NVIDIAlta uusi edullisempi 2 Gt:n Jetson Nano -minitietokone

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
22 443
nvidia-jetson-nano-2gb-20201005.jpg


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
NVIDIAn Jetson-alusta ei ole millään muotoa enää uusi, mutta yhtiön virtuaalisessa GTC-tapahtumassa tänään tuo sen entistä helpommin saataville. Jetsonin uusin versio, Jetson Nano 2 Gt, tuo minitietokoneen lähelle Raspberry Pin markkinoita.

NVIDIAn Jetson Nano 2 Gt:n järjestelmäpiiri sisältää neljä 1,43 GHz:n Cortex-A57-ydintä, 128 CUDA-ytimen Maxwell-arkkitehtuuriin perustuvan grafiikkaohjaimen sekä 2 Gt LPDDR4-muistia. Tallennustilaa laitteesta ei löydy suoraan, vaan käyttäjän pitää asentaa haluamansa määrä massamuistia SD-korttina.

Itse järjestelmäpiirin lisäksi minitietokoneesta löytyy yksi MIPI CSI-2 -liitäntä kameraa varten, 40-pinninen yleiskäyttöinen liitin (GPIO, I2C, I2S, SPI), 12-pinninen liitin virtaan liittyville signaaleille sekä 4-pinninen tuuletinliitin. Kumpikin pinnirivistö tukee UARTia (Universal Asynchronous Receiver Transmitter). Lisäksi minitietokoneessa on HDMI-liitin, gigabitin verkkoliitin, yksi USB 3.0 Type-A -liitintä, kaksi USB 2.0 Type-A -liitintä ja USB 2.0 Micro-B -liitin. Virtaliittimenä tietokoneessa toimii USB Type-C -liitäntä (5V, 3A).

Jetson Nano 2 Gt:n malli tulee saataville kuun lopulla ja sen suositushinta NVIDIAn omassa verkkokaupassa on 59 dollaria.

Lähde: NVIDIA

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Onkohan uusi arkkitehtuuri kalliimpaa valmistaa, kun on käytetty noinkin vanhaa tekniikkaa. Tai tuoko uusi arkkitehtuuri kovinkaan paljoa lisätehoa per core, jos ajattelee jotain perus FFT-laskentaa.
Sinällään mielenkiintoinen paketti, rakenteellisesti tarvittavat liittimet yhdellä sivulla, eli mukavampi käyttää kuin Raspberry Pi, ja CUDA voisi tuoda tarvittavan lisäbuustin FFT-laskuihin. Nyt hintakin alkaa olla kohdillaan
 
Jos käynnistyksen saa luonnistumaan USB 3:n kautta ei ehkä täysin turha kapine, mutta keskusmuistia saisi olla enemmänkin ramdiskin kannalta, Ei liene avoimia ajureita?
 
Lienee enemmänkin testaus alusta sellaselle joka haluu vaan päästä sisään cuda koodaukseen. Itse en ostaisi alle 8 gigan piitä ja sama pätee tähänkin. Väärästä paikasta säästetty. Toki noita halpoja cuda näyttiksiäkin saa jo sitten alle 80€, et olisko siinä mietitty sitä.
 
No lienee u-boot tuossakin että miksei sen saisi "boottaamaan" myös USB-3:lta, joskin sdkortin voi joutua pitämään kiinni trampoliinina. Toki voi olla mahdollista ilmankin, mutta en bongaillut että laitteessa olisi eMMC:tä, joten SD kortti lienee tarpeen.

Avoimet ajurit, no sorsat löytyy kerneliin kyllä, mutta ihan kaikkiin kikottimiin mitä boot-flowssa on niitä ei välttämättä löydy.

Se mistä allekirjoittanut ei diggaa on että esim MIPI CSI ajurit jotka normi kernelin mukana ovat eivät toimi suorilta enää, vaan sinne joutuu TX2:sen tapauksessa joutuu hieman lisäämään tegra spesifistä kamaa. Nanon tapauksessa oletus on sama, ainakaan Tegra Linux Driver mukaan ei toisin mainittu. Toki tuo ei välttämättä ole vielä päivittynyt 2GB versiolle, vaikkakin downloads alueella 2GB spesifisiä dokuja jo näkyykin.

Sinällään hinta on semi jees, joskin 3A 5V USB-C virtalähde nyt kustantaa tuon päälle jonkin verran.

Jos CUDA koodausta haluaa tehdä niin ehkäpä pelkkä näytönohjain on siihen käyttöön kivempi. Vaikka tuollakin voi toki käännellä kaikenlaista, ei se nyt niin nopea ole että sillä sitä mielikseen tekee.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
257 759
Viestejä
4 482 854
Jäsenet
73 999
Uusin jäsen
swep

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom