Omat nettisivuprojektit (keskeneräiset sekä valmiit)

Viestiketju alueella 'Ohjelmointi, pelikehitys ja muu sovelluskehitys' , aloittaja living_death, 12.04.2017.

 1. Nigel

  Nigel

  Viestejä:
  381
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Jotain pitää kyllä keksiä. Itsekin varmaan enimmäkseen Ipadilla tota tulen käyttämään.
   
 2. SuklaaKaakku

  SuklaaKaakku

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  05.04.2017
  Mulla on oman projektin tuotannossa oleva palvelin Hetznerillä. Palvelin sijaitsee Helsingin konesalissa ja hintaa hiukan päälle 3 €/ kk. Vajaan vuoden aikana on ollut vain yksi katkos, kun host oli pimeänä.
   
 3. Grorudiö

  Grorudiö

  Viestejä:
  3
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Hienot sivut! Valikko ei mobiilissa vetäydy takaisin kun klikkaa jotain valikon linkeistä.
   
 4. kreivi_krapula

  kreivi_krapula

  Viestejä:
  45
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Ei onnistu S3:lla, mutta toki AWS:llä muita palveluja tuohon tarkoitukseen löytyy. Riippuen vähä mitä noilla skripteillä pitää tehdä, ensimmäisenä tulis mieleen viritellä Cloudwatchilla ja Lambdalla cronjobi. Jos esim. jotain web sivua crawlaa tai API:a kutsuu kerran päivässä tulosten parsimiseksi niin varmaan tuolla kombinaatiolla pärjää.
  En tiedä käytitkö mitään UI-frameworkkiä, mutta esim. Material-UI frameworkissä tuollaisen teeman tekeminen ja kaikkien UI komponenttien yhdenmukainen päivittäminen on erittäin simppeli toteuttaa. Lisäksi tuollaisen light/dark kytkimen voi lisätä käyttäjän näkyville (kuten heidän omassa dokumentaatiossaankin on tehty tuolla lampulla yläpalkissa) niin voi käyttäjä valita mieleisen teemansa.

  Tuollainen teema-ajattelu taitaa olla aika yleistä muillekkin frameworkeille, joten kannattaa tsekata löytyykö valmiina jos jotain käytit.
   
 5. Nigel

  Nigel

  Viestejä:
  381
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Nyt alkaa olla peruspaketti kasassa. Sain grindattua kaikki lomakkeet kuntoon ja jotain muita tylsiä asioita, kuten transaktiosähköpostit ja yhteydenottolomakeen. Tällä hetkellä ainut täysin keskeneräinen sivu on terms and conditions, joka ei vissiin ole edes pakollinen.

  Löysin mielestäni loistavan vapaana olevan domainin ja palvelun nimeksi tuli nyt sitten Player Fan. Jos joku jaksaa käydä testaamassa rekisteröitymisprosessia, yhteydenottolomaketta ja forgot passwordia, niin olisin kiitollinen. Testasin toki ne itse jo omalta koneelta, mutta useampi testaaja on aina parempi kuin yksi.

  Seuraavaksi täytyy ainakin nuo notifikaatiot viimeistellä. Tällä hetkellä backendistä tulee aika rumia virheilmoituksia ja täytyy miettiä, että mikä olisi paras tapa esittää ne sivulla.

  Täytyy myös lisäillä jotain animaatioita, jotka ei toivottavasti riko sivua, jotta siitä tulisi vähän sulavampi. Esim. lomake-modalit voisi aueta jonkun animaation saattelemana.

  Mulla on suunnitelmissa myös muutama uusi näkymä noille pelaajakorteille. Tällä hetkellä näkyy siis vain 15 parasta pelaajaa tietyltä aikaväliltä, mutta ainakin jotain filttereitä tuohon voisi lisätä. Täytyy ruveta pohtimaan miten tuon saisi toteutettua backendissä, koska nykyinen systeemi on rakennettu näyttämään ainoastaan tuo näkymä.

  Skriptit on juurikin tiedon hakua kerran päivässä API:sta ja sen jälkeen sitten pari erilaista laskentaa päivitettyjen hakutulosten pohjalta.

  Aluksi sivu tein sivun Semantic-UI:lla, mutta päädyin lopulta tekemään koko sivun uudestaan styled-components-kirjastolla. Lähdin CSS:n kanssa käytännössä nollasta liikkeelle, niin tuntui, että saan hommasta enemmän irti jos vaan teen kaiken itse. Ihan hyvä oppitunti on ollut.

  On kyllä houkutteleva hinta. Luulen, tosin, että suurinosa sivuni käyttäjistä tulee olemaan pohjoisamerikkalaisia, niin en tiedä onko fiksua ottaa palvelinta Helsingistä? Onko sellainen palvelin mihin itse asennetaan käyttis ym tarvittava?
   
  ©©© tykkää tästä.
 6. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 327
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Oliko joku syy, miksi et käyttäisi Herokua, jos se kerran jo Herokussa nätisti pyörii @Nigel? Hobby-dyno maksaa $7/kk.
   
 7. ©©©

  ©©©

  Viestejä:
  333
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Hieno ja toimiva sivu @Nigel :tup: Ainakin mobiililla sanoo, että ei ole https. Tuo varmaan kannattaa korjata ennen rekisteröitymistä. oauth olis kyllä kans kiva. Vaaleaa teemaa myös kaipailisin.
   
 8. Nigel

  Nigel

  Viestejä:
  381
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Itseasiassa Heroku voikin olla ihan varteenotettava vaihtoehto. Vaihtoa mietin oikeastaan vain sen takia, että ympäri nettiä porukka tuntuu suosittelevan aina jotain muuta vaihtoehtoa. Ehkä minun tapauksessa on paras pysyä Herokussa ja miettiä vaihtoja jos huomaan jotain erityisiä puutteita tai hinta nousee liikaa.

  Herokun ilmaisessa dynossa ei saa SSL:ää. Tämä on korjautuu tässä jossain vaiheessa. Laitan OAuthin tehtävälistalle.
   
  ©©© tykkää tästä.
 9. Joonikko

  Joonikko

  Viestejä:
  65
  Rekisteröitynyt:
  17.04.2017
  Ei nyt ehkä kovin mielenkiintoinen, teknisesti hieno tai mullistava sivu, mutta omaa elämänlaatua parantanut selaimen starttisivu omilla kirjainmerkeillä, suodatuksella, hakukoneilla jne. Hyödyllinen jos on monta selainta & laitetta ja haluaa välttyä synkronoinnin määrältä kirjainmerkkien kanssa.

  scr.png

  Ominaisuuksia
  • Hakukentät DuckDuckGo:hon, Googleen, englanninkieliseen Googleen (hyödyllinen matkustaessa), Wikipediaan, Hinta.fi:hin ja YouTubeen.
  • Pikanäppäimet hakukenttiin numeroilla 1-7.
  • Suodatus linkeistä. Tällä hetkellä himmentää linkit, jotka eivät täsmää hakuun.

  Sivun voi kloonata, muokata ja laittaa omalle palvelimelle, Github Sivuille tai jättää paikalliseksi versioksi. Itselläni tuo on pääsääntöisesti paikallisena versiona ja mobiililaitteille Githubin sivuilla.

  Alla oleva Shell-skripti parsii Chromesta viedyt kirjainmerkit tälle sivulle sopivaan muotoon, jolloin omat kirjainmerkit saa suoraan liitettyä tähän pohjaan:

  Koodi:
  #!/usr/bin/env bash
  
  cat bookmarks.html | \
  sed -e '1,6d' | \
  sed -e 's/ICON=.*"//' | \
  sed -e 's/ADD_DATE=.*"//' | \
  awk '{gsub("<DT>","");print}' | \
  awk '{gsub("</DT>","");print}' | \
  awk '{gsub("<DL>","");print}' | \
  awk '{gsub("</DL>","");print}' | \
  awk '{gsub("<p>","");print}' | \
  awk '{gsub("<A","<li><a class=\"button\"");print}' | \
  awk '{gsub("</A>","</a></li>");print}' | \
  sed 's/^[[:space:]]*//' | \
  awk NF > bookmarks_out.txt
  Demo, Repositorio: Joonikko/browser-start-page ja versio ilman mitään linkkejä: Joonikko/browser-start-page

  2019-09-18 Edit: lisätty skripti bookmarks.html parsimista varten.
   
