Netin katkeilu, kohina, modeemin vanhentunut ohjelmisto?

Viestiketju alueella 'Internet, tietoliikenne ja tietoturva' , aloittaja skinkken, 01.06.2019.

 1. skinkken

  skinkken

  Viestejä:
  18
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2018
  Netti katkeaa keskimäärin ehkä pari kertaa viikossa, joskus useammin, joskus harvemmin. Tähän auttaa modeemin uudelleen käynnistäminen. Viime kesänä kun soitin DNA:n asiakaspalveluun niin sanoivat, että kun on vanhat kaapelit niin voi olla kosketushäiriötä, ja että samassa taloyhtiössä ongelmaa oli ollut jollain muullakin, ja että jos pätkii kauheasti niin laitetaan huoltomies korjaamaan.

  Nyt vähän aikaa sitten kun DNA soitti ja kyseli nettipaketin sopivuudesta ja toimivuudesta, ja kerroin ongelmasta, niin tällä kertaa sanottiin, että modeemiin ei ole tullut valmistajan ohjelmistopäivityksiä vähään aikaan, ja että yhteisvaikutuksella vanhan kaapeliasennuksen suuremman kohinan takia netti voi katkeilla, ja että uusi modeemi auttaisi.

  Nykyinen modeemi on Cisco EPC3825, laitteen pohjassa lukee date of mfg: 12/11, ja DNA:n tyyppi muistaakseni puhui jotain vuodesta 2013 (päivitykset loppuneet silloin?)

  Pitääkö DNA:n puheet paikkansa vai yrittääkö ne myydä modeemeja? Voiko netin toimivuus ajan myötä huonontua päivitysten yhteensopivuuden puutteen takia? Toisaalta muutin tähän taloyhtiöön (1967) n. vuosi sitten, joten en tiedä miten netti olisi toiminut aikaisemmin. Edellisessä (uudemmassa taloyhtiössä) DNA:n netti katkesi harvemmin, mutta kuitenkin aina välillä. Kummassakin nettipiuha on seinässä jollain TV adapterilla.

  Jos puheet pitävät paikkansa, onko uudempi/myöhemmin julkaistu modeemimalli siis pitkäikäisempi? Vai ovatko ne sen verran parempia ettei päivitysten puute haittaa kuten vanhoissa modeemeissa?
   
 2. Ormu

  Ormu

  Viestejä:
  1 318
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Softapäivitysten puute ei tällaista aiheuta, mutta toki vanha modeemi voi pikkuhiljaa toimia huonommin, jos se on kovin halvalla ja huonosti tehty. En osaa sanoa, missä määrin uusi modeemi voisi olla parempi kuin nykyinen. Operaattorin myymät modeemit lienevät rojua joka tapauksessa.
   
 3. FiveBridges

  FiveBridges

  Viestejä:
  975
  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  Itsellä oli sama Cisco EPC 3825 modeemi DNA kaapelissa.
  Voi olla modeemin vanhuutta,vai oliskos sitten taloyhtiönverkossa ollut häiriöitä.
  Kyllähän DNA päästä silloin ilmoittivat,jos alkaa useammin pätkimään,niin vois vaihtaa modeemin.Kävin sitten myöhemmin vaihtamassa.

  Nykyinen on Cisco EPC 3828 pohjassa date of mfg:5/14
  Suht hyvin on toiminut,joskus on vetänyt pimeeksi,
  mutta tainnut olla taloverkossa häiriöitä,tai DNA päässä.
   
  Viimeksi muokattu: 01.06.2019