Näyttö vilkkuu epäloogisesti

Liittynyt
15.12.2016
Viestejä
622
Ongelmana ollut nyt jo pidemmän aikaa seuraava ongelma, joka ajaa mut hulluksi kun en keksi syytä.

Aluksi kaikki toimii täysin normaalisti. Kone päällä 24/7 ja ehkä noin viikon-parin uptimen jälkeen sleep-stateen mennessä näyttö sammuu normaalisti, mutta käynnistyy uudestaan n. parin sekunnin kuluttua ja jää vilkkumaan päälle-pois. Hiirtä liikutettaessa tai näppäintä painaessa näyttö jää päälle ja kaikki toimii taas täysin normaalisti. Tästä lähtien kuitenkin aina kun kone on menossa sleep-tilaan, jää näyttö vilkkumaan ellei sitä sammuta virtanapista. Uudelleenkäynnistys korjaa "vian" ja kaikki toimii taas normaalisti sen viikon-pari. En keksi mitään yksittäistä syytä, mikä triggeröi tän bugin (vai featuren).

Win10 pro 64bit
GTX 1080 Ti
AOC AG271QG @ 1440p
 
Liittynyt
18.03.2017
Viestejä
509
Näyttää siltä että virransäästötilan tunnistus näytössä toimii vähän heikosti. Johtuuko se näytönohjaimesta (vääränlainen signalointi virransäästötilalle?), näytön kaapelista (virransäästötilaan menon määräävä signaali lievästi oikosulussa jonkin toisen signaalin kanssa?) vai näytöstä itsetään (virransäästötilan tunnistus toimii huonosti?), on sitten vähän vaikeampi kysymys.

Tuossa näytössä pitäisi olla sekä HDMI että DisplayPort-liitännät. Kumpi liitäntä on nyt käytössä?

Jos käytössä on HDMI, onhan liitin varmasti kunnolla paikallaan kummastakin päästä? Koska HDMI:ssä ei ole kunnollista lukitusta, johdon oma paino voi joskus vetää liittimen löysälle, varsinkin jos näytön asentoa käännellään. Jos vika on tässä, kannattaa tehdä HDMI-kaapelille vedonpoisto jollain sopivalla tavalla.

Voisi testata esim. näin:
- lainaamalla jostain toinen samanlainen näyttökaapeli ja testaamalla sillä: jos vika poistuu, vika on kaapelissa
- testaamalla toisentyyppistä liitäntää jos näytönohjain antaa siihen mahdollisuuden: jos vika poistuu, vika on rajattu alkuperäiseen liitäntätyyppiin (kaapeli/näytönohjaimen liitäntä/näytön liitäntä?)
- kokeilemalla tietokonetta jonkin toisen näytön kanssa: jos vika poistuu, se voisi olla näytön virransäästötilan tunnistuksessa
- testaamalla näyttöä jonkin toisen tietokoneen kanssa: jos vika ei esiinny toisen tietokoneen kanssa, näyttö on ilmeisesti ehjä ja vika voisi olla näytönohjaimen päässä.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 808
Viestejä
4 208 171
Jäsenet
70 963
Uusin jäsen
Visko

Hinta.fi

Ylös Bottom