  Viimeksi muokattu: 18.09.2019
  Hezzuu ja bimbobob tykkäävät tästä.
 10. nnaku

  nnaku I'm object-oriented! Tukijäsen

  Viestejä:
  759
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2016
  Jos löytyy taskunpohjalta dollareita niin browserstack on aika hemmetin huikkee työkalu! Freelancer paketin saa edullisesti (vissiin alle 20$) yhdeksi kuukaudeksi kerrallaan. OSS projekteille taitaa olla ilmainen.
   
 11. Nigel

  Nigel

  Viestejä:
  381
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Nyt Player Fanissa on voimassa oleva SSL-sertifikaatti. Otin lopulta Herokusta hobby dynon ainakin tähän hätään. Katsotaan tuleeko tulevaisuudessa tarvetta vaihtaa.

  Ratkaisin myös pelaajakorttien statsien laskemiseen liittyvän ongelman. Tein Udemyssä kovalla tahdilla intensiivikurssin MongoDB:stä ja sen avulla onnistuin tekemään agregaatin, joka hoitaa pelaajakorttien laskemisen huomattavasti aiempaa nopeammin. Nyt kun en tallenna laskennan tuloksia tietokantaan, niin pystyn hyödyntämään filttereitä, jotka parantavat palvelun käytettävyyttä huomattavasti. Tuli kyllä hyvä fiilis, kun sain tuon aggregaation tehtyä. Jostain kesäkuusta asti miettinyt, että mitenköhän tuon saisi tehtyä järkevästy ja nyt ratkaisu löytyi. :)

  Korostin pelaajakorteista pistemäärän sinisellä taustalla, koska kortit sortataan pisteiden perusteella. Laitoin pisteet statsit myös tärkeysjärjestykseen vasemmalta oikealle ja noin korteista tuli mielestäni hieman helpommin luettavia.

  Nyt ennen kauden alkua en enää lisää ominaisuuksia. Täytyy viimeistellä scriptit, jotka hoitavat tietokannan pitämisen ajantasalla. Varsinkin logituksen pitää olla kunnossa, koska jos jonkin pelaajan statsien päivityksessä menee joku pieleen, niin palvelulta menee uskottavuus aika nopeasti, jos ongelmia ei saa järkevästi korjattua.
   
  Gadus morhua, ©©© ja Tinke-80 tykkäävät tästä.
 12. Pökötti

  Pökötti

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  07.06.2017
  On kyllä mahtava projekti ja näin kauden käynnistyttyä tuli todettua jo sivun tarpeellisuus. Aiemmin olen highlights.hockey kautta katsonut parhaat palat otteluista, mutta oikeastaan tarkoitus on usein seurata vain suomalaispelaajien edesottamuksia taalajäillä. Tänäänkin oli mukava käydä katsomassa hintzien ja haulojen maalit eikä työaikaakaan kovin paljoa palanut hukkaan minuutin parin klipeistä. Highlightsit on usein 8-10 minuutin mittaisia ja siten aikaa vieviä spektaakkeleja.

  Testasin rekisteröitymistä – muuten meni hyvin, mutta tilin aktivointisähköpostia ei kuulunut.

  Hyvää työtä :tup:
   
  Gadus morhua ja Nigel tykkäävät tästä.
 13. Nigel

  Nigel

  Viestejä:
  381
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Kiitos! Tänäänkö rekisteröidyit? Kävin manuaalisesti verifioimassa tilisi. Täytyy tutkia miksei vahvistusviesti tullut perille.

  Otin sivuilta kaikki kuvat pois copyright-kuumotuksen takia. En saanut mitään vastausta kuvien käyttöoikeuksiin liittyen, joten koin järkevimmäksi ottaa ne toistaiseksi kokonaan pois. Korvasin pelaajien kuvat sukunimellä ja pelinumerolla. Täytyy vielä varmaan jotain kontrasteja vähän hioa. Onko tuo etusivu nyt liian oksettava värisekamelska? Player Fan
   
 14. Pökötti

  Pökötti

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  07.06.2017
  Kontrasti joissain korteissa on heikko, mutta muuten näyttää ihan hyvältä. Ehkä text-shadow:n ottaisin pois nimestä ja numerosta tai ainakin vähemmäksi. Näyttää ilman paremmalta.
   
 15. Nigel

  Nigel

  Viestejä:
  381
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Tuo alkuperäinen versio aiheutti ainakin minussa lopulta oksennusreaktion, joten värittelin kaikki "merkit" uudestaan. Oli pakko lisätä kolmas väri, jotta sain kontrastin siedettävälle tasolle. En vieläkään ole kaikkiin merkkeihin 100% tyytyväinen, mutta joka tapauksessa huikea parannus edelliseen versioon. Laitoin myös erilaisen fontin merkkeihin, jotta ne näyttäisi vähän enemmän pelipaidoilta.

  Pittsburghin ja Bostonin merkit on identtiset. Pitää varmaan jossain vaiheessa jommalle kummalle laittaa vieraspaidan väritykset, jotta ne erottaa toisistaan.
   
  Pökötti tykkää tästä.
 16. sambba

  sambba Paneva hedonisti

  Viestejä:
  180
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  @Nigel testasin iPad Pro 11” ja Chrome. Muuten toimii mahtavasti, mutta kun kortin flippaa niin siinä näkyy statsit ihan sekunnin murto-osia ja sitten katoavat.

  4B5F9A5A-1D26-4C54-9BB7-87FA4A48BF5B.png
   
 17. Nigel

  Nigel

  Viestejä:
  381
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Joo, pakko ottaa tämä työn alle. Varmasti kaikista silmiinpistävin bugi tuo.
   
  Pökötti ja sambba tykkäävät tästä.
 18. Nigel

  Nigel

  Viestejä:
  381
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Sain vihdoinkin korjattua tuon korttiflippausbugin. Testasin nyt iPadilla Safarilla ja Chromella ja molemmilla toimii nätisti. Ilmoitelkaa toki vielä, jos teillä ongelmaa vielä esiintyy.
   
  Pökötti, oselotti ja kreivi_krapula tykkäävät tästä.
 19. Nigel

  Nigel

  Viestejä:
  381
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Luovuin lopulta Herokusta. En keksinyt järkevää tapaa ajaa ajastettuja dynaamisia taustaprosesseja ilman kolmea hobby dynoa, jotka nosti kustannukset 21 $/kk. Otin servun DigitalOceanista ja siellä pyörii Dokku. Alun vaikeuksien ja savun hälvettyä sain kaiken toimimaan ja deployment-mukavuus on käytännössä identtinen Herokuun verrattuna. Komentoriviltä vaan pushi dokkuun ja siinä se. Ainut ero on se, että tällä setupilla pitää syöttää aina ssh-avain pushatessa.

  Herokun kanssa oli myös ongelmana, että en saanut root-domainia eli http://player.fan toimimaan ollenkaan, mutta DigitalOceanin staattisen IP:n kanssa ei ole tätä ongelmaa. Nyt toimii www- ja root-domain. Omalle servulle saan myös tehtyä crontabeja, joilla hoidan nätisi tietokannan varmuuskopioinnin ja muita prosesseja.
   
  ©©© tykkää tästä.
 20. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  480
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Miten porukka tekee niin monimutkaisesti noita sivuja? Reactin voi ladata <script>-tagilla ja bäkki PHP:lla, jolloin hostaus onnistuu missä tahansa. Toki epäilemättä jostain ominaisuudesta pitää luopua.
   
 21. ©©©

  ©©©

  Viestejä:
  333
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  @Nigel todella pro sivu alkaa olee. Miettinyt lähdekoodin julkaisua Githubissa? Ootko github actionsiin tutustunut ci/cd putkena?
   
 22. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 327
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mikä siis oli tarkalleen monimutkaista? (Oletan, että tässä viitataan Nigeliin) Kyllä se React (ja kaikki muukin siinä ohessa) tavallaan ladataan tuossakin script-tägillä. React-kehityksessä yleensä WebPack paketoi ja yhdistää kaiken koodin automaattisesi yhteen bundle-tiedostoon, joka sitten voidaan sisällyttää sillä tägillä ja ajaa. Ei se mitenkään erityisen monimutkaista ole. Ja create-react-app:illa se on jopa hyvin helppoa.

  Jos PHP on sinulle se helpoin vaihtoehto, niin anna mennä vain. Mistä nyt kukin pitää ja mihin on tottunut. React-koodaajalle Node saattaa olla kielen takia tutumpi ja helpommin lähestyttävä kuin PHP-maailma. Monimutkaisuus tietenkin on aika subjektiivista. Ja joskus pakettiratkaisuilla ei saa kaikkea tehtyä, jolloin on turvauduttava omaan serveriin. Tässä tapauksessa Heroku olisi näköjään homman hoitanut, mutta ei halvimmalla hinnalla.
   
 23. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  480
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Viittasin yleisesti nykytapaan tehdä mielestäni monimutkaisesti, ja olihan Nigelilläkin tuossa pientä taistelua asian kanssa. Oma vaikutelmani on ollut että jos sinulla on Webpack niin on myös sata muuta asiaa, mutta jos asiat hoituu silläkin maltillisesti niin mikäs siinä. Toisaalta jonkinlainen pöhinä lienee eduksi jos tarkoitus on saada töitä.
   
 24. nnaku

  nnaku I'm object-oriented! Tukijäsen

  Viestejä:
  759
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2016
  No näihän se nykäänkin tapahtuu. Tähän pisteeseen pääseminen tosiaan vaatii sitten hieman urheilumieltä, jos tosiaan haluaa heivata webpack, babelin ja ne satamuuta asiaa.

  Ja miksi siitä on tehty niin "monimutkasta"? Noh koska nykyaikaiset projektit eivät ole nään luokaa Kaarina Suonperä.net, liikkuvia osia alkaa olla niin paljon että niiden handlaaminen käsipelillä olis vain idioottimaista.

  Kannattaa tutustua, ei niitä ole kehitetty hankaloittamaan devaajan elämää, päin vastoin ;)
   
 25. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 327
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Voisit vähän avata, että mikä erityisesti on monimutkaista? Mutta yleensä kun projekti kasvaa, kasvavat vaatimukset. Ja tätä varten on kehitetty iso läjä erilaisia työkaluja helpottamaan ja nopeuttamaan devaajan arkea. Esim. WebPack auttaa kun projektissa on iso läjä assetteja (kuvat, fontit, css jne.). Se hoitaa dependencyt nätisti ja karsii turhat. Sillä saa helposti pystyy kehitysserverin. Se luo tarvittaessa hashit assetteihin cachen takia. Ja miljoona muuta asiaa ihan tarpeen mukaan.

  Mutta ei kaikki projektit tarvitse tuollaista. WebPack on ehkä hiukan hankala opetella, mutta kun oppii, niin samalla sitten pärjää niin pienissä kuin massiivisissa projekteissa. Se on myös aika lailla de-facto standardi, joten materiaalia löytyy ja "kaikki" käyttävät sitä.
   
  nnaku tykkää tästä.
 26. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  480
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Osa projekteista on suurempia ja osa pienempiä, mutta on se abstraktion määrä silti ihan mielenkiintoista. Entiselle desktop-devaajalle homma näyttää vähän samalta paitsi nettisivujen päälle. Mielenkiintoista siis koska uudet devaajat taitaa pitkälti ohittaa tuon desktop-vaiheen mutta silti mutkan kautta tekevät sitä.
   
 27. Nigel

  Nigel

  Viestejä:
  381
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  En ainakaan toistaiseksi halua julkaista lähdekoodia, koska koodi ei mielestäni ole tarpeeksi hyvin dokumentoitu, että sitä kehtaisi esitellä julkisesti.

  En ole tutustunut GitHub Actionsiin. Vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta. Minun deployment-prosessi on tällä hetkellä aika yksinkertainen. Riittää yhden pienen Python-scriptin ajaminen, joka järjestää kansiot pushauskuntoon ja tällä hetkellä pärjään tuolla. Tuosta palvelusta on varmaan enemmän hyötyä, jos deployment on monimutkaisempaa.

  Niin. Kaikki on helppoa kun osaa. :) Itse joudun opettelemaan kaiken käytännössä nollasta perus HTML:stä GraphQL backendiin ja siinä sivussa domainit, DNS-asetukset sun muut deploymentiin liittyvät oheistoiminnot. Asiaa on paljon, mutta näköjään yksikin projekti voi opettaa tosi paljon laajalta skaalalta juttuja.

  Mitä tulee tuohon monimutkaisuuskommentiin, niin itse sivun deploymentissähän ei ole koskaan ollut mitään suurempia vaikeuksia, joten PHP:sta ja Reactin kirjoittamisesta suoraan script tagiin ei olisi ollut suurta hyötyä homman helpottamisessa. Monimutkaisuus liittyi taustaprosessien ajamiseen Herokussa ja siitä aiheutuviin kustannuksiin.
   
  Xiyng, Paapaa ja Tinke-80 tykkäävät tästä.
 28. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 327
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Siis nimenomaan yksi projekti voi opettaa aivan valtavasti kun ottaa huomioon kaikki osa-alueet appiksen koodauksesta tuotantoon puskemiseen - ja sillä ajatuksella, että projektia pitää ylläpitää ja jopa laajentaa jatkossa. Oikeastaan mikään ei opetakaan niin paljon kuin jonkin kokonaisuuden ns. valmiiksi saattaminen. Verkkosovelluksen tekemiseen liittyy usein varsin monta keskenään hyvin erilaista teknologiaa (visuaalinen suunnittelu, frontti, bäkki, tietokannat, testaus, CI, deployaaminen, infran hallinta, lokit, skaalautuminen, esteettömyys, suorituskyky, projektin ylläpidettävyys jne., jne.), joten tavaraa on paljon. Ja jokaisen osa-alueen voi vielä tehdä järkevästi monella eri tavalla.
   
 29. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  480
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Kokemuksen määrästä huolimatta jokaiseen projektiin myös tuppaa löytyvän se keskeinen setti asioita nollista opeteltavaksi.
   
 30. Zvona

  Zvona

  Viestejä:
  204
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Nyt on mennyt aika tarkkaan vuosi kun aloitin projektin. Tein aika ison teknisen päivityksen sivustolle, koska harrastaminen on kivaa. Artikkeleita on neljä + yksi draftina.

  Muutokset:
  Client:
  - artikkeleiden kommentointilomake
  - pätkä Vanilla JS:ää, joka on kommentointilomakkeen käsittelyä sekä modaali-ikkunan näyttämistä / piilottamista varten.
  - paljon CSS-päivityksiä sekä headereiden serif-fontin vaihtaminen

  Server:

  - kaikki artikkelit MongoDB:hen (olivat aiemmin staattisia JSON-filuja)
  - artikkeleille paljon "meta-dataa", kuten onko julkaistu vai draft jne.
  - express-throttle estämään kommentointilomakkeen pommittamisen
  - server-side tarkistuksia poikkeustilanteisiin sekä 404-sivu

  Lisäksi tein RSS-endpointin, joka palauttaa käyttäjien postamaat, uudet kommentit sekä siihen hookin IFTTT:lla, joka lähettää mulle muuttuneen feedin itemit e-mailina. Lienee helpoin tapa, jos ei halua laittaa erillistä mail-serveriä hyrräämään?

  Google Page Speed antaa tällä hetkellä 89 ja olen siihen ihan tyytyväinen.

  Loppuvuoden tavoitteina on julkaista ainakin kolme artikkelia ja sitä myöten päivittää muut osiot ("Topics" ja "Strategies") sisältörikkaiksi. Tämän jälkeen "ilmainen" $120 kuponki google-mainoksiin ja katsoo sitten, miten lähtee lentämään.

  Tällä hetkellä on sivuston pohjalta tullut kolme yhteydenottoa, joista kaksi oli blackjackin pelaajia jotka kyselivät lisävinkkejä. Ja yksi kanadalainen scam-casino-sivusto, joka pyysi kirjoittamaan artikkelin... mutta radiohiljaisuus alkoi siinä vaiheessa kun artikkeli oli valmis.
   
  oselotti, jaaha, Nigel ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 31. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  480
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Tarpeeksi Hyvae Softin in-house web developer päivitti sivut viikonlopun yli. Jotain React-kikkaretta sinne ja 3d-grafiikkaa pyörimään. Softatiedot JSONista jäsällä sivulle ja perus-PHP servaamassa tiedostoja. Käyttäjä saa suunnilleen softansa ladattua. Korkeilla resoilla responsiivisuus ei varmaan ole kovin hyvä ja selaimista lähinnä Chrome tuettuna, muut toiminee mutta ei välttämättä loistavasti.
   
 32. Zvona

  Zvona

  Viestejä:
  204
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuli tehtyä taas läjä muutoksia tuonne Blackjack Coachiin.

  - Vaihdoin "topics" pois ja yhdistin sen "articles" alle. Samalla lisäsin osion "resources", jonne kasaan jatkossa hyväksi havaitut, ulkoiset linkit,
  - Google Pagespeed antaa nyt 100 :),
  - AMP -sivusto (lukuunottamatta omaa JS:ää, jota ei kuulemma saisi sellaisenaan käyttää + muita pikkudetskuja),
  - Schema -määritykset googlea ja muita varten (eli se <script type='application/ld+json'> häsmäkkä sorsassa)

  Kuulostaa "pieneltä", mutta aikamoinen jumppa kaiken suhteen. Etenkin tuo AMP:iksi muokkaaminen sekä schemojen kirjoittaminen "oikein" vei oman tovinsa.

  Ja kysymys! Minulla on Node/Express setupissa:
  Koodi:
  const maxAge = (!process.env.DEV) ? 31536000 : 0;
  const cacheControl = (!process.env.DEV) ? 'public' : 'no-cache';
  const etag = false;
  
  app.use("/assets/", express.static(__dirname + "/assets/", { maxAge, cacheControl, etag }));
  
  Mutta Pagespeed antaa warningin, että cache on "8h 45min 36s" ja pitäisi olla pidempi. No, ohjeiden mukaan tuo "31536000" === 1 vuosi. Mutta jostain syystä maxAgena näkyy network consolella katsottuna 31536, eli käytännössä tuhannesosa. Kokeilin erinäköisiä ratkaisuja (kuten 31536001 tai 31536000000), mutta aina vain tuo 31536 näkyy. En löytänyt googlatessakaan mitään aiheeseen liittyvää... osaako täällä kukaan neuvoa?
   
 33. nnaku

  nnaku I'm object-oriented! Tukijäsen

  Viestejä:
  759
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2016
  Onkohan tää cacheControl pelkkä options boolean flagi, eikä mene headeriin suoraan. Kokeileppa booleanilla huvikseen.