Nyt se on virallista: Huawei myy Honorin

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 809


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Uutisoimme viime viikolla Reutersin lähteisiin perustuvasta huhusta, joiden mukaan Huawei olisi myymässä Honor-brändiään. Nyt tuo huhu on käynyt toteen.

Huawei on julkaissut verkkosivuillaan lyhyen tiedotteen, jossa se kertoo myyneensä Honor-brändin Shenzhen Zhixin New Information Technologylle. Yritys on yli 30 myyjän ja välittäjän sekä Shenzhen Smart City Development Groupin yhteenliittymä ja samalla Shezhen SASAC:n (State-owned Assets Supervision and Administration Commission of the State Council) tytäryhtiö. Yhteenliittymän haltuun tulee 98,6 % Honorin osakekannasta, kun Shenzhenin hallituksen Assets Cooperative Development Private Equity Partnership omistaa loput 1,4 %. Kauppasumma ei ole julkinen ainakaan tällä hetkellä, mutta Reutersin aiemman uutisen mukaan kyse olisi vajaasta 13 miljardista eurosta.

Myynnin taustalla on Yhdysvaltain ja Kiinan välinen kauppasota, jonka myötä Huaweihin on kohdistettu huomattavia rajoitteita. Myös muualla maailmassa valtiot ovat kiristäneet 5G-verkkojensa sääntelyä ja kieltäneet yhtiön laitteiden käytön verkossa. Huawei uskookin, että Honorin myynti on paras ratkaisu sen asiakkaiden, työntekijöiden ja koko brändin takaa löytyvän ekosysteemin kannalta tässä haastavassa tilanteessa.

Lähde: Huawei

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Viimeksi muokattu:

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 545
On kyllä mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan Honorin brändi tästä muovautuu ja mikä tulee olemaan heille se "valtti", jolla pyrkivät erottautumaan markkinoilla. Tähän asti pesäeroa Huawein malleihin on ollut vähän turhan vähän omaksi brändikseen.
 
Liittynyt
30.12.2016
Viestejä
822
Tarkoittaakohan tuo nyt siis käytännössä sitä, että Googlen palvelut tulevat jollain aikavälillä takaisin Honor-puhelimiin? Toinen asia on sitten missä määrin Honorin uusi omistaja ylipäänsä haluaa panostaa esim. Euroopan markkinoihin.
 
Liittynyt
01.11.2016
Viestejä
49
Ois kyllä hyvä. Honorin lisäksi xiaomi on tehnyt tarpeeksi monipuolisia puhelimia. Että jos saisivat googlen palvelut takas, niin seuraavakin puhelin voisi olla honor.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 218
Huawei on ilmeisesti ajatellut, että vallitsevassa tilanteessa ei ole järkevää ylläpitää kahta erillistä brändiä, kun myynnit putoavat koko ajan ainakin Kiinan ulkopuolella kauppasodan vuoksi. Kuluja saadaan varmasti karsittua aikalailla, kun osa työntekijöistä siirtyy uuden omistajan palkkalistoille. Jos kauppa on suoritettu käteisellä, niin kassaan saadaan myös ihan mukavasti täytettä.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
4 099
On kyllä mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan Honorin brändi tästä muovautuu ja mikä tulee olemaan heille se "valtti", jolla pyrkivät erottautumaan markkinoilla. Tähän asti pesäeroa Huawein malleihin on ollut vähän turhan vähän omaksi brändikseen.
Eiköhän tuo ole viimekädessä kansallinen osaamisen pelastaminen. Veikkaa että järjestely on vain tietotaidon jakamiseksi tehty ja välttämättä edes Honor brändi ei ole lopullinen. TIlannehan on että USA haluaa tuhota matkapuhelinosaamisen kiinassa ja Kiina haluaa pitää sen. Huawei on kuitenki se osaamisen keihäänkärki.

En tiedä onko tämä jotain USA:n ärsytystä.
 
Viimeksi muokattu:

Marti77

Team H2O
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
4 494
Ei kyllä muuta Honorin tilannetta tämä kauppa tai ainakin epäilen kun ostaja on osaksi valtion omistama yhtiö.
 
Liittynyt
11.11.2016
Viestejä
106
Kun enemmistöostajana on 30 myyjän ja välittäjän koalitio niin ei olisi ihme jos Honor globaalina brändinä katoaisi ja siitä tulisi Kiinan / Aasian sisäinen brändi jolla ei edes tavoitella ostajakuntaa Amerikasta / Euroopasta.
 
Liittynyt
18.11.2016
Viestejä
3 804
Mulle jäi vähän epäselväksi mitä tuossa on myyty. Kyllähän tuossa hinnan perusteella on koko Honor myyty eikä pelkästään brändi.

Paljonko sitten Honor pärjää/pystyy omillaan tekemään uusia puhelimia. Että kuinka erillään noiden puhelimien suunnittelu ylipäätään on ollut.

Mutta sinänsä ei niin kauheasti kiinnosta. Toivottasti Huawei pääsee jollain tavalla näistä Jenkkien aiheuttamasta rasitteesta eroon, Huaweilla on ollut ihan jees määrä halvimpia puhelimia, jotka toki täällä eivät liikuta juuri ketään muuta mutta itseäni tympii että nyt älypuhelimien aikakaudella joutuu maksamaan puhelimesta nimellisesti vähintään satasen eikä noi ole edes niin pitkäikäisiä, kun esim. ennen tavallinen laadukas peruspuhelin irtosi jollain 30-40 eurolla ja joka palveli helposti 5-10 vuotta.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
245 266
Viestejä
4 287 708
Jäsenet
71 613
Uusin jäsen
MBlondie

Hinta.fi

Ylös Bottom