Todennäköisyys joutua hyökkäyksen kohteeksi jonkin tuoreen haavoittuvuuden kautta on melko pieni. Yleensä pelkkä haavoittuvuus ei edes riitä vaan käyttäjältä saatetaan vaatia varomattomia toimia. Tai ainakin sellaisten haavoittuvuuksien kohdalla, mitä hyödynnetään laajasti.
Esim. DirtyCow oli vaarallinen haavoittuvuus (root oikeudet) mutta vaati käytännössä sovelluksen asentamisen epämääräisestä lähteestä. Lisäksi haavoittuvuutta hyödyntävät haitalliset sovellukset lähtivät yleistymään vasta vuoden päästä korjauspäivityksen saapumisesta. Käytännössä siis ne laitteet jäivät alttiiksi, jotka eivät saaneet päivitystä ollenkaan.
Vastaavasti BlueBorne ja KRACK haavoittuvuudet eivät vaatineet käyttäjältä erikseen toimia. En kuitenkaan ole nähnyt raportteja, että haavoittuvuutta olisi käytännössä hyödynnetty yhtä laajasti kuin DirtyCow:ta (vaikka alttiita laitteita oli enemmän). Lähinnä tulee mieleen räätälöidyt hyökkäykset yrityksiä tai korkeassa asemassa olevia henkilöitä vastaan.
Eli kunhan käytössä ei ole vuosia vanha ohjelmisto ja jonkin verran järkeä päässä, niin pitäisi olla aika hyvin turvassa. Jättää vain sovellukset asentamatta Play Kaupan ulkopuolelta ja pysyy poissa epämääräisiltä sivustoilta (kaikkia ruudulle ilmestyneitä ok painikkeita ei kannata klikata sokeasti).