OnePlussalta on tänä vuonna tulossa peräti 150 watin pikalatauksella varustettu puhelin

Diizzel

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
2 233
OnePlus-9-Pro-Charging-840w-472h.jpg.webp

OnePlus on vahvistanut olevansa tuomassa kuluvan vuoden aikana myyntiin älypuhelimen peräti 150 watin latausteholla. 150 watin SuperVOOC-latauksella OnePlus lupaa 4500 mAh akun latautuvan tyhjästä puolilleen vain viidessä minuutissa. Suuresta tehostaan huolimatta latausteknologian kerrotaan pitävän akun kunnon vähintään 80 prosentissa vielä 1600 lataussyklin ajan. Toistaiseksi nimettömän 5000 mAh:n akulla varustetun OnePlus-puhelimen lataaminen tyhjästä täyteen puolestaan vie laturilla vain 17 minuuttia.

150W SuperVOOC-laturit tulevat valmistajan mukaan olemaan yhteensopivia PPS-, PD- ja QC-standardien kanssa. Ensimmäinen kyseistä latausteknologiaa käyttävä OnePlus-puhelin on tulossa markkinoille vielä kuluvan vuoden jälkipuoliskolla.

Lähde: OnePlus, Android Authority
 
Viimeksi muokattu:
Se on ainakin positiivista, että pikalataustekniikat alkavat olemaan pikku hiljaa yhteensopiva toisiinsa nähden. Google on jonkin verran painostanut valmistajia tulemaan ainakin PD:tä. Toivottavasti ensi jouluna ei ole enää sama tilanne, kun kotopuolessa kyläilemässä ilman laturia.
Joo-o, ei ole vieläkään maailma valmis pikalatausten yhteensopivuuden kanssa. Kokeilin ladata Asus ZenFone 8 puhelinta OnePlus Nordin Warp Charge 30T:n kanssa (30W), niin ei näytä pikalataus aktivoituvan. Sen verran hitaasti nousee prosentit ja lukitusruudulla lukee vaan "ladataan". Todennäköisesti lataa samalla 7W kuin AndroidAuthorityn testissä. Jos puolestaan ottaa käyttöön 15W Quick Charge 3.0 laturin, niin lukutusnäytölle tulee "pikalataus" ja lataus etenee rivakammin.
 
Akussa vielä 80% hönkää alkuperäisestä vielä yli neljän vuoden kuluttua? Ei vastaa sitten muuten todellisuutta laisinkaan, eihän nykyisilläkään mennä edes kahta vuotta että akku on noin kehnoksi mennyt, ja vaikkei ladata edes pikalatauksella.
Ja oletan että puhelin ladataan täyteen jokapäivä.
 
Akussa vielä 80% hönkää alkuperäisestä vielä yli neljän vuoden kuluttua? Ei vastaa sitten muuten todellisuutta laisinkaan, eihän nykyisilläkään mennä edes kahta vuotta että akku on noin kehnoksi mennyt, ja vaikkei ladata edes pikalatauksella.
Ja oletan että puhelin ladataan täyteen jokapäivä.
Riippuu akkukemiasta, latausnopeudesta (nk. C-arvo [1C = 1h tyhjästä täyteen, 2C = puoli tuntia tyhjästä täyteen, 0,5C = 2h tyhjästä täyteen]), akun lämpötilasta latauksen aikana, kuinka tyhjäksi akun päästää ennen lataamista, kuinka täyteen akun lataa ja kuinka kauan puhelin viettää aikaa laturissa kun se on jo ladattu täyteen. Jos lataus tapahtuu jollain 10-15 watin laturilla eikä puhelinta seisota laturissa akku täyteen jo ladattuna niin 1600 sykliä on hyvin saavutettavissa nykyisillä akkukemioilla.

OnePlussa lupaama 1% -> 50% viidessä minuutissa tarkoittaa 6C:n latausnopeutta, jota mikään akkukemia ei kestä vahingoittumatta. Kaikilla älypuhelinkäyttöön soveltuvilla akkukemioilla 1C:n latausnopeus (tyhjästä täyteen tunnissa) on se jolla nykyiset akut voi kestää 1000-2000 lataussykliä.
Itse en käytä pikalatausta ollenkaan, koska se syö akun kestävyyttä ihan älyttömästi. Ihan kätevä ominaisuushan se on jos on unohtanut ladata puhelimen ja on kohta lähdössä johonkin, mutta muuten siitä on vain haittaa. Akut ei myöskään tykkää siitä että ne istuu 100%:ssa tuntitolkulla (jos esim. pistää puhelimen yöksi lataukseen), se on toinen merkittävä asia joka sitä kapasiteettia syö pitkässä juoksussa.
Käytän itse Chargien latausrajoitinta ja olen asettanut sen niin että jos puhelin on jatkuvasti laturissa niin lataus loppuu 89% kohdalla ja alkaa uudestaan 86 prosentissa. Ja käytän 10W langatonta laturia. 2020 alkukesällä heti julkaisusta ostetun OP 8 Pro:n akku kestää edelleen pari päivää kevyttä käyttöä.

OnePlussan markkinointiteksti on muutenkin täynnä tuollaista perus sanahelinää jolla saadaan ominaisuudet näyttämään hienoilta ja samalla luistellaan vastuusta markkinoinnin paikkansapitävyydessä, kun on käytetty epämääräisiä sanoja niiden hienojen lupausten ympärillä.

OnePlus sanoi:
With support for the OPPO Research Institute’s self-developed Smart Battery Health Algorithm, 150W SUPERVOOC ensures a 4,500 mAh battery’s capacity can be maintained as high as 80% even after as many as 1,600 charge cycles. The Smart Battery Health Algorithm can track and control the maximum charging current and ensure it stays within a safe range. 150W SUPERVOOC also boasts Bionic Electrolyte Technology that enables a supported battery cell to exhibit a self-healing functionality that further improves battery health and performance.
Alleviivattu osa on perus markkinointipuhekikkailua joka käytännössä tarkoittaa että tuollaiseen tulokseen voidaan päästä jossain tietyssä ideaalisessa tilanteessa, eli käytännössä silloin kun ladataan hitaasti eikä akkua seisoteta 100%:ssa. Boldatussa osassa taas puhutaan samaa markkinointinimeä käyttäen akun elektrolyytista (bioninen muuten viittaa yleensä sähköllä toimivaan mekaaniseen ruumiinosaan, joten mitähän ihmettä OPPO oikein työntää sinne elektrolyytin sekaan?). Eli tuo "150W SuperVOOC" on laturin + akunhallinnan + akun yhteisnimike, jolloin kun sanotaan että "150W SuperVooc takaa että akku kestää 1600 lataussykliä", niin voidaan sanoa että tuossa kohti sillä viitattiin pelkkään akkuun jota ladataan jollain hitaammalla nopeudella, jolloin voidaan saavuttaa jopa 1600 syklin kesto.
Missään ei sanota, että "Käyttämällä 150W:n SuperVOOC-laturia, akku kestää jopa 1600 sykliä."

Tulipa melkonen romaani, toivottavasti tuosta ottaa jotain selvää.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
264 509
Viestejä
4 587 577
Jäsenet
75 443
Uusin jäsen
Haahuilija88

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom