Näytönohjainvalmistajien GeForce RTX 20 -näytönohjainten hintahaarukka 860-1499 euroa

Liittynyt
29.01.2017
Viestejä
1 600
Hinnan perusteella 2080Ti pitäisi olla 2x tehokkaampi kuin 1080.
Epäilen.
En ole vielä koskaan maksanut yli 600€ näytönohjaimesta, vaikka olenkin hyviä näyttiksiä käyttänyt aina. 1080 on ollut yli vuoden koneessa kiinni.
Saattaa olla, että menee näyttiksen päivittäminen todella pitkään tulevaisuuteen. Ellei tule taas 1080 Ti tarjoukseen tuohon 599€ tms.
 
Liittynyt
25.01.2017
Viestejä
67
Nyt alkaa jo kaduttamaan, että ei tullut tilattua 1080ti:tä silloin kun niitä sai alle 700€, koska rohkenen väittää, että 2070 ei tule vastaavissa tehoissa olemaan, vaikka melkolailla tuohon 700€ haarukalle osuukin. Hirvittää jo valmiiksi, että millaiseen hintaan seuraava Titan asettuu. :D

Josko nämä vielä suorituskyvyltään yllättäisivät positiivisesti ( tosin jos yllättäisivät niin Nvidia olisi ehkä sitä eilen hehkuttanut ). Pahasti vaikuttaa, että samalla rahalla kuin vuosi sitten tulee saamaan vastaavaa tai hieman huonompaa tehoa lukuunottamatta niitä pelejä, jotka käyttävät Gameworksiä ja RTX:ää.
 
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
759
Jep, jollain todella specifillä osa-alueella jolla ei ole mtn merkitystä normipelaajalle :D
Jos se oikeasti menisi niin kuin Jensen sanoi, niin kyllähän tuo 100% voisi ainakin tulla helposti. Eli siis pelintekijä vain napsauttaa RTX tuen päälle (niinhän se väitti). Sitten suuri osa shadereilla tehdystä laskennasta voidaan siirtää raytracing yksiköille ja tadaa. Tähänhän se millisekuntikäppyräkin perustui, jossa oli sen demon renderöintiä supervoltalla, turingilla ja pascalilla.
 

Hiikeri

Team Intel
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
1 952
Hirveetä hiiren piipitystä tässäkin threadissa! Köyhät ja Vegalaiset alla, tulevat RTX korttilaiset yllä.Nyt jo siis ilmoitettu että RTX -tuki tulossa 21 peliin:
NVIDIA is listing 21 Games with RTX Support

Mulla mennyt vuosia aikalailla tietyn kaavan mukaan:
Ostin julkkarissa heti 980:n joka oli sitten SLI:ssäkin, mutta loppui 4GB muisti kesken ja möin ne 980Ti:n julkkarissa jollainen tuli ja jopas helpotti 6GB muisti.

Sitten tuli 1080 jollaisen hankin, ja viime kevään 1080Ti:n julkkarissa vaihtui sitten 1080 > 1080Ti. Viime syksynä oli sitten SLI 1080Ti.

Alunperin oli tuolloin arvailuja että tulisi Voltaan perustuvat pelikortit keväällä 2018 ja sanoin että heti tulee seuraava 1180 kortti kun niitä saa, möin silloin 1080Ti:n pois ja rahat talteen...

No, nyt kuten tiedämme, on vasta next gen kortit (Turing) julkaistu ja saatavilla Customeina ~1kk päästä, eli sellaiset 1/2 vuotta mennyt keväästä.

Itsellä on RTX 2080 Ti maksettu, joka on isolla jäähyllä, yli 30cm pitkä kortti.Toistaiseksi tulossa ensi kosketus ko. korttien valmistajaan, kortti siis ZOTAC RTX 2080 Ti Gaming AMP! 3x90mm, 2.5 Slot. 1349€.
 

E.T

Liittynyt
27.02.2017
Viestejä
6 203
Turhaa tästä on kuitenkin pelkkää Nvidiaa syyttää
Totta hyvinkin... Yhtä syyllisiä ovat kaikki vain Nvidian ostajat!
Esim aikataulussa tulleet HD5870 sukupolven AMD:n kortit olivat hyvin suorituskykyisiä vähällä tehonkulutuksella.
Mitä teki sheeplet?
Palkitsivat Nvidian lopulta ostamalla enemmän myöhästynyttä ja rajusti tehoa syövää Fermiä!

Joo pitäähän tässä muistaa että Nvidia, AMD ja Intel ovat kaikki voittoa tavoittelevia yrityksiä...
Siinä on vain eroja minkälaista yritysetiikkaa siellä harjoitetaan.
Nvidia on harrastanut todella härskiä/puolirikollista toimintaa suunnilleen koko historiansa ajan.


Ja tuossa vähän Intelin historiaa:
Intel and the x86 Architecture: A Legal Perspective
 
Liittynyt
09.07.2017
Viestejä
1 376
Hirveetä hiiren piipitystä tässäkin threadissa! Köyhät ja Vegalaiset alla, tulevat RTX korttilaiset yllä.
Itsellä olisi varaa useampaan 2080Ti korttiin. En kuitenkaan näillä hinnoilla osta, en näe (itselleni) järkevänä.
Ja se, että sinulla on varaa, ei poista sitä ilmeistä tosiseikkaa, että valtavalle enemmistölle hinnat ovat liian kovia.

Itse näen asian näin:

1. Koko RTX on vasta julkaistu. Ensimmäisiä pelejä, joissa on edes pari RTX-efektiä mukan on vasta tulossa.
2. Kestää aikansa, että RTX-kortit päätyvät kehittäjien, graffuartistien ja hiitsiikkereiden koneisiin.
3. Mitään konsolitukea ei RTX:n kaltaiselle tekniikalle ole näkyvissä vielä vuosiin. Tämä vaikuttaa enemmistöön kehitettävistä isoista peleistä.
4. Näillä hinnoilla on turha puhua massatuotteista. Steamissä GTX 1080 tai Ti on n. 3% populaatiosta. 2080/Ti:n penetraatiot tulee olemaan reilusti alle 1% vielä vuosia
5. Pelejä ei targetoida nollalle konsolipelaajalle tai edes 0.1% PC-pelaajapopulaatiolle, vaan massoille. RTX ei ole massatuote vielä vuosiin.
6. RTX sirut ovat isoja, GDDR6 vielä kallista ja 7nm kolkuttelee jo oven takana. Eli potentiaalinen hinnanlasku valmistuskustannuksissa on ainakin mahdollinen 1-2v sisällä.

Eli näen, että nVidia toki tajuaa tämän, tyhmiä siellä ei olla.

On turha yrittää myydä RTX-kortteja, jotka ovat kalliita valmistaa, kuumia jäähdyttää ja käytännössä hyödyttömiä suurelle osalle pelaajia, tällä hetkellä massoille.

Siksi nVidia ei hinnoittele kortteja massoille.

Se hinnoittelee ensimmäiset RTX-kortit heatseeking populaatiolle, joka ostaa kuitenkin kortit ja kehittäjille, joiden on pakko ostaa uuden sukupolven tekniikka, oppiakseen sen, pysyäkseen mukana kehityksessä ja pystyäkseen kehittämään tulevaisuuden pelejä 2-3+ vuoden päähän.

Veikkaan, että RTX ei ole mainstreamiä peleissä tai korteissa vielä moneen vuoteen. Vähintään täytyy saada hinta 500€ alle ja yksi konsolisukupolvi pöytään, että alkaa tapahtua.

Se ei tarkoita, että RTX:stä innostuneet eivät voisi nauttia korteista ennen tätä.

Mutta mitään mullistusta, massa-adoptiota ja kattavaa (järkevällä tavalla toteutettua) pelitukea on mielestäni turha odottaa ihan heti. Toki efektejä tulee peleihin varmasti, mutta pelibudjettia ei tulla niihin allokoimaan paljoa jonkun 0.1% pelaajapopulaation takia.

Massa-adoptiota, hintojen laskua ja laaja-alaista softatukea odotellessa.

Ja se HDMI 2.1 olisi kanssa pop. Ja järkevän hintainen 120+Hz G-Sync HDR-näyttö jossain muussa kuin 27-tuuman postimerkkikoossa.

En näe mitään järkeä päivittää omilla tarpeilla. RTX 20x0 on teknologiademo-malli. Ensi vuonna (tai 2020) sitten 7nm, PCI 4.0, HDMI 2.1 ja alemmat hinnat...
 
Liittynyt
20.11.2016
Viestejä
379
Totta hyvinkin... Yhtä syyllisiä ovat kaikki vain Nvidian ostajat!
Esim aikataulussa tulleet HD5870 sukupolven AMD:n kortit olivat hyvin suorituskykyisiä vähällä tehonkulutuksella.
Mitä teki sheeplet?
Palkitsivat Nvidian lopulta ostamalla enemmän myöhästynyttä ja rajusti tehoa syövää Fermiä!

Siinä on vain eroja minkälaista yritysetiikkaa siellä harjoitetaan.
Nvidia on harrastanut todella härskiä/puolirikollista toimintaa suunnilleen koko historiansa ajan.


Ja tuossa vähän Intelin historiaa:
Intel and the x86 Architecture: A Legal Perspective
Kyllä olen tietoinen Intelin ja Nvidian historiasta, ei ole tarvetta luennoida tai kutsua ketään lampaiksi. Vaikka Nvidia ei ole aina ollut ykkönen, on se ollut aina kilpailussa mukana. AMD on viimeaikoina yrittänyt näyttäytyä ja tehnyt kuluttajaystävällisiä päätöksiä koska on tuotteet eivät ole ollet ihan samalla tasolla kuin kilpailijoilla ja parantanut sillä FX:llä pilattua imagoaan. Ei kukaan voi syyttää Nvidiaa siitä että AMD antaa Nvidialle mahdollisuuden kairata kuluttajaa perseeseen. En itse ole rikas ja en harrasta hyväntekeväisyyttä, joten jos haluaa tietynlaista näyttistehoa on pitää toivoa että kilpailu toimii. Nyt kun ei kilpailu toimi niin pitää muistaa pitää vaseliini lähellä jos tekee mieli uutta näyttistä. Tilanne näillä duopoleilla on aika jännä kun kuluttajat loppujen lopuksi maksaa yritysten suunnitteluvirheheistä/virheellisistä tulevaisuuden arvioista ja niistä johtuvista kehnoista kilpailutilanteista joihin kuuluu FX floppauksen prossukehityksen matelu ja nyt GCNn ikääntymisen aiheuttama hintojen nousu.

Turing piirit näyttäisi olevan aika isoja, joten eipä kyllä sittenkään ihmetytä nuo hinnat niin paljoa kun ottaa huomioon vielä uunituoreet GDDR6 muistit. Itse onneksi skippaan Turingin hyvin mielin ja odottelen molempien leirien muutamia seuraavia sukupolvia ja Intelin mahdollista duopolin rikkomista.
 
Liittynyt
20.03.2017
Viestejä
420
Eli joku s.t.a.l.k.e.r. 2 olisi aikaisintaan sellainen mikä hyödyntäisi säteen seurantaa (tulossa 2021), mikään viimeisen vuoden aikana julkaistuista ei lisäisi tuotantoonsa uutta ominaisuutta kun ovat sen verran pitkällä peliensä kehityksessä
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 549
Eli joku s.t.a.l.k.e.r. 2 olisi aikaisintaan sellainen mikä hyödyntäisi säteen seurantaa (tulossa 2021), mikään viimeisen vuoden aikana julkaistuista ei lisäisi tuotantoonsa uutta ominaisuutta kun ovat sen verran pitkällä peliensä kehityksessä
Täh? Kyllähän sieltä oli jo nyt heti tänä syksynä tulossa pelejä säteenseurannalla, esim. BF5 ja uusi Tomb Raider. Kysymysmerkiksi vaan jää että mikä on se todellinen suorituskyky ja pelikokemus noilla julkaistuilla korteilla kun säteenseuranta on päällä. Olivat meinaan melko tarkkoja siitä että RTX ei ollut päällä liikuttaessa ja monet demot oli hidastettuja muutoin, mikä jätti ainakin itselleni jonkun verran epäilyksiä.
 
Liittynyt
10.04.2017
Viestejä
84
Jos se oikeasti menisi niin kuin Jensen sanoi, niin kyllähän tuo 100% voisi ainakin tulla helposti. Eli siis pelintekijä vain napsauttaa RTX tuen päälle (niinhän se väitti).
Ei sanonut. Ihasteli kyllä, kuinka *demossa* sai napsautettua helposti RT:n päälle ja pois, mutta muistaakseni Battlefield-demon aikana Jensen sanoi suunnilleen niin, että RT:n koodaaminen mukaan "requires lots of engineering". Uskon silti, että näitä toteutuksia tulee paljon enemmän kuin nyt mainitut edelläkävijät, koska Microsoft vaikuttaa olevan tosissaan mukana, eikä DXR API jää valmistakohtaiseksi.

Yhtäkaikki, ihmetten kyllä tätä nillityksen määrää. Kun kerran kaikki nykypelit pyörivät mainiosti edellisen sukupolven näyttiksillä, niin pysykää niissä, voi hyvänen aika. Etenkään, jos ei kiinnosta katsella tulevassa sotapelissä moitteettoman kiiltäväksi vahattuja autoja heijastuksineen sotatantereella. Itse olen kohtalaisen innoissani siitä, että pitkästä aikaa tuli kuluttajamarkkinoille jotain arkkitehtuurillisesti uutta. En silti pidä mitään kiirettä ostopäätöksen kanssa.
 
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
759
Ei sanonut. Ihasteli kyllä, kuinka *demossa* sai napsautettua helposti RT:n päälle ja pois, mutta muistaakseni Battlefield-demon aikana Jensen sanoi suunnilleen niin, että RT:n koodaaminen mukaan "requires lots of engineering". Uskon silti, että näitä toteutuksia tulee paljon enemmän kuin nyt mainitut edelläkävijät, koska Microsoft vaikuttaa olevan tosissaan mukana, eikä DXR API jää valmistakohtaiseksi.

Yhtäkaikki, ihmetten kyllä tätä nillityksen määrää. Kun kerran kaikki nykypelit pyörivät mainiosti edellisen sukupolven näyttiksillä, niin pysykää niissä, voi hyvänen aika. Etenkään, jos ei kiinnosta katsella tulevassa sotapelissä moitteettoman kiiltäväksi vahattuja autoja heijastuksineen sotatantereella. Itse olen kohtalaisen innoissani siitä, että pitkästä aikaa tuli kuluttajamarkkinoille jotain arkkitehtuurillisesti uutta. En silti pidä mitään kiirettä ostopäätöksen kanssa.
No läpällä tuon heitin, mutta minusta se kyllä siinä pallodemokuvien tienoilla sanoi noin viisi kertaa jotain tyyliin se on niin helppoa, että kytketään vain päälle. Aika naurettavaa, jos puhui jostain on/off kalvon vaihtamisesta. Mutta kyllähän se selvää on, että vaikka tekniikka muuten toimisi helposti pitää materiaalien ominaisuudet ja valonlähteiden tiedot koodata tuohon jotenkin.

Tästä nvidia saa kuitenkin uuden lypsylehmän. Kun nyt julkaisut on harventuneet ja alkaa olla varmaan vaikea saada ihmisiä päivittämään joka sukupolvessa, niin saadaan kvartaalien tulokset kuntoon, kun nyt voidaan vuoden välein alkaa julkaista uusilla raytracing osilla varustetut näyttikset, joissa joka kerta teho kasvaa 30% tai joku muu nvidian mielivaltaisesti valitsema luku. Vaikka perinteisen rasteroinnin nopeus ei kasvaisi yhtään.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
21 028
Totta hyvinkin... Yhtä syyllisiä ovat kaikki vain Nvidian ostajat!
Esim aikataulussa tulleet HD5870 sukupolven AMD:n kortit olivat hyvin suorituskykyisiä vähällä tehonkulutuksella.
Mitä teki sheeplet?
OT: Minulla on Verkkokauppa.comissa 101 päivää tilaus HD5850:stä, ennenkuin tuli. Se oli aika paperijulkaisu, mitä ATI teki.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
4 033
No vaikka sieltä tulisi AMD:lta ulos Vega 64 jollain ray tracing kikkareella ja se maksaa 500e niin sanoisin että noilla nvidia hinnoilla se riittäisi aika monelle :D
Ei taida onnistua ihan noin vain kun vertaa Nvidian piirejä. 10 vuoden kehityksestä puhuttiin, se toki markkinointia.
 
Liittynyt
14.02.2018
Viestejä
212
Vähän on nyt hassusti nimetyt kortit Nvidialta. Jos ne olisi nimetty vaikkapa näin:

2080 Ti = Titan
2080 = 2080 Ti
2070 = 2080

...niin johan olisi hinnoissakin jotain järkeä. Mutta saahan ne kortit nimetä ihan miten haluaa, tehot ratkaisee. Testejä odotellessa, sitä ennen on ihan turha itkeä hinnoista.
 
Liittynyt
24.04.2018
Viestejä
80
Ihan pöljäksi menee jo hinnat, miksi kukaan muu ei tee näytönohjaimia? :facepalm:.

Sony varmaan "innoissaan" nuista pöljistä hinnoista ja kohta tuloo ps5 ja vie kaikki pc pelaajat :vihellys:.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
11 624
Ihan pöljäksi menee jo hinnat, miksi kukaan muu ei tee näytönohjaimia? :facepalm:.

Sony varmaan "innoissaan" nuista pöljistä hinnoista ja kohta tuloo ps5 ja vie kaikki pc pelaajat :vihellys:.
Konsoleissa on se ongelma, kun ne eivät saa maksaa paljonkaan, niin rauta vastaa lähinnä sellaista (ala) keskitason rautaa..(VS PC:t) Ja optimoimalakaan ei päästä loputtoman pitkälle.
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
20 942
Ei taida onnistua ihan noin vain kun vertaa Nvidian piirejä. 10 vuoden kehityksestä puhuttiin, se toki markkinointia.
Niin, markkinoiltahan on löytynyt ihan toimivaa RT-kiihdytysrautaa jo ~8 vuotta PowerVR:n toimesta, nyt hypetetään että kesti 10 vuotta kehittää tää "ennennäkemätön ominaisuus"
Ei taida olla aito, ainakin kuva niin huono ettei mitään selvää saa.
tps://www.youtube.com/watch?v=k12cf15VvV4
Ko. sivustolla on varsin hyvä maine, tuskin lähtisivät feikkaamaan mitään osuutta tuosta ja tuo on kiistatta 2080 Ti:llä varustettu kone mikä tuossa videolla näkyy. Muista pistää myös HD-laatu päälle, toi defaulttaa syystä x SD-kuvaan.
 
Liittynyt
09.07.2017
Viestejä
1 376
No sanomattakin huono kun perunalla kuvattu rakeista 1080p kuvaa.... ainakin itseä lähinnä huvittaa jos uusi bf5 ei pyöri 4klla ultralla yli 90fps rtx päällä.
No ei varmasti tule pyörimään, paitso ehkä liikkumatta jotain heijastusta katsellen, kaukana tulitaisteluista.

Ei se RTX mikään taikakone ole.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
11 624
No sanomattakin huono kun perunalla kuvattu rakeista 1080p kuvaa.... ainakin itseä lähinnä huvittaa jos uusi bf5 ei pyöri 4klla ultralla yli 90fps rtx päällä.
Tuskin pyörii, RT on raskasta.

Niin, markkinoiltahan on löytynyt ihan toimivaa RT-kiihdytysrautaa jo ~8 vuotta PowerVR:n toimesta, nyt hypetetään että kesti 10 vuotta kehittää tää "ennennäkemätön ominaisuus"
....
Eipä tuota ole näytetty missään, eli ilmeisesti PowerVR:n versiossa ei ollut mitään näytettävää. Jos olisi ollut, niin kyllä tuota olisi hehkutettu ja demottu lukuisia kertoja.
 
Liittynyt
21.02.2017
Viestejä
4 844
No nythän tämän hinnoittelun ymmärtää paremmin. Nvidia on laskenut että Turing tulee oikeastaan kuluttajalle halvaksi, koska sen kaveriksi on syytä ostaa halpa 1080p 60hz monitori.
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
20 942
Eipä tuota ole näytetty missään, eli ilmeisesti PowerVR:n versiossa ei ollut mitään näytettävää. Jos olisi ollut, niin kyllä tuota olisi hehkutettu ja demottu lukuisia kertoja.
On sitä näytetty vuosien varrella lukuisissa eri tapahtumissa ja yhteyksissä, useammalla eri pelimoottorilla (mukaanlukien ainakin Unreal Engine ja Unity)
Tuossa muutamia videoita vuosien varrelta
powervr ray tracing - YouTube
Ja tässä tuo "superuutuus" hybridirenderöinti demottuna vuonna 2014


Edit: ja rajapintakin on ihan avoin OpenRT
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
162
Hirveetä hiiren piipitystä tässäkin threadissa! Köyhät ja Vegalaiset alla, tulevat RTX korttilaiset yllä.
Itsellä olisi varaa useampaan 2080Ti korttiin. En kuitenkaan näillä hinnoilla osta, en näe (itselleni) järkevänä.
Ja se, että sinulla on varaa, ei poista sitä ilmeistä tosiseikkaa, että valtavalle enemmistölle hinnat ovat liian kovia.

Itse näen asian näin:

1. Koko RTX on vasta julkaistu. Ensimmäisiä pelejä, joissa on edes pari RTX-efektiä mukan on vasta tulossa.
2. Kestää aikansa, että RTX-kortit päätyvät kehittäjien, graffuartistien ja hiitsiikkereiden koneisiin.
3. Mitään konsolitukea ei RTX:n kaltaiselle tekniikalle ole näkyvissä vielä vuosiin. Tämä vaikuttaa enemmistöön kehitettävistä isoista peleistä.
4. Näillä hinnoilla on turha puhua massatuotteista. Steamissä GTX 1080 tai Ti on n. 3% populaatiosta. 2080/Ti:n penetraatiot tulee olemaan reilusti alle 1% vielä vuosia
5. Pelejä ei targetoida nollalle konsolipelaajalle tai edes 0.1% PC-pelaajapopulaatiolle, vaan massoille. RTX ei ole massatuote vielä vuosiin.
6. RTX sirut ovat isoja, GDDR6 vielä kallista ja 7nm kolkuttelee jo oven takana. Eli potentiaalinen hinnanlasku valmistuskustannuksissa on ainakin mahdollinen 1-2v sisällä.

Eli näen, että nVidia toki tajuaa tämän, tyhmiä siellä ei olla.

On turha yrittää myydä RTX-kortteja, jotka ovat kalliita valmistaa, kuumia jäähdyttää ja käytännössä hyödyttömiä suurelle osalle pelaajia, tällä hetkellä massoille.

Siksi nVidia ei hinnoittele kortteja massoille.

Se hinnoittelee ensimmäiset RTX-kortit heatseeking populaatiolle, joka ostaa kuitenkin kortit ja kehittäjille, joiden on pakko ostaa uuden sukupolven tekniikka, oppiakseen sen, pysyäkseen mukana kehityksessä ja pystyäkseen kehittämään tulevaisuuden pelejä 2-3+ vuoden päähän.

Veikkaan, että RTX ei ole mainstreamiä peleissä tai korteissa vielä moneen vuoteen. Vähintään täytyy saada hinta 500€ alle ja yksi konsolisukupolvi pöytään, että alkaa tapahtua.

Se ei tarkoita, että RTX:stä innostuneet eivät voisi nauttia korteista ennen tätä.

Mutta mitään mullistusta, massa-adoptiota ja kattavaa (järkevällä tavalla toteutettua) pelitukea on mielestäni turha odottaa ihan heti. Toki efektejä tulee peleihin varmasti, mutta pelibudjettia ei tulla niihin allokoimaan paljoa jonkun 0.1% pelaajapopulaation takia.

Massa-adoptiota, hintojen laskua ja laaja-alaista softatukea odotellessa.

Ja se HDMI 2.1 olisi kanssa pop. Ja järkevän hintainen 120+Hz G-Sync HDR-näyttö jossain muussa kuin 27-tuuman postimerkkikoossa.

En näe mitään järkeä päivittää omilla tarpeilla. RTX 20x0 on teknologiademo-malli. Ensi vuonna (tai 2020) sitten 7nm, PCI 4.0, HDMI 2.1 ja alemmat hinnat...
Olet järjen mies. Minäkin voisin ostaa näitä heti 10 kpl, mutta en osta ensimmäistäkään. En tee sellaisella mitään, eivätkä pelit sitä kovin paljoa tue vielä pitkään aikaan. Sillä saa korkeintaan hassuja heijastuksia lisää peliin ja pehmeät varjot. Täysin raytrace-toteutettuja pelejä ei ole tulossa, koska tämä kortti ei kykene sellaiseen. Pelaankin vain muutamaa peliä vuodessa. RX 580 tms. 300 euron kortti riittää mulle ihan hyvin. Tällä hetkellä vielä paljon vanhempaa rautaa koneessa. Odottelen AMD:n 7nm vastausta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
56
Olet järjen mies. Minäkin voisin ostaa näitä heti 10 kpl, mutta en osta ensimmäistäkään. En tee sellaisella mitään, eivätkä pelit sitä kovin paljoa tue vielä pitkään aikaan. Sillä saa korkeintaan hassuja heijastuksia lisää peliin ja pehmeät varjot. Täysin raytrace-toteutettuja pelejä ei ole tulossa, koska tämä kortti ei kykene sellaiseen. Pelaankin vain muutamaa peliä vuodessa. RX 580 tms. 300 euron kortti riittää mulle ihan