Tämä hässäkkä HMD:sta on vain uutisointia Kiinaa vastaan, jotta yrittäjät Europpassa ja muuallakin olisivat varpaillaan ja alkaisivat epäilemään Kiinaa kaikesta pahanteosta. Halutaan siis ahdistella yrityksiä vaurioittamalla heidän mainetta tiedotuksessa, että jatkossa eivät uskalla tehdä enää kauppaa Kiinan kanssa. Kyse on USA:sta kumpuavasta tiedotuksesta mikä koittaa ohjailla kaupan käyntiä Euroopassa. Heidän keinonsa ovat tällaisia epäsuoria ja myös suoria kuten nykyiset pakotteet.
Ei kannata huolestua tällaisesta asiasta ja tosiaan
@Sampsa jo viestitti HMD:n vastauksen ja se oli päivän selvä, ettei Kiinan päässä tietoja ole tarkasteltu millään tavalla, eli niistä ei siellä päässä ole mitään hyötyä eikä ne kiinnosta ketään. Tästä eteenpäin jos päivitys on asennettu niitä ei sinne edes mene. On olemassa tälläkin hetkellä aivan järkyttävän tasoista tietovuotoa, mikä menee USA:han Android-puhelimien välityksellä. Puhetta ja kirjoituksiasi valvotaan ja hyödyllistä tietoa kerätään talteen koko ajan. Kyse on tietosodasta, minkä avulla voidaan kartoittaa toisen maan tavoitteita ja pahimmassa tapauksessa myös selvittää sotilaallisia heikkouksia.
Google ja moni muukin jättiyhtiö ovat tavallaan uhreja tässä tilanteessa, että heidät pakotetaan keräämään tietoa ja luovuttamaan sitä USA:n hallinnolle. Google ei todennäköisesti itse vakoilusta hyödy nimeksikään, mutta USA:n viranomaistaho FBI pakottaa ja tekee käyntejä merkittäviin yrityksiin, joiden kautta voisi saada tietoa pahimmin kilpailevista maista. Yrityksillä itsellään ei välttämättä ole kiinnostusta jatkaa vakoilua, lukuun ottamatta tiedolla tienaavia yrityksiä kuten Facebook (ainakin vielä tällä hetkellä), mutta sen vuoksi että näiden yritysten hallinto sijaitsee USA:ssa, he joutuvat myös hallinnon pakkotoimien alaiseksi.
Suurvallat lopulta aika vähän eroavat toisistaan näissä pakkotoimenpiteissä, niiden kohdistuminen on vain erilaista. Missä Kiina pakottaa kansalaisiaan toimimaan jotenkin, niin USA pakottaa yrityksiään. Venäjä taas rakentaa nyt sitä omaa nettiään maalleen, jotta se voisi puollustautua vakoilutoimenpiteiltä, jolloin voidaan välttää tulevaisuudessa mahdolliset aseelliset kahakat, jos tilanne olisi se että kaikki vuotaisi ulos päin ja maan puollustus olisi näin ollen olematon. Tieto on tänä päivänä valuuttaa, siksi nykyaikaa kutsutaan "tiedon aikakaudeksi". Valitettavasti vaan kaikkialla maailmassa tavan kansalaiset haksahtavat vääristeltyyn ja puolueelliseen tiedotukseen kerta toisensa jälkeen. Onneksi Suomessa yritetään opettaa oman pään käyttöä kansalaisille jo koulussa.
En itse pidä Kiinaa vaarallisena nyt, sillä maa ei menneensä perusteella ole ollut alkuunkaan hyökkäävää sorttia, vaan ennemminkin puollustuskannalla asioissa. Minusta tänne voi hyvin rakentaa 5G-verkon heidän laitteillaan jos hinnassa voitetaan tarpeeksi verrattuna eurooppalaiseen ratkaisuun. Kiinalla on nyt kovat teolliset ja kaupalliset tavoitteet, mitä kovasti auttaisi suorempi kaupanteko Euroopan kanssa, mitä USA taas pelkää. En usko että kummankaan kanssa kaupan tekeminen johtaisi mihinkään ikävään, mutta vapaus valita sietäisi olla meidän omissa käsissämme, eikä ohjailtuna ulkoa päin.