Offtopic-keskustelu koronaviruksesta

Dr. Who

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 897
Useimmat suomalaismiehet lienevät jo koittaneen 25 m radalla intissä.
Moni koittanut, harva siihen tauluun mitään hyviä tuloksia sai. Itse ampunut satoja kertoja käsiaseella ja vielä 50m osuu, mutta ei keskelle taulua.

Pistooli on tarkka jos ampuja on, ja liikkuvaankin ukkeliin osuu. Mutta kyllä sitä kannattaisi pysähtyä jos tähdätä haluaa :tup:
9mm on hyvin epätarkka jos vertaa johonkin tarkkuus 22. pistooliin, mutta tosiaan 9mm osuu jos tähtää ja malttaa pysyä paikoillaan, mutta juoksemalla liikkuvan kohteen perässä sadasta laukauksesta ei osu yksikään.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 589
Kyllä itseä ainakin hävettäisi kulkea maski päässä kylillä, kun samaan aikaan terveydenhoitohenkilöstö joutuu säännöstelemään niitä. Sais kaikki yksityiset maskien hamstraajat käydä luovuttamassa kiltisti maskinsa niitä tarvitseville sinne omaan lähiterkkariin tai sairaalaan (sen voi tehdä niin ettei tartuta ketään, tähän kumminkin joku olisi tarttunut).
Mistä keksit että maskin käyttäjä on automaattisesti joku hamstraaja? Meilläkin on pari kpl remonttikäyttöön joskus vuosia sitten ostetettuja FFP2 maskeja sekä pari kirurgista maskia, jotka on annettu naamalle kun on käynyt lääkärissä. Ei tosin ole ollut mitään tarvetta noita käyttää kun ei tule käytyä kuin ruokakaupassa ja sielläkin sellaiseen aikaan ettei muita ihmisiä pahemmin ole. Typerää yleistää ja syyllistää maskien käyttäjiä hamstraajiksi kun taustalla on todennäköisesti esim. riskiryhmään kuuluminen tai muu painava syy.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 589
Minä olen yrittänyt opetella paljaitten käsien kanssa toimimista itse keksimälläni "oikealla" tavalla ja sekin on erittäin vaikeaa vaikka periaate on niinkin yksinkertainen että on likainen käsi ja puhdas käsi ja vain likaisella vasemmalla kädellä kosketetaan mitään vierasta kodin ulkopuolella ja puhtaalla oikealla kädellä on lupa koskea kasvoihin ja esim auton avaimiin ja puhelimeen ja käsillä ei saa koskettaa toisiaan. Ei vaan tahdo onnistua.
Paljon helpompaa niin, että mieltää molemmat kädet koko ajan likaisiksi kodin ulkopuolella oltaessa. Eli niillä ei koske mihinkään mihin ei ole aivan pakko. Esim. itse hoidan kauppareissun niin, että takataskussa oleva luottokortti on ainoa oma tavara mihin tarvitsee koskea.
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
1 703
Paljon helpompaa niin, että mieltää molemmat kädet koko ajan likaisiksi kodin ulkopuolella oltaessa. Eli niillä ei koske mihinkään mihin ei ole aivan pakko. Esim. itse hoidan kauppareissun niin, että takataskussa oleva luottokortti on ainoa oma tavara mihin tarvitsee koskea.
Pukuvuokraamon suorat housut jalassa, huh? Mutta muuten just näin :tup:
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
11 030
Tuosta THLn sähläämisestä, organisaatiosta, budjettileikkauksista yms. on ollut juttua.

IMHO THL on väärä organisaatiomalli ylimmäksi asiantuntijatahoksi tällaisiin kulkutauti-asioihin.

IMHO sen sijaan, että meillä on kiinteä organisaatio, jonka palkkalistoilla on huomattava määrä ihmisiä, joilla 80% ajasta ei ole juuri mitään asiaan liittyvää oleellista tekemistä, pitäisi pikemminkin olla kokoonkutsuttava asiantuntijaryhmä, jonka jäsenet tekisivät "normaaliaikana" pääosin normaaleita alan töitä (lääkärinä, yliopisto-opettajina ja tutkijoina) mutta joka pandemian uhatessa kutsutaan kokoon ja heidän normaalit työvastuunsa siirretään tällöin syrjään. Ja heillä voisi kyllä normaaliaikanakin olla esim. luokkaa 20% työajasta määritelty tähän asiantuntijapaneeliin liittyviin juttuihin.

Se, että tämä asiantuntijapaneeli tekisi normaalisti "normaaleita töitä" pitäisi heidät paljon paremmin ajan tasalla siitä, missä maailmassa oikeasti mennään. Ja tällä myös voitaisiin paremmin varmistaa, että nämä asiantuntijat olisivat niitä OIKEITA asiantuntijoita; Osaavat ja älykkäät ihmiset eivät halua pyöritellä peukaloitaan odottaessaan että jotain tapahtuu, joten he pääosin karkaavat THLn kaltaisesta organisaatiosta.

Olen sitä mieltä, että tällainen tarvittaessa kokoonkutsuttava asiantuntijapaneeli olisi sekä halvempi ylläpitää että pystyisi ylläpitämään selvästi parempaa asiantuntemusta kin THLn kaltainen organisaatio.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 583
Miksi ei? Se on ehdoton autoritaarinen valtio, joka alistaa kansalaisiaan ja harjoittaa kansanmurhaa.

Miksi koet tarvetta puolustella tuollaista valtiota? Kiina on tämän päivän Natsivaltio.
Miksi koet tarpeellisesksi valehdella / liioitella aivan överiksi. Kiina on paska valtio, ihan tosiasioidenkin puolesta. Tuolla ihme meuhkaamisella saat vain Kiinan vaikuttamaan paremmalta kuin se on.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
11 030
No näin länsimaalaisen sivistysvaltion näkökulmasta yksityisyys on aika pyhä asia joten ei pitäisi olla mikään ihme että sitä suojataan.
:facepalm:

Yksityisyys on sivistysvaltiolle aika paljon vähemmän pyhä asia kuin esimerkiksi kokoontumisvapaus tai liikkumisvapaus.

Vaikka mitä perusoikeuksia voidaan polkea, jotta tauti saadaan pysäytettyä, mutta yksityisyyttä ei :facepalm:

Kommenttisi osoittaa jälleen todella suurta suhteellisuudentajun puutetta. Se, että sairastuneista saa kertoa jotta pystytään estämään tautien tartuttaminen ei ole sama asia, kuin että aletaan lukea toisten sähköposteja, salakuunnella näiden puhelimia tms.

Yksityisyys ei ole mikään "on/off"-juttu jossa ainoat vaihtoehdot on että yksityisyyttä joko on jolloin meillä on (sinun mielestäsi sivistynyt) todella tiukka GDPR ja kenestäkään muusta ei saa sanoa mitään, tai että meillä on täydellinen isoveli valvoo-yhteiskunta jossa kukaan ei saa tehdä mitään ilman että isoveljen silmä näkee ja kaikkein sähköpostit luetaanja puhelut salakuunnellaan. Väliin mahtuu aika paljon fiksuja kompromisseja, joita pitäisi soveltaa tilanteen mukaan.

Ja nyt vakavan epidemian alla pitäisi tartuntatietojen suhteen olla mahdollisimman avoin, jotta jatkotartunnat saadaan ehkäistyä mahdollisimman tehokkaasti.

Ja siinä sanotaan että terveydenhuolto ottaa yhteyttä niihin jotka ovat altistuneet.
Ja terveysviranomaisille aiheutuu ihan hirveästi turhaa työtä siitä, että YRITETÄÄN jäljittää että kenen kanssa sairastuneet ovat olleet tekemisissä. Ja aina jää silti joitain huomaamatta.

Ja ihmisiin otetaan yhteyttä viiveellä, he tässä välissä voivat jo ehtiä sairastuttaa muita, tai vaihtoehtoisesti karanteenaavat itsensä väärin perustein kun eivät voi olla varmoja, kuuluvatko itse altistuneiden joukkoon vai ei.

Kun voitaisiin suoraan julkisesti sanoa EDES se, että tartunnan saanut henkilö on kulkenut tällä bussilla, ollut töissä tuossa paikassa tuolla osastolla, syönyt tuossa ravintolassa jne, voisi jo aika moni altistunut tunnistaa itsesi, eikä tässä vielä tarvisi sanoa tartunnan saaneen henkilöllisyyttä.

Nyt tunnutaan pelkäävän sitä, että "mitä jos joku vaikka voi saada sen tartunnan saaneen henkilöllisyyden selville". SO WHAT. Se on PIENIN ongelma mitä meillä tässä kriisiissä on. Tai se ei ole edes mikään ongelma, muiden kuin suhteellisuudentajuttomien yksityisyysaktivistien mielestä. Oikea ongelma on se, että se on ehkä tartuttanut sen johonkin ihmiseen, jota ei saada jäljitettyä, ja joka itse ei oireile, ja levittää sen kymmeniin muihin ihmiseen.

Ja kun sitä yksityisyyttä niin pyhänä pidät, niin tunnut olevan myös täysin sokea sille, että se on myös yksityisyydensuojarikkomus, että ihminen joutuu niille terveysviranomaisille sanomaan, kenen kanssa on ollut tekemisissä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 221
:facepalm:

Yksityisyys on sivistysvaltion aika paljon vähemmän pyhä asia kuin esimerkiksi kokoontumisvapaus tai liikkumisvapaus.

Vaikka mitä perusoikeuksia voidaan polkea, jotta tauti saadaan pysäytettyä, mutta yksityisyyttä ei :facepalm:

Kommenttisi osoittaa jälleen todella suurta suhteellisuudentajun puutetta. Se, että sairastuneista saa kertoa jotta pystytään estämään tautien tartuttaminen ei ole sama asia, kuin että aletaan lukea toisten sähköposteja tms.

Ja terveydenhuoltohenkilökunnalle aiheutaa ihan hirveästi turhaa työtä siitä, että YRITETÄÄN jäljittää että kenen kanssa sairastuneet ovat olleet teemisissä. Ja aina jää slti joitain huomaamatta.
Millä perusteella yksityisyys on vähemmän pyhä asia? Toki kyseessä on vaikea asia mitata mutta esimerkiksi Suomen perustuslaissa se listataan perusoikeuksissa siinä missä kokootumisenvapaus ja liikkumisvapauskin listataan.
 

kekkeruusi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
6 909
Miksi koet tarpeellisesksi valehdella / liioitella aivan överiksi. Kiina on paska valtio, ihan tosiasioidenkin puolesta. Tuolla ihme meuhkaamisella saat vain Kiinan vaikuttamaan paremmalta kuin se on.
Mikä tuossa oli muka liioittelua? Kuulostaa siltä, että et tiedä mistä puhut.
 

Walla

//TODO: Add Title
Liittynyt
11.11.2016
Viestejä
2 895
Yksityisyys on sivistysvaltiolle aika paljon vähemmän pyhä asia kuin esimerkiksi kokoontumisvapaus tai liikkumisvapaus.
Eikös koko perusoikeuksien idea ole, että ne ovat perusoikeuksia, eikä niitä voida asettaa mihinkään hierarkiaan toisiaan, tai edes itseään vastaan.

Eli yhtä tälläistä oikeutta ei voida noin vain rajata, perustuen ajatukseen, että se jotenkin parantaisi toista. Eikä edes saman oikeuden sisällä voida sanoa, että vaikkapa 100 ihmisen oikeus elämään olisi tärkeämpi kuin yhden ihmisen, vaan kumpaakaan ei voida loukata. Muutenhan ne kaikki perusoikeudet menettävät merkityksensä, koska sen jälkeen voidaan aina argumentoida, että on tärkeämmän, suuremman, kansan edun mukaista hieman polkaista vaikkapa sinun perusoikeuksiasi. Juuri näinhän ne perusoikeusrikkomukset kaikissa diktatuurimaissa perustellaan.

Toki jokin rajoitettu määräaikainen rajoitus voi olla perusteltua, mutta perusperiaatteen on oltava tuo, myös ja etenkin poikkeuksellisina aikoina.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
11 030
Millä perusteella yksityisyys on vähemmän pyhä asia? Toki kyseessä on vaikea asia mitata mutta esimerkiksi Suomen perustuslaissa se listataan perusoikeuksissa siinä missä kokootumisenvapaus ja liikkumisvapauskin listataan.
Perustuslaissa puhuttu "oikeus yksityisyyteen" ei tarkoita sitä, että henkilöstä ei kukaan muu saa sanoa juuri yhtään mitään.

Sinulla, ja monilla muilla itseään "sivistyneinä pitävillä" Euroopassa on täysin perversoitunut käsitys siitä, mitä yksityisyydellä tarkoitetaan.

Se tarkoittaa asioita kuten kirjesalaisuus.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
21 885
Tuosta THLn sähläämisestä, organisaatiosta, budjettileikkauksista yms. on ollut juttua.

IMHO THL on väärä organisaatiomalli ylimmäksi asiantuntijatahoksi tällaisiin kulkutauti-asioihin.

IMHO sen sijaan, että meillä on kiinteä organisaatio, jonka palkkalistoilla on huomattava määrä ihmisiä, joilla 80% ajasta ei ole juuri mitään asiaan liittyvää oleellista tekemistä, pitäisi pikemminkin olla kokoonkutsuttava asiantuntijaryhmä, jonka jäsenet tekisivät "normaaliaikana" pääosin normaaleita alan töitä (lääkärinä, yliopisto-opettajina ja tutkijoina) mutta joka pandemian uhatessa kutsutaan kokoon ja heidän normaalit työvastuunsa siirretään tällöin syrjään. Ja heillä voisi kyllä normaaliaikanakin olla esim. luokkaa 20% työajasta määritelty tähän asiantuntijapaneeliin liittyviin juttuihin.

Se, että tämä asiantuntijapaneeli tekisi normaalisti "normaaleita töitä" pitäisi heidät paljon paremmin ajan tasalla siitä, missä maailmassa oikeasti mennään. Ja tällä myös voitaisiin paremmin varmistaa, että nämä asiantuntijat olisivat niitä OIKEITA asiantuntijoita; Osaavat ja älykkäät ihmiset eivät halua pyöritellä peukaloitaan odottaessaan että jotain tapahtuu, joten he pääosin karkaavat THLn kaltaisesta organisaatiosta.

Olen sitä mieltä, että tällainen tarvittaessa kokoonkutsuttava asiantuntijapaneeli olisi sekä halvempi ylläpitää että pystyisi ylläpitämään selvästi parempaa asiantuntemusta kin THLn kaltainen organisaatio.
Sauli Niinistö ehdotti tällaista "nyrkkiä" nyt vuodetuissa kirjeissä. Sinulta jäi eilisen uutiset lukematta:

Lisäksi ihmisille oikeita vastuita olisi kiva saada myös omasta mielestä. Nyt THL:ssä jatkuu sama meno ja hyvävelikaverit on hillotolpalla.

Ärsyttävintä noissa kirjeissä on, että vasta nyt Sanna Marin miettii tätä mahdollisuutta. En osannut itse ennakoida koronaviruksen todellista vakavuutta, enkä suorittaa oikeita varotoimenpiteitä aluksi, mutta tälläista työryhmää olisin ollut kasaamassa jo tammikuussa itse. Ehkä se on konsulttina helppo nähdä ratkaisuna asiantuntijoista muodostettu työryhmä.. Onneksi muutkin ovat samaa mieltä.
 
  • Tykkää
Reactions: mti

kekkeruusi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
6 909
Kiina on diktatuurinen markkinatalous kommunistisilla mausteilla. Valtio ei todellakaan ohjaa siellä kaikkea. Todellisuus on lähempänä nyky-Venäjää kuin Neuvostoliittoa.
Olet väärässä, paitsi puhtaan kommunismin osalta. Kiina on totalitaristinen diktatuuri, joka sortaa kansalaisiaan. Fasismia se muistuttaa, yritykset ovat olemassa vain palvellakseen valtiota. Lähempänä Natsi-Saksaa kuin Neuvostoliittoa.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 583
Olet väärässä, paitsi puhtaan kommunismin osalta. Kiina on totalitaristinen diktatuuri, joka sortaa kansalaisiaan. Fasismia se muistuttaa, yritykset ovat olemassa vain palvellakseen valtiota. Lähempänä Natsi-Saksaa kuin Neuvostoliittoa.
Huoh. Joskus olisi hyvä korvata loputon itsevarmuus ymmärryksellä siitä mitä ei tiedä.

Tavaa nyt vaikka Wikipediaa aikasi kuluksi ja ensi järkytykseen: Sosialistinen markkinatalous – Wikipedia Economy of China - Wikipedia
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 221
Perustuslaissa puhuttu "oikeus yksityisyyteen" ei tarkoita sitä, että henkilöstä ei kukaan muu saa sanoa juuri yhtään mitään.

Sinulla, ja monilla muilla itseään "sivistyneinä pitävillä" Euroopassa on täysin perversoitunut käsitys siitä, mitä yksityisyydellä tarkoitetaan.

Se tarkoittaa asioita kuten kirjesalaisuus.
Oikeus yksityisyyteen sisältää paljon muutakin kuin kirjesalaisuuden, muun muassa sen että sun henkilökohtaisia asioita ei saa levittää ilman sun lupaa. Ja noihin sisältyy muun muassa sun terveystiedot.
Ja tuo näkyy aika kategorisesti länsimaisissa sivistysvaltioissa joten vaikka sä itse haluaisitkin jotain valvontayhteiskuntaa joka polkee ihmisten yksityisyyden suojaa niin ei pitäisi yllättyä että Suomen kaltaisessa valtiossa tuota suojaa arvostetaan erittäin korkealle.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 583
Oikeus yksityisyyteen sisältää paljon muutakin kuin kirjesalaisuuden, muun muassa sen että sun henkilökohtaisia asioita ei saa levittää ilman sun lupaa. Ja noihin sisältyy muun muassa sun terveystiedot.
Ja tuo näkyy aika kategorisesti länsimaisissa sivistysvaltioissa joten vaikka sä itse haluaisitkin jotain valvontayhteiskuntaa joka polkee ihmisten yksityisyyden suojaa niin ei pitäisi yllättyä että Suomen kaltaisessa valtiossa tuota suojaa arvostetaan erittäin korkealle.
Joskus olisi silti mukava nähdä, että myös terveellä järjellä olisi joku sija tässä arvoasteikossa. Tässäkään nyt ei kaivattu mitään koko henkilön terveyshistoriaa iltapäivälehden kanteen vaan ihan vain tieto siitä missä sitä virusta on mahdollisesti ollut.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 221
Joskus olisi silti mukava nähdä, että myös terveellä järjellä olisi joku sija tässä arvoasteikossa. Tässäkään nyt ei kaivattu mitään koko henkilön terveyshistoriaa iltapäivälehden kanteen vaan ihan vain tieto siitä missä sitä virusta on mahdollisesti ollut.
Totta kai sillä on siellä sija. Sen takia se terveydenhuolto soittelee läpi ne jotka ovat olleet lähikontaktissa tuon henkilön kanssa. Joka rikkoo kyllä yksityisyyden suojaa tuon potilaan osalta mutta tuossa tapauksessa tuo rike nähdään perustelluksi yleisen turvallisuuden kannalta.
Mutta aina kun on kyse perusoikeuksista niin se lähtöolettamus on aina että niitä rikotaan vain silloin kuin se on erittäin perusteltua ja silloinkin mahdollisimman vähän.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
21 885
Totta kai sillä on siellä sija. Sen takia se terveydenhuolto soittelee läpi ne jotka ovat olleet lähikontaktissa tuon henkilön kanssa. Joka rikkoo kyllä yksityisyyden suojaa tuon potilaan osalta mutta tuossa tapauksessa tuo rike nähdään perustelluksi yleisen turvallisuuden kannalta.
Mutta aina kun on kyse perusoikeuksista niin se lähtöolettamus on aina että niitä rikotaan vain silloin kuin se on erittäin perusteltua ja silloinkin mahdollisimman vähän.
Tässä on se ikävä asia, että jätetään sitten se kaikki eristäytyminen , karanteenin noudattaminen ja vaikka rappukäytävässä tiedottaminen, että "minulla on korona ja olen kävellyt täällä rapussa" ihan ihmisten omalle vastuulle. Puolet ihmisistä on vielä keskivertoihmistä tyhmempiä ;)

Uudenmaan rajalta tehdyt käännytykset ja sakoilla uhkailu kertoo karua kieltään siitä, että jotkut ihmiset on vaan niin s******n tyhmiä, että eivät osaa toimia oikein. Jos tämä jätettäisiin massojen harteille, niin tulisi pientä sosiaalista stigmaa sairastuneille, mutta heitä valvottaisiin paremmin ja yhteisö pitäisi huolen, etteivät he perseile.

Itsehän olisin pistänyt nuo nimet ja naamakuvat nettiin ja luvannut palkkion (sakkorahoista maksettavan) karanteenirikkureille. Olen kuulemma voimafantasiafasisti, mutta tämä olisi toiminut ja tuonut oikeita seurauksia rikkureille.

--

Jossain itä-Euroopan maassa (olisiko Montenegro?) julkaistiin myös puhelinnumerot, mutta ne otettiin nopeasti pois. Ehkä tässä on suurin syy, miksei yo. ehdotustani ehkä kannattaisi toteuttaa: jotkut saavat lynkkausmielialan ja ovat kuitenkin soitelleet niihin numeroihin uhkauksia (tämä oli oma päätelmäni, puhelinnumeroiden poistoa ei selitetty virallisesti).
 

kekkeruusi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
6 909
Huoh. Joskus olisi hyvä korvata loputon itsevarmuus ymmärryksellä siitä mitä ei tiedä.

Tavaa nyt vaikka Wikipediaa aikasi kuluksi ja ensi järkytykseen: Sosialistinen markkinatalous – Wikipedia Economy of China - Wikipedia
Se selittänee tietämyksen puutteita, jos ainoa tiedonlähde on wikipedia. Tutustupa siihen Kiinan systeemiin vähän perehtyneemmin, ilman wikiä, ja voit oppia jotain todellisuudesta. Voit aloittaa vaikka heidän "sosiaalisesta pisteytyksestään" ja uiguurivähemmistönsä kohtelusta. Eiköhän tämä riitä tästä OT:sta.

Joka tapauksessa Kiina on ollut viime vuosikymmeninä ihmiskunnan pahin perseilijä, on sitten kyse ihmisoikeuksista, ilmaston saastuttamisesta jne. Ikävä kyllä länsimaat ovat menneet rahan perässä ja sallineet siirtää tuotantonsa tuollaiseen valtioon vain koska halvalla saa ja seuraukset jää sinne.
 
Liittynyt
21.06.2019
Viestejä
1 900
Itsehän olisin pistänyt nuo nimet ja naamakuvat nettiin ja luvannut palkkion (sakkorahoista maksettavan) karanteenirikkureille. Olen kuulemma voimafantasiafasisti, mutta tämä olisi toiminut ja tuonut oikeita seurauksia rikkureille.
Jos toimintasi tavoite on se, että saadaan ihmisille sakkoja ja seurauksia, niin tuo kenties toimisi. Samalla toki kylvetään epäluuloja ja lisätään ihmisten keskeistä epäluottamusta. Se, olisiko tuollaisesta systeemistä varsinaisesti hyötyä koronaviruksen leviämisen ehkäisemisessä tai olisiko siitä saatava hyöty haittoja suurempi, on jo eri asia ja olen ainakin itse tyytyväinen, ettei tuollaiseen lähdetä.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 583
Se selittänee tietämyksen puutteita, jos ainoa tiedonlähde on wikipedia. Tutustupa siihen Kiinan systeemiin vähän perehtyneemmin, ilman wikiä, ja voit oppia jotain todellisuudesta. Voit aloittaa vaikka heidän "sosiaalisesta pisteytyksestään" ja uiguurivähemmistönsä kohtelusta. Eiköhän tämä riitä tästä OT:sta.
Se ei ole ainoa tietolähde, mutta se on aika paljon parempi tietolähde kuin jotkut hörhösivustot tai muut mitähän vittua lähteet, josta sinun tietosi tuntuu jatkuvasti olevan peräisin.

Toivoisinkin, että voit hiljalleen lopettaa tuon oman "todellisuutesi" ja "yleisten tietosi" levittämisen tässä ketjussa ihan aiheesta riippumatta. Täällä yritetään keskustella ihan oikeista asioista.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
21 885
Minäkin sain ruotsiksi ja vaimo sai englanniksi. Ja ihan suomenkielisiä ollaan molemmat.
Itse sain kaikilla kolmella kotimaisella jo eilen. Siinä oli verkko-osoite ja numero, johon voi soittaa, jos on korona-oireita. Ei ole ja luulin eilen, että kaikki uudellamaalla sai tuon.. Moi on operaattori omassa kännykässä. Työkännykkä erikseen.
 

kekkeruusi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
6 909
Se ei ole ainoa tietolähde, mutta se on aika paljon parempi tietolähde kuin jotkut hörhösivustot tai muut mitähän vittua lähteet, josta sinun tietosi tuntuu jatkuvasti olevan peräisin.

Toivoisinkin, että voit hiljalleen lopettaa tuon oman "todellisuutesi" ja "yleisten tietosi" levittämisen tässä ketjussa ihan aiheesta riippumatta. Täällä yritetään keskustella ihan oikeista asioista.
Ja sinun "mitähän vittua lähteet" ovat varmasti todella vakuuttavia. Kiina on tämän takana, kaikkine salailuineen ja valehteluineen, ja se on ihan oikea asia aiheeseen liittyen. En tiedä mikä tässä on sinulle ongelma.

Edit: Lisäyksenä, onhan se erikoista sekin, että meillä länsimaissa tehdään ns. eettisiä valintoja ruoan osalta. Ostetaan ennemmin mm. vapaan kanan munia häkkikanaloiden munien sijaan, suositaan reilun kaupan tuotteita jne. niin kauan kuin on kyse eläimistä ja ruoan tuotannosta. Ja sitten samaan aikaan ostetaan sitä Kiinan tuottamaa tavaraa, koska se on halpaa. Viis siitä minkälaisissa olosuhteissa niiden valmistuksesta vastaavat ihmiset elävät. Jeesustellaan ilmastonmuutoksesta länsimaissa, missä asia otetaan vakavasti, kun samaan aikaan Kiina on se pahin saastuttaja, hiilidioksidinkin osalta, ja samalla rakentaa lisää kivihiilivoimaloita.

Kiinan moraalittomuus on mitä on, mutta meidän länsimaiden osalta se moraalittomuus on sitä, että me sallimme tämän kaiken vain sen vuoksi että Kiina tuottaa kaikenlaista meidän tarvitsemaamme halvalla. Ja Kiina tietää sen. He tietävät, että me olemme heistä riippuvaisia. Siihen pitää tulla nyt muutos.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 746
Tuon +15 vuoden ulosoton yhteydessä voisi kokeilla, että kuinka paljon voi sikailla niin, ettei edes yritä maksaa. Pistäisi kunnolla ranttaliksi. Nuuskan ja alkoholin myyntiä ym. henkensä pitimiksi, ja kiinni jäädessä välillä linnaan istumaan.
Sakot, verot ja suoraan ulosottokelpoiset maksut vanhenevat viidennen kokonaisen kalenterivuoden jälkeen niiden eräpäivästä tai lainvoimaisesta tuomiosta.

Toki välttämättä ei kovin viisasta silti hankkia kunnon ulosottorekisteriä ja edes sakkoja poliisilta ja oikeuslaitokselta kun niistä voi olla sitten melkoisesti haittaa jos menee tai hakee kouluun vaikka jossa tarkistetaan rikosrekisteri tai tehdään turvallisuusselvitys. Sakotkin pelkästä kannabiksen polttamisesta voi vaikuttaa yllättävän paljon.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 583
Ja sinun "mitähän vittua lähteet" ovat varmasti todella vakuuttavia. Kiina on tämän takana, kaikkine salailuineen ja valehteluineen, ja se on ihan oikea asia aiheeseen liittyen. En tiedä mikä tässä on sinulle ongelma.

Edit: Lisäyksenä, onhan se erikoista sekin, että meillä länsimaissa tehdään ns. eettisiä valintoja ruoan osalta. Ostetaan ennemmin mm. vapaan kanan munia häkkikanaloiden munien sijaan, suositaan reilun kaupan tuotteita jne. niin kauan kuin on kyse eläimistä ja ruoan tuotannosta. Ja sitten samaan aikaan ostetaan sitä Kiinan tuottamaa tavaraa, koska se on halpaa. Viis siitä minkälaisissa olosuhteissa niiden valmistuksesta vastaavat ihmiset elävät. Jeesustellaan ilmastonmuutoksesta länsimaissa, missä asia otetaan vakavasti, kun samaan aikaan Kiina on se pahin saastuttaja, hiilidioksidinkin osalta, ja samalla rakentaa lisää kivihiilivoimaloita.

Kiinan moraalittomuus on mitä on, mutta meidän länsimaiden osalta se moraalittomuus on sitä, että me sallimme tämän kaiken vain sen vuoksi että Kiina tuottaa kaikenlaista meidän tarvitsemaamme halvalla. Ja Kiina tietää sen. He tietävät, että me olemme heistä riippuvaisia. Siihen pitää tulla nyt muutos.
Niin Kiina perseilee. Se ei taida olla uutinen. Kiina perseilee ihan tarpeeksi, ilman että tarvii alkaa päästä keksimään sellaistakin mikä ei pidä paikkaansa. Ja ennen kaikkkea, miten se Kiinan perseily liittyy siihen, että Kekkeruusi voisi kirjoittaa foorumille ilman vauhkoamista ihan vain asialinjalta? Ei se, että joku perseilee tarkoita, että kaikkien muidenkin pitää.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
21 885
Hauskaa, että tähän ei ole kukaan vapaan markkinatalouden airut ilmoittautunut pöhisemään palvelua pystyyn. Kaikenlaista paradigman rikkomista on ilmassa, mutta ei kukaan ole tarjoutunut soittelemaan. Siitä vaan puhelinmyyntifirman tilat käyttöön, ES:ää jääkaappi täyteen ja kaikki allekirjoittavat sopimuksen, että eivät paljasta potilastietoja ulkopuolisille tai mörökölli vieköön.
"Viime viikolla myytiin Seura-lehteä, mutta nyt tarjoamme koronajäljityspalveluita. Aloitustarjouksena kolme ketjua kahden hinnalla. Mutta vain, jos tilaat tänään."

..mutta oikeasti, se vaatisi ensin sen, että laajamittainen testaus otettaisiin käyttöön.

Turusta saisi testejä, mutta ei voi - liian hapokasta..

 

Walla

//TODO: Add Title
Liittynyt
11.11.2016
Viestejä
2 895
"Viime viikolla myytiin Seura-lehteä, mutta nyt tarjoamme koronajäljityspalveluita. Aloitustarjouksena kolme ketjua kahden hinnalla. Mutta vain, jos tilaat tänään."

..mutta oikeasti, se vaatisi ensin sen, että laajamittainen testaus otettaisiin käyttöön.

Turusta saisi testejä, mutta ei voi - liian hapokasta..

Samallahan siinä sen Seurankin myy, onphan jotain luettavaa siellä karanteenissa :vihellys: .

Mutta ihan oikeastikin aikas äkkiä tuon yksityinen puoli potkaisisi oikeastikin tuon puhelinrumban käyntiin jos vaan tahtotilaa olisi.
 
Liittynyt
10.01.2017
Viestejä
72
"Lääke ei saa olla pahempi kuin tauti" on mielestäni virheellinen väittämä, koska ihmiskontaktien vähentyminen, talouden pysähtyminen jne. pandemian yhteiskunnalliset vaikutukset ovat enneminkin taudin oireita ja luonnollinen jatkumo.

Lääkkeitä on mm. rokotusohjelmat, valmiit toimintasuunnitelmat resurssien käytölle ja materiaalien valmistukselle poikkeustilanteessa, sekä talouden elvytykset. Virustaudit paranevat usein ajan ja levon kanssa oireita lääkkeillä hillitsemällä.
 
  • Tykkää
Reactions: mti

kekkeruusi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
6 909
Niin Kiina perseilee. Se ei taida olla uutinen. Kiina perseilee ihan tarpeeksi, ilman että tarvii alkaa päästä keksimään sellaistakin mikä ei pidä paikkaansa.
Mikä ei ole pitänyt paikkaansa?

Ja ennen kaikkkea, miten se Kiinan perseily liittyy siihen, että Kekkeruusi voisi kirjoittaa foorumille ilman vauhkoamista ihan vain asialinjalta?
Mitä vauhkoamista? Olen kirjoittanut täysin asialinjalla. Sinä vain et taida pitää sanomisistani. EVVK

Ei se, että joku perseilee tarkoita, että kaikkien muidenkin pitää.
Tarkoittaa mitä?
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
11 030
Unohtamatta niitä kaukovarjostimia joka kotiin jotta tiedetään heti testata kun joku köhii kotona :hammer:
Jälleen erinomainen malliesimerkki siitä, että kun mitään oikeita argumentteja ei ole, niin sitten alkaa taas olkiukkoileva trollaus, joka vieläpä menee melko off-topiciksi tuolla.

Olen ziljoonaan kertaan tehnyt selväksi, että nykysen älyttömän tiukan "yksityisyydensuojan" sen, että ihmisten koteja, sähköposteja ja puheluita aletaan kytätä välillä on todella paljon järkeviä kompromisseja.

Silti vaan tämä olkiukkoilu näillä vaan jatkuu.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 221
Jälleen erinomainen malliesimerkki siitä, että kun mitään oikeita argumentteja ei ole, niin sitten alkaa taas olkiukkoileva trollaus, joka vieläpä menee melko off-topiciksi tuolla.

Olen ziljoonaan kertaan tehnyt selväksi, että nykysen älyttömän tiukan "yksityisyydensuojan" sen, että ihmisten koteja, sähköposteja ja puheluita aletaan kytätä välillä on todella paljon järkeviä kompromisseja.

Silti vaan tämä olkiukkoilu näillä vaan jatkuu.
Sä ehdotit suht ankaraa ja laajaa kansalaisten liikkeiden seurantaa valtion toimesta. Ja sitten vähättelet erittäin valideja yksityisyydensuoja huolia kutsumalla sitä "typeräksi yksityisyysvouhotukseksi". Sanoisin että tuossa tilanteessa se että huomautan tuon sun ehdotuksen orwellilaisuudesta ei ole mitenkään olkiukkoilua tai offtopiccia. Toki myönnän että olisin voinut avata tuon kritiikin vähän huolellisemmin kuin tuollainen oneliner piikki.

Lisäksi juuri tällaisina aikoina pitää olla aktiivisesti puolustamassa noita perusoikeuksia. Koska "yleinen turvallisuus" on lähes poikkeuksetta se syy/tekosyy jonka takia valtiot alkavat rikkomaan noita perusoikeuksia. Joskus toki väliaikaisesti tarpeesta mutta silti pitää olla erittäin varovainen että noita ei aleta rikkomaan yhtään sen enempää tai pisempään kuin on tarpeellista.
 
Liittynyt
28.06.2017
Viestejä
740
Edit: Lisäyksenä, onhan se erikoista sekin, että meillä länsimaissa tehdään ns. eettisiä valintoja ruoan osalta. Ostetaan ennemmin mm. vapaan kanan munia häkkikanaloiden munien sijaan, suositaan reilun kaupan tuotteita jne. niin kauan kuin on kyse eläimistä ja ruoan tuotannosta. Ja sitten samaan aikaan ostetaan sitä Kiinan tuottamaa tavaraa, koska se on halpaa. Viis siitä minkälaisissa olosuhteissa niiden valmistuksesta vastaavat ihmiset elävät. Jeesustellaan ilmastonmuutoksesta länsimaissa, missä asia otetaan vakavasti, kun samaan aikaan Kiina on se pahin saastuttaja, hiilidioksidinkin osalta, ja samalla rakentaa lisää kivihiilivoimaloita.

Kiinan moraalittomuus on mitä on, mutta meidän länsimaiden osalta se moraalittomuus on sitä, että me sallimme tämän kaiken vain sen vuoksi että Kiina tuottaa kaikenlaista meidän tarvitsemaamme halvalla. Ja Kiina tietää sen. He tietävät, että me olemme heistä riippuvaisia. Siihen pitää tulla nyt muutos.
Tämäpä tämä, kyllähän ihmiset tietävät että minkälainen meininki siellä Kiinassa on. Ja vaikka on ihmisiä jotka oikeasti kantavat huolta eettisistä asioista, niin suurinta osaa vaan ei kiinnosta. Ainakaan niin kauaa kuin ei suoranaisesti itseään kosketa (lue esim. oma työpaikka siirretään halvempiin maihin). Johan se nytkin nähdään, että vaikka on kissankokoisilla kirjaimilla ohjeita ympäri ämpäri niin tuntuu olevan kovin vaikea noudattaa pienimpiäkin asioita.

Toivoa saa epidemian loputtua, että edes valtiotasolla opittaisiin jotain siitä ettei kaikkea tuotantoa kannata sinne missä halvimmalla saadaan. Kansalaisten tasolla mikään ei tule muuttumaan.
 
Liittynyt
24.11.2016
Viestejä
64
Pitäis näköjään lukea uutisia heti aamusta..menin kyllä lankaan, kun en tuon pidemmälle katsonut ohjelmaa avatessani.
No tämmöonen juttu vielä Wilmasta, eli pojalle on tullut muutamia poissaolomerkintöjä, mutta kouluthan on kiinni..kätevää kun koulussa ei saa olla ja poissaolomerkintöjä kuitenkin annetaan, onko muilla näin? Mielestäni merkintä pitäisi olla ennemmin, joku tekemättömät tehtävät tms :)

Ei ilmeisesti etäopiskelu kaikkia kiinnosta. Muistanko oikein, että oli joku "jonnekampanja" että antavat Wilmalle surkean arvosanan, niin se poistetaan. Ilmeisesti toimi
Nyt varmaan sitten ottavat apin pois puhelimesta ja sanovat opettajalle, ettei voi Wilmaa käyttää..
 

Liitteet

Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.05.2017
Viestejä
8 055
Ei ilmeisesti etäopiskelu kaikkia kiinnosta. Muistanko oikein, että oli joku "jonnekampanja" että antavat Wilmalle surkean arvosanan, niin se poistetaan. Ilmeisesti toimi
Nyt varmaan sitten ottavat apin pois puhelimesta ja sanovat opettajalle, ettei voi Wilmaa käyttää..
Aprillipila :D
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 589
Ei ilmeisesti etäopiskelu kaikkia kiinnosta. Muistanko oikein, että oli joku "jonnekampanja" että antavat Wilmalle surkean arvosanan, niin se poistetaan. Ilmeisesti toimi
Nyt varmaan sitten ottavat apin pois puhelimesta ja sanovat opettajalle, ettei voi Wilmaa käyttää..
Mitäs tapahtu kun klikkasit tota sulje sovellus? :think:
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
11 030
Sä ehdotit suht ankaraa ja laajaa kansalaisten liikkeiden seurantaa valtion toimesta. Ja sitten vähättelet erittäin valideja yksityisyydensuoja huolia kutsumalla sitä "typeräksi yksityisyysvouhotukseksi".
Sanoisin että tuossa tilanteessa se että huomautan tuon sun ehdotuksen orwellilaisuudesta ei ole mitenkään olkiukkoilua tai offtopiccia. Toki myönnän että olisin voinut avata tuon kritiikin vähän huolellisemmin kuin tuollainen oneliner piikki.

Lisäksi juuri tällaisina aikoina pitää olla aktiivisesti puolustamassa noita perusoikeuksia. Koska "yleinen turvallisuus" on lähes poikkeuksetta se syy/tekosyy jonka takia valtiot alkavat rikkomaan noita perusoikeuksia. Joskus toki väliaikaisesti tarpeesta mutta silti pitää olla erittäin varovainen että noita ei aleta rikkomaan yhtään sen enempää tai pisempään kuin on tarpeellista.
Ensinnäkin, en edes sanonut KENEN sitä tietokantaa pitäisi ylläpitää. Se voisi myös perustua myös vapaehtoisuuteen.

Toisekseen, vaikka sen käyttö olisi kaikille bussin käyttäjille pakollinen, kenenkään ei ole pakko käyttää niitä busseja.
Ja kyllä, auton tai polkupyörän voi ostaa, jos sitä ei vielä omista, joten "en omista autoa" ei ole mikään perustelu sille miksi bussia olisi muka pakko käyttää.

Järkevässä järjestelässä vapauteen liittyy aina vastuu ja oikeuksiin velvollisuudet. Jos kokee oikeudekseen saada kulkea julksiilla kulkuvälineillä joissa riskeeraa muiden tartuttamiseen vakavaan sairauteen, liittyy siihen myös velvollisuus siitä, että tekee kaikki helpolla tehtävät toimenpiteet sen eteen, että ne tartunnat saadaan minimoitua ja jäljitettyä.

Jos ei halua kertoa, millä busseilla kulkee, sitten ei kulje niillä busseilla, niin yksinkertaista se on. Toki lumihiutaleille koko vastuun ja velvollisuuden käsite on hyvin ongelmallinen. Lumihiutaleelle itselleen ei koskaan kuulu vastuu, eikä hänellä ole mitään velvollisuuksia, vaan vaan muilla on velvollisuuksia häntä kohtaan.

Se, että vaaditaan kaikki muttei olla valmiina tekemään yhtään mitään muiden eteen on todella itsekästä ja kusipäistä touhua. Vaikka sitä kuinka yrittäisi selitellä "yksityisyydensuojalla" tms muilla "oikeuksilla" ja kuvittelee olevansa parempi ihminen kun kantaa huolta tällaisistä tärkeistä oikeuksista joita pahat ihmiset haluaa polkea.

Ja kun Orwellilaisesta yhteiskunnasta puhut, niin suosittelen muuten ihan oikeasti lukemaan ne Orwellin teokset, että ymmärrät mitä Orwellilaisella yhteiskunnalla oikeasti tarkoitetaan. Orwellilaista yhteiskuntaa tänne on nimenomaan ajamassa vihreät ja vasemmistoliitto, mm. uudelleenmäärittelemälläja kieltämällä sanoja, ja normalisoimalla kaksoisajattelua. Se, että tilapäisesti jäljitettäisiin busseissa matkustavia ihmisiä vakavan epidemian hillitsemiseksi on pientä näiden rinnalla.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
24.11.2016
Viestejä
64
Mitäs tapahtu kun klikkasit tota sulje sovellus? :think:
Kirjoitin jo tuossa, että "menin kyllä lankaan, kun en tuon pidemmälle katsonut ohjelmaa avatessani."

Mun piti tietenkin tänne tulla äkkiä kirjoittamaan asiasta :rofl:
Voin kuvitella, että joka puolella on kodeista kuulunut "Jes!" huutoja aamulla
 

alakääntö

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
21.02.2020
Viestejä
1 126
Jälleen erinomainen malliesimerkki siitä, että kun mitään oikeita argumentteja ei ole, niin sitten alkaa taas olkiukkoileva trollaus, joka vieläpä menee melko off-topiciksi tuolla.

Olen ziljoonaan kertaan tehnyt selväksi, että nykysen älyttömän tiukan "yksityisyydensuojan" sen, että ihmisten koteja, sähköposteja ja puheluita aletaan kytätä välillä on todella paljon järkeviä kompromisseja.

Silti vaan tämä olkiukkoilu näillä vaan jatkuu.
Kyllä se kotona oleva kuuntelijalaite olisi selkeästi paras tapa saada koronatapaukset melkein 100%:sti kiinni. Miksi ihmisten seuraaminen ja kyttääminen, kun liikkuvat kylillä, on ok ja päivänselvä juttu vaikka sillä ei estetä yhtään tartuntaa ja hyötykin on melkein satunnaista. Eli jos joku koronakantaja sattuu samaan dösään niin saat siitä tekstiviestin. Siinä missä kotona oleva kyttäyslaite voi tunnistaa koronan heti kun alat köhimään ja voi vaikka vetää ovet automatiikalla lukkoon. Tuohon kun vielä liittää vaikka jonkin terveyssormuksen joka laittaa kaikki datasi koko ajan suoraan valtion palvelimelle niin korona on aika hyvin estetty.

Voi olla vaikea tässä "tehkää nyt joku jotakin" -paniikissa tietenkin tajuta että tuollainen systeemi sisältää aika isoja muitakin riskejä... Tuohan on hyvin kätevä systeemi myös ehkäisemään huumeiden käyttöä, alkoholilla päihtymistä ja vihapuhetta. Ja suojelemaan lapsia, estämään pedofiliaa ja kotieläinten rääkkäämistä. Vielä kun saadaan siihen sellainen ominaisuus että naapurit voivat sinun tilasi myös tarkastaa milloin haluavat niin turvallisuus on kyllä maksimoitu. Vielä kun saadaan kepillä varustettu drone joka lähtee toimintaan heti kun arveluttavaa toimintaa on havaittu asunnossa tai piha-alueella niin ei pääse ainakaan koronat niskan päälle.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 221
Ensinnäkin, en edes sanonut KENEN sitä tietokantaa pitäisi ylläpitää. Se voisi myös perustua myös vapaehtoisuuteen.

Toisekseen, vaikka sen käyttö olisi kaikille bussin käyttäjille pakollinen, kenenkään ei ole pakko käyttää niitä busseja.
Ja kyllä, auton tai polkupyörän voi ostaa, jos sitä ei vielä omista, joten "en omista autoa" ei ole mikään perustelu sille miksi bussia olisi muka pakko käyttää.

Järkevässä järjestelässä vapauteen liittyy aina vastuu ja oikeuksiin velvollisuudet. Jos kokee oikeudekseen saada kulkea julksiilla kulkuvälineillä joissa riskeeraa muiden tartuttamiseen vakavaan sairauteen, liittyy siihen myös velvollisuus siitä, että tekee kaikki helpolla tehtävät toimenpiteet sen eteen, että ne tartunnat saadaan minimoitua ja jäljitettyä.

Jos ei halua kertoa, millä busseilla kulkee, sitten ei kulje niillä busseilla, niin yksinkertaista se on. Toki lumihiutaleille koko vastuun ja velvollisuuden käsite on hyvin ongelmallinen. Lumihiutaleelle itselleen ei koskaan kuulu vastuu, eikä hänellä ole mitään velvollisuuksia, vaan vaan muilla on velvollisuuksia häntä kohtaan.

Se, että vaaditaan kaikki muttei olla valmiina tekemään yhtään mitään muiden eteen on todella itsekästä ja kusipäistä touhua. Vaikka sitä kuinka yrittäisi selitellä "yksityisyydensuojalla" tms muilla "oikeuksilla" ja kuvittelee olevansa parempi ihminen kun kantaa huolta tällaisistä tärkeistä oikeuksista joita pahat ihmiset haluaa polkea.
Ensinnäkin jos homma perustuu puhtaaseen vapaaehtoisuuteen, eli kun hyppäät bussiin niin voit, jos niin haluat, merkata sillä appiksella että kuljin bussilla numero N ajan hetkenä T niin sitten tuskin kukaan nostaa tuosta massiivisen valituksen yksityisyydensuojasta. Itsehän saa omaa yksityisyyttään paljastaa ulkomaailmaan niin paljon kuin vain haluaa. Ja sitähän ihmiset jatkuvasti tekevät mm. sosiaalisessa mediassa.

Jos unohdetaan sen skenaarion naurettavuus että tässä tilanteessa ihmisten olisi pakko ostaa auto jotta pääsevät töihin niin tuo ei myöskään ole mitään toteutuskelpoinen ajatus koska suurella osaa ihmisistä ei ole edes sitä ajokorttia. Lisäksi polkupyörä, vaikkakin tietyissä tilanteissa ihan kätevä tapa liikkua, ei ole kaikille mitenkään käypä korvike julkisille.
Eli ihan yhteiskunnan toiminnan kannalta julkisten mahdollisimman vapaa käyttö on aika tärkeää.

Ja sähän tässä rakennat olkiukkoja sen kun ehdit. Kukaan ei ole tässä poistamassa yksilönvastuuta. Oikeastaan päinvastoin, tässä korostetaan sitä yksilön vastuuta sen sijaan että valtio olisi holhoamassa ja vahtimassa niitä kansalaisia joka vitun asiassa.

Ja kun Orwellilaisesta yhteiskunnasta puhut, niin suosittelen muuten ihan oikeasti lukemaan ne Orwellin teokset, että ymmärrät mitä Orwellilaisella yhteiskunnalla oikeasti tarkoitetaan. Orwellilaista yhteiskuntaa tänne on nimenomaan ajamassa vihreät ja vasemmistoliitto, mm. uudelleenmäärittelemälläja kieltämällä sanoja, ja normalisoimalla kaksoisajattelua. Se, että tilapäisesti jäljitettäisiin busseissa matkustavia ihmisiä vakavan epidemian hillitsemiseksi on pientä näiden rinnalla.
1984 on kyllä tullut luettua muutamaankin otteeseen, viime kerrasta taitaa olla alle vuosi. Tosin jos sä et muista että kuinka massiivista roolia yksityisyyden suoja, tai enemmänkin sen puute ja jatkuva rikkominen valtion toimesta, ja valtion valvontakoneisto näyttelee siinä niin suosittelen että lukaiset kirjan uudelleen ennen kuin alat kyseenalaistamaan sitä että onko joku muu lukenut sitä.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 583
Lisäksi juuri tällaisina aikoina pitää olla aktiivisesti puolustamassa noita perusoikeuksia. Koska "yleinen turvallisuus" on lähes poikkeuksetta se syy/tekosyy jonka takia valtiot alkavat rikkomaan noita perusoikeuksia. Joskus toki väliaikaisesti tarpeesta mutta silti pitää olla erittäin varovainen että noita ei aleta rikkomaan yhtään sen enempää tai pisempään kuin on tarpeellista.
On (hengen)vaarallista lähteä vellomaan tuohon tarpeellisuuskeskusteluun. Jos aletaan halkomaan hiuksia siitä mikä on nyt absoluuttisesti vain välttämättömästi tarpeetonta uuden nopeasti leviävän tappavan pandemian (tai minkään muun vastaavan kriisin) kohdalla päädytään erittäin suurella todennäköisyydellä vain siihen, että ei tulla tekemään sitä mikä olisi ollut välttämätöntä ja tarpeellista eikä ainakaan tehdä sitä silloin kuin pitäisi. Varmaa tietoa ei ole saatavilla.

Se mikä sen sijaan pitää paikkansa on se, että toimien on loputtava heti kun mahdollista ja niiden toki on myös kohdistuttava siihen pandemiaan. Antaisin kuitenkin noin 0.00001 % todennäköisyyden sille, että Suomi päätyy tästä Putin-diktatuuriin vaikka Martin Schein hengenheimolaisineen pitäisi esimerkiksi pari kuukautta päänsä kiinni. Koko poikkeustilan idea ja tarkoitus yhteiskunnassa on se, että aina ei ole aikaa eikä mahdollisuutta toimia täydellisen tiedon varassa täydellisen ja pitkän harkinnan saattelemana.

Haluaisin myös muistuttaa, että siellä perustuslaissa taidetaan puhua jotakin myös oikeudesta elämään yms.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 221
On (hengen)vaarallista lähteä vellomaan tuohon tarpeellisuuskeskusteluun. Jos aletaan halkomaan hiuksia siitä mikä on nyt absoluuttisesti vain välttämättömästi tarpeetonta uuden nopeasti leviävän tappavan pandemian (tai minkään muun vastaavan kriisin) kohdalla päädytään erittäin suurella todennäköisyydellä vain siihen, että ei tulla tekemään sitä mikä olisi ollut välttämätöntä ja tarpeellista eikä ainakaan tehdä sitä silloin kuin pitäisi. Varmaa tietoa ei ole saatavilla.

Se mikä sen sijaan pitää paikkansa on se, että toimien on loputtava heti kun mahdollista ja niiden toki on myös kohdistuttava siihen pandemiaan. Antaisin kuitenkin noin 0.00001 % todennäköisyyden sille, että Suomi päätyy tästä Putin-diktatuuriin vaikka Martin Schein hengenheimolaisineen pitäisi esimerkiksi pari kuukautta päänsä kiinni. Koko poikkeustilan idea ja tarkoitus yhteiskunnassa on se, että aina ei ole aikaa eikä mahdollisuutta toimia täydellisen tiedon varassa täydellisen ja pitkän harkinnan saattelemana.

Haluaisin myös muistuttaa, että siellä perustuslaissa taidetaan puhua jotakin myös oikeudesta elämään yms.
No vapaan yhteiskunnan perusoikeuksien ylläpitäminen on aina hengenvaarallista. Siinä on jatkuva tasapainoilu vapauksien ja turvallisuuden (ja sen oikeuden elämään) välillä. Kyse ei ole niinkään siitä että tehdään juuri millintarkka määritys sille mikä on tarpeellista ja mikä ei vaan siitä että nojataan siihen periaatteeseen että niitä perusoikeuksia rikotaan vain niin paljon kun on tarpeellista.

Enkä oikeastaan edes sano että tuollainen joukkoliikenteen seuranta olisi täysin poissa laskuista. Voi olla että siihenkin joudutaan turvautumaan jos ei parempia keinoja keksitä, enemmän mua tuossa hkultalan viestissä häiritsi se yleinen "vitut yksityisyydestä" asenne jossa oltiin valmiita heti hylkäämään yksityisyyden suoja.

Ja en mäkään pelkää että tästä päädytään heti Putin-diktatuuriin. Se mikä huolestuttaa on se että ihmisten luonteeseen kuuluu se että ennakkotapaukset alentavat kynnystä. Eli tulevaisuudessa kynnys tulee olemaan matalammalla niille toimille mitä nyt otetaan käyttöön. Eli jos esimerkiksi otetaan käyttöön nyt joku järjestelmä ihmisten seuraamiseen joukkoliikenteessä tämän koronanepidemian ajaksi niin mitä sitten kun vaikka kolmen vuoden kuluttua on vähän ärhäkkäämpi influenssa liikkeellä. Ei mikään koronan tasoinen mutta kuitenkin tavallista voimakkaampi. Mitä sitten kun jotku alkaa vaatimaan että tuota influenssaa vastaan pitää ottaa samat keinot käyttöön koska turvallisuus? Nuo oikeudet eivät yleensä katoa kerralla yhdessä humauksessa vaan ne rapautuvat hiljalleen. Tällaiset tilanteet nopeuttavat tuota rapautumista, etenkin jos ei olla varovaisia.
 
Liittynyt
17.01.2018
Viestejä
409
Riskiryhmä jonka tilannetta on käsitelty hyvin vähän
Netistä saa tilattua kotiinkuljetuksella ruokatavaroita , apteekin lääkkeitä ja kaljaa , mutta tupakka tuotteet joutuu jokainen käymään hankkimassa kaupasta tai kioskilta. Jokainen tupakka yskivä on lisääntynyt riski.
Pitäisikö siis epidemian nimissä poistaa tupakkatuotteita rasittavat määräykset ja sallia nettitilaukset kotiovelle.
 
Liittynyt
06.02.2017
Viestejä
2 775
Sillävälin Valko-Venäjällä:

Valkovenäläinen näyttelijä kuoli koronaan – Lukashenko myönsi viruskuoleman: ”Poloinen ei kestänyt”

– Rukoilen jo jumalaa, että pääsiäiseen mennessä tämä olisi ohi, hän sanoi.

LUKAHSENKON mukaan koronavirus on saanut kaikkineen liikaa huomiota maailmalla.

– Meillä on satoja kertoja enemmän kuolemia muiden sairauksien vuoksi. Me olemme nyt vain keskittäneet huomion tähän. Meillä on syöpäsairauksia, sydän- ja verisuonitauteja, astmaa, ja tavallista keuhkokuumetta. Niissä on satoja kertoja enemmän kuolemia kuin tässä koronaviruksessa.



Ja Venäjällä Putin on kadonnut kuvasta viime päivinä:

Kirjeenvaihtajan analyysi: Venäjällä koronan vastainen sota kaipaa yhtä miestä

Vladimir Putin on loistanut poissaolollaan viimeisten päivien ajan. Samalla vahvistettujen tartuntojen määrä on alkanut kasvaa roimasti myös Venäjällä.

Venäjän järjestelmässä kaikki valta on keskitetty Vladimir Putinille. Presidentti on tavallisesti päivittäin läsnä kansalaisten arjessa, kun hänen toimiaan näytetään jatkuvasti maan mediassa.

Nyt jokainen hetki ilman Putinia näyttäytyy yhä erikoisemmalta.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
237 505
Viestejä
4 164 517
Jäsenet
70 417
Uusin jäsen
teboxi

Hinta.fi

Ylös Bottom