Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Auts...Katoin huvikseni kirjapalvelun repoa ja siellä oli aika paljon tällaista:
Koodi:if form.title.data: where += " and work.title like '%" + form.title.data + "%' "
Näyttää vähän hurjalta nyt.
Varmaankin helpoin, mutta erittäin vaarallinen SQL-injektion takia. En tutkinut sen kummemmin koodia että onko asia jotenkin hoidettu muualla, mutta vaikuttaa vaaralliselta.Tuossa tapauksessa tuo oli ylivoimaisesti helpoin tapa toteuttaa homma.
stmt = "SELECT ..... WHERE title = ? AND... year > ?"
query.Prepare(stmt)
query.Exec(title,year)
[code]
Tuo nyt riippuu ansaintamallista. Mainoksilla, affilinkeillä ja vastaavilla pitää olla varsin laaja käyttäjämäärä.Sellainen sivukysymys ketjun aiheesta tuli mieleen, kuinka moni täällä tienaa jotain näillä oma tekemillä jutuillaan? Vai onko se ihan utopistinen ajatus harrastuspohjalta tehdyille projekteille..
pip install ibkr-report-parser
ibkr-report-parser
Eihän projektille hyvää kuulunut. Jaksoin pyörittää yhden kauden ajan sivustoa. Sitten se jäi, koska en muistanut ottaa tietokannassa ja backendissä huomioon sitä, että kaudet voivat vaihtua ja homma meni seuraavan kauden alkaessa rikki. En sitten sitä enää jaksanut lähteä korjailemaan. Olin myös tehnyt NHL APIin liittyen joitakin oletuksia, joiden korjaaminen olisi vienyt liikaa aikaa, jota ei silloin ollut.Mitäs tälle projektille kuuluu? Mä oon alustavasti suunnitellut tekeväni jonkinlaisen apuohjelman NHL:n seuraamiseen, mutta en ole vielä ihan varma että miten ja mistä kannattaisi ladata dataa. Täällä on esitetty joku enemmän tai vähemmän virallinen NHL-API: Drew Hynes / nhlapi Onkohan tuo kuinka "vakaa" (muuttumaton) ja sisältyykö käyttöön jotain lakiteknisiä seikkoja jotka pitäisi ottaa huomioon?
const [loading, setLoading] = useState(false);
setLoading(true);
...
setLoading(false);
{ loading ?
<div className="progressbar">
<ProgressSpinner />
</div>
: <div> ... </div>
}
Esimerkiksi Reactissa olen tehnyt näin:
Tuo, että miten asetetaan sivu tai komponentti loading-tilaan on kyllä ihan tuttua hommaa. Nyt siis noi thumbnailien ja muiden kuvien linkit tulee API-kutsusta ja ne ladataan sitten käyttäjän selaimessa näyttöä varten. Koska en voi siis asettaa loading-tilaa ton API-kutsun statuksen perusteella niin minkä perusteella se pitäisi asettaa?
.thumbnail.svelte-g83fox.svelte-g83fox {
display: block;
/* width: 100% */
width: 287px;
height: 162px;
}
Miksi näin? Ja miksi juuri nuo mitat?Voisit asettaa ainakin tuon thumbnailin leveyden sekä korkeuden vakioksi.
CSS:.thumbnail.svelte-g83fox.svelte-g83fox { display: block; /* width: 100% */ width: 287px; height: 162px; }
Miksi näin? Ja miksi juuri nuo mitat?
Mutta noi thumbnailit on lievästi responsiivisia, eli niiden leveys muuttuu jonkin verran sivun leveyden perusteella. Taidan pitää noi noin, koska näin kaikilla ruudunleveyksillä thumbnail layout näyttää hyvältä.Se estää tuon layoutin siirtymisen, joka tapahtuu kun kuva on ladattu ja nuo mitat nappasin devtoolsista.
En osaa paremmin selittää.
Nyt siis noi thumbnailien ja muiden kuvien linkit tulee API-kutsusta ja ne ladataan sitten käyttäjän selaimessa näyttöä varten. Koska en voi siis asettaa loading-tilaa ton API-kutsun statuksen perusteella niin minkä perusteella se pitäisi asettaa?
En nyt sanoisi kovin helpoksi muistettavaksi jotain "SOPEUTuVAI0nENR8uuMiSKuiTENkI1nO7pPiA". Itse en ainakaan tuollaisia hirvityksiä muistaisi mitenkään ulkoa. Joku "?0staisink0KOIRANvaiKISSAN!" tai "Täsä! 015 pitemmän_puoleista SALA_sanoo"-tyylinen olisi vielä jotenkin muistettavissa. Pitkien salasanojen ideahan nimenomaan on että sen pystyy tarvittaessa jopa muistamaan eli ei sinne voi ihan randomilla mitään numeroita sanojen keskelle ilman logiikkaa tunkea eikä se juurikaan paranna salasanaa.Olisi oma projekti, johon kaipaisi palautetta ja toivon mukaan tämä on hyödyksi jollekulle!
Eli salasanakone.com on nimensä mukaisesti kone, joka sylkee hyviä salasanoja ulos. Tämä kuitenki ratkasee yhdenlaisen ongelman, eli sen muistettavuuden ja helppolukusuuden.
