Nyhtökaura

Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 805
Tämä tuote yllätti positiivisesti itseni kaltaisen nirppanokan. Satuin kuulemaan Radio Rockin korporaation haastattelussa kyseisestä tuotteesta silloin, kun Heikelä taisi vielä juontaa.

Tänään silmääni iski sitten prisman makkaraosastolla kyseinen tuote. Aluksi luulin sitä "uusavuttomien valmiiksipaistetuksi jauhelihaksi" hinta oli joko 3,40 tai 3,70e 250gramman tuotteelle.

Energia sisältö 100g:lle oli seuraava:

energia 204kcal
Rasva 4,9g
Joista tyydyttyneet <0,1g
Hiilarit 7,5g
Joista sokereita 0,3g
Ravintokuitu 2,4g
Proteiini 31,2g
Suola 1,3g

Beetaglukaani 1,3g
Rauta 6mg (42% päivän saantisuosituksesta)

Maku ei siis yhtään irvistyttänyt (itse olen kaikenmaailman soijapyörykät jättänyt kerrasta viimeiseksi). Paketista sai mättää suoraan suuhun jo valmiiksi kypsää valmistetta. Vaikkei se nyt aivan jauhelihaa päihittänyt niin varsinkin jos tarvitsisin esim. työn kautta evääksi rakentavaa ainesta (tein talveen asti puoli vuotta raskasta kuljetus ja muuttotyötä) niin kyllä tämä nyt ennemmin kuin vääntää aamulla aikaseen jauhelihapihvit aamiaiseksi tai vie ne töihin.

Roiskeläpän makuelämyksen ihanuutta se ei voita, mutta näiden jälkimmäistenkin kohdalla hinta alkaa olla euron paikkeella ja niitä tarvitaan kaksi. Energiamäärää lukuunottamatta sangen köyhä sisältö.

Jos itseni pitäisi vaikuttaa jossain salaattibaarissa tai muussa kasvisravintolassa, on hyvä tietää jo etukäteen nyhtökauran olemassa olo cashewpähkinöiden lisänä, sillä muutoin olisin täysin estynyt kyseisestä tilaisuudesta (jonka kuka nyt vaan voi keksiä omasta päästään, mitä se kullekin voisi olla).

Lisäksi se on todella kätevä matka eväs korvaamaan einespizzan kylmänä. Se on kuin jauheliha (kauran sivumaun) omaavana, jonka voi mutustella suoraan rasiasta kylmänä. Se ei mielestäni paljoa eroa josta harmaasta jauhelihasta, joka on pizzan päällä eikä anna juurikaan suurempaa makua kokonaisuuteen. Eikä ollut edes kuivaa, vaan sitonut itseensä mukavasti kosteutta, mielestäni.
Menee siis eineksestä täysin, jos vain hinta sattuisi vieläpä laskemaan kuluttajan kannalta ystävälliseksi.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
45
Ottamatta kantaa itse tuotteeseen minua ärsyttää ehkä jopa liikaakin tuo tuotteen nimi. Sillä yritetään luoda mielikuvaa siitä ettei se ole valmiste, vähän sama kuin pizzaa kutsuisi lättänävehnäksi.
 

Sipuliteemakkara

Artesaanirakastelija
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
105
Toinen hyvä lihankorvike mitä löytyy nykyään jokaisesta s-kaupasta on Verson tekemä Härkis -härkäpapuvalmiste. Rakenne todella samanlaista kuin nyhtökauralla mutta valmistettu härkäpavuista. Ominaismaku on vähän voimakkaampi, mutta oikealla maustamisella sen kyllä saa piiloon. Tähän olen itse tykästynyt mm. tortillojen, makaronilaatikon yms kanssa lihaa korvaamaan.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 805
Toinen hyvä lihankorvike mitä löytyy nykyään jokaisesta s-kaupasta on Verson tekemä Härkis -härkäpapuvalmiste. Rakenne todella samanlaista kuin nyhtökauralla mutta valmistettu härkäpavuista. Ominaismaku on vähän voimakkaampi, mutta oikealla maustamisella sen kyllä saa piiloon. Tähän olen itse tykästynyt mm. tortillojen, makaronilaatikon yms kanssa lihaa korvaamaan.
Tämähän menee itsellään ehdottomasti kokeiluun. Tuossa nyhtökaurassa oli itsessään 9% härkäpapua (kun varsinaista kauraakin vain 14%) ja minusta tuntui että se kauran maku siinä sivussa välillä pistäessään se, etten voinnut eläytyä kunnolla varsinaiseen jauhelihan korvikkeeseen ruoanlaitossa, vaan proteiinipitoiseen einesruokaan.
 

Kapteeni_kuolio

⚓Ledimestari⚓
Team R&T
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 799
Tää nyhtökaura on kyllä hiton hyvää :)

Syön kasvisruokaa muutenkin kahdesti viikossa, niin innolla ja epäillen odottelin. Tähänastinen suosikki kasvisruoka on tofu, sitä tulee syötyä usein muutamassa kiinalaisessa ravintolassa jossa oon todennu että osaavat tofun paistella hyvin. Helsingin paras tofu-setti muuten: teurastamolla kalasatamassa sijaitseva Ho's Kitchen :)

Noh nyhtökauraan. Olin alkuun hemmetin epäileväinen, mutta tästä on nyt tullu ihan kiinteä osa ruokavaliota. Ehkä kaksi kertaa viikossa tulee syötyä. Käytän aikalailla jauhelihan tapaan, tälläkin hetkellä on iltapalaksi valmis annos nyhtökaura-pastasoossia ja avokadopastaa.

Tosta härkiksestä en oo niin vakuuttunu. Maistuu pirusti pavulle (mitä se tietty on), joten en pysty käyttämään sitä ihan niinkö lihaa. Sopi hyvin chiliconcarneen ja risottoon, sekä tortillan täytteeksi salsa-tomaatti-mikälie-soossiin. Mutta esim. makaronilaatikko-härkis maistu ihan vehkeelle, se papu puskee sieltä läpi niin vahvasti.

p.s. syy kasvissyöntipäiviin on lääkärin määräys, kolmekymmentä vuotta mieletöntä lihatuote-elostelua jätti elimistön aika paskaan kuntoon :D Nyt vedetään sitten vähän tukevammin papua ja porkkanaa loppuelämä :)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 923
Onko tuota mahdollista nykyään ostaa? Ainakin joku aika sitten taisi olla niin että porukka päivysti kaupassa siinä kohtaa mihin noi laitetaan ja kaikki meni heti kun tuli.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 805
Onko tuota mahdollista nykyään ostaa? Ainakin joku aika sitten taisi olla niin että porukka päivysti kaupassa siinä kohtaa mihin noi laitetaan ja kaikki meni heti kun tuli.
En tiedä, koska ensi kertaa törmätessäni tuohon tuotteeseen näin työttömän aikaan (joskus klo 13-14 Kouvolan Prismassa) sitä oli paikat kukkurallaan, mutta hintalapun vieressä luki jotain tyyliin "Pahoittelemme tuotteen saatavuus ongelmia" ja itse hinnastossa 1/kpl asiakas. Se olikin ainoa joka viesti tuoteen kysynnästä, sillä se vaikutti aivan koskemattomalta erältä hyllyssään.

Olen tosin huomannut, että Prismat ovat aina jossain työläisalueiden ulkopuolella. Sellaisissa jossa ryysis tapahtuu vasta työajan päättyessä. Nyt on jääkaapissa huomiselle härkäpapuja kokeeksi, joten en tarkistanut tuotteen saatavuutta. Se jota tosiaan luulin aluksi siksi kohua taannoin herättäneeksi "uusavuttomien jauhelihaksi", joka oli siis valmiiksi paistettua.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
165
Omaan makuun tuo kauran maku tulee liian voimakkaasti läpi, vaikka kuinka hyvin maustaisi. Itse olen tosin koittanut käyttää ihan jauhelihan korvikkeena lasagnessa ja makaronilaatikossa. Ei maistunut itselle eikä vaimolle. Ehkä kasvispainotteisemmassa ruoassa tai jossain ruoassa, jonka maun suhteen ei ole ennakko-odotuksia, ei se maku niinkään haittaisi. Mutta lihan korvikkeeksi tästä ei meidän perheessä ainakaan ole.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 805
Toinen hyvä lihankorvike mitä löytyy nykyään jokaisesta s-kaupasta on Verson tekemä Härkis -härkäpapuvalmiste. Rakenne todella samanlaista kuin nyhtökauralla mutta valmistettu härkäpavuista. Ominaismaku on vähän voimakkaampi, mutta oikealla maustamisella sen kyllä saa piiloon. Tähän olen itse tykästynyt mm. tortillojen, makaronilaatikon yms kanssa lihaa korvaamaan.
Olipa tämä kyllä alussa pitkälle "sitruunaisen kuivakakun" makuinen, jossa lopussa maku muuttui vahvasti risoton makuiseksi. Jos maku pysyisi alun alkaen jälkimmäisessä, suosittelisin. Mutta kun ei... "even angels eat beans", i am not :D

Mielenkiintoinen yhtälö tosin tämä äkististi sitruunasta risottoon muuttuva makukokemus.
 

Sipuliteemakkara

Artesaanirakastelija
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
105
Tuli tänään kokeiltua mihin Härkis taipuu. Tein vanhaa kunnon ruskeakastiketta ja perunamuusia, jauhelihan korvasin Härkiksellä. Paistelin aluksi Härkiksen sipulin kanssa, maustoin ja lopuksi kaadoin pannulle desin verran lihalientä. Tuli kummasti lisää makua ja tuo ruskeakastikkeen paahtoisuus peitti vielä Härkiksen ominaismaun todella tehokkaasti. Tämä kokeilu vahvisti entisestään kyseisen tuotteen asemaa meidän keittiössä, toki nyhtökauraa käyttäisin vielä mieluummin mutta kun sitä ei meidän kylältä ole saatavilla..
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
164
Sikaa 3,90 kasslerina kilo vai nyhtökauraa satunnaisesti 14+ euroa kilo. Valinta ei ole vaikea. Alelaarissa olivat jo lähikaupassa nyhtökaurat, mutta jäi sinne.
 
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
1 152
Tuli tänään kokeiltua mihin Härkis taipuu. Tein vanhaa kunnon ruskeakastiketta ja perunamuusia, jauhelihan korvasin Härkiksellä. Paistelin aluksi Härkiksen sipulin kanssa, maustoin ja lopuksi kaadoin pannulle desin verran lihalientä. Tuli kummasti lisää makua ja tuo ruskeakastikkeen paahtoisuus peitti vielä Härkiksen ominaismaun todella tehokkaasti. Tämä kokeilu vahvisti entisestään kyseisen tuotteen asemaa meidän keittiössä, toki nyhtökauraa käyttäisin vielä mieluummin mutta kun sitä ei meidän kylältä ole saatavilla..
Joo, eiköhän se tuolla lihaliemellä mene maku kuin maku piiloon...
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 784
Tuli tätä nyhtökauraa joku päivä kokeiltua. Ei se pahaa ollut. Voittaa kyllä soijakammotukset mennen tullen. Vähänhän tämäkin tosin osuu osastoon "laita riittävästi mausteita ja kastikkeita jottei ole väliä mitä kengänpohjaa syöt". Eli maku itsessään ei järin hyvä ole. Ei tosin sellainen ikävän pistävä ja tunkkainen, niinkuin soijatuotteissa (esim. tofu). Aika mieto maku oikeastaan. Ruoan seassa hyvin maustettuna menee hyvin esim. kanan sijaan.

Saatanpa joskus ostaa uudelleenkin, kun haluan kasvisruokaa laittaa.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 833
Nyhtökauraa olisi kiva kokeilla, mutta kertaakaan en ole onnistunut tätä hypetuotetta kaupassa näkemään. Härkis-nimistä kilpailijaa on S-marketeissa tarjolla melkeinpä päivittäin, mutta se ei ainakaan ensimmäisellä kierroksella vakuuttanut (tein siitä bolognese-tyyppisen spagettikastikkeen). Kyllähän sitä söi ennemmin kuin turpaansa otti, mutta ei todellakaan jäänyt mitään "tätä on saatava lisää" -fiilistä. Vähiten huonoa jauhelihakorviketta joka tapauksessa kaikista testaamistani vaihtoehdoista.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
122
Muutaman kerran nyhtistä paistellut pannulla nuudelien kanssa. Ihan OK kun laittaa ruokakermaa tuhdisti mukaan..Kuiviltaan on kyllä kuivaa.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 099
Muutaman kerran olen syönyt nyhtökauraa ja tykkäsin kyllä sekä burritoissa, nachoissa että nuudeleissa. Härkistä kokeilin kerran ja taisi jäädä niin kovat traumat, etten edes muista minkä kanssa sitä söin. Varmaan oikein maustettuna ja sopivanlaisessa annoksessa sekin maistuisi hyvältä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
506
Härkistä tuli testattua, kun nyhtökauraa ei lähikaupasta löydy edelleenkään. Tuli tehtyä tomaattipastakastike johon härkis sekaan, ja rakenne kyllä muistutti todella paljon jauhelihaa. Kun hyvin maustoi, ja seassa oli mm. kesäkurpitsaa ja munakoisoa, ei poikakaan asiaan mitenkään reagoinut vaan hyvällä maulla upposi. Pitää ehkä testata vielä jossain tacoissa tai nachojen kanssa. Vois jopa sanoa että jatkoon.
 
Liittynyt
09.11.2016
Viestejä
116
Minulle ei ole vielä oikein auennut miksi näitä syödään jos hintakin on kerran ainakin tuplat ja maku on vähän sinnepäin. Terveellisempää? Vähemmän luontoa kuluttavaa kuin oikea jauheliha? Vai tuleeko huono mieli kun syö eläimiä, kertokaa mulle, kiitos.
 

Kapteeni_kuolio

⚓Ledimestari⚓
Team R&T
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 799
Minulle ei ole vielä oikein auennut miksi näitä syödään jos hintakin on kerran ainakin tuplat ja maku on vähän sinnepäin. Terveellisempää? Vähemmän luontoa kuluttavaa kuin oikea jauheliha? Vai tuleeko huono mieli kun syö eläimiä, kertokaa mulle, kiitos.
Terveyssyyt on itsellä ainakin se #1. Lääkäri suositteli olemaan syömättä punaista lihaa useammin kuin kerran-pari viikossa, ja pitämään ihan puhtaasti kasvisruokapäiviä. Tofu, nyhtökaura ja härkis tullu tutuksi, samoin kuin soijasuikaleet ja pallerot :D Näistä kyllä nyhtis ehottomasti parasta, sopii moneen ruokaan!
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
506
Sama kuin Kapteeni_kuoliolla, eli lääkärin suosituksesta, kolesteroli korkea, kiloja ehkä muutama liikaa ja perinnöllisiä sairauksia jonossa odottamassa useampia, joten tässä keski-iän kynnyksellä tajusi että ehkä tuosta kropasta kannattaa yrittää pitää edes vähän huolta että jaksaa, ja helpointa siihen on vaikuttaa ruokavalion kautta, toki on paljon muitakin paheita joita yrittää vähän vähentää ja pyrkiä liikkumaan.

Eikä sen "korvikkeen" tarvitse lihalta maistua, tässä tapauksessa kun poika on välillä vähän kranttu uusien ruokien kanssa, oli helpompi maustaa härkis maistumaan jauhelihalta. Ylipäätänsä en ymmärrä miksi vegaani-ruoka ylipäätänsä näyttää tai yrittää maistua lihalta, miksi se on lähes poikkeuksetta eines jota vegaanit hyvällä omalla tunnolla syövät ja samalla paheksuvat sekasyöjiä jotka joskus saattavat sortua pakaste-pizzaan.

Mutta ei tosiaan ole tarkoitus kasvissyöjäksi/vegaaniksi kääntyä, ehkä vain vähän keventää omaa ruokavaliota. Pyrkinyt aikaisemminkin tuota lähituotettua lihaa ja tuotteita tukemaan, niin ehkä tähän yrittää panostaa jatkossakin vähän enemmän.
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 784
Juuri tämä. Joku esim. sienirisotto kunnolla tehtynä ei sisällä yhtään lihaa eikä yritä millään tavalla olla lihaa sisältävää. Silti se on ihan helvetin hyvää maultaan varsinkin mustatorvisienistä tehtynä. Ja näitä aitoja lihattomia hyviä ruokia on vaikka kuinka paljon.
Osaisitkos linkitellä joihinkin hyviin lihattomiin resepteihin. Risottoa ei tarvitse linkittää, kun en niistä pidä, mutta näitä muita hyviä kasvisruokia. "Naapurifoorumilla" asiasta joskus kyselin ja taskuun jäi hyvä kesäkurpitsalasagneohje, mutta ei oikein muuta.
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
164
Mihin perustuu lääkärien suositus olla syömättä punaista lihaa? Onko se joku epätoivoinen yritys saada auktoriteetteja uskovia läskejä laihduttamaan vai mikä ihme siinä on? Syö vähemmän ja monipuolisemmin, liiku enemmän ja lopeta alkoholi sekä tupakka. Niillä pärjää pitkälle.
 
Liittynyt
12.12.2016
Viestejä
4 266
Mihin perustuu lääkärien suositus olla syömättä punaista lihaa? Onko se joku epätoivoinen yritys saada auktoriteetteja uskovia läskejä laihduttamaan vai mikä ihme siinä on? Syö vähemmän ja monipuolisemmin, liiku enemmän ja lopeta alkoholi sekä tupakka. Niillä pärjää pitkälle.
1) Punainen liha siinä määrin, mitä länsimaissa syödään, ei tee suolistolle hyvää
2) Liha itsessään ei ole erityisen energiatiheää, mutta sen kanssa kulkee yleensä paljon rasvaa ja raskaita lisäkkeitä. Lihan syönnin määrä korreloi vahvasti painon kanssa (tilastollisesti)...
3)... ja siellä missä on (eläin)rasvaa on kolesterooliongelmia. Varsin ongelmallista tämä on suomalaisille, koska meillä on geneettinen taipumus kolesteroolin keräämiseen ja sydänvaihvoihin.
4) Lisäksi lihan kanssa käytetään paljon suolaa. Tämäkään sovi yhteen meidän geeniperimän (korkea verenpaine) kanssa.

Mitä simppelimpi ohje, sitä isompi määrä ihmisiä sitä noudattaa. Niinpä "leikkaa lihansyöntisi puoleen" on oikein hyvä ohje. Tolkullisesti syödessä punainen liha ei ole mitenkään erityisen epäterveellinen valinta. Tosin suolistolle tekee hyvää välillä pitää siitä taukoja.
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
164
Käytän noin 10 grammaa suolaa päivässä ja syön lihaa puolisen kiloa päivässä. Kananmunia menee reilusti. Läskimahaa ei ole koska liikunta.

Veikkaan että se "geneettisyys" on puhdasta sohvaperunaa ja viikonloppuviinaa.
 
Liittynyt
12.12.2016
Viestejä
4 266
Käytän noin 10 grammaa suolaa päivässä ja syön lihaa puolisen kiloa päivässä. Kananmunia menee reilusti. Läskimahaa ei ole koska liikunta.

Veikkaan että se "geneettisyys" on puhdasta sohvaperunaa ja viikonloppuviinaa.
Yksilön omia kokemuksia ihan turha ottaa mukaan kansanterveydelliseen keskusteluun. Mäkin pesen vain kerran päivässä hampaat, mutta silti ei ole ollenkaan reikiä tai muita ongelmia. Kuitenkin tilastollisesti on päivänselvä ero hampaiden kunnossa eri verran harjaavien kesken.

Veikkaat osittain väärin. Suomessa kuoli aiemmin todella paljon normaalipainoista väkeä keski-ikäisinä sydän- ja verisuonisairauksiin. Syötiin läskiä ja käytettiin suolaa nykyistäkin enemmän. Nykyään pysytään hengissä lääkkeiden avulla. Kuitenkin lähtökohta on se, että kun lääkkeitä tarvitaan, niin jotain on mennyt vikaan. Ja ruokavaliolla (sekä tietysti liikunnalla) voi vaikuttaa siihen, tarvitseeko lääkkeitä.

Jepjep..

Voiko noita kaikkia samaan lykätä..

Poronliha rasva: 31%, proteiini 69%
Hirvenliha rasva: 24%, proteiini 76%
Naudanliha rasva: 29%, proteiini 71%
Sianliha keskiarvo: rasva 39%, proteiini 61%

Ja ei punaisista joihin osa siirtynyt terveellisempänä ja vähärasvaisempana on esim:
Broileri kokonainen grillattu ilman rasvalisää: rasva 57%, proteiini 43%

Tietysti sitten tulee tämä ympäristö seikat kun pompataan naudanlihaan. Broileri puolestaan on joissain tapauksissa ympäristöystävällisempää kuin kasvisruoka.
Suht samanlaiset energiasuhteethan noissa näyttää olevan, eli voi Naudassa on vähemmän rasvaa, mutta jonkin verran heikompi rasvahappokoostumus (ts naudan rasva on epäterveellisempää tilanteessa, jossa rasvaa päätyy elimistöön saman verran). Kanassa on vähemmän rasvaa, mutta tärkein antihan siinäkin on se rasvahappokoostumus, joka on todella paljon parempi kuin punaisessa lihassa

Riistan osuus kulutetusta lihasta on parin prosentin luokkaa, eli suht merkityksetöntä kansanterveydellisesti. Harva sitä syö edes edes kerran kuussa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
164


Alkoholi ja sydän- ja verisuonisairaudet
Alkoholinkäytön ja sydän- ja verisuonisairauksien välinen suhde on väestötutkimusten perusteella J-kirjaimen muotoinen. Kohtuullisesti alkoholia (0,5–1 alkoholiannosta päivässä) käyttävien sepelvaltimotautikuolleisuus on useimmissa seurantatutkimuksissa ollut pienempi kuin henkilöillä, jotka eivät käytä lainkaan alkoholia (kuva 6). Kulutuksen kasvaessa sydän- ja verisuonitautikuolleisuus suurenee uudelleen johtuen erityisesti aivoverenvuodoista ja äkillisistä sydänkuolemista.


Kuva 6. Alkoholin kulutus ja kuolemanvaara
Suurenna kuva

Osa alan tutkijoista ei usko kohtuullisen alkoholinkäytön sydänterveyttä edistäviin vaikutuksiin. Suojavaikutus on heidän käsityksensä mukaan näennäinen ja johtuu siitä, että monet absolutistit välttävät alkoholia sairauden tai aikaisemman alkoholiongelman takia. Kaikki asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että alkoholia ei tule sen monien haittavaikutusten takia käyttää sydänsairauksien ehkäisyyn.

Runsas alkoholikäyttö aiheuttaa kiistatta haittaa sydän- ja verisuoniterveydelle. Alkoholi kohottaa verenpainetta ja vähänkin runsaampi käyttö lisää sydämen rytmihäiriöitä. Humalajuomiseen liittyy merkittävä sydäninfarkti-, äkkikuolema- ja aivoverenkierron häiriön vaara. Pitkäaikainen runsas käyttö aiheuttaa sydänlihaksen rappeutumista. Runsas käyttö aiheuttaa lihomista ja sen seurauksena usein metabolisen oireyhtymän kaikkine seurannaisvaikutuksineen.

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk01120

Ei sillä tohtorin perusteille ole mitään tukea punaisen lihan vähentämiseen. Ennemmin viina pois kuin närppiä nyhtökauraa.
 
Liittynyt
12.12.2016
Viestejä
4 266
Ei sillä tohtorin perusteille ole mitään tukea punaisen lihan vähentämiseen. Ennemmin viina pois kuin närppiä nyhtökauraa.
:facepalm:

Ei terveyteen ole mitään yhtä taikalääkettä. Vähäinen alkoholin käyttö, terve ruokavalio ja tarpeeksi liikuntaa on toimiva kombo. Terveeseen ruokavalioon ei kuulu mainitsemasi "puoli kiloa lihaa päivässä", koska se tuhoaa suoliston. Lisätietoja allaolevasta linkistä.

http://www.pronutritionist.net/2014...hydraatti-vaikuttavat-painvastoin-terveyteen/
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
481
Pari asiaa punaisen lihan "epäterveellistyyteen" liittyen. Tutkimuksissa jotka julistavat tuota punaisen lihan epäterveellisyyttä, lasketaan punaiseksi lihaksi myös kaikki einespaska leikkeleistä nakkeihin ja ihan einesruokien sisältämään lihaan. Jos näissä tutkimuksissa olisi mukana vielä ryhmä, joka jättää ne leikkeleet, makkarat ja einesruuat syömättä, ja söisi puhdasta punaista lihaa jäisi tältä ryhmältä hyvin todennäköisesti pois ne terveyshaitat joista kyseiset tutkimukset saarnaavat.

Toisekseen.. kun on vertailtu esimerkiksi kasvissyöjien ja tavallisen punaista lihaa syövien henkilöiden terveyttä, ei niissä ole otettu huomioon faktaa, että kasvissyöjät elävät keskimäärin terveellisempää elämää. Eli siis liikkuvat enemmän, käyttävät vähemmän alkoholia ja polttavat vähemmän tupakkaa. Kasvissyöjät myös valmistavat useammin ruokansa puhtaista raaka-aineista vrt. tutkimusten lihansyöjät, jotka vetävät todennäköisesti sitä einesruokaa ainakin jokusen kerran viikossa.

Olisi mielenkiintoista nähdä tutkimus, jossa vastakkain olisi puhtaista raaka-aineista ruokansa valmistava ryhmä kasvissyöjiä vs. ryhmä puhtaista raaka-aineista ruokansa valmistavia lihansyöjiä. Ja niin, että liikunta ja muutkin elämäntavat olisivat jollain tapaa kontrolloitua. Tietystihän se olisi vaikeaa toteuttaa. Veikkaan kuitenkin, että lihansyöjät olisivat terveempiä.


(lihansyöjillä tarkoitan sekasyöjiä)



Ja liha on helpoiten sulavia ruoka-aineita. Eli vaikka ruuansulatuksen kanssa olisi vakavia ongelmia, niin todennäköisesti lihasta saa edes jotain ravinteita talteen.
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
164
Ei tuo 500 g lihaa kovin kummonen saavutus ole edes pihveinä. Lounas ja päivällinen perus pihviä, iltapala paistosuikaleita tai vastaavia niin helposti tulee.
 

DjSunki

S Y N T H W A V E
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 210
Aikamoista tämä nyhtökaura, kun monien kuukausien aikana en ole kertaakaan kaupoissa (paikallinen prisma ja citymarket) nähnyt. Hyvää bisnestä kun ei sitä ikinä ole saatavilla.
 

outonaapuri

Pallienkaivelun Yli Apustaja
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 750
Emäntä tosta innostuksissaan on pullia ja pihvejä tehnyt. Joskus jonku kastikkeenkin. Ihan hyvää ja syötävää kamaa kun kunnolla tekee.

Lihaahan se toki ei ole. Mielestäni kyllä vähän turha ees lihaan verrata, kun samanlaista ei kuitenkaan saa. Jengikin pettyisi ton kanssa vähemmän jos ei vertais suoraan lihaan vaan ottaisi ihan vaan syötävänä asiana.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
450
Meillä oli nyt ensikertaa kokeilussa nyhtö, joulupöytään nyhtöpullia tehtiin. Aika reilusti maustettuna sipulin kanssa höystetyt "jauhelihapullat" upposivat kriittisimpään käyttäjäkuntaan eli lapsiin kuin kuuma veitsi voihin. Kyllä siitä itsekin pidin, pakko sanoa että jos en itse olisi tehnyt ja tiennyt niin välttämättä en olisi mausta erottanut. Ainoa ongelma tämän kanssa on saatavuus, toimitusaika kauppoihin on aamulla niin työssäkäyvän on mahdoton saada sitä.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 805
Toinen hyvä lihankorvike mitä löytyy nykyään jokaisesta s-kaupasta on Verson tekemä Härkis -härkäpapuvalmiste. Rakenne todella samanlaista kuin nyhtökauralla mutta valmistettu härkäpavuista. Ominaismaku on vähän voimakkaampi, mutta oikealla maustamisella sen kyllä saa piiloon. Tähän olen itse tykästynyt mm. tortillojen, makaronilaatikon yms kanssa lihaa korvaamaan.
Olipa tämä kyllä alussa pitkälle "sitruunaisen kuivakakun" makuinen, jossa lopussa maku muuttui vahvasti risoton makuiseksi. Jos maku pysyisi alun alkaen jälkimmäisessä, suosittelisin.
Nyt kun tässä törmäsin tähän ketjuun, hivenen kuohuviiniä ottaneena, rupesin pohtimaan että olikohan sillä "Verson härkisksellä" joku sitruunan makuinen sivutuote, joka ei paistanut silmään.

Lukutarkkuudesta sen verran, että vein tässä kuluvan vuoden aikana sisarelleni sveitsinleikkeet, koska näin vasta silloin kotonani, ennen uuniinlaittamista pakkausselosteesta lukea että ne sisältävätkin sitä juustotöhnää välissä. Olin tehnyt saman virheen aiemmin (lukematta) ja silloin ne menivät roskiin, koska oletin ne silloin Wieninleikkeeksi. Kaupassa luin tuoteselostuksen mielestäni useaan kertaan ja räpläsin kännykälläkin googlen vieläpä auki, ja ei... Kun tietoisesti varmentavana tekee saman virheen saman leikkeen kanssa, niin eiköhän ole mahdollista että kun minä haluan saada maistaa sitä originellia ja maustamatonta, saankin sittenkin valmiiksi maustetun. Pöhkön lukutaidon vuoksi... Leikkeet paneroinkin jatkossa itse.

Kuuluuko tämä "sitruunainen kuivakakunmaku" siihen tuotteeseen? En löytänyt sitruunaista härkistä googlella missään...
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
242 115
Viestejä
4 225 642
Jäsenet
71 182
Uusin jäsen
SuperKilppari

Hinta.fi

Ylös Bottom