Nettiongelma missä kukaan ei ole osannut auttaa

Liittynyt
27.03.2024
Viestejä
2
Morjesta
Nyt on hazardi ongelma.

Samsungin kaksi tablettia eivät lähetä sähköposteja eivätkä päästä tunnistautumispalveluihin Elisan mobiililaajakaistaa käytettäessä.
Jos sähköpostit lähtevät, ne lähtevät kuukausien viiveellä.
Kaikki muut reitittimeen yhdistetyt laitteet toimivat normaalisti.

Vika korjaantuu, kun laitan reitittimeen Moi:n liittymän.

Kahta eri reititintä kokeiltu.
Toinen tabletti uusi, toinen vanha.
Tabletteihin kirjauduttu eri Google-tunnuksilla.
Paikka sijaitsee hyvällä 5G kuuluvuus alueella, keskellä peltoja.
Liittymä vaihdettu 5G:stä 4G:hen.
Uutta sim-korttia kokeiltu.
Vika jatkunut kauan.
Viereen tullut uusi masto. Ei auttanut.
Tableteilla speedtest antaa normaalit lukemat, paitsi välillä lähetysnopeus 0. Netti kuitenkin niin hidas, että aina ei päästä speedtest sivulle. Muilla laitteilla speedtest normaali.
Tableteissa ei sim-kort paikkaa.

Missä voi olla vika kun tableteilla ei voi lähettää sähköposteja Elisan liittymällä, mutta Moi:n liittymällä voi?
 
Liittynyt
08.01.2018
Viestejä
1 204
Kuulostaa Gmaililta. Ehkä sähköpostiasetuksissa joku ristiriita, joka saa Gmailin blokkaamaan viestit epäiltynä roskapostituksena.

Edellinen on vain villi arvaus. Itse olen joskus kamppaillut vastaavan ongelman kanssa, jolloin puhelimesta lähettämäni sähköpostit menivät perille muille paitsi niille, joilla oli käytössä Gmail. Kyseistä tekniikkaa tuntemattomana päädyin lopulta käsitykseen, että Gmail blokkasi viestit, koska se jotenkin epäili, ettei minun sähköpostiosoitteella ollut oikeutta lähettää viestiä Elisan palvelimelta, ja luokitteli viestit roskapostiksi.
 
Liittynyt
27.03.2024
Viestejä
2
Kuulostaa Gmaililta. Ehkä sähköpostiasetuksissa joku ristiriita, joka saa Gmailin blokkaamaan viestit epäiltynä roskapostituksena.

Edellinen on vain villi arvaus. Itse olen joskus kamppaillut vastaavan ongelman kanssa, jolloin puhelimesta lähettämäni sähköpostit menivät perille muille paitsi niille, joilla oli käytössä Gmail. Kyseistä tekniikkaa tuntemattomana päädyin lopulta käsitykseen, että Gmail blokkasi viestit, koska se jotenkin epäili, ettei minun sähköpostiosoitteella ollut oikeutta lähettää viestiä Elisan palvelimelta, ja luokitteli viestit roskapostiksi.
Gmail ei selitä miks tunnistautumispalvelut ei toimi (kela, omakanta, vero). Oon kahdella eri Gmail-käyttäjällä kokeillut. Ei toimi kummallakaan. Ellei sit käytä sitä Moi:n nettiä. Gmail myös toimii muilla laitteilla, jotka käyttää samaa nettiä
 

rarehanu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.06.2022
Viestejä
754
Oletko Elisalta kysynyt mikä mahdollisesti vikana, koska olettaisin että liittyy myäs jotenkin Elisan palveluihin.
 

Zepe

Make ATK Great Again
Liittynyt
15.07.2017
Viestejä
249
Jotenkin kuulostaisi, että Elisan liittymällä olisit vpn:än tai natin takana. Oletko pyytänyt Elisalta julkista ip:tä tuolle mobiililiittymälle?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 030
Onko sulla jotain vpn-sovelluksia siellä tabletissa? Koita asettaa tabletin wifi-asetuksista dns serveriksi vaikkapa käsin 1.1.1.1 ja testaile auttaako?
 
Liittynyt
18.11.2016
Viestejä
3 721
Ensin täytyy vastaisuuden varalle sanoa että ongelman kuvaus on todella heikohko. Ei ole kuvailtu mitä on tarkalleen yritetty tehdä, millä ohjelmalla sitä on yritetty tehdä, ei ole kuvattu mitään virheilmoituksia joita kyllä luulisi prosessissa ilmestyvän.

Gmailillahan ei ole mitään ongelman kanssa tekemistä. Myöskään ei mobiiliyhteyden laadulla tai tekniikalla. Tai ylipäätään sillä että kyseessä on mobiiliyhteys.(*jotain todella epätodennäköisiä skenaariota lukuunottamatta)

Tämän erikseen poimin koska vaikkei se suoranaisesti liity kahteen nimettyyn ongelmaan, se on kuvauksena outo ja ilmentää mahdollisesti jotain muuta ongelmaa.
" Netti kuitenkin niin hidas, että aina ei päästä speedtest sivulle. "

Netti ei voi olla niin hidas etteikö speedtest sivu avaudu. Joko netti toimii, se ei toimi laisinkaan, tai se toimii vaillinaisesti siten että osa sivustoista toimii, osa ei. Erityisesti viimeistä vaihtoehtoa vastaan, jos havaitsee ettei speedtest sivu toimi, niin kokeilkaa kahta muuta sivua : "ts.fi" sekä "is.fi". Turun Sanomat ja Iltasanomat siis. Jos kävisi niin erikoisesti että speedtest sivusto ei toimi, kuten ei myöskään TS, mutta presiis samalla hetkellä IS, IL sekä Googlen perushaku toimisi, se viittaisi yhdensorttiseen ongelmaan mitä olen itsekin ihmetellyt. Tuo kuitenkin tulevaisuuden varalle taustalle, tuo ei miltään osin pitäisi liittyä mihinkään mitä kirjoitan seuraavaksi.



Sähköposti: tässä on varmaankin siis käytössä erillinen sähköpostiohjelma jolla niitä viestejä on yritetty lähettää. Kuvattu ongelma olisi hyvin tyypillinen, joskin vanhanaikainen. Useimmat kun ovat pitkään käyttäneet webmailia, gmail normaalisti on myös webmail.

Noita sähköposteja yritetään lähettää (ehkä) DNA:n SMTP palvelimen kautta salaamattomalla yhteydellä. Veikkaan nimenomaan DNA:n koska Moilla tuskinpa on koskaan ollut omia, sen ollen puhtaasti mobiiliajan operaattori. SMTP palvelimet eivät salli perinteisiä, salaamattomia yhteyksiä oman verkkonsa ulkopuolelta. Tällöin ei-DNA:n/MOI:n yhteydellä niitä sähköposteja ei lähetetä, koska sähköpostipalvelimeen ei saada yhteyttä. Ja tästä pitäisi olla selvä virheilmoitus sähköpostiohjelmassa. ISP:t eivät myöskään salli salaamattomia SMTP yhteyksiä oman verkkonsa ulkopuolelle.

Osa ISP:tä saattaa vielä tukea salattuja SMTP yhteyksiä. Vähän epäselvää. ISP:t eivät ole pitkään oikein tukeneet sähköpostia palveluna. Esimerkiksi Elisa vielä jotenkuten tukee sähköpostia normaalina palveluna joten Elisa näyttää vielä tukevan myös salattuja yhteyksiä jotka sallisivat sähköpostin lähettämisen heidän palvelimensa kautta, mistä tahansa verkosta käsin. Luonnollisesti tässä ei ole annettu mitään vinkkiä minkä ISP:n sähköpostista on kyse.

Kaksi ratkaisua. Käyttää joko mitä tahansa webmailia. Jos selain toimii, webmail toimii.

Gmail myös tukee tuota, siis salattuja SMTP yhteyksiä erillisellä sähköpostiohjelmalla. Gmailissa voi myös käyttää "lähettävänä" sähköpostiosoiteena gmailin ulkopuolista osoitetta. Se osoite pitää authorisoida sinne, mutta sen jälkeen sen käyttäminen on helppoa. Tällöin käytetty gmail tunnus muistaakseni näkyy jossain kohtaa sähköpostia, mutta normaalit vastaukset menee sinne alkuperäiseen sähköpostiin.

Todella mitätön mahdollisuus että tässä ongelmassa voi olla kyse muusta.

" how to set up smtp with gmail " ohjeita miten ylipäätään säädetään gmail sähköpostiohjelmaan. Pikaisesti asiaa googlettaessa mulle tuli vaikutus että tuohon saattaa juuri tänä vuonna olla tulossa uudistuksia, joka voi hieman muuttaa asioita, mutta vaikutelma oli että riittävän uudet sähköpostiohjelmat hanskaavat nuo asiat kuitenkin, ja mahdollisesti tässä tabletissa on käytössä juurikin googlen sähköpostiohjelma. Joka tapauksessa tällä hetkellä tuo vielä toimii sellaisenaan vanhantyylisesti suoraan salattuun smtp yhteyteen kirjautumalla.

sekä erityisesti miten authorisoidaan jokin gmailin ulkopuolinen sähköpostiosoite käytettäväksi gmailin kautta, jotta siis kyseiseen sähköpostiin lähetetyt vastaukset päätyy sinne ulkopuoliseen sähköpostiin eikä gmailiin. En ollenkaan kuunnellut tuota videota mutta linkatusta kohdasta alkaen siinä käydään gmailissa noi kohdat läpi mistä se tehdään, joten oletan että se kertoo asian hyvin.

Tässä on Googlen tekstipohjainen ohje samasta asiasta.

Sinänsä, se käytetty sähköposti voi hyvin tukea myös salattuja yhteyksiä, joten gmailin käyttö lähettämiseen ei ole välttämätöntä. Sähköpostiohjelman asetuksista pitäisi löytyä kohta jossa lukee TLS tai SSL, lähettävän sähköpostipalvelimen kohdasta. Esim. näistä asetuksista voisi ottaa kuvakaappauksen jos ei löydetä oikeita asetuksia tms. yms.



Toinen ongelma on varsin...mielenkiintoinen. Ja myös erikoinen koska tavallisilla nettisivuilla ei pitäisi olla ongelmia riippuen nettiyhteydestä.

Ongelman kuvaus on siis että tabletilla ei pääse tunnistautumispalveluihin Elisan mobiililaajakaistaa käytettäessä. Ja onko nimenomaan että toisella netillä ja presiis samalla tabletilla, ne toimii? Tästä tulisi mieleen joku epämääräinen tietoturvaohjelmisto joka ei halua toimia kunnolla millä tahansa netillä, ja rikkoo osan sivustoja. Tuollainen vaan olisi todella, todella omituinen viritelmä. Tai mahdollisesti toiseen operaattoriin liittyvä proxy. Sekin olisi omituinen, eihän sellaisia ole missään käytössä. VPN? Sellaisen ei pitäisi aiheuttaa tälläisiä ongelmia millään sivuillla.

Tässä olisi vähän ongelmien rajaamiseksi kivaa tietää enemmän. Otetaan "omakanta". Latautuuko sivu www.kanta.fi ? Näyttääkö siinä kaikki normaalilta? Selaimena on varmaankin Chrome. Mikä on kyseisen selaimen versio? Mitkä ovat nämä kahden tabletin mallit?

Jos se sivu tässä vaiheessa näyttää vielä toimivan, mitä tapahtuu klikatessa pitkään linkkiä Kirjaudu OmaKantaan.? Sen pitäisi näyttää linkin osoite, jonka pitäisi alkaa kansalainen.kanta.fi. Kun sitä klikkaa, mille sivulle päädytään?

Jossain vaiheessa pitäisi tulla jotain virhettä. Ongelma voisi hyvin olla selaimen asetukset, keksit ja tälläiset. Muta jos olisi, ei ongelman pitäisi mitenkään voida olla kytköksissä siihen minkä operaattorin liittymä mobiililaajakaistamodeemissa on. Helpompi lähteä arvailemaan jos käsissä on enemmän ja täsmällisempi ongelman kuvaus.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
529
Ei kai voi olla nii tyhmä juttu että kellot väärässä ajassa se vaikuttaa kaikkiin salaus juttuihin tms. Muuten veikkaisin väärä lähtevän postin palvelinta mutta sillä ei mitään tekemistä omakanta yms
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 449
Viestejä
4 199 887
Jäsenet
70 908
Uusin jäsen
Biurpo

Hinta.fi

Ylös Bottom