Kone tekee siis suomen kielen sanoista salasanoja. Mukaan tulee tietty halutessaan erikoismerkkejä ja numeroita että vahvuutta saadaa paremmaks.
Kertokaas mielipidettä vaikka suoraan sivun palautelootaan taikka tänne! Kiitos!
Noinkohan on? Jos väliin iskee yhtään mitään, ei voi käyttää sanakirjaa suoraan, ja noinkohan lienee ohjelmistoja, jotka osaavat myöskään tuota numerokikkaa kokeilla? Eipä siinä, ei se kovin vaikea kikka ole, mutta kyllähän tuosta ihan tuntuvaa apua lienee?Pitkien salasanojen ideahan nimenomaan on että sen pystyy tarvittaessa jopa muistamaan eli ei sinne voi ihan randomilla mitään numeroita sanojen keskelle ilman logiikkaa tunkea eikä se juurikaan paranna salasanaa.
Olisi oma projekti, johon kaipaisi palautetta ja toivon mukaan tämä on hyödyksi jollekulle!
Eli salasanakone.com on nimensä mukaisesti kone, joka sylkee hyviä salasanoja ulos. Tämä kuitenki ratkasee yhdenlaisen ongelman, eli sen muistettavuuden ja helppolukusuuden.
Kone tekee siis suomen kielen sanoista salasanoja. Mukaan tulee tietty halutessaan erikoismerkkejä ja numeroita että vahvuutta saadaa paremmaks.
Kertokaas mielipidettä vaikka suoraan sivun palautelootaan taikka tänne! Kiitos!
Siisti!Värkkäilin omaa näkemystä helppolukuisesta sivusta sähkön tuntihintojen kyttäämiseen. Jos herättää ajatuksia, ehdotuksia tms niin laittakaa tulemaan!
Spottivahti - Sähkön hinta tunneittain
Helppolukuiset sähkön tuntihinnat. Ei mainoksia tai muuta roskaa!spottivahti.fi
Kiitos bugirapsasta! Kesäaikaan siirtyminen aiheutti näkyviin tunteihin -1 offsetin. Taitaapi siis olla jossain kovakoodattuna ensimmäinen ja viimeinen näytetty tuntiSiisti!
Menee jumiin (android, chrome), kun kelaa ton tunnin ihan vasempaan laitaan ja mahdollisesti vielä yhden kerran "yli". Sen jälkeen ei toimi: liikkuminen, nyt-nappi ei nollaa ja oikeen yläkulman valikko ei aukea
Ei toiminut ainakaan Linux / Firefox -yhdistelmällä. Koitin vaikka kuinka monta lähtöpaikkaa ja kohdetta ja aina sanoi että haku epäonnistui.Jonkin verran on tullut matkailua kotimaassa, ja tuttavat aika usein kyselevät, että missä kannattaa poiketa, kun ovat menossa sinne tai tänne. Ajattelin sitten, että ehkä tästä kertyneestä tiedosta olisi iloa muillekin, ja olen seuraavanlaista raapustellut kasaan:
www.nafigaattori.fi
Kyllähän noita kotimaan matkailusivustoja on ennestään, mutta en tiedä, että mikään niistä lähestyisi asiaa tällä tavalla.
Mielipiteitä, parannusehdotuksia?
Tiedän kyllä, että moni asia sivuilla on pielessä (varsinkin ulkoasun osalta, ei ole omaa vahvuusaluetta...). Ongelma vaan on että kun se on tällainen yhden hengen sooloprojekti, niin tekemistä riittää enemmän kuin on aikaa tai osaamista. Jo pelkässä sisällöntuotannossa on tajuttomasti hommaa. Mutta jos sitä hiljalleen saisi viilailtua paremmaksi.
Kiitos huomautuksesta. Päivitin juuri muutaman asian hetki sitten ja näköjään Ansible-skripti oli hieman pielessä. Korjattu tämä.Ei toiminut ainakaan Linux / Firefox -yhdistelmällä. Koitin vaikka kuinka monta lähtöpaikkaa ja kohdetta ja aina sanoi että haku epäonnistui.
Ihan asiallisen oloinen ja näköinen pikakokeilulla. Lienee jokunen sivu tullut jo aikaisemmin tehtyä, ei vaikuta miltään ensimmäiseltä.Värkkäilin omaa näkemystä helppolukuisesta sivusta sähkön tuntihintojen kyttäämiseen. Jos herättää ajatuksia, ehdotuksia tms niin laittakaa tulemaan!
Spottivahti - Sähkön hinta tunneittain
Helppolukuiset sähkön tuntihinnat. Ei mainoksia tai muuta roskaa!spottivahti.fi
Olin tulossa sanomaan samaa ongelmaa. Yöllä ei pelannut, nyt ainakin mobiilina vaikuttaa toimivan.Kiitos huomautuksesta. Päivitin juuri muutaman asian hetki sitten ja näköjään Ansible-skripti oli hieman pielessä. Korjattu tämä.
Ok, kiitos tiedosta! Olin tainnut hajottaa tuon asian sitten jo aiemmin. Pitänee suunnitella vähän tarkemmin päivityksen jälkeiset tarkistukset, koska luulin tämänkin asian kokeilleeni.Olin tulossa sanomaan samaa ongelmaa. Yöllä ei pelannut, nyt ainakin mobiilina vaikuttaa toimivan.
Noniin, nyt näyttää toimivan. Muutama asia ainakin ärsyttää tuossa suuresti, nimittäin se "Ymmärrän, että Nafigaattorin ilmoittamat tiedot ovat suuntaa antavia. Varmistan tiedot kuten osoitteet ja aukioajat virallisista lähteistä." -ruksi joka mielestäni on aika turha ja toisena kun on jo esimerkiksi kirjoittanut jonkun määränpään ja sitten painaa backspacea niin kenttä kyllä tyhjenee mutta joutuu uudestaan klikkaamaan tekstikenttää kun focus katoaa siitä.Kiitos huomautuksesta. Päivitin juuri muutaman asian hetki sitten ja näköjään Ansible-skripti oli hieman pielessä. Korjattu tämä.
Kiitoksia palautteesta! Joo, tekstikenttien toimintaan en itsekään ole tyytyväinen, niihin on yritettävä keksiä jotain. Tuosta "ymmärrän..."-rastista pääsee eroon luomalla tunnuksen. Mutta ehkä siihen täytyy jotain muuta keksiä. Ehdotuksia otetaan toki vastaan.Muutama asia ainakin ärsyttää tuossa suuresti
Itse yritän siis varoa tässä sitä, että käyttäjä lähtisi suunnittelemaan matkaa pelkästään tämän sivun tiedoilla
Juu, fronttipuoli on Reactilla. Backendissa sitten Djangoa ym. Mukavinta on varmaankin miettiä ratkaisuja esim tuohon paikkahakuun, eli miten haetaan kohteita reitin varrelta. Erityiset ongelmat liittyvät paljolti noihin asioihin, joista Paapaakin mainitsi. Se on vähän niin kuinOnko tuo reactilla vai millä tehty tuo navifigaattori? Ja kuinka paljon tuon tekemiseen on mennyt aikaa? Onko ollut mitään erityisiä ongelmia minkään kanssa ja mikä on ollut kivoimpia haasteita tuon kanssa?
Muistin vihdoin fiksata tämän. Samalla korjasin palkkien skaalan niin, että korkein palkki on joko kallein tänään/eilen olleista tuntihinnoista taikka jokin 30pv keskiarvo tuntihinta, kumpi nyt vaan on korkeampi. Tässä kun on ollut muutama halpa päivä niin näytti vähän hassulta, että 4snt/kwh palkki on maksimikorkuinen.Siisti!
Menee jumiin (android, chrome), kun kelaa ton tunnin ihan vasempaan laitaan ja mahdollisesti vielä yhden kerran "yli". Sen jälkeen ei toimi: liikkuminen, nyt-nappi ei nollaa ja oikeen yläkulman valikko ei aukea
Joo, onhan noita sivuja tullut webbidevaukseen erikoistuneena konsulttina tehtyäIhan asiallisen oloinen ja näköinen pikakokeilulla. Lienee jokunen sivu tullut jo aikaisemmin tehtyä, ei vaikuta miltään ensimmäiseltä.
Ei toimi. Js-Konsoli huutaa punaistaToimiiko spottivahti enää muilla? Itselläni kahdella selaimella näyttää vain alalaidan tekstin, muu osa tyhjää täynnä.
Sellainen parannusehdotus tuli mieleen, että tuohon voisi laittaa jonkun senttimäärän, johon kohdalle piirretään viiva.
Kysytäänpäs vielä seuraavaa asiaa tuohon Nafigaattoriin liittyen:
Omilta reissuilta kertyneet kuvat alkavat olla pääsääntöisesti käytetty. Ongelma tietenkin on, että Suomessa on paljon enemmän potentiaalisia vierailukohteita. Osittain ongelman voisi ehkä ratkaista toisten ihmisten ottamilla kuvilla, joiden käyttöön kuvaaja on antanut luvan. Joitakin kuvia löytyy varmaan esimerkiksi Wikimediasta sopivilla käyttöehdoilla. Lisäksi olisi tietenkin mahdollista lähetellä käyntikohteiden ja vaikka kaupunkien turisti-infojen osoitteisiin kysymyksiä siitä, voisiko jotain heidän kuvaansa käyttää Nafigaattorissa, mutta tästä aiheutuu kyllä ihan tuntuva määrä lisätyötä eikä ole mikään nopea ratkaisu.
Toisin sanoen, onko parempi, että sivulla on enemmän käyntikohteita, vaikka monista puuttuu kuva kokonaan, vai onko parempi pitäytyä vain niissä kohteissa, joista on kuva olemassa, vaikka se rajoittaisikin kohteiden määrää huomattavasti? Tietysti tuon voi laittaa myös asetuksen "näytä vain kuvalliset" taakse, mutta moniko sellaista sitten huomaa katsoa, kun ensivaikutelma monista puuttuvista kuvista on jo ehtinyt syntyä.