaita rautamainoksia eri kaupoilta. Mielellään hillittyinä vaikka myös foorumin toiseen reunaan, ei haittaisi yhtään vaikka tietäisi erinäisten yritysten kampanjoista. Itse kun en varsinaisesti hakemalla hae juuri nyt mitään uutta rautaa koneeseen, niin heräteostoksiin johtavat mainokset olisi ihan sallittuja (minun kohdallani myös selailun mukaan räätälöidyt mainokset, eli pääasiassa PC-rautaan, mobiililaitteisiin ja matkailuun liittyvät mainokset olisi ihan ok). Laitoin jo foorumilta ja https://www.io-tech.fi/ sivulta adblockin pois päältä ennakoiden suuressa toivossa, että saan klikata jotain mainoksia joista kilahtaa tekijöillä parit centit taskuun.

Ja tietenkin toivoisin sivua joka osaa skaalautua myös leveyssuunnassa 1080 ja jopa 1440 tarkkuuksille, Muropaketissahan skaalautui ainoastaan taustalla olevat puoli sivua peittävät mainokset joten laitoin adblockin siellä päälle heti kun kuulin uudesta toimitusjärjestelystä.
 
Vähemmän mobiiliuutisointia ja huhuja. Enemmän artikkeleita ja projekteja. Ja kun kaikkea ei ehditä kumminkaan testaamaan vimosen päälle, niin itselle kyllä kelpaa lueskeltavaksi niin "katsaukset", "pikatestit" kuin "kokeiltuakin"-tyyppiset artikkelit. Myös ne puhelimet, tabletit ja älykellot yms. kiinnostavat, mutta lähinnä vain arvosteluiden muodossa.

Muropaketti on arvosteluissaan jättänyt minusta aika ison aukon mitä "budjettirautaan" tulee. En esim. muista nähneeni yhtäkään i3-testiä muropaketin puolella..? AMD:n puoleltakin se budjettiluokan kiinnostavin testi oli aika tynkä, koska testissä ei ollut yhtäkään verrokkia intelin leiristä. Juhlapenaa lukuunottamatta se Pena/Celeron-osastokin on jäänyt kokonaan testaamatta. NAS/koti-/mediapalvelin projektien osalta olisi kiinnostavaa luettavaa myöskin arvostelut noista CPU on board-vermeistä. Mitä tulee budjettirautaan ja nas/htpc/palvelin-puolen projekteihin, niin miksei noita edullisemman pään piirisarjoja/emolevyjäkin voisi testailla. Näyttisten SLI/CF testit ovat myös jääneet aikalailla unholaan. Aftermarket AIO-näytönohjainjäädyttimet ja valmistajien omat hybridiratkaisut kiinnostaisivat myös ainakin allekirjoittanutta. Samaten SFF-kotelot, powerit, jäähdyttimet.. Ja tietysti pelinäytöt, niiden saralla kun tuntuu tapahtuvan aikalailla..

Ns. pelikonerauta on käynyt viimevuosina melko tylsäksi. Kehitys on hidastunut prossupuolella, päivitystarvetta on huomattavasti harvemmin ja kellotuskaan ei ole enää mitenkään oleellinen osa harrastusta. Erot osien välillä on niin pieniä, että kun sen prossun ja näyttiksen on kokoonpanoonsa valinnut, niin loput osat voi valkata suurinpiirtein värin perusteella. Pelaajienkin päämielenkiinto taitaa olla lähinnä tuolla "esport-peleissä" joiden pelaamiseen ei mitään kovin kummoista tehomyllyä tarvita muutenkaan..

Tämän myötä ainakin oma mielenkiinto tämän harrastuksen saralla on siirtynyt enemmänkin juuri noihin sivuprojekteihin ja niiden käyttämään rautaan ja softaan, linuxiin ja elektroniikkaan. Ylipäätänsä johonkin johon voi vielä perehtyä ja jonka kanssa on jotain askarreltavaa.. Meillä on kuitenkin arduinot ja rasberryt, 3D-tulostus yms. joiden kanssa voi rakentaa vaikka mitä.

Sinällään hauskaa, että jopa se peruspekkojen Mikrobitti on tehnyt nyt viimeaikoina isoja artikkeleita mm. linuxiin ja arduinoon liittyen. Samaten oli iso rasberry vs "haastajat"-testi, juttua vesijäähdytyksestä, ihan kelvollinen artikkeli free- ja g-syncistä, "näin rakennat oman pilvipalvelimen" yms. jne. Toki noissa on se Mikrobitti-leimansa mitä artikkelin sisältöön tulee, mutta aihepiirit on minusta oikeita. "Valveutuneiden" Muropakettihan nyt on viimevuodet vain arvostellut ne uusimmat prossusukupolvet ja pelinäyttikset ja sylkenyt täytteeksi sitten hirveän läjän käännösuutisia kylkeen..
 
Vähemmän mobiiliuutisointia ja huhuja. Enemmän artikkeleita ja projekteja. Ja kun kaikkea ei ehditä kumminkaan testaamaan vimosen päälle, niin itselle kyllä kelpaa lueskeltavaksi niin "katsaukset", "pikatestit" kuin "kokeiltuakin"-tyyppiset artikkelit. Myös ne puhelimet, tabletit ja älykellot yms. kiinnostavat, mutta lähinnä vain arvosteluiden muodossa.

Muropaketti on arvosteluissaan jättänyt minusta aika ison aukon mitä "budjettirautaan" tulee. En esim. muista nähneeni yhtäkään i3-testiä muropaketin puolella..? AMD:n puoleltakin se budjettiluokan kiinnostavin testi oli aika tynkä, koska testissä ei ollut yhtäkään verrokkia intelin leiristä. Juhlapenaa lukuunottamatta se Pena/Celeron-osastokin on jäänyt kokonaan testaamatta. NAS/koti-/mediapalvelin projektien osalta olisi kiinnostavaa luettavaa myöskin arvostelut noista CPU on board-vermeistä. Mitä tulee budjettirautaan ja nas/htpc/palvelin-puolen projekteihin, niin miksei noita edullisemman pään piirisarjoja/emolevyjäkin voisi testailla. Näyttisten SLI/CF testit ovat myös jääneet aikalailla unholaan. Aftermarket AIO-näytönohjainjäädyttimet ja valmistajien omat hybridiratkaisut kiinnostaisivat myös ainakin allekirjoittanutta. Samaten SFF-kotelot, powerit, jäähdyttimet.. Ja tietysti pelinäytöt, niiden saralla kun tuntuu tapahtuvan aikalailla..

Ns. pelikonerauta on käynyt viimevuosina melko tylsäksi. Kehitys on hidastunut prossupuolella, päivitystarvetta on huomattavasti harvemmin ja kellotuskaan ei ole enää mitenkään oleellinen osa harrastusta. Erot osien välillä on niin pieniä, että kun sen prossun ja näyttiksen on kokoonpanoonsa valinnut, niin loput osat voi valkata suurinpiirtein värin perusteella. Pelaajienkin päämielenkiinto taitaa olla lähinnä tuolla "esport-peleissä" joiden pelaamiseen ei mitään kovin kummoista tehomyllyä tarvita muutenkaan..

Tämän myötä ainakin oma mielenkiinto tämän harrastuksen saralla on siirtynyt enemmänkin juuri noihin sivuprojekteihin ja niiden käyttämään rautaan ja softaan, linuxiin ja elektroniikkaan. Ylipäätänsä johonkin johon voi vielä perehtyä ja jonka kanssa on jotain askarreltavaa.. Meillä on kuitenkin arduinot ja rasberryt, 3D-tulostus yms. joiden kanssa voi rakentaa vaikka mitä.

Sinällään hauskaa, että jopa se peruspekkojen Mikrobitti on tehnyt nyt viimeaikoina isoja artikkeleita mm. linuxiin ja arduinoon liittyen. Samaten oli iso rasberry vs "haastajat"-testi, juttua vesijäähdytyksestä, ihan kelvollinen artikkeli free- ja g-syncistä, "näin rakennat oman pilvipalvelimen" yms. jne. Toki noissa on se Mikrobitti-leimansa mitä artikkelin sisältöön tulee, mutta aihepiirit on minusta oikeita. "Valveutuneiden" Muropakettihan nyt on viimevuodet vain arvostellut ne uusimmat prossusukupolvet ja pelinäyttikset ja sylkenyt täytteeksi sitten hirveän läjän käännösuutisia kylkeen..

Tuohon budjettirautaan kommentoin sen verran että vuosien varrella opittiin Murossa optimoimaan aika hyvin käytössä olleet resurssit ja millä aiheilla jutut keräsi eniten kiinnostusta. Mitä suorituskykyisempää ja kalliimpaa rautaa niin sitä enemmän porukkaa kiinnostaa. Esimerkkinä vaikka GTX 1070/1080 artikkeli jota luetaan 75000 kertaa ja GTX 1050 Ti -artikkeli (ollut maanantaista asti valmiina julkaisujärjestelmässä odottamassa julkaisua) joka kerää ehkä 20000 lukukertaa, ja kun mennään tästä eksoottisempiin aiheisiin kuten vaikka joku tietty yksittäinen valmistajan oma malli niin tippuu 10000-15000 kertaan. Aikaa kuitenkin menee suurinpiirtein saman verran kirjoitti mistä aiheesta tahansa.

Käännösuutisista sen verran että mitään ei ole käännetty eikä tulla kääntämään, vaan uutisoidaan tietystä aiheesta suomeksi.

Ja loppuun vielä ihan ystävällisesti, monella lukijalla on aika epärealistinen käsitys siitä miten noita juttuja tehdään ja mitä on ylipäätään mahdollista tehdä, varsinkin jos puhutaan vuosia jatkuvasta sisällöntuotannosta vs yksittäinen juttu :)
 
Henkilökohtaisesti epäilen että suurin syy miksi ihmiset eivät odota / lue ns. budjettirautaan keskittyviä uutisia niin paljoa ei johdu siitä etteikö porukka ostelisi moisia vaan enempi siitä että esim. i3, tavallisen wlan sovittimen tms. tiedot löytää nopeasti netistä eikä niitä paljoa kellotella.

Uskoisin että suurin osa lukijoista kuitenkin lukee ylikellotusten ja syvällisten artikkelien takia noita juttuja. Asia erikseen jos tehtäisiin artikkeli (esim. kerran vuodessa) lähtien ideasta että käydään erilaiset kirpputorit ja käytetyn tavaran myymälät lävitse ja etsimällä etsitään millä hinnalla saa esim. 98SE koneen koottua ja retropelailuun valmiin setin tehtyä.

Tosin se on totta että olisi mukavaa jos mainittaisiin vaikka artikkelin loppupuolella paljonko summittaista eroa tavalliseen esim. i3 tällä uudella i7 on kellotettuna / kellottamatta ja paljonko hintaero on. Tuntuisi kuitenkin suurelta työltä jos jokaiseen esim. näytönohjainartikkeliin tarvisi etsiä ja testata ihan ne prosessoriin itegroidut, sitten 40€ => 1500€+ näytönohjaimet. Tätä varten ehdotinkin niitä näytönohjain ja prosessorikaavioita mitkä esim. Tom's Harwaren sivustolta löytyvät ja mistä voisi nopeasti katsoa summittaisen eron nykyisen ja suunnitellun uuden näytönohjaimen / prosessorin välillä.
 
..vuosien varrella opittiin Murossa optimoimaan aika hyvin käytössä olleet resurssit ja millä aiheilla jutut keräsi eniten kiinnostusta. Mitä suorituskykyisempää ja kalliimpaa rautaa niin sitä enemmän porukkaa kiinnostaa. Esimerkkinä vaikka GTX 1070/1080 artikkeli jota luetaan 75000 kertaa..

En epäile hetkeäkään etteikö nuo vuosittaiset high-end näyttis/prossu-artikkelit olisi "best bang for buck" sisällöntuottajalle. :) Onko tuommoinen ei-niin-suosittu, ~10k-20k lukukertaa keräävä artikkeli sitten suoriltaan tappiollista duunia jos sellaisia ei kannata julkaista täytteeksi isojen artikkelien väliin?

Nuo tulevaisuuden 1070/1080-artikkelit tuotetaan varmasti myös Otavamedian toimesta Muropaketin puolella, vaikka kirjoittajat vaihtuukin. Onko tarkoitus syrjäyttää Muropaketti sitten "uudella muropaketilla" kirjoittamalla vain niistä samoista osista vastaavat vähän syvällisemmät/asiantuntevammat arvostelut täällä?
 
En epäile hetkeäkään etteikö nuo vuosittaiset high-end näyttis/prossu-artikkelit olisi "best bang for buck" sisällöntuottajalle. :) Onko tuommoinen ei-niin-suosittu, ~10k-20k lukukertaa keräävä artikkeli sitten suoriltaan tappiollista duunia jos sellaisia ei kannata julkaista täytteeksi isojen artikkelien väliin?

Nuo tulevaisuuden 1070/1080-artikkelit tuotetaan varmasti myös Otavamedian toimesta Muropaketin puolella, vaikka kirjoittajat vaihtuukin. Onko tarkoitus syrjäyttää Muropaketti sitten "uudella muropaketilla" kirjoittamalla vain niistä samoista osista vastaavat vähän syvällisemmät/asiantuntevammat arvostelut täällä?

Myöskään valmistajat ei noita mitenkään isommin edes yritä tarjota testiin tai että niistä olisi testikappaleita saatavilla. Sanotaanko näin, että uudella sivulla voidaan yrittää ottaa noita paremmin huomioon esim. Kaby Laken kohdalla, kun aiomme keskittyä entistä tiiviimmin rautaan.

Mulla ei ole tietoa, mitä sisältöä Muropaketissa on vuonna 2017, jää nähtäväksi. Mutta olen ymmärtänyt että sisältö ei olisi sitä mitä me io-median nimissä on tuotettu, jos lukee nuo viralliset tiedotteet niin siellä asia on kerrottu aika monessa kohtaa että tekeillä on "uusi muropaketti" ja "uusi sisältö" :kahvi:
 
Myöskään valmistajat ei noita mitenkään isommin edes yritä tarjota testiin tai että niistä olisi testikappaleita saatavilla. Sanotaanko näin, että uudella sivulla voidaan yrittää ottaa noita paremmin huomioon esim. Kaby Laken kohdalla, kun aiomme keskittyä entistä tiiviimmin rautaan.

Mulla ei ole tietoa, mitä sisältöä Muropaketissa on vuonna 2017, jää nähtäväksi. Mutta olen ymmärtänyt että sisältö ei olisi sitä mitä me io-median nimissä on tuotettu, jos lukee nuo viralliset tiedotteet niin siellä asia on kerrottu aika monessa kohtaa että tekeillä on "uusi muropaketti" ja "uusi sisältö" :kahvi:
Tuli ihan oikeasti kylmiä väreitä noista lausahduksista "uusi muropaketti" ja "uusi sisältö"... Onneksi meille muutosvastarintalaisille löytyy vaihtoehto. :tup:
 
Mielestäni Sampsalla on jo vuosien ajan ollut hyvä sapluuna prosessori- ja näytönohjainarvosteluissa. Toivoisinkin tulevia arvosteluja samalla perusrakenteella ja tyylillä vuodenvaihteen jälkeen.

Minua kiinnostavat lähinnä nuo prosessori- ja näytönohjainartikkelit, mutta en vastustata muitakaan PC-maailmaan liittyviä artikkeleita.

Uutisia pysähdyn lukemaan harvoin, tyypillisesti silloin kun aihe tai näkökulma sisältää jonkin kotimaisen aspektin. Toivoisinkin että tuleva io-tech-sivusto pystyisi paremman hyödyntämään kotimaisuuttaan, erityisesti uutispuolella.
 
Mielestäni Sampsalla on jo vuosien ajan ollut hyvä sapluuna prosessori- ja näytönohjainarvosteluissa. Toivoisinkin tulevia arvosteluja samalla perusrakenteella ja tyylillä vuodenvaihteen jälkeen.

Minua kiinnostavat lähinnä nuo prosessori- ja näytönohjainartikkelit, mutta en vastustata muitakaan PC-maailmaan liittyviä artikkeleita.

Uutisia pysähdyn lukemaan harvoin, tyypillisesti silloin kun aihe tai näkökulma sisältää jonkin kotimaisen aspektin. Toivoisinkin että tuleva io-tech-sivusto pystyisi paremman hyödyntämään kotimaisuuttaan, erityisesti uutispuolella.

Näistä lähtökohdista aloitetaan hommat uudella sivustolla.
 
Onko mahdollisuuksia alkaa testaamaan myös virtalähteitä?

Muistelin joskus muron puolella tähän tulleen vastaukseksi, että heillä ei ole välineitä (testipetiä & oskilloskooppia) ja käyttäjät lukevat niiden syväanalyysit muualta.
 
Jotain muistitestiä olisi kiva nähdä. Onko noilla oikeasti eroa laittaako 1600mhz vai 2133mhz malleja.
 
Nuo tulevaisuuden 1070/1080-artikkelit tuotetaan varmasti myös Otavamedian toimesta Muropaketin puolella, vaikka kirjoittajat vaihtuukin. Onko tarkoitus syrjäyttää Muropaketti sitten "uudella muropaketilla" kirjoittamalla vain niistä samoista osista vastaavat vähän syvällisemmät/asiantuntevammat arvostelut täällä?

Tuli ihan oikeasti kylmiä väreitä noista lausahduksista "uusi muropaketti" ja "uusi sisältö"... Onneksi meille muutosvastarintalaisille löytyy vaihtoehto. :tup:

http://dome.fi/peli/dome-fi-hakee-uusia-testaajia-pelipuolen-avustajajoukkoon/
 
Itsellä on tapana usein ostella vähän vanhempaa rautaa, ja usein olenkin päätynyt googlen kautta vanhoihin artikkeleihin. Tämä asia on ehkä itsestäänselvyys, mutta sanon sen kuitenkin. Mielestäni on tärkeää, että artikkelit kirjoitetaan kestämään aikaa. Tämä tarkoittaa sitä, että artikkelissa on riittävästi taustaa arvosteltavasta tuotteesta (erimerkiksi selitetty erot eri "mallimerkintöjen" välillä, keskeiset parannukset vanhempiin generaatioihin jne) ja testeissä on olemassa riittävä verrokkimateriaali kilpaileviin tuotteisiin. Kuten joku aiemmin ehdotti, joskus voisi olla paikallaan ehkä jopa päivittää artikkeliä jälkikäteen esimerkiksi uusin testein, jos tuote vielä vaikka vuodenkin päästä vaikuttaa edelleen hyvältä ostokselta hintaansa nähden. Jos luen nyt jonkun artikelin jostain uudesta top-of-the line näyttiksestä, tajuan varmasti heti että se on pirun nopea ja ymmärrän myös jos artikelissa todetaan sen olevan "x% nopeampi kuin XXX pelissä Y", mutta vuoden päästä mallinimet ovat helposti menneet päässä niin sekaisin, että mahdollisimman selkeä vertailudata kilpailijoihin on tarpeen.

Ymmärrän, että on mahdotonta pitää mitään kattavaa tilastoa eri prosessoreiden ja näytönohjaimien suorituskyvystä (vaatisi niin perkeleesti testausta), ja noita vertailuja on toki jossain määrin saatavilla ulkomaisilta saiteilta.

Minulla ei sinällään ole tämän asian suhteen valittamista muron vanhoissa artikkeleissa, mutta nostin tämän nyt esiin siksi, että nykypäivän klikkihuoraus-journalismissa kaikki on niin kertakäyttöistä, eikä ketään kiinnosta lukeeko juttuja kukaan sen jälkeen kun ne on siirtyneet eilispäivän uutisiksi.. Panostamalla taustoihin ja testausmenetelmiin artikkelit palavelevat lukijoita vuosiksi eteenpäin.
 
Viimeksi muokattu:
Mielestäni on tärkeää, että artikkelit kirjoitetaan kestämään aikaa.

Ja tässä auttaa se, että Sampsalla on ollut tapana pitää testialusta (emo, prossu, kotelo jne.) samana mahdollisimman pitkään. Toivon, että tämä käytäntö jatkuu.
 

Minä olin oikeasti vähän huolissani, että kuinka tässä tulee käymään jos kaksi sivustoa lähtee kilpailemaan näennäisesti samalla sisällöllä samoista käyttäjistä, mutta näköjään yliarvioin Otavamediaa aika isolla kädellä. Oikeasti ajattelin, että heillä olisi ollut jo valmiina sovittuna uusi ammattimainen sisällöntuottaja teidän tilallenne (joka olisi siis ainakin yrittänyt jatkaa totutunlaisen sisällön tuottamista), mutta ei näköjään. Jos tuolta pohjalta aikovat kilpailla teidän artikkeleitanne vastaan, nin Otavamedia ei ainoastaan kussut muroihinsa, vaan uittaa jo koko pakettia siinä itsessään..

Myöskään valmistajat ei noita mitenkään isommin edes yritä tarjota testiin tai että niistä olisi testikappaleita saatavilla. Sanotaanko näin, että uudella sivulla voidaan yrittää ottaa noita paremmin huomioon esim. Kaby Laken kohdalla, kun aiomme keskittyä entistä tiiviimmin rautaan.

Ja ettei ihan offtopikiksi mene niin tarkennan nyt aikaisempia ajatuksiani sen verran, että en tosissaan odota, enkä toivo, että täällä jokainen budjettirossu/näyttis arvosteltaisiin siinä missä tehokkaammat isoveljensäkin tai niitä testattaisiin yksittäin julkaisujen yhteydessä.

Enemmänkin mielessä siis joku tiiviimpi "Testissä vuoden 20xx kovimmat budjettiprosessorit"-tyyppinen ratkaisu..

Edit: kiinnostavimmat -> kovimmat :vihellys:
 
Viimeksi muokattu:
Haluaisin ehkä enemmän artikkeleita aiheista, joista ei ihan hirveästi löydä aineistoa netistä. Esim. kokoonpanon alikellottaminen(prossu ja/tai näyttis), jäähdytyksen parantamisen vaikutus suorituskykyyn ja käyttömukavuuteen, näytönohjaimien ajureiden nopeuden parannus viimisen 6-9kk ajalta. Myös RamDisk hinta/teho-suhe tuottavassa työssä ja pelaamisessa, prossussa vain yhden ytimen kellittäminen korkealle jne.

Tietoturva olisi kanssa ihan hauska ottaa enemmän esille. Jos vaikka vertailette suosituimmat sivut, että kuinka paljon yritetään seurata tai luotte honeypotin eri käyttöjärjestelmillä ja vertaatte, kuinka paljon niihin yritettiin tunkeutua.

Kiva olisi myös saada asiantuntijat hkultala ja The Stilt jotenkin mukaan uutisointiin ja artikkeleihin.

Niin ja @Kaotik , ainoa ongelma sun käännöksissä on, että lähdet turhan helposti kääntämään sanasta sanaan(kärjistetysti). Kannattaa harjoitella hajoittamaan lauseet ja rakentamaan ne täysin uusiksi Englanniksi, kuitenkin säilyttäen punaisen langan.
 
Minä olin oikeasti vähän huolissani, että kuinka tässä tulee käymään jos kaksi sivustoa lähtee kilpailemaan näennäisesti samalla sisällöllä samoista käyttäjistä, mutta näköjään yliarvioin Otavamediaa aika isolla kädellä. Oikeasti ajattelin, että heillä olisi ollut jo valmiina sovittuna uusi ammattimainen sisällöntuottaja teidän tilallenne (joka olisi siis ainakin yrittänyt jatkaa totutunlaisen sisällön tuottamista), mutta ei näköjään. Jos tuolta pohjalta aikovat kilpailla teidän artikkeleitanne vastaan, nin Otavamedia ei ainoastaan kussut muroihinsa, vaan uittaa jo koko pakettia siinä itsessään..

Tänään on tullut jo muutamia juttuja heidän uusilta kirjoittajilta, esim:

http://muropaketti.com/uutiset/amd-...-pro-wx-ohjainten-toimitukset-talla-viikolla/
 
Tänään on tullut jo muutamia juttuja heidän uusilta kirjoittajilta, esim:

http://muropaketti.com/uutiset/amd-...-pro-wx-ohjainten-toimitukset-talla-viikolla/
Kuin suoraan AMD:n pressikitistä pöllitty tuo teksti. Ei mitään omaa näkemystä. Ja tuo uutisten allekirjoittaminen yhdellä nickillä on munattomuuden huippu.

Ihan oikeasti haluan uutisiin kirjoittajan nimen alle. Jos uutisessa on jotain kommentoitavaa tai mussutettavaa, niin haluan tietää kenelle palautteeni ohjaan jonkun teflon tunnuksen sijasta.
 
Omet toiveeni olisi lähinnä pysytään siinä pc raudassa ja softassa. Artikkelit olisivat syvempiä, kellotukseen ja se budhetti prossu testikin on ehdottomasti i5-K tai vastaavaa sarjaa. Niitä i3 testejä voi halukkaat ihmetellä sieltä murosta, kuten noita 1050 näyttiksiäkin. Eikai sitä oikeasti noita voi suositella kellekkään pelikoneeseen, jos ei ole varaa niin paree hakee se konsoli tai käytetty masiina.
Uutisoinnista voisi jättää nuo huhuilut/mainokset pois. Eli siis ei yritäkkään olla se nopein ja kaiken infoirmoiva suomi saitti 'muro kopio' vaan panostaa niihin artikkeleihin. Toinen mikä itseäni kiinnostaisi juuri joku podcast/tai video parin viikon välen missä keskusteltaisiin juuri julkaisuista ja uutisista. Ehkä niitä DIY settejä vähän aiheen sivustakin olisi mukava lueskella.
 
Tätä asiaa on jo sivuttukin joissain aiemmissa viesteissä, mutta heitetään vähän lisämietteitä sen tiimoilta. Eli pointtina on se, että monet testejä lukevat haluavat tiettyä vertailtavuutta vanhempaan rautaan ostospäätösten tekoa helpottamaan. Jos esim prossutestissä on vain parin uudemman sukupolven prosessoreja rinnakkain, ei tuollaisesta artikkelista saa irti haluamaansa infoa henkilö, joka harkitsee vanhan i5-2500k:n päivittämistä uudempaan. Ja sama juttu varmasti näyttiksissä vanhempien näyttisten omistajilla.

Selvää toki on, että resursseja ei löydy ajaa artikkeliin uutuustuotteiden lisäksi testejä jumalattomalla määrällä vanhoja prossuja/näyttiksiä. Mutta kenties siihen uusien tuotteiden rinnalla olisi mahdollista pitää paria vanhaa suosikkia, juurikin vertailtavuuden säilyttämiseksi. Näin informaatioarvo vanhempaa rautaa uuteen päivittävälle olisi paljon suurempi.

Ja tuokin voi toki olla työlästä, jos testit vedettäisiin vanhalle raudalle jokaiseen uutuuspeliin/testiohjelmaan. Varmastikin riittäisi, jos pidettäisiin testipatterissa pari vanhaa, aikaa hyvin kestävää "Legacy"-testiä, joihin olisi jo olemassa testituloksia vanhemmalla raudalla. Näin ei tarvitsisi muuta kuin ajaa testit uusilla prossuilla ja näyttiksillä ja lisätä sitten tulokset vanhoihin taulukoihin=> Vertailtavuus säilyisi=> informaatio vanhan raudan päivittäjille kasvaisi=> kaikki olisivat tyytyväisiä :)
 
Todella paljon hyviä ehdotuksia ja eipä tarvitse noita uudelleen mainita.

Mutta mietiskelin sellaista ideaa joka uudelle sivulle voisi tulla, eli viikottainen/kuukausittainen "lukijan artikkeli asiasta x" (tällä voisi olla mahdollista saada sitä vanhempaakin rautaa näkyville ja ei aina niitä malliston tehokkaimpia). Ehkä jopa äänestys käyttäjien kesken ja eniten ääniä saanut sitten saisi artikkelinsa sivulle, tuosta voisi myös ottaa myös ne toiseksi ja kolmanneksi kiinnostavimmat seuraavaan äänestykseen.
 
@Sampsa

Toiveita (suosituksia) käyttäjien tuotearvosteluiden kuvien kokoon tai kuvissa mahdollisesti näkyviin alkoholeihin, alastomuuteen tai mahdollisesti mainoksiin? Kirjoitellut tässä kieliposkessa jo näitä arvosteluita, että heti kun H-hetki tulee, niin pamahtaa lukemista :) Mietin vain minkälaista tasoa halutaan pitää, sillä suurella todennäköisyydellä minulta pamahtaa ne ensimmäiset käyttäjien tuotearvostelut sinne, ja joista todennäköisesti moni kopsaa "tyyliä".

Kuvat tulevat olemaan omalla palvelimella, eikä missään aijaa tai vastaavissa epäluotettavissa palveluissa :)
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 626
Viestejä
4 494 013
Jäsenet
74 265
Uusin jäsen
Oranta

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom