Nappikuulokkeiden 3,5 mm plugin vaihtaminen

Liittynyt
02.01.2017
Viestejä
85
Minulla pimeni rakkaista Sennheiser CX5.00G -kuulokkeista äkillisesti vasen nappi. Piuhan taivuttelu paljasti, että ilmeisesti jotain on hajonnut 3,5 mm liittimen ja johdon liitoskohdassa.

Kuulokkeet eivät ole hirveän kalliit (vastaava uudempi malli ilmeisesti n. 50€) mutta ei tekisi mieli heittää taas kerran yksiä kuulokkeita menemään eli ajattelin yrittää vaihtaa/korjata plugin/liitoksen. Mitä tarvikkeita tuohon vaihtamiseen kannattaisi hommata ja löytyykö jostain hyviä ohjeita? Juotoskolvi tarvikkeineen löytyy, samaten hyvin vähän taitoa käyttää ko. vekotinta.

Toinen vaihtoehto kuin hommata ihan kokonaan uusi plugi olisi varmaankin tuhota toiset (mikrofonilliset) kuulokkeet joita on tullut puhelinten ym. mukana ja on pöytälaatikko täynnä ja napata ehjä plugi niistä ja liittää Sennheiserin napit siihen. Voiko tuossa mennä jotain vikaan? Nokialla taisi ainakin olla jotenkin normaalista eroava pinnien järjestys joten Nokian kuulokkeiden plugi ei ilmeisesti toimi? Tietty tässä mallissa tulisi tuhottua toiset toimivat kuulokkeet yksien viallisten pelastamiseksi mutta toisaalta nuo tuppaavat olemaan niin kamalan huonoja, että ei niitä tulisi kuitenkaan koskaan käytettyä ja SERriin ne olisivat muutenkin todennäköisesti menossa.

Pahoittelut jos tällainen keskustelu on jo olemassa, yritin etsiä mutta en löytänyt.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
124
Vaihda siihen kokonaan uusi plugi, niin tulee kunnollinen.
Esim:
tai

Jos asut vähänkään isommalla paikkakunnalla, niin sieltä löytynee elektroniikka/sähkötarvikeliike josta moisen voisi saada ihan hyllystäkin, säästät postikulut. Tai sitten ebaysta jos ei ole kiire.

Liittimen katkaisemisessa toisista kuulokkeista on se ongelma, että ne liittimet ovat umpeen valettuja eli joudut juottamaan suoraan johdon päihin, etkä saa kunnollista vedonpoistoa siihen tehtyä eli siitä ei tule kovinkaan pitkäikäinen korjaus. Näissä irtoliittimissä tuo vaippa on kierteellä, voit juottaa johdot suoraan liittimen pinneihin ja sisältä löytyy myös vedonpoisto.
 
Liittynyt
12.06.2018
Viestejä
195
Yksi ongelma noissa jälkikäteen asennettavissa plugeissa on se, että ne ovat yleensä melko kookkaita. Ja monessa ei ole tossa kannassa semmosta juurinystyrää, joka on hyvä olla suojakuorelliseen puhelimeen kytkiessä - eli liitin on juuresta asti semmonen ylileveä.
 
Liittynyt
12.06.2018
Viestejä
195
tuhota toiset (mikrofonilliset) kuulokkeet joita on tullut puhelinten ym. mukana ja on pöytälaatikko täynnä ja napata ehjä plugi niistä ja liittää
Youtubesta löytyy monenlaista korjausvideota. Noinkin on tehty ja kutistesukka päälle.

On noita sopivampia plugejakin saatavilla: Stereoplugi HQ täysmetallinen kapea kullatut kontaktit

Tossa ei mikille paikkaa. Ebay/amazon varmaan löytyy niitäkin.

Katoin noita kun piti isoihin kuulokkeisiin saada korjaus. Päädyin tilaamaan pitkän johdon jossa nätit plugit ja meinasin sen puolittaa kaksille kuulokkeille. Johto ei ikinä saapunut. Hain Elektorilta 3.5mm jakin ja asensin sen kuulokkeisiin, nyt saa tytär vaihtaa johtoa mielentilan mukaan ;).
 
Liittynyt
02.01.2017
Viestejä
85
Itselle vähän muistilistaa ja hajahuomioita, ehkäpä näistä jossain vaiheessa on muillekin hyötyä:
-Suomesta ei tuntuisi noita vinkattuja pienempiä plugeja löytyvän, ei ainakaan sellaisia joissa olisi 4 pinniä (eli myös mikrofoni). Kiinasta toki löytyi kuten kaikkea muutakin
-Johtojen väriä ei ole ilmeisesti mitenkään vakioitu joten ne täytyy tarkistaa yleismittarilla alkuperäisestä plugista (eli kannattaa johtoa katkoessa jättää jokunen sentti alkuperäistä johtoa sinne plugin päähän niin voi niistä sitten mitata minkä värinen piuha menee plugissa mihinkin renkaaseen, toki mikäli kontakti on rikki niin mittaaminen ei välttämättä onnistu)
-Samaten plugin pinnit pystyy tsekkaamaan helposti yleismittarilla
 
Toggle Sidebar

Ylläpitoa paikalla

Statistiikka

Viestiketjut
100 195
Viestejä
2 008 383
Jäsenet
41 694
Uusin jäsen
Elchubagabra

Hinta.fi

Ylös Bottom