Nokia-puhelimet hävinneet HMD Globalin Euroopan-sivustolta

NeliYgönen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
02.07.2020
Viestejä
233
hmd-nokiaveks-otsikko-011024.png

Suomessa pääkonttoriaan pitävän HMD Globalin valmistamia Nokia-puhelimia on tähän asti ollut saatavilla valmistajan verkkokaupasta keväällä julkaistujen HMD-mallien rinnalla, mutta nyt Nokiat ovat hävinneet sivustolta kokonaan, ainakin Euroopassa ja Yhdysvalloissa. HMD-brändin julkistuksen jälkeen Nokia-puhelinten tulevaisuus on ollut epäselvä.

HMD-tukisivuilla myös Nokia-puhelimia näkyy kuitenkin edelleen päivityksiä vastaanottavien laitteiden listalla ja esimerkiksi Aasiassa ja Afrikassa Nokioita on yhä valmistajan sivustolla ainakin toistaiseksi myynnissä. HMD Globalin oman lausunnon mukaan Nokia-puhelimet ovat osa valmistajan suunnitelmia jatkossakin alkuperäisten HMD-laitteiden rinnalla, mutta asiaa ei kuitenkaan selvennetty sen seikkaperäisemmin.

Lähde: GSMArena
 
Se taisi sitten olla Nokia-puhelimien tarun loppu? Ehkä eivät uskalla sitä vaan myöntää ennen kuin on viimeinenkin Nokia kapula myyty varastosta. Ettei käy niin kuin Symbianille palava öljylautta vertauksen myötä. :hmm:

Huvittavaa tuossa on, kun Googlen haussa HMD:n kohdalla näkyy "HMD, makers of Nokia phones". Sitä klikatessa ajautuu kuitenkin Barbie-puhelimen sivulle eikä Nokiasta ole tietoakaan :rofl2:.

Screenshot_20241001_195335_Kiwi Browser.jpg


Screenshot_20241001_222113_Kiwi Browser.jpg
 
Kun ottaa huomioon, että Nokialla ei ollut muuta roolia, vaikka osaomistaja onkin yhdessä Googlen, Qualcommin ja Foxconnin kanssa, kuin rojalttiosuuden nosto noissa puhelimissa ja HMD ei onnistunut saavuttamaan tavoitteita niin Nokia olisi itse voinut päättää HMD:n nimenkäyttöoikeuden jo vuosi sitten. Peruspuhelimien markkinointi Nokia-nimisinä kuitenkin jatkunee vuoteen 2026 asti( lähde: Yle)
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
254 463
Viestejä
4 425 579
Jäsenet
73 367
Uusin jäsen
Hissimies

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom