- Liittynyt
- 19.11.2016
- Viestejä
- 315
Ajatuksia, kuvia ja keskustelua vanhasta raudasta. Itse aloitan laittamalla muutaman kuvan kaapin pohjalle jääneistä osista. Pitää jossain välissä tutkia lisää, mitä aarteita mahtaakaan löytyä.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
nVidia 7900 GTO
ARJ oli kova mutta RAR vielä kovempi kun se tuli aikoinaan. Voi sitä iloa kun 25 disketin pelistä disketti 21/25 ei toiminut ja lähdettiin hiihtämään 50 kilometriä lähimmän naapurin luo kopioimaan uusiksi, kumpaankin suuntaan vastatuuli ja ylämäki, pakkasta 45 astetta ja sudet jahtasivät jos karhut eivät ehtineet hyökätä ensinAiemmin toki 1.44 disketeillä. Joku isompi peli vaati ehkä 10 diskettiä tilaa. Eli jos oli 20 diskettiä mukana, niin sai jo muutaman pelin mahtumaan. ARJ muistuu ainakin mieleen.
Voodoo3 ei tukenut 32-bit värejä 3D:ssä, eikä yli 256x256 tekstuureita, mutta V3:n onneksi ne olivat siihen aikaan vielä harvinaisuuksia peleissä. Voodoo3:n 16-bit laatu oli 3D:ssä parempaa kuin kilpailijoilla (ditheröivät paskat vs 22bit postfilter), ja Glide vei, OpenGL ja D3D vikisivät.Voodoo3 oli kanssa aika nopea, mutta (3D) kuvanlaatu oli muistaakseni huonompi ati:in ja nVidiaan verrattuna.
ARJ oli kova mutta RAR vielä kovempi kun se tuli aikoinaan. Voi sitä iloa kun 25 disketin pelistä disketti 21/25 ei toiminut ja lähdettiin hiihtämään 50 kilometriä lähimmän naapurin luo kopioimaan uusiksi, kumpaankin suuntaan vastatuuli ja ylämäki, pakkasta 45 astetta ja sudet jahtasivät jos karhut eivät ehtineet hyökätä ensin
ARJ oli kova mutta RAR vielä kovempi kun se tuli aikoinaan. Voi sitä iloa kun 25 disketin pelistä disketti 21/25 ei toiminut ja lähdettiin hiihtämään 50 kilometriä lähimmän naapurin luo kopioimaan uusiksi, kumpaankin suuntaan vastatuuli ja ylämäki, pakkasta 45 astetta ja sudet jahtasivät jos karhut eivät ehtineet hyökätä ensin
Ilmeisesti tuo "82" nimimerkissäsi ei ole synnyinvuotesi?Kavereilla oli Commodore 64:ssä kasettiasema ja sitten lerppuasema. Jollain taisi olla Amiga 500. Commodoressa sitten katsottiin välkkyviä värejä näytöltä ja odotettiin että kasettiasema "lataa". Commodore ja Amiga ei olleet kauhean yleisiä. Ja PC tuli sitten vähän myöhemmin. PC taisi olla kaikilla ala-asteen luokkakavereilla. Disketit täytyi kyllä testata hyvin ja heittää ne vialliset disketit roskiin. RAR ja muut pakkaukset oli tärkeitä, että ei kulunut niin paljon disketteja. 15 disketille siis mahtui huimat 21,6 megan peli pakattuna. CD-R levylle mahtuikin sitten jo useampi peli. Hämärästi muistuu ainakin Garmageddon II, Quake III Arena, Undeal Tournament, Grand Theft Auto, Half-Life. 5 tai 6 luokan opettaja opetti vähän tietokoneen käyttöä ja että miten hiirtä käytetään. Oli vielä jollain hakusessa. Autoexec.bat taisi ladata tarvittavat hiiriajurit ja muut ajurit. Defrag c: sai eheytyksen päälle ja vähän lisää nopeutta. Virtuaalinen CD-asema oli näppärä, kun ei tarvinnut vaihtaa CD levyä jos vaihtoi peliä toiseen.
Muistaakseni AMD Duron 600 MHz prossu kellottui johonkin 950 MHz asti. Eli melko huima parannus. Eri core oli vähän eri väriä.
http://www.cpu-world.com/CPUs/K7/TYPE-Duron.html
AMD Athlon K7
http://www.cpu-world.com/CPUs/K7/TYPE-Athlon (Slot A).html
AMD Athlon XP. Palomino, Thoroughbred, Barton
http://www.cpu-world.com/CPUs/K7/TYPE-Athlon XP.html
Asennuksissa saattoi core murentua kulmista ja huonolla tuurilla meni koko prosessori rikki.
Nintendo-konsolia aikoinaan vuokrattiin kotitalouksiin. Kuvassa vuokraamoiden käytössä ollut nahkainen vuokrasalkku, joka sisälsi pelikonsolin tarvikkeineen.
Juuh, lähinnä ihmetytti vain kun noista listaamistasi peleistä ekat julkaistiin siihen aikaan kun me '82 syntyneet mentiin jo lukioon/amikseen ja loput myöhemmin, sekä tietenkin C64/Amigojen vähyys ja PC:n yleisyys jo ala-asteellaOn se. Mutta ei täällä kauheasti Commodore 64:a ollut. Nintendoa oli ja Sega megadrive. Luultavasti vain kaksi Commodorea.
Eka pelikone oli aasian versio nintendosta. Väri taisi olla valko harmaa. Adapterilla kävi sen eurooppa version pelit myös.
-83 kanssa olin koulussa. Täällä pc yleistyi muistaakseni 5 tai 6 luokalla, koska 3 ja 4 luokalla ei ollut tietokonetta. 5 ja 6 luokalla oli yksi pc koulussa. En sitä kyllä muista milloin pc:t tuli, ehkä 3 luokan aikaan oli 486 dx2 66MHz joka oli aika huippu siihen aikaan. Keen 6, Wolfestein 3D oli toki silloin aivan alkuun. Nuo uudemmat pelit taisi sitten olla Voodoo 2 aikoihin. Yläasteen aikaan oli jo tietokoneita. Descent ja across pelit muistuu mieleen. Katsoinkin että videolla Keen 6 grafiikka oli "huippua". Chip 'n' Dale (1990) oli nintendolla ja sitten joku toinen peli jota en muista. Taidettiin ampua sukellusveneitä.Juuh, lähinnä ihmetytti vain kun noista listaamistasi peleistä ekat julkaistiin siihen aikaan kun me '82 syntyneet mentiin jo lukioon/amikseen ja loput myöhemmin, sekä tietenkin C64/Amigojen vähyys ja PC:n yleisyys jo ala-asteella
Eikös BH5:set ollut kuraa vrt BH6:set? Vai ihanko väärin muistanBH5 ainoat muistit ikinä joiden kanssa sitä on tullut käytettyä aikaa 15min enemmän säätämiseen, 3.3v atx nastasta muistille -modi oli vielä pientä aikanaan
Eikös BH5:set ollut kuraa vrt BH6:set? Vai ihanko väärin muistan
Mä ruuvasin Thunderbird 750@1180MHz, tuo kellottui hyvin. Käytännössä 1100 oli se solid. Käytännssä tuo oli jo sellainen buusti että sen huomasi.Athlon Thunderbird 1GHz, lyikkärillä kerroinlukko auki ja 1.4 kelloa. oli se melkoinen boosti.
Mulla oli kaa toi Tomy Racing Turbo aikanaan. Joskus 80 ja 90 lukujen taitteessa sain joululahjaksi tollasen.C-64:ää ennemmin oli mm. Game & Watch:
Mutta vielä sitäkin ennemmin oli yksinäyttöisiä elektroniikkapelejä ja niihin oli tyytyminen
Niitäkin ennemmin taisi olla Tomy Racing Turbo:
Joku tästä sarjasta löytyi täältäkinC-64:ää ennemmin oli mm. Game & Watch:
Mulla oli kans tää tai joku vastaava, ja olin kateellinen isoveljelle jolla oli tikku-ohjaimella varustettu avaruuslentely-vastaavaMutta vielä sitäkin ennemmin oli yksinäyttöisiä elektroniikkapelejä ja niihin oli tyytyminen
Niitäkin ennemmin taisi olla Tomy Racing Turbo:
Ser kätköistä voisi löytyä vielä Commodore 8087 ja vic-20. Pc:ssä viher musta näyttö ja kiintolevy. Vic:issä 3 pelikasettia ja kaksi sellaista pyöritettävää peliohjainta.
Commodore pc.
Commodore vic-20
Hinnat
http://www.ntrautanen.fi/computers/commodore/pc10_20-iii.htm
Nopeampi 486 dx2-66 taisi maksaa 10 000 mk. Joka tapauksessa se oli nopea. Muilla oli 286 tai 386 vasta
Melko suolaista:
Intel 80386, 25 MHz
Hinta 45.500,- (1990)
http://www.ntrautanen.fi/computers/commodore/pc60-iii.htm
^Eikai ne nyt ihan nuin kalliita olleet? Meille hommattiin about -91 tai -92 tuo 486:n 33mhz versio ja muistelen sen koneen peruspaketin olleen jtn 9000Mk, josta myyjä myi meille sitten jonkun herkkupaketin missä oli kaikkea turhaa sälää mukana, karvan verran alle 14 000 Mk maksoi.
Helmi! Dos/win98-koneeseen on haussa kyseinen korttiPitää varmaan käydä ottamassa kellarin kätköistä parit kuvat, mutta lähdetään nyt tällä liikenteeseen:
Gravis Ultrasound MAX. Äänikorttien aatelia 90-luvun ensimmäiseltä puoliskolta.
Mittakaavaa antamassa TKL näppäimistö.
Pitää varmaan käydä ottamassa kellarin kätköistä parit kuvat, mutta lähdetään nyt tällä liikenteeseen:
Gravis Ultrasound MAX. Äänikorttien aatelia 90-luvun ensimmäiseltä puoliskolta.
Mittakaavaa antamassa TKL näppäimistö.
Vanhempi kotelo vielä jostakin niin alkaa olemaan oma retromylly valmis
500w superfloweri. Hyvin on pelittänyt itsellä hieman uudemmat virtalähteet vanhemman raudan kanssa.Minkä virranlähteen olet tuohon laittanut, punotusta johtosukasta päätellen jokin moderni vehje ellet ole itse sitä tuohon lisännyt? Tuota joskus vaan miettinyt miten nuo nykyiset PSU:t sopii yhteen vanhojen tietokoneiden kanssa.
Vanhempi kotelo vielä jostakin niin alkaa olemaan oma retromylly valmis
Jes, kiitokset vielä kortistaNäyttäisi kortti tulleen siis perille, hyvä että pääsi ansaitsemaansa elämään. ;D
Roland LAPC-I. Äänikorttien aatelia 80-luvun jälkimmäiseltä puoliskolta.
Hah. Kuoreton halpisversio. Tällaista se olla pitää.
Okei, jos totta puhutaan, niin LAPC-I:n mieluusti ottaisin itsekin yhteen retrokoneistani kun koneeseen on käytännössä joka tapauksessa laitettava Rolandin ohjainkortti ja johtoja menee ihan tarpeeksi ilman ulkoisia moduleita. Tosin kun käyttää SCC-1:tä, niin saa samalla General Midin ja ulkoisen laitteen saa helpommin jaettua koneiden kesken.
Minulla on 286:ssa nyt SCC-1A ja MT32. Siihen haluaisin LAPC-I:n, jotta SCC-1A vapautuisi 386:lle. Minulla oli SCC-1 mutta tyhmyyttäni myin sen pois.
486-koneessa minulla on Roland MPU-401AT ja nyt siinä on kiinni Yamaha DB50XG mutta Roland SCD-15 löytyy myös siihen laitettavaksi.
Valinnanvaikeus tuskastuttaa kovasti kun mikään yhdistelmä ei ole täydellinen. 486:ssa on Rolandin ja Yamahan lisäksi Sound Blaster Awe 64 gold ja Ultrasound, josta on kokeiltu vähän joka mallia. PnP oli liian hankala, Ace on revisiota 1.0, joten siinä on stereokanavat väärinpäin. Revisiota 1.1:tä en ole vielä löytänyt mutta se olisi paras vaihtoehto. Max puolestaan kohisee liikaa, joten valintani on GUS Classic. Eli 386-koneeseen riittää myös GUS. Siihen kumppaniksi vielä Sound Blaster 32 (CT3930), joka on äänenlaadultaan parempi kuin AWE32-mallit (PnP-kortteja kun en halua). Awe 64 on 486-koneessa vain siksi, että se on äänenlaadultaan paras ISA-blasteri. Aitoa Yamahan OPL:ää siinä ei ole mutta siksi on 286- ja 386-koneet.