30€ pois sai ainakin early bird alennuksena. Jos tilasi ennen julkaisua.
Ehkä olisi ollut minullekin mahdollista, mutta en tajunnut käyttää. Kokonaispakettia pidin edullisena.
Halvimman tason laitteisiin ei ainakaan saa laitteeseen suunniteltua kynää. Tuskin tällä hetkellä olisi ollut muuta vaihtoehtoa, jollainen oli edellisen laitteen osalta. Siitä oli puolet pois -tarjous. Laite oli pakko vaihtaa, sillä pankkisovelluksen tuki päättyy tänä vuonna Android 8 laitteiden kohdalla. Oli muutenkin syytä vaihtaa: akku on aika heikkokuntoinen, näytön lasi on rikki ja tietoturvapäivityksiä ei käyttöjärjestelmään saa.
Minulla on ihan omat syyni laitten käytölle.
Tykkään ratkoa sanaristikoita piirosohjelmissa.
12' kosketusnäyttö on sanaristikoiden ratkontaan optimaalinen. Ei liian pieni, muttei ei myöskään epäkäytännöllisen iso kulkeakseen kivasti mukana. Laitteen mittasuhde on 7:5, joten laite on pystysuunnassa kivan leveä ja toisaalta vaakasuunnassa se ei ole turhan matala. Ratkontaan kuvasuhde on optimaalinen.
Laitteen resoluutio on niin korkea, että ristikkokuvat voi aina ottaa kuvaruutukaappauksista eikä PDF-tulostusta tarvitse käyttää.
IbisPaintX:llä tarjonta sujuu upeasti kynän kanssa erittäin paljon paperiratkontaa muistuttaen. Niin sanottu
Palm rejection toimii melko hyvin kynän kanssa. Käden laskeminen näytölle ei yleensä aiheuta ei-toivottuja pisteitä tai lyhyitä viivoja, mutta niiltä ei voi täysin välttyä. Tablet-hanska on silti kynän kanssa suositeltava, jos haluaa laskea käden näytölle. Käden voi yrittää tukea myös vartaloon, mutta tällöin kirjoittaminen muuttuu epämiellyttäväksi ja epätarkaksi, sillä kynän kärki on kaukana kynän pitämiskohdasta.
Kynä on muotoilultaan lyijykynää muistuttava, joten sekin luo samaa tuntua kuin ratkoisi ristikoita lyijykynällä. Kynä liikkuu näytöllä helpommin kuin kynä paperille, mutta kosketus tuntuma ei kuitenkaan ole liian liukas. Käsi liukuu kivasti näytöllä eikä käden liikuttaminen soittaa tekstiä, kuten voi tapahtua paperille kirjoitettaessa. Ylipäätänsä tablet-hanska kanssa kirjoittaminen on miellyttävämpää, nopeampaa ja helpompaa kuin millään tavallisella kynällä paperille.
Haittapuolena kirjoittamisesta kuuluu pieni napsuminen, mikä saattaa olla ärsyttävää joko itselle tai vieressä olijoille.
Sorminkin on melko kiva kirjoittaa, jos tablet-hanskaa ei ole ostanut/tehnyt ja pienet ylimääräiset pisteet/viivat tai kynän ääni ärsyttävät.
Ristikko näkyy varsin suurena, joten siinäkin suhteessa ratkonta on hyvin lähellä paperilla ratkomista.
IbisPaintX:llä ruutukoko on n. 9 mm tilanteessa, jossa tavanomaisen muotoinen ristikko näkyy kokonaisena (kuvan klikkaaminen avaa sen uuteen välilehteen).
Magmassa näyttö oletuksena vilkkuu. Eleetkään eivät toimi. Ratkonta on itse asiassa epämiellyttävämpää kuin vanhalla laitteella.
Vilkkumisen sai pois grafiikkakiihdyttimen ottamisella pois käytöstä (
Enable CPU hardware acceleration -asetus). Eleiden puute silti harmittaa, sillä Magman käyttöliittymää ei saa piilotettua ilma eleitä.
Ihan vaan tiedoksi muille, että Magmassa on periaatteessa mahdollista se, että
kaikki käyttöliittymät saa piiloon ja koko näyttö on täysin piirtämistä varten ilman minkäänlaista käyttöliittymäelementtiä. Kokoruutunäyttötila poistaa näytöltä selaimen ja tablet-laitteen käyttöliittymät. Kosketuseleillä tai tietokoneen näppäimistöllä voi poistaa ohjelman käyttöliittymän näytöltä. Käytin ohjelmaa niin, että piilotin vain itse ohjelman käyttöliittymän, kun en sitä tarvinnut.
Kun tavanomaisen muotoinen ristikko näkyy kokonaisena ruutukooksi saa Magmassa kokoruutunäyttötilassa n. 8 mm, joten ristikkoa voi ratkoa siinäkin kokonaisena (jos Magman käyttöliittymän saisi piiloon, ruutukooksi saisi n. 9 mm).
Jotta ristikkoa olisi kiva ratkoa, sitä pitää kallistaa, esim. alla olevaan tyyliin (kuvan klikkaaminen avaa sen uuteen välilehteen).
Koska kuvaa voi kallistaa, ristikon saa miellyttävämpään kulmaan kuin paperiristikon samalla kun laite on tukevasti tuettu vartaloon. Toki paperilehdenkin voi asettaa vinoon, mutta se ei ole yhtä tukeva. Ristikon ratkonta sohvalla istuen ja ristikko reisien päällä, on taatusti miellyttävämpää tablet-laitteen kanssa kuin paperiristikon kanssa. Paperiristikko kaipaisi kovan alustan, jotta ristikko ei ikävällä tavalla eläisi. Paperiristikkoa olisi hankala asettaa miellyttävimpään mahdolliseen kulmaan.
Toinen keskeinen asia on kirjoittaminen.
Kommentteja ajatellen on selaimessa oikoluku. Kaikkia sanoja se ei tosin tunne. Kynällä kosketusnäytöllä tulee vähemmän virheitä, mutta kirjoittamisesta kuuluu napsutusta, jota kaikki eivät siedä. Napsutus on käytännössä äänekkäämpää kuin kirjaimia piirrettäessä. Jos ei käytä näppäimistöä, pitää käyttää sormia - ainakin, jos joku, joka ei siedä napsutusta, on vieressä.
12 tuuman näytöllä on varsin kiva lukea nettilehtiä. Isompi näyttö olisi epäkäytännöllinen matkoilla. Esim. MTV uutiset näkyy laite pystysuunnassa hieman kapeana. Laite vaakasuuntaan käännettynä korkeus jää miellyttäväksi. Näköislehtiä joutuu suurentamaan.
Tablet-laite on kivan kokoinen digitaiteen tekemiseen. Itse joskus piirtelen.
Muuta käyttöä ei minulla ole kuin satunnaisesti.