Noctua julkaisi uuden sukupolven NF-A14x25 G2 -tuulettimen kolmena versiona

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
22 225

noctua-nf-a14x25-g2-20241002.jpg

Mielipiteitä jakavasta väriteemastaan ja laadukkaista coolereistaan tuttu Noctua on tunnettu myös pienen ikuisuuden kestävästä uusien tuotteiden kehityksestä ja niiden toistuvasta myöhästelystä. Nyt yhtiö on saanut valmiiksi uuden sukupolven A14x25-tuulettimet.



Noctua NF-A14x25 G2 -tuulettimet ovat nimensä mukaisesti standardi 25 mm paksu 140 mm:n tuuletin. Tuulettimen Progressive-Bend-impelleri on valmistettu Sterrox LCP:stä (Liquid-Crystal Polymer) ja varustettu Flow Acceleration Channel -kanavilla ja Centrifugal Turbulator -hubilla, mitkä viitannee sekä lavoista että keskiöstä löytyviin kohokuviointeihin. Tuulettimien lapojen ja rungon reunojen väliin on kyetty jättämään vaivainen 0,7 mm:n rako.

Tuulettimen sydämestä löytyy uusi Smooth Commutation Driver 2 -teknologialla terästetty etaPERF-moottori, jonka luvataan olevan ennennäkemättömän tasaisesti toimiva ja energiatehokas. SupraTorque-ominaisuus varmistaa samalla, ettei suuretkaan ilmanvastukset pääse hidastamaan sen pyörimistä. Tuulettimen laakerit ovat Noctuan vanhat tutut SSO2:t.

Moottori ja sen myötä tuuletin tulee saataville 1500 RPM:n perusversiona ja hiljaisempana 800 RPM:n LS-PWM-versiona. Sx2-PP-settiin kuuluu puolestaan kaksi tuuletinta, jotka toimivat aavistuksen (±~25 RPM) eri nopeuksilla, minkä kerrotaan olevan hyödyksi etenkin push-pull-konfiguraatiossa ja kun tuulettimia on useampi rinnakkain. Se estää Noctuan mukaan mm. tyypillisiä huminaääniä.



Noctuan mukaan NF-A14x25 G2 sopii yhtä hyvin matalan kuin korkean ilmanvastuksen asennuksiin, eli se sopisi aivan yhtä hyvin kotelo- kuin jäähdytintuulettimeksikin. Tuulettimen AAO-rungon (Advanced Acoustic Optimisation) kulmat on varustettu NA-AVG2-LR-tärinänvaimentimilla ja se tukee NA-IS1-14-välipalaa mikäli tarve on.

Noctuan mukaan tuulettimen kehitystyöhön meni lähes vuosikymmen, mutta se oli sen arvoista parantuneen suorituskyvyn vuoksi. Yhtiön tiedotteen mukaan NF-A14x25 G2 on ei enempää tai vähempää kuin markkinoiden kehittynein tuuletin.

Noctua NF-A14x25 G2 tulee saataville välittömästi PWM-ohjattavana perusversiona, Sx2-PP-pakettina ja hiljaisempana LS-PWM-versiona. Yhden tuulettimen pakettien suositushinta on Euroopassa versiosta riippumatta 39,90 euroa ja kaksi tuuletinta sisältävän Sx2-PP-paketin 76,90 euroa.

Lähde: Noctua
 
Viimeksi muokattu:
Eikö 25mm paksuus ole vielä se ns. standardikoko? Vai olenko pusonnut jo muutoksen kelkasta.

Suositushinnat kyllä melkoisia.
 
Arvosteluja odotellessa. Omassa käytössä vanhakin malli on ollut tarpeeksi hiljainen. Kaikki meteli tulee lähinnä sivupaneelien aiheuttamasta turbulanssista ja nämä tuskin saavat sitä eliminoitua.
 
Varman hyvä tuuletin ja voisi harkita kunhan tulee chromax versio.
Hinta kun katsoo tietyt ominaisuudet ontuu kuten ketjutus mahdollisuus mitä on selvä miinus,
Phanteks T30 tuulettimesta on myöskin tulossa 140mm versio mitä luultavammin tulee olemaan hyvä vaihtoehto mutt nekin ovat jatkuasti lykänneet julkistuksen.
Prototyyppi oli computex messuilla ja on sama sunon valmistama kun 120mm malli.
 

Statistiikka

Viestiketjut
254 462
Viestejä
4 422 757
Jäsenet
73 372
Uusin jäsen
Kears

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom