Luin tämän vikan viestin mielenkiinnolla että kuinka paljon väärää tietoa yhteen viestiin voi tunkea.
Totta. Sama kuin muissakin näytöissä joissa kuvan päivitettävyys on mitattava nanometreissä.
Käy salilla.
Ensimmäinen oikeasti ongelmallinen asia. Ja ainoa joka pitää paikkansa.
- Mutkikas ja epäluotettava laite, johtuen mm 28000V:n jännitelähteestä, vaakapoikkeutusosan suurista virroista ym.
Ja tämän takia keskiverto telkkari kesti helposti useita kymmeniä vuosia. Älä hakkaa telkkaria vasaralla niin se ei hajoa.
- Kuvan focus ehkä kunnossa jopa jossain kohti ruutua ja ongelma paheni putken koon kasvaessa.
1980 luvun ongelma joka korjattiin 1990 luvulla keskihintaisissa ja sitä kalliimmissa CRT näytöissä.
- Kaikki kuvan säädöt vaeltelivat hieman elektroniikan kuluessa.
Onneksi tämä oli säädettävissä valtaosalla keskihintaisista ja paremmista 1990 luvun lopun näytöistä.
- Kuva epälineaarinen ja ongelma paheni putken koon kasvaessa.
Ks. edellinen.
- Värien sattuminen kohdalleen tarkasti katsottaessa jätti helposti huomautettavaa..
Tämä on sama ongelma kuin edellinen.
- Kuvan tarkkuus oikeasti melkoisen onneton.(fosfori pisteillä (koko) ja el suihkun tarkkuudella nyt vain oli pahoja rajoituksia)
8k menee helposti fosforipisteillä. Ongelmana oli säteenohjaus, joka eteni suurin harppauksin 1990s luvulla kun elektronitykin ohjausautomatiikka parani tietokoneiden nopeutumisen tahdissa. Tämä viimeistään osoittaa että et tiedä mistä puhut.
- Värikalibrointi vaelteli helposti huomattavasti.
Paitsi että se oli tietenkin helposti korjattavissa säädöillä, ja LCD näyttöjen värientoistokyky on päässyt samalle mitalle 1980-luvun perustelkkarin kanssa vasta pari vuotta sitten huippukalliissa näytöissä.
Onneksi kuvan vilkkuminen on tulossa LCD näyttöihin, koska siitä on huomattavaa hyötyä kun näytetään jotain muuta kuin still-kuvaa. Käytännössä kaikki kalliimmat LCD pelinäytöt alkavat olla strobe-taustavalaistuja. Tietämättömyytesi siitä mikä on hyvä asia ja mikä ei alkaa olla hyvittava. Listaat kirjaimellisisesti tekniikan edut jotka aletaan ajamaan sisään LCD näyttöihin... huonoina puolina.
- Lopunajan monitoreissa kuvaputkien kestävyys oli melko surkeaa. (Esim trinitron putkissa, joita oli mm. SONYissä). Tykkien emissio hyytyi.
Jep, sen takia noita toimivia reilusti yli 20 vuotta vanhoja trinitroneja on edelleen läjäpäin. Vanhempien molemmat trinitronit reilusti yli 20 vuotiaat trinitronit jouduttiin lopulta kierrattämään noin 2 vuotta sitten. Molemmat olivat täysin toimivia, eikä mitään "emission hyytymistä" ole ilmennyt misssään muualla kuin päässäsi, jossa "fosforipisteiden tarkkuus on huono". Syy oli vain siinä että äiti halusi pistää sisustuksen uusiksi.
Eli kaikista tekniikkaan liittyvistä valituksistasi, tasan yksi oli oikein. Monitorin geometriaa joutui säätämään muutaman vuoden välein takaisin jotta kaikki värit osuivat kohdilleen nurkissa. Kaikki muut olivat joko "vain" vääriä, tai sitten se pahin mahdollinen "väärä", eli "todellisuuden vastakohta".