NVIDIA erottelee Turing-grafiikkapiirit perus- ja ylikellotusversioihin

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Kaotik, 17.09.2018.

 1. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  8 584
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  [​IMG]


  Ensimmäiset NVIDIAn GeForce RTX 20 -sarjan näytönohjaimet saapuvat myyntiin tämän viikon torstaina. Nyt näytönohjaimista on kuitenkin paljastunut mielenkiintoinen yksityiskohta, joka vaikuttaa etenkin AIB-valmistajien tarjontaan.

  NVIDIAlla on kustakin Turing-grafiikkapiiristä, TU102, TU104 ja TU106, kaksi eri versiota: perusversio ja A-versio. TechPowerUpin W1zzard huomasi eri laitetunnuksilla tunnistuvat mallit ja kysyi asiasta tarkempia tietoja yrityskontakteiltaan. TPU:n lähteiden mukaan NVIDIA on jaotellut grafiikkapiirit kahteen versioon: normaaliin ja ylikellotettavaan. TPU:n uutisen jälkeen Guru3D varmisti tietojen paikkansapitävyyden omalta osaltaan.

  Kaksi eri mallia tarkoittaa sitä, että jatkossa AIB-valmistajat joutuvat tilaamaan erikseen grafiikkapiirien perusmalleja näytönohjaimiin, joita ei ole ylikellotettu tehtaalla, ja A-versiota tehtaalla ylikellotettuihin versioihin.

  TPU:n mukaan kaikissa sen tähän mennessä näkemissä GeForce RTX 20 -sarjan Founders Edition- ja custom-malleissa on ollut käytössä tehtaalla ylikellotettavaksi tarkoitettu A-variantti piiristä. Eri laitetunnusten pitäisi samalla estää kalliimpien A-mallien BIOSin päivitys halvemmalla perusmallilla varustettuihin näytönohjaimiin. Toistaiseksi ei ole tietoa vaikuttaako piirin versio manuaaliseen ylikellotukseen muutoin kuin mahdollisen ylikellottuvuuden erojen kautta.

  Lähde: TechPowerUp

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
   
 2. aessu

  aessu

  Viestejä:
  367
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Saisi tulla AMDltä kunnolla kilpailukykyisiä piirejä ulos, niin tulis joku roti tuohon Nvidian kerman kuorintaan
   
 3. eternality

  eternality

  Viestejä:
  377
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Haisee rahastukselta. Vaikka kai sekin on mahdollista että saannot ovat niin surkeat että suurinosa piireistä ei kellotu minneen ja tällä pyritään kontrolloimaan negatiivista mediareaktiota.
   
 4. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 081
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Intelin K mallit on vuosia todistaneet että kellotusmalli korkeammalla hinalla tienaa hyvin eikä se siitähuolimatta heikennä myyntejä kun kellotusmalleja myydään todellapaljon sellaisillekkin käyttäjille jotka ei ikinä kellota ne vain ostaa sen huippumallin imagon perusteella.

  Eli Nvidia on lähdössä samaan kelkaan rahastetaan kellotusimagolla lisää hintaa.

  Näyttisvalmistajat ei varmaankaan ole tästä innoissaan kun seuraus on se että kellotuskortien katteista menee nyt suurempiosa Nvidialle kortin valmistajan sijasta.

  Eiköhän Nvidia varmista kellotusrajoituksilla sen että kellotettavat mallit voi varmasti kellottaa korkeammalle kuin ei kellotettavat mallit, Nvidiahan on rahastamassa näillä kellotusmalleila niin ei ole Nvidian etujenmukaista jättää porsaanreikää jolla loppukäyttäjän voisi vältää rahastuksen.
   
  Viimeksi muokattu: 17.09.2018
  jive tykkää tästä.
 5. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  3 626
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Järkevintä ja halvintahan tuo on, jos GPU:n valmistaja (valmistuttaja) valikoi joukosta ne paremmin kellottuvat yksilöt.
  Huomattavan kallista ja hankalaa jonkun asuksen ostaa mieletöntä erää ja sitten alkaa niistä valkkaamaan..
   
 6. vipe

  vipe

  Viestejä:
  420
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Imagolla? Kai se mukava on saada kellotukseen paremmin kelpaava piiri, jos siitä sen pienen lisähinnankin maksaa.

  Itelläkin on aina prossut olleet K-mallia, koska jos haluaa edes jossain vaiheessa kellottaa, on ihan jees jos se onnistuu prossua vaihtamatta. Ja käyhän ne nykyään jo valmiiksikin nopeampina, jos ei mitään halua tehdä. Lisäksi kun sen 300-400e maksaa kumminkin niin joku 20-30e on aika mitätön satsaus K-malliin.

  Noilla pysyy hintakin paremmin ja käyvät paremmin kaupaksi, erityisesti toki mm. täällä. Kellottaminen on nykyisin tehty niin helpoksikin, että jokainen tuulipuku hetkessä saa vähän lisää vauhtia, vaikka aihepiiri ei olisi ennalta edes kovin tuttu. Toki ns. tappiin vetäminen on sitten eri asia.

  En kyllä näe tässä lähestymistavassa mitään vikaa...
   
 7. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  3 626
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Jostain syystä jotkut kokeavat aina ongelmaksi, kun Nvidia tekee jotain, vaikka eivät edes asioisi Nvidian kanssa.
   
  hänmies, zepi, Dargol ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 8. prc

  prc

  Viestejä:
  476
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Halvemman version biossiin esim jännite rajoitteita, jos ei suoranaisia kellorajoitteita. Riittävän vittumainen esto jos kerran eri BIOSsit tulee. Jännite rajoite ehkä jopa parempi... saat sinänsä yrittää kyllä vaikka kuin kovia kelloja, mutta aika turhaan. Harva lähtee hardis jännitemodeja kolvailemaan.

  Kyllähän joku jossain vaiheessa keksii miten se A-version BIOS työnnetään Ö-version korttiin, mutta kokemuksen mukaan nuo biossin tarkistussummien huijaukset tai koon/sisällön koplaamiset oikealle tarkistussummalle on niin vittumaista puuhaa, että yli puolet hommaan kykenevistäkin jättää tekemättä. :)

  Vaikka joku julkaisee step-by-step ohjeet niin yleensä steppejä on se ~20 kpl ja tarvitaan monta softaa/scriptiä ynnä muuta kikkaretta.. ja hetki julkaisun jälkeen niitä on kusista etsiä foorumeilta kun download linkit kuolee.

  Todella harmillista. Toivottavasti AMD ja peliin mukaan tuleva Intel pistää sen verran kampoihin, että Nvidian pelleilylle tulee loppu. Ihan samoin kun AMD pääsy takaisin CPU kisaan tervehdyttää Intelin toimia. Senkka nokasta kilpailu on kuluttajan voitto ainakin monopoliin verrattuna.. =)
   
 9. fiarska

  fiarska

  Viestejä:
  383
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Kerrankin voi kuluttaja ostaa aidon binnatun OC version.
  Suuren luokan kusetusta on myydä jokin pirus kallis näyttis huonolla GPU yksilöllä.
  Ei nämä elitapa valittajat näe omaa persettään pitemmälle :facepalm:
   
  Dargol ja vipe tykkäävät tästä.
 10. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  8 584
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Kai sinulla on jotain dataa sen taakse etteikö AIB-valmistajat olisi binnanneet tähän asti ihan samaan tapaan ne piirit mitkä lyödään OC-malleihin ja mitkä perus?
   
 11. fiarska

  fiarska

  Viestejä:
  383
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Tässä vuosi kymmenien aikana olen riittävästi seuraillut netissä julkaistuja testejä ja todennut ettei hinta ole tae hyvän yksilön saamiselle :vihellys:
   
  Härkönen tykkää tästä.
 12. spede

  spede Köyhä

  Viestejä:
  1 953
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  AIB-valmistajat tuskin kovin innoissaan siitä, että saavat kunnian ostaa niitä binnattuja piirejä kalliimmalla hinnalla sen sijaan, että binnaisivat itte bulkkiläjästä.
   
 13. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  8 584
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Eikä se välttämättä tule nytkään olemaan, se nähdään myöhemmin kun on sitä dataa.
   
 14. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  3 626
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  AIBeilla se bulkkiläjä on huomattavan pieni VS Nvidian bulkkiläjään. Nvidia siis pystyy tekemään valinnan selkeästi helpommin ja paremmin.
   
 15. prc

  prc

  Viestejä:
  476
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Hinta ei todellakaan ole tae kulkuhaluista. Silti on turha väittää etteikö esi binnattuja kortteja olisi ollut ennekin. Yleensä kerrotaan ihan nimessä OC/OC editon tai joku hitusen kalliimpi brändi nimi. Nyt esibinnauksen lisäksi toisten menoja aiotaan rajoitetaan keinotekoisesti, ettei joku tuurilla saa hyvää "halpista".

  Näitä tuli huvikseen kokeiltua kun minun lisäksi muutama toverikin louhii, ja aina ei jotain korttia saanut niin tuli sitten ns. OC editionia tai parempaa brandia. Keskimäärin nuo OC/parempi brandi kortit kulki lujempaa kun perus versiot, vaikka jäähyt olisi samanlaiset. Toki joitain harvoja poikkeuksia aina oli. Näitä siis kokeiltiin huvikseen, yleensä louhintaan ns. alikellotetaan energiatehokkuuden vuoksi.

  Toinen mainitsemisen arvoinen asia oli, että samoilla jännitteillä ja kelloilla (ainakin sensori datan mukaan) yleensä OC mallin piirit lämpenivät hitusen enemmän / ottivat virtaa enemmän. Ilmeisesti siis kovemmat vuotovirrat myös.

  Itselläkin oli jokunen RX 580 kortti, talven ja sähk.. siis louhinta lämmityksen tarpeen loputtua valkkasin ns. parhaan pelikortin ja möin muut. Oli stanu malli, mutta kävi vähän viileämpänä samoilla kelloilla ja jäähyillä kun OC mallin XTX (vai mikä se "parempi" piiri oli olevinaan). Eli sattui vahingossa hyvä yksilö, paskasti binattu. :)
   
  Viimeksi muokattu: 17.09.2018
 16. fiarska

  fiarska

  Viestejä:
  383
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Missään ei ole mainittu etteikö manuaalinen OC olisi mahdollista normi versiolla. Ettäkö Ö version bios tehty vaikeasti kellotettavaksi. Siis sinun spekulaatiota / mutuilua. Palataan asiaan kunhan tulee lisää tietoa.
   
 17. prc

  prc

  Viestejä:
  476
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  En missään vaiheessa sanonut että manuaalinen OC ei olisi mahdollista. Vaan veikkasin, että OC potenttiaalia tullaan rajoittamaan eri BIOS versioiden kautta, joiden vaihtaminen päittäin ei ole ihan triviaalia. Älä viitsi vääristellä.
   
 18. fiarska

  fiarska

  Viestejä:
  383
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Tällä kertaa veikkaus ei tuota osumia (toivottavasti).
   
 19. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 081
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuo on vaihdellut vuosienkuluessa kun esim. tämä 1000 sarjan aikana AIB:it on antaneet ymmärtää (GN) että Nvidia olisi kieltänyt AIB:eja binnaamasta omia piirejään sen mukaan meneekö ne OC malliin vai ei ts AIB olisivat halunneet binnata ja siitä olisi ollut selvää hyötyä.

  Nyt sitten tässä 2000 sarjassa Nvidia ottaa sen viimeisen askeleen ja binnaa itse (toivottavasti eikä vain lätkäise summamutikassa kellotusversioksi) ja rahastaa niistä kellotusversioista AIB:eja jotka tietenkin laitaa kustanuksen eteenpäin ja kun jokaportaasssa jokaine laittaa sille kellotuskustannukselle oman kateensa epäilen että 2000 sarjassa kellotus ja normi korttien hntaero voi kasvaa selvästi suuremmaksi kuin nykyään on ollut normi ja kellotuskortien hintaero.


  Saa nähdä kuinka moni AIB päätyy luoviin kellotuskiellon ratakaisuihin,
  meinaan vaikka kortin BIOS:issa ei ole valmista kellotusta
  voi sen toteuttaa ajuritasolla niin että silloin asiakaalla on todellisuudessa kellotettu kortti
  vaikka se kortti ei tehtaalta lähtenytkään kellotettuna korttina.
   
 20. L2K2

  L2K2

  Viestejä:
  770
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Minkä tahansa AIB ”sirukasa” on enemmän kuin riittävän suuri siihen valikointiin (jos vaikka 10 % siruista on noita parempia, niin jo muutaman tuhannen sirun keossa ei ole enää suuremmin hajontaa siitä montako parempaa sirua saatiin). (Olettaen, että valmistajalla on siis myös ei-OC kortti valikoimissaan.)
   
  Threadripper tykkää tästä.
 21. BOT

  BOT

  Viestejä:
  1 478
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Mikäänhän ei taa että ne tehtaalla kellotetut piirit ovat hyviä kellottumaan edelleen, kuten täällä kommenteissa oletettiin. Ei voi myöskään vielä sanoa että nuo kellottamattomat piirit kellottuisivat huonosti tai ettei niitä voisi kellottaa ollenkaan.

  Kyse on ilmeisesti siitä, että saataisiin paremmin eroteltua erilleen kellottamattomat peruskortit ja sitten paremmat mallit, joita on kellotettu. Niiden välille saadaan näin, ehkäpä hieman keinotekoisesti, selkeämpi tehoero. Nykyäänhän maltillisimmat mallit alkaa referensseistä ja eri valmistajien tehdaskellojen taso heittelee mallista malliin. Se mikä on esimerkiksi valmistajan X vähiten kellotettu malli, voi silti olla nopeampi mitä valmistajan Y vähiten kellotettu, mutta nyt jatkossa kaikkien valmistajien alimmat mallit ovat yhtä nopeita, jos jäähdytyksellä ei ole mitään vaikutusta automaattisen kellotuksen puolesta.

  Homman juoni on se, että asiakas ostaisi hanakammin niitä parempia malleja, jos hän ei aio kellottaa, ja suurin osa asiakkaista ei tietysti kellota. Ei varmaan mikään edelleenkään estä sitä, etteikö ylikellotettu malli olisi vain hiukan enempi kellotettu mitä karvalakki, mutta sopii odottaa vähiten kellotetuimmankin mallin olevan reilusti edellä karvalakkeja ihan näkyvällä ruudunpäivitys erolla.

  Tämän takana voi olla tällä kertaa kolmannet osapuolet, jotka ovat valittaneet Nvidialle parhaiden mallien heikosta myynnistä (spekuloin), tai sitten Nvidia käärii yksinkertaisesti isompaa rahaa noista kellotetuista piireistä ja jälleenmyyjäfirman on tähän pakko nöyrtyä, jos ei halua selkeästi hitaampia kiviä kaupitella. Päättää voi itse mistä kyse, mutta omaan korvaan kuulostaa Nvidian perinteiseltä törkytoiminnalta.

  Sitä joka itse kellottaa korttiaan tämän ei tulisi vaivata, mutta se joka haluaa ostaa sen paremman mallin syystä tai toisesta saattaa joutua pulittamaan tästä nykyistä kovempaa hintaa suhteessa karvalakkiin. Jos näet Nvidia veloittaa kellotettavista piireistään asiakasfirmojaan verisemmin, niin voi olla varma että nämä firmat veloittavat myös kuluttajia kovemmin, eli touhu tulee näkymään tavan tallaajan lompakossa ja mitään positiivista tässä ei lopulta ole.
   
  Threadripper tykkää tästä.
 22. Supadog

  Supadog

  Viestejä:
  421
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  • Käyttäjälle annettu varoitus tai huomautus: Huomautus: Turha provoaminen
  Eiks noi kellottelutouhut oo lähinnä köyhille?
   
 23. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  3 626
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  10% on melko suuri olettama, kun voi käydä niin, että hyvät piirit menevätkin jossain läjässä tietylle valmistajalle ja muut jäävät ilman. Nyt saavat sitä, mitä tilaavat, eikä tarvitse itse nähdä vaivaa ja toivoa parasta.

  Ja jos ne on tehtaalta lähtiessä tietynlaisia ne piirit, niin ne on sitä samaa edelleen, myöhemminkin.

  Prossuvalmistajien tapa tehdä asia on nyt rantautunut vain näyttiksiinkin, ei tässä ole mitään uutta. Tosin jos jatketaan samalla linjalla, niin ei kellotusmalleissa estetään kellotus suurimmiltaosin täysin, erilaisilla rautalukituksilla.
   
 24. antero

  antero

  Viestejä:
  2 470
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Tulisiko nämä ei kellotettavat hiukan halvemmalta tehtaalta?
  NVIDIA valmistuttaa Turing-grafiikkapiirejä useammalla puolijohdevalmistajalla - io-tech.fi


  Veikkaan että näin on tapahtunut aiemminki, tuskin ne summassa laitetaan.
  Piirivalmistaja aina testaa piirit, ei piirin ostaja. Piirin ostaja yritys testaa vain oman tuotteen eli gpu kortin.
  Joskus on voinu tapahtua valikointia kun valmistajan piti erotttua toisesta.
  Valmistajan katteet on sen verran pienet että ei siellä ole aikaa vatulointiin.

  Toki piirivalmistaja voi tietoiseti tehdä parempia ja huonompia piiriä, siihen vaikuttaa etupäässä piikiekon laatu ja samalla muodostuu hinta.


  Jos joku ymmärtää patenttikieltä, tuo varmaan ottaa tietyn alueen piirit talteen?
  US7930266B2 - Method for classifying microelectronic dies using die level cherry picking system based on dissimilarity matrix - Google Patents
   
  Viimeksi muokattu: 18.09.2018
 25. yberkurko

  yberkurko

  Viestejä:
  782
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Mulle ainakin tulee heti ajatus, että biosissa ovat rajanneet halvemman kulkuja liki varmasti. (jo mainitut jänniterajat ja tehorajat)
  Binnaamalla tuskin saavat ihan haluamansa tasoisia eroja, kun tässä 1000 sarjassakin taitavat korttien kellotettuna nopeuserot jäädä luokkaa alle 200mhz (noin 2Ghz kelloilla), tuhnuimman ja kultakerholaisen välillä.
   
 26. Asiantuntija

  Asiantuntija

  Viestejä:
  1 413
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Liittyykö tämä siihen Nvidian uuteen Nvidia scanner ylikellotusohjelmaan?
  https://arstechnica.com/gadgets/2018/09/nvidia-makes-gpu-overclocking-a-lot-smarter-with-scanner/
   
 27. Lepakomäyrä

  Lepakomäyrä

  Viestejä:
  2 229
  Rekisteröitynyt:
  21.08.2018
  Kellotan Gtx2080Ti
  Siispä olen köyhä.
   
  Dargol tykkää tästä.
 28. yberkurko

  yberkurko

  Viestejä:
  782
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Ne on piheille ja harrastelijoille. Muut saavatkin ostaa sen razer/asus/acer/hp etc. markettimikronsa haluamaansa ylihintaan ja välttyä köyhän kellottajan imagolta;)

  Monet harrastelijat tosin painavat menemään kellotetuilla vehkeillä, joissa näytönohjain on kalliimpi kuin markettimikro:p
   
 29. Asmola

  Asmola Molander Ylläpidon jäsen Team Apex Legends RTX ON Team H2O

  Viestejä:
  2 896
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
   
  Jyssi, mRkukov, paskamaha2k ja 10 muuta tykkäävät tästä.
 30. Asmola

  Asmola Molander Ylläpidon jäsen Team Apex Legends RTX ON Team H2O

  Viestejä:
  2 896
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 31. Tunkki

  Tunkki

  Viestejä:
  59
  Rekisteröitynyt:
  01.03.2017
  Jensseni lypsää viel vähän löysiä pois. REKT!
   
  Wibe tykkää tästä.
 32. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  2 889
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Mietin, että voihan tuo olla ollut myös korttivalmistajilta lähtöisin oleva juttu. Vähentää heiltä työtä, kun ei tarvitse erikseen seuloa parhaita piirejä kalleimpiin kortteihin. Toisaalta NVidialla on niin vahva johtoasema, että tuo on heille yksi kätevä tapa nyhtää entistäkin korkeampia hintoja. Sanoisin siis, että 70 prosentin todennäköisyydellä NVidian kiskurihommaa ja 30 prosentin todennäköisyydellä valmistajien toive.
   
 33. Asmola

  Asmola Molander Ylläpidon jäsen Team Apex Legends RTX ON Team H2O

  Viestejä:
  2 896
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  HEDT tykkää tästä.
 34. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 177
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kannattaa muistaa, että iso osa piireistä menee myös OEM koneisiin, joissa ylikellottaminen on tarkoituksella estetty. Samalla tavalla osa korteista menee esim. TB3-koteloihin yms. vastaaviin joissa virtalähteet eivät kestä kellotuksia jne.

  On ihan fiksua jos OEM:t pystyvät ostamaan halvempia huonompia piirejä niihin paikkoihin missä kellotusta ei tarvita / voida harrastaa ja vastaavasti pistää ne kellotuspiirit Strixeihin / vastaaviin kellotusmalleihin.
   
 35. JuhoN

  JuhoN

  Viestejä:
  540
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2017
  Mulla on i7-7700K b150 emolevyssä jossa ei ole ylikellotusmahdollisuutta.

  i7-7700 max turbo = 4,2Ghz
  i7-7700K max turbo 4,5Ghz

  Omasta mielestä prossu kellottelu ei ole järkevää:
  -Perus emo ilman kellotusmahdollisuutta säästää 50€
  -Säästää 50-100€ kun voi käyttää intel stock sirkkeliä tai ihan perus cooleria vs aio nestejäähyä.

  Kannattaako käyttää 150€ enemmän rahaa 370€ prosessorin kellotukseen, kun kellotuksella saat 10% lisää suorituskykyä? Omasta mielestä ei.
   
 36. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  8 584
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  i7-7700K:n mukana ei tule stock sirkkeliä
   
  Jahve3 tykkää tästä.
 37. Lepakomäyrä

  Lepakomäyrä

  Viestejä:
  2 229
  Rekisteröitynyt:
  21.08.2018
  Tämä kuulostaa siltä että olet ostanut vahingossa
  Emon joka ei tue kellotusta, sitte ostit kuitenkin K sarjan prosessorin ja petyit kun ei kellotukkaan.
   
  Jyssi, mRkukov ja Jahve3 tykkäävät tästä.
 38. hese_e

  hese_e

  Viestejä:
  1 295
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  K mallien ja tavallisten base ja turbokellojen ero on kasvanut kummasti, joten imho kellottamattomankin on ihan fiksua sen takia hankkia kellotusmalli. On noita tuttujen koneissa ja vakiona, kiitos just parempien vakiokellojen.
   
 39. Lepakomäyrä

  Lepakomäyrä

  Viestejä:
  2 229
  Rekisteröitynyt:
  21.08.2018
  Niimpäs näkyy, en ole perus malleihin edes perehtynyt aina ollut se K malli.
  vakionakin tosiaan on näemmä parempi ostos.
   
 40. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  8 584
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Siinä pitää tosin hintaeroon laskea vielä erillinen jäähy päälle, K-mallissa ei tule mitään jäähyä
   
  BOT tykkää tästä.
 41. kurkimies

  kurkimies

  Viestejä:
  2 037
  Rekisteröitynyt:
  21.08.2017
  Terveisin I7-4790K omistaja, jolla tuli kummasti Intelin pakkaama jäähy paketin mukana.
   
 42. Temeee

  Temeee

  Viestejä:
  165
  Rekisteröitynyt:
  30.05.2017
  Tuon aikaisissa tuli jäähy vielä, 7000 ja 8000-sarjassa k-versioissa ei tule jäähyä mukana
   
 43. kurkimies

  kurkimies

  Viestejä:
  2 037
  Rekisteröitynyt:
  21.08.2017
  Aivan turha laitos varsinkin K-mallin mukana (ns. "purkkatahnat").
   
  hsalonen tykkää tästä.
 44. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  8 584
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Kuten tuossa @Temeee jo totesi niin tuon aikaisissa tuli, mutta se oli jo 6000-sarja minkä myötä Intel lopetti jäähyn toimittamisen K-mallien mukana (eli i7-6700K esim ei tullut enää jäähyä mukana
   
  Temeee tykkää tästä.
 45. kurkimies

  kurkimies

  Viestejä:
  2 037
  Rekisteröitynyt:
  21.08.2017
  No niin.

  Ja eikös inteli myyny noita 4xxxK-malleja myös ilman jäähyä 20€ halvemmalla hinnalla?
   
 46. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 508
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Binnaahan cpu puolellakin piirejä, joten ei tuossa mitään pahaa ole jos binnaavat gpu puolella myös. Kunhan ei nyt ihan älyttömän montaa kategoriaa tule.
  Joku kolmisen erilaista binnaustasoa olis vielä ok.
   
 47. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  8 584
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Tray-mallisina myyntiin myös eli ilman jäähyä niin kuin on varmaan aina myyty mutten kyllä muista niiden olleen ainakaan selvästi edullisempia
   
 48. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 081
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei kellottelu nykyään ole piheille
  kun ei sillä enää saa todellista hyötyä
  ts et voi ostaa selvästi edullisempaa mallia ja kellottaa sitä edullisesti yhtätehokkaaksi kuin selvästi kallimpi malli.

  Nykyään AMD Reyzenejä lukuunottamatta missään edulisenpään GPU:ssa eikä CPU:ssa ole kellotusvaraa niin paljon että voisit kellottaa edullisemman mallin selvästi kallliman mallin teholuokkaan tai ne on lukittu.

  Tuossa Ryzen tapauksessakin se kellotuksella saatava taloudellinen etu toimii lähinnä suhteessa edullisempiin tai samanhintaisiin Intel malleihin nähden (siis silloin kun katsotaan pelaamisessa satavaa etua).
   
  Viimeksi muokattu: 20.09.2018
 49. Kossuranta

  Kossuranta

  Viestejä:
  22
  Rekisteröitynyt:
  25.04.2017
  Rahallisesti hyötysuhde on kieltämättä huono, mutta jos käytössä on jo huippumalli niin ylikellottaminen alkaa olemaan ainut tapa saada lisää tehoa. Vähän sukupolvesta myös riippuen hyvin kellottuvan prossun voi puskea kulkemaan seuraavaa sukupolvea vastaamaan, jolloin voi jättää yhden prossu/emolevy kombon hommaamatta. T: edelleen i7-2700K käytössä ;)

  Suurimmalle osalle toki syynä taitaa olla enemmänkin harrastus :)
   
 50. JuhoN

  JuhoN

  Viestejä:
  540
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2017
  Ja amd prossut kannattaa ehdittomasti kellottaa kun eivät ole lukittuja ja melkein mikä tahansa emolevy siihen soveltuu.

  Uusissa malleissa tulee myös ihan hyvä jäähdytys mukana.