NVIDIA julkaisi tekoälyavustajan peleihin ja SFF-GeForce-määritelmän Computex-messujen alla

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 823


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
NVIDIA otti varaslähdön Computex 2024 -messuihin ja yhtiön nahkatakkinen toimitusjohtaja Jensen Huang piti keynote-esityksensä jo tänään, päivää ennen messujen ensimmäistä lehdistöpäivää. Keynote keskittyi tekoälyyn ja palvelimiin, mutta yhtiö on julkistanut verkkosivuillaan pitkän liudan muitakin uutuuksia.



Project G-Assist tekee vuoden 2017 aprillipilasta todellisuutta, tai ainakin lähes. Toisin kuin aprillipilan versio, oikea Project G-Assist ei kykene ainakaan toistaiseksi pelaamaan puolestasi, mutta muita apuja silti kyllä löytyy. Tekoälyavustajan kanssa keskustellaan avaamalla se overlay-ikkunana pelin päälle ja kirjoittamalla tai puhumalla sille käskyjä. Botti ottaa käskyn kaveriksi kuvan pelitapahtumasta ja neuvoo sitten pelaajaa pelin kontekstiin sopivasti vaikkapa seuraavaan kohteeseen, ohjeita vaikean taistelun voittamiseen tai tietoa pelin hahmoista. Ominaisuutta esiteltiin yhteistyössä Studio Wildcardin kanssa ARK: Survival Ascended -pelissä.

Pelissä auttamisen lisäksi Project G-Assist osaa tietokoneen konfiguraation perusteella tuunata sen parhaaseen peli-iskuun, joskin ilmeisesti tällä hetkellä ainakin se tarkoittaa todellisuudessa NVIDIA App:n suosittelemia optimoituja asetuksia, Performance Tuning -ominaisuutta automaattiselle maltilliselle ylikellotukselle sekä NVIDIA Reflex -ominaisuuden kytkemistä päälle. Tätä puolta tekoälyavustajasta esiteltiin puolestaan CD Projekt REDin Cyberpunk 2077:lla.



NVIDIA julkisti lisäksi virallisen ”SFF-Ready Enthusiast GeForce” -konseptin, eli referenssin SFF-kokoluokkaan tarkoitetuille näytönohjaimille. NVIDIAn määritelmien mukaan se tarkoittaa GeForce RTX 4070 tai sitä nopeampaa näytönohjainta, joka on korkeintaan 304 mm pitkä, 50 mm tai 2,5 korttipaikkaa paksu ja 151 mm korkea siten, että mukaan on laskettu lisävirtajohdon taivutuksen vaatima tila. Kotelolta vaaditaan yhteensopivuuden takaamiseksi näytönohjaimelle tilaa 312 mm pituus- ja 154,5 mm korkeussuuntaan.

Konsepti ei kuitenkaan tarkoita vain uusien näytönohjaimien julkaisua, sillä markkinoilta löytyy jo pitkä rivi yhteensopivia malleja. NVIDIAn listauksen mukaan tällä hetkellä markkinoilta löytyy 36 määritelmän kanssa yhteensopivaa mallia, mukaan lukien yhtiön omat RTX 4070- ja RTX 4070 Super Founders Edition -mallit. Yhtiön mukaan sen partnerit tulevat esittelemään kuitenkin myös uusia yhteensopivia malleja Computex 2024 -messujen aikana. Nopeimmat tähän mennessä julkaistuista yhteensopivista malleista ovat Asuksen RTX 4080 Super ProArt ja Palitin RTX 4080 Super Infinity 3.



Yhtiö julkaisee lisäksi 4. kesäkuuta uuden beetaversion NVIDIA App -sovelluksesta, jonka kenties merkittävin uudistus on tuki AV1-videopakkaukselle. AV1 on tuettuna sekä SDR- että HDR-videoille ja se tarjoaa luonnollisesti parempilaatuista kuvaa samalla bittivirralla, kuin H.264. Eroja demonstroitiin Horizon Forbidden West Complete Editionilla maksimiasetuksin 4K-resoluutiolla 120 FPS:n nopeudella ja 10 Mbps:n bittivirralla. Toinen uusi ominaisuus on Performance Tuning, eli automaattinen ylikellotus. Ominaisuus testaa näytönohjainta 10-20 minuuttia ja määrittelee sen perusteella sekä grafiikkapiirille että muisteille uudet kellotaajuudet. Vaikka itse ylikellotusta käyttäjä ei pääse tekemään itse, ovat (yli)jännitteen maksimiraja, tehonkulutusraja, tavoite lämpötila ja tuuletinten maksiminopeudet käyttäjän säädettävissä.

Lähteet: NVIDIA (1), (2), (3)

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
12.11.2017
Viestejä
359
Mitä ihmettä noilla mitoilla on tekemistä Small Form Factor:in kanssa? Isoja kortteja, jotka mahtuvat alle 20 litran koteloihin pelkästään kotelon fiksun tilankäytön vuoksi ja yleensä joudutaan karsimaan muusta jäähdytyksestä. Nämä mitat olivat malliston suurimpia kortteja vielä muutama vuosi sitten. Mutta kaipa tässä tapauksessa vain listataan Nvidian sivuille kaikki kotelot ja niiden maksimi GPU mitat niin ei tarvitse porukan erikseen etsiä. Nvidian sivuilla listattu "Small form factor" yhteensopivat kotelot, joissa muun muassa Asus Ap201, johon mahtuu "vain" 170 x 338 x 80 mm kortit. Siis listalta on jätetty pois kaikki oikeat SFF kotelot joihin nämä kortit eivät mahdu.

EDIT: RTX 2080 Ti Strix mitat: pituus 305 mm, korkeus 130 mm, paksuus 54 mm eli tuokin melkein mahtuu mukaan ottaen huomioon että kotelolta kuitenkin vaaditaan pelivaraa että saa tuon SFF leiman.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
2 783
Ehkä korosta vihollinen toiminta shoot EM up peleihin ja automaatti tähteys…
 
Liittynyt
21.06.2017
Viestejä
7 098
Nyt on kyllä vähän sellaista keksimällä keksittyä eli pakko AI härpätintä.

Se on tuo AI kiima nyt niin kovaa että ihan kaikkeen pitää saada AI vaikka väkisin.
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 823
Uutista päivitetty, olin näemmä missannut uuden Performance Tuning ominaisuuden. Automaattiylikellotus, käyttäjä voi säätää jänniterajaa ylöspäin, tehonkulutusrajaa, tavoitelämpötilaa ja tuuletinnopeuksia.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
245 559
Viestejä
4 288 410
Jäsenet
71 674
Uusin jäsen
Panj

Hinta.fi

Ylös Bottom