Päivitys testilabrasta: Ryzen 5 -artikkeliin päivitetty Core i7-7700K- & Ryzen 7 1700 -testitulokset

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Sampsa
  • Aloitettu Aloitettu

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
13 057
ryzen5-bench-2-cine.png



Kiireellisestä aikataulusta johtuen jouduimme jättämään alkuperäisestä Ryzen 5 -artikkelista pois testitulokset Core i7-7700K- ja Ryzen 7 1700 -prosessoreilla.

Nyt testit on saatu ajettua myös kyseisillä prosessoreilla ja tulokset on lisätty mukaan artikkelin kaavioihin. Ajoimme Ryzen 5 -artikkeliin kaikki tulokset puhtaalta pöydältä eli käytössä oli Asuksen B350-emolevyn myötä tuorein AGESA-mikrokoodipäivitys Ryzen-prosessoreille, puhdas Windows 10 -asennus, High Performance -virransäästötila, High Precision Event Timer eli HPET oli kytketty pois käytöstä ja näytönohjaimeksi vaihdettiin MSI:n GeForce GTX 1080 Ti Gaming X uusimmilla 381.65-ajureilla.

Lue artikkeli: AMD Ryzen 5 1600X ja 1500X



Artikkelin yhteeveto säilyy samana eli 6- ja 8-ytimiset Ryzen-prosessorit pärjäävät erinomaisesti useampaa säiettä tukevissa prosessoritesteissä, mutta Intelin Kaby Lake -prosessorit vievät pelitestit nimiinsä Full HD -resoluutiolla.



AMD B350 vs Intel B250



Eräs huomionarvoinen seikka Ryzen 5 -testeissä oli, että AMD toimitti testiin edullisempaan B350-piirisarjaan perustuvan Asuksen Prime B350-Plus -emolevyn, jonka hinta Suomessa on alkaen 110 eurosta. Io-techin testeissä molemmat Ryzen 5 -prosessorit ylikellottuivat kyseisellä emolevyllä ilmajäähdytyksellä 4,05 GHz:n kellotaajuudelle ja biosista löytyy muistikertoimia DDR4-3200-nopeudelle asti. AM4-kantaiset B350-emolevyt Ryzen-prosessoreille maksavat 85 eurosta ylöspäin.

Myös Intel tarjoaa Kaby Lake -prosessoreilleen edullista B250-piirisarjaa, johon perustuvien emolevyjen hintataso Suomessa on alkaen 80 eurosta ylöspäin. Intel on kuitenkin rajoittanut B250-piirisarjassa muistikellotaajuuden maksimissaan DDR4-2400-nopeuteen, joten korkeampia muistinopeuksia kaipaavien on investoitava vähintään 40 euroa lisää Z270-piirisarjalliseen emolevyyn. Tästä syystä käytimme io-techin Ryzen 5 -testeissä Kaby Lake -prosessoreilla kalliimpaa Z270-emolevyä, jotta muistit saatiin toimimaan samalla DDR4-2667-nopeudella kuin Ryzen-prosessoreilla.

Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
 
Viimeksi muokattu:
Io-techin testeissä molemmat Ryzen 5 -prosessorit ylikellottuivat kyseisellä emolevyllä ilmajäähytyksellä 4,05 GHz:n kellotaajuudelle ja biosista löytyy muistikertoimia DDR4-3200-nopeudelle asti.

Kirjoitusvirhe, mutta muuten :tup:
 
Pistäkääs tekin testejä myös noilla 3200 muisteilla. Ihan vain mielenkiinnosta...
Intell luultaasti pärjäisi mainiosti vaikka niillä 2400:lla. Eroa nopeudessa tuohon 2667 tai edes 3200 ei juuri olisi. Niin kuvittelen, mutta Ryzen taas niistä hyötyisi.
Kiinnostaa lähinnä bang for the buck mielessä. Vähän kalliimpi Intelin prossa ja vähän kalliimpi Intelin emo + edullisempi muisti vs. Edullisemmat Ryxen prossat ja emot + kalliimpi muisti. Eli mikä on paras tasapaino käytetyn rahan suhteen, teki sitten kumman tahansa valmistajan prossan ympärille toimivan kokoonpanon.
 
Seuraavaa intelin mainstream sukupolvea odotellessa kun mainstream saa 6 coren :) .
 
7700K vie kuin pässiä litran mitassa :dead:

Kohta kuitenkin keskustellaan koneen työkäytöstä, niin minäpä kerron paljon videoeditointia tekevänä jotain. Jos istut kaksi päivää hieromassa puolen tunnin videota kasaan, niin sillä ei ole mitään merkitystä rouskuttaako kone sitä lopullista renderöintiä 30 minuuttia vai kaksi tuntia. Siinä vaiheessa ei enää jaksa istua koneella katsomassa rendauksen etenemistä, vaan kone jää tekemään sitä omia aikojaan.
 
Onpahan erikoisia kommentteja. Jos videoeditoinnin suoritusajalla ei ole väliä, niin samakos se on sitten ostaa vaikka 50€ halpaprossu. Väliäkö sillä jos sitten kestää 25h 30min sijaan kun eihän siinä tarvitse vierellä olla...

Toinen juttu johon kannattaa kiinnittää nyt huomiota on että Nvidian kortit skaalautuvat tällä hetkellä aika surkeasti yli neljän ytimen ympäristöissä. Samoin nykyinen Nvidian arkkitehtuuri kompuroi tulevaisuuden DX12/Vulkan-rajapintojen kanssa.
 
7700K vie kuin pässiä litran mitassa :dead:

Kohta kuitenkin keskustellaan koneen työkäytöstä, niin minäpä kerron paljon videoeditointia tekevänä jotain. Jos istut kaksi päivää hieromassa puolen tunnin videota kasaan, niin sillä ei ole mitään merkitystä rouskuttaako kone sitä lopullista renderöintiä 30 minuuttia vai kaksi tuntia. Siinä vaiheessa ei enää jaksa istua koneella katsomassa rendauksen etenemistä, vaan kone jää tekemään sitä omia aikojaan.
Hah. Oletan tämä olevan sarkasmia;) Jos oikeasti video tai äänitys työtä tekee niin ei ajattele noin. Mielestäni on aika paljon mukavanpaa tällä 1800+:lla renderöidä kun tuolla i7 4790K:lla Mutta pelaaminen sujuu kyllä molemmilla ok.
 
Jep. AMD:llä saa tehdä 30 minuuttia jotain muuta. Intelillä saa tehdä 30 minuuttia jotain muuta ja odottaa vielä 1h30min sitä valmistumista :)
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 719
Viestejä
4 545 070
Jäsenet
74 835
Uusin jäsen
koominen

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom