Oppo Reno 10 5G 8/256 ensifiilistelyt

DinocideFIN

aka. qnixsuomi
Tukijäsen
Liittynyt
13.05.2022
Viestejä
1 252


Kyselin muutama päivä sitten suosituksia halvasta puhelimesta perus Tiktok videoiden tekoon ja YouTuben selailuun sekä mieluusti hyvällä muistilla varustettuna. DNAlla oli sitten kunnon tarjous Oppo Reno10 5G luurista, 256GB tallennustilalla ja 8GB keskusmuistilla varustettuna. No paljastui sen verran vikkeläksi päivän testauksella että ostin vielä toisellekin tutulle samanlaisen. Viimeiset vuodet tullut suositeltua lähinnä Samsungin malleja mutta tuntuu että niistä halpapään malleista hajoaa ensimmäisenä volume napit lähes heti takuun jälkeen niin saa nähdä osoittautuuko tämä DNAlta 199 eurolla ja 3v takuulla varustettu puhelin pidemmällä aikavälillä millaiseksi. Samsung Health tähän asentui näppärästi Galaxy Watch 4:n kaveriksi ja kaikki muutkin tarvittava Google Playsta lähtien puhelimesta löytyy toki vakiona.
 
Liittynyt
08.07.2020
Viestejä
145
Varmasti kameroiden puolesta luuri on hyvä hintaluokassaan. Olin myös itse tässä viimeviikkoina puhelinta uusimassa ja katsoin myös tätä Oppoa, koska hinta-laatu vaikutti hyvältä. Puhelimen hankintaan en ollut määrittänyt kovinkaan tarkkaa budjettia, vaan katselin sekä käytettyjä alkaen 100€ ja uusia alle 500€ hintaluokassa. Oppo jäi kuitenkin kaupan hyllylle parista syystä:
1) 6.7" näyttö on omaan makuuni liian suuri vaikka käteni eivät ole pienimmästä päästä
2) Päivitystukea jäljellä n. 3v ja netistä ei löydy aktiivista harrastajakuntaa, jotka virittelisivät tälle sopivia custom ROMeja yms.

Liian monta kertaa omat tai perheen vielä ihan käyttökelpoiset puhelimet ovat muuttuneet SER:iksi kun valmistaja on lopettanut päivitysten tarjoamisen ja custom ROM:t loistavat poissaolollaan. Vaikka 200€ ei olekaan kovin suuri summa ja 3v on pitkä aika, niin silti painoi omassa vaakakupissa.

Mielestäni puhelimissa sekä hinta että fyysinen koko on karannut käsistä, muistelen kaiholla menneitä aikoja kun ostin ensimmäisen Android-luurini (Samsung S Plus) ja se maksoi vajaa 200€ hieman S2 julkaisun jälkeen. Toinen luurini oli LG G2 n. 350-400€ hintaan. Puhelinten julkaisuvuosia kun katsoo, niin ne taisi olla pitkäikäisiä vain muistoissa ja todellisuudessa ne tuli vaihdettua uuteen n. 3v käytön jälkeen. Varsinkin S Plus kärsi tehottomasta raudasta, LG G2 taas oli erittäin sulava loppuun asti. LG G2:lla ja sitä uudemmilla puhelimillani rauta on jaksanut vääntää vielä kohtuullisesti 3v kohdalla ja silloin pidempää päivitystukea kaipailee.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
248 237
Viestejä
4 327 108
Jäsenet
72 187
Uusin jäsen
gagahoususa

Hinta.fi

Ylös Bottom