Juha Kokkonen
Ylläpidon jäsen
- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 14 127
io-tech sai OnePlus 5 -testikappaleen käsiinsä runsas viikko sitten ja laite on ollut ympärivuorokautisessa käyttötestissä nyt noin viikon ajan. Ennen varsinaisen testiartikkelin julkaisemista halusin tarjoilla pientä esimakua kaksoiskameran kuvanlaadusta, joka varmasti kiinnostaa monia mobiililaitteista kiinnostuneita io-techin lukijoita.
Kertauksen vuoksi OnePlus 5 on varustettu kaksoiskameraratkaisulla, joista toinen käyttää 16 megapikselin Sony IMX398 -sensoria ja toinen 20 megapikselin Sony IMX350 -sensoria. Ensin mainitun parina on kinovastaavalta polttoväliltään 27,2 mm:n f1.7-objektiivi ja jälkimmäisen yhteydessä käytetään 36,7 mm:n polttovälillistä f2.6-objektiivia. Kaksoiskameran ensisijaisena ideana on tarjota käyttäjälle zoomausmahdollisuus erilaisilla polttoväleillä varustettujen objektiivien myötä. Valmistajan mukaan kamera mahdollistaa kaksinkertaisen häviöttömän zoomauksen, joka on toteutettu osittain optisesti ja osittain useamman korkeamman tarkkuuden kennolla otetun kuvan datasta koostamalla.
Otimme mahdollisimman identtisen esimerkkimaisemakuvan sekä päivänvalossa että yöllä ja nappasimme verrokiksi edeltäjämalli OnePlus 3T:n sekä Samsung Galaxy S8:n. Kuvat otettiin automaattiasetuksella, ilman HDR:ää ja täydellä kuvakoolla. Ohessa on tarkasteltavana vertailua helpottava 341 x 600 pikselin kokoinen rajaus kaikkien kolmen kameran kuvista, sekä kuvat erikseen täydessä koossaan.
Ensimmäiset kolme kuvaa otettiin hieman pilvisenä, mutta silti valoisana kesäpäivänä. Galaxy S8 käytti otoksessaan alhaisinta ISO 40 -herkkyyttä, mutta OnePlussan malleissa herkkyys säätyi jopa yllättävän korkealle (OP5 160, OP3T 100). Valovoimaisemmilla f1.7-aukkosuhteen objektiiveilla varustetut OnePlus 5 sekä Galaxy S8 käyttivät kuvissa noin 1/1500 sekunnin suljinaikaa, kun taasen OnePlus 3T:n kuvassa valotusaika oli pidempi 1/827 sekuntia.
Vertailurajauksen yksityiskohdista voi huomata OnePlussan mallien korkeamman resoluution (16 vs. 12 megapikseliä), mutta ero ei ole niin suuri kuin voisi luulla. Erot kuvien kokonaisilmeessä ovat jopa yllättävän pieniä, mutta OnePlus 5:n kuva on kolmikon tummin ja Galaxy S8:n valoisin.
Yöaikaan otetuissa kuvissa Galaxy S8 venyttää suljinajan pisimmäksi (1/10 sekuntia) ja pitää herkkyyden samalla selvästi alhaisimpana (ISO 640). OnePlus 5 nosti puolestaan herkkyyden erittäin korkeaksi (ISO 6400) ja piti suljinajan hieman lyhyempänä (1/17 s). OnePlus 3T:n suljinaika oli sama kuin seuraajamallissa, mutta herkkyys hieman alhaisempi ISO 4000. Maininnan arvoisena seikkana OnePlus-mallien erillistä HQ-kuvaustilaa käyttäessä suljinaika piteni 1/10 sekuntiin, jolloin myös ISO-arvo laski 2500-3000:n luokkaan.
Yökuvissa puhelimien väliset erot ovat suuremmat kuin päiväkuvissa. Galaxy S8:n kuvan jälki on selvästi kolmikon parasta. Otos on terävin ja yksityiskohtaisin ja sen värimaailma on luonnollisin. OnePlussien värimaailma taittaa selvästi enemmän siniseen - viitosessa enemmän kuin 3T:ssä. Korkea herkkyys rokottaa OnePlus 5:n ja 3T:n kuvien terävyyttä ja yksityiskohtia selvästi. OnePlus 5:n kuva kohisee kaksikosta enemmän, mutta on ehkä juuri sen ansiosta hieman skarpimpi.
Oheiset kaksi kuvaustilannetta ovat luonnollisesti vain pari monien joukossa, eikä niiden perusteella voi vielä tehdä absoluuttisia päätelmiä, mutta siitä huolimatta ne antavat hyvää esimakua OnePlus 5:n kameran käyttäytymisestä ja kuvanlaadusta kilpailijoihin nähden. Tutustumme OnePlus 5:n kuvanlaatuun ja zoomaukseen luonnollisesti tarkemmin varsinaisen testiartikkelin yhteydessä ja laite tullaan ottamaan mukaan myös myöhemmin tehtävään kamerapuhelinvertailuun.
Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.
Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
Viimeksi muokattu: