Ostaako uusi levy vaiko järjestellä jotenkin vanhoja?

Viestiketju alueella 'Tallennus' , aloittaja venalaine, 23.10.2017.

 1. venalaine

  venalaine

  Viestejä:
  443
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tilanne on sellainen, että SSD levyillä alkaa tila loppua, mutta vanhalla kunnon HDD:llä olisi tilaa vaikka miten. Pohdin nyt, että kannattaako ostaa yksi uusi sata-SSD, M.2 levy vaiko siirtää jotain HDD:lle? Ohessa speksejä. Ennen kaikkea kiinnostaa, että näkeekö suorituskykyeroa käytännössä. Konehan on ihan perus näppäily- ja pelikäytössä. Mielipiteitä?

  Koneessa nyt kiinni:
  - 240 GB SSD järjestelmä- ja hyötyohjelmalevynä. Tässä tilaa vajaa 100GB vapaana, mutta järjestelmälevylle en halua pelejä asentaa. Käsittääkseni järjestelmälevystö iso onsa on hyvä pitää vapaana.
  - 500 GB SSD lähes täynnä pelejä (vapaana ehkä 30 GB).
  - 1000 GB HDD vapaata ehkä 700 mt.
   
 2. Chloe

  Chloe AMD Tukijäsen

  Viestejä:
  7 226
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Noh, sanoisin itse että HDD kyllä riittää jos ei ole oikeastikin levyä paljon käyttäviä pelejä. Esim Battlefieldit on kyllä pakko olla SSD:llä, mutta mulla tosiaan osa HDD:illa ja ei noiden kanssa hermot mene.

  [​IMG]
   
 3. sbasil

  sbasil

  Viestejä:
  1 712
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pelaatko kaikkia pelejä, vai jemmailetko niitä pahan päivän varalle? Eikös niitä, joita et pelaa, voi siirtää vaikka varastoon HDD:lle? :D

  edit: suorituskykyeroista vielä sen verran, että tuskin isoja eroja näet, jollet vertaa HDD:tä ja SSD:tä keskenään. Itse en huomaa mitään käytännön eroa raid0-pakassa olevien (2x250gb 850) SSD:n ja yhden yksinäisen SSD:n välillä. Testiohjelmissa eron kyllä näkee (500Mb/s vs 1000Mb/s), mutta käytännössä ei niinkään. Saman suuntaista kommenttia olen kuullut muualta.
   
  Viimeksi muokattu: 23.10.2017
  Chloe tykkää tästä.
 4. Chloe

  Chloe AMD Tukijäsen

  Viestejä:
  7 226
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jep. Ei niitä nykypelejä (siis jotka on jo tolkuttoman kokoisia) kannata SSD:llä hamstrata. Itekin moiseen sortunut. :D
   
 5. venalaine

  venalaine

  Viestejä:
  443
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Joo siis en toki hamstraile, kun pilvestähän (Steam, Origin ym.) ne kuitenkin saa milloin vaan imuteltua. Ehkä puolenkymmentä ns. "isoa peliä" + jokunen vanhempi ns. "must have" on kuitenkin koko ajan siinä määrin työn alla, että ei niitä jaksa jatkuvasti olla poistelemassa ja asentelemassa. Tuollaiset pelit vie kuitenkin aina sen useampi kymmentä gigaa per laaki.

  Itsekin luin juuri jutun noista sata-SSD vs. m.2 nopeuseroista, ja lopputulema oli, että erot ovat olemessa paperilla ja joissain testeissä, mutta käytännössä eroa ei näe oikeastaan missään. Ero HDD:hen on toki ihan selvä.
   
 6. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  3 141
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Monissa peleissä ei ole eroa edes HDD vs SSD välillä.
   
  Yrmiö tykkää tästä.
 7. Taneli-

  Taneli- ☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣ Premium-jäsen

  Viestejä:
  2 112
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä, suurin osa peleistä hyötyy ehkä aivan alussa kun peli ladataan mutta harvempi peli (esim. Total War: Warhammer I & II) tekee jotain niin raskasta kierrosten välissä että SSD levystä on hyötyä. Toki osa online peleistä voi hyötyä isostikin SSD levystä (jos esim. kartta vaihtuu ja peli alkaa heti mutta HD levyllä ladatessa myöhästyy alusta tms).
   
 8. venalaine

  venalaine

  Viestejä:
  443
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Enimäkseen tulee juuri verkossa pyssypelejä pelattua, ja kun niissä mappeja saa latailla suht usein, niin parinkin sekunnin ylimääräiset latausajat alkavat pian ärsyttämään.
   
 9. Taneli-

  Taneli- ☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣ Premium-jäsen

  Viestejä:
  2 112
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse hankkisin varmaan vielä yhden, noin 100€ arviolta 3-4Tb kiintolevyn (perinteisellä jos on yhden CD:n eli 700Mb verran vapaata tilaa ja toisella SSD levyllä noin 30Gb mihin asennat ne pelit ja hyötyohjelmat joiden on pakko olla nopealla levyllä).

  Sen 3-4Tb levyn voi jakaa sitten muutamaankin osioon ja siirtää sinne sellaiset ohjelmat ja pelit mitä harvemmin käyttää tai jotka eivät vaadi sitä SSD:n nopeutta. Esim. office, musiikki kirjasto ja musiikin kuunteluohjelmisto, mahdolliset elokuva/sarja/kirja/sarjakuva kokoelmat sekä niiden toistoon vaadittavat ohjelmistot unohtamatta sähköpostia, nettiselainta jne.

  Siten voisit pyhittää tuon 1Tb levyn esim. varastolevyksi mihin teet varmuuskopioita ja lataat hetkellisesti netistä jotain tms.

  Tällöin sinulla olisi 500Gb SSD esim. maksimissaan 5 pelillä mitä "pelaat miltei päivittäin" ja tup 240Gb SSD olisi käytännössä miltei pelkästään käyttöjärjestelmälle sekä mahdollisesti kuvankäsittely tms. (photoshop) raskaalle ohjelmalle joka hyötyy nopeasta levystä.
   
 10. Artsi_

  Artsi_

  Viestejä:
  410
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Pakko lainata topikkia sen verran että sama vika että crystaldiskinfo näyttää vihreää kovolla, mutta yksi sektori uudelleen järjestelyssä ja huono. Vielä kovo menee ihan ok ja käyttää siihen asti että alkaa ilmetä lisää?
   
 11. venalaine

  venalaine

  Viestejä:
  443
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Onko muuten ihan hirveästi haittaa, jos joku alusta (Steam, Origin...) on asennettu eri levylle, kun alustan peli? Eli jos nyt ajattelee, että Blizzardilta pelailee normaalisti vaan Hearthstonea, ja softa ja peli on asennettu HDD:lle, mutta sitten ostaakin vaikka Destiny 2:n, jonka asentaa SSD:lle. Onkohan väliä?
   
 12. R3DgRu

  R3DgRu

  Viestejä:
  578
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Eipä tuosta ole mitään haittaa. Itselläkin on osa steam ja origin peleistä ssd:llä ja osa mekaanisella levyllä.
   
  venalaine tykkää tästä.
 13. dun

  dun

  Viestejä:
  314
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  No itse en ole huomannut edes järin suurta eroa sen välillä onko steam library ssd, hdd vai nas-päällä (gigaset kotiverkot, niin tulee ihan hyvin verkostakin tavaraa letkua pitkin). Nassilla noi on hyvä pitää sen takia kun siellä on tilaa ihan riittävästi (plus levyrikon varalta ei tarvii latailla uusiksi kun nasseilla on helppo tehdä 2 levyn rikkoutumisen kestäviä ratkaisuja 4 levyllä). Kapasiteettikin on kerralla kunnossa.