- Liittynyt
- 14.10.2016
- Viestejä
- 22 467
Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
NVIDIA on käyttänyt vuodesta 2014 ja GeForce GTX 900 -sarjan Maxwell-arkkitehtuurista lähtien grafiikkapiireissään Falcon-tietoturvaprosessoria, jonka tehtävänä on ollut muun muassa estää grafiikkapiirin käynnistymisen muulla, kuin auktorisoiduilla näytönohjaimen BIOSeilla estäen siten myös niiden modaamisen.
TechPowerUp!-sivusto raportoi nyt kahden eri tahon selättäneen Falconin ainakin osittain. Tietoturvaprosessorin kierto onnistuu sivuston keskustelualueella Veii-käyttäjän OMGVflash-sovelluksella sekä Kefinator-nimimerkin NVflashk-sovelluksella. Parhaillaan sovelluksille on kehitteillä graafinen käyttöliittymä komentokehotteen sijaan.
Veii:n OMGVflash tukee NVIDIAn näytönohjaimia täysin GeForce RTX 20 -sarjaan eli Turing-arkkitehtuuriin asti ja se pystyy kiertämään BIOSin allekirjoituksen tarkastuksen, eli BIOS-tiedosto on muokattavissa varsin vapaasti. Sen avulla voidaan esimerkiksi muokata kellotaajuuksia, käyttöjännitteitä sekä tehonkulutus- ja lämpötilarajoja. Työkalu tukee myös uudempia näytönohjaimia rajallisemmin ominaisuuksin.
Kefinatorin NVflashk-sovellus puolestaan tukee ”ristiin flashausta”, eli samalle mallille tarkoitetun eri version tai valmistajan BIOSin käyttöä. NVflashk toimii kaikilla NVIDIAn näytönohjaimilla ja sen potentiaaliseksi käyttökohteeksi nostetaan esimerkkinä GeForce RTX 4090, jonka uusimmat versiot toimivat vakiona matalammalla 1,07 voltin grafiikkapiirin käyttöjännitteellä. Vaihtamalla vanhemman RTX 4090 -mallin BIOSin sisään, saadaan jännite palautettua alkuperäiseen 1,1 volttiin ja käyttää esimerkiksi tehdasylikellotetun extreme-mallin BIOSia, jossa tehonkulutusrajat ovat vakiota korkeammat.
Monet GeForce-näytönohjaimet ovat olleen ylikellottamisen suhteen rajoitettuja tehonkulutuksen suhteen, vaikka grafiikkapiirissä olisikin ollut ylikellotuspotentiaalia. Myös grafiikkapiirin käyttöjännitteen korottaminen tulee auttamaan menohaluihin varsin positiivisesti.
TechPowerUp! kertoo tarkastaneensa työkalujen koodin käsin ja varmistaneensa niiden olevan vapaita minkäänlaisista haittaohjelmista tai muista vastaavista ikävistä yllätyksistä. Molemmat työkaluista perustuvat vanhaan tuttuun NVFlash-sovellukseen, jota käyttäjät ovat jatkokehittäneet toisistaan riippumattomina ja ilmeisesti pitkään myös tuntemattomina tahoina. Molemmille työkaluille on oma ketjunsa TechPowerUpin keskustelualueella: OMGVflash, NVflashk.
Lähde: TechPowerUp
Linkki alkuperäiseen juttuun
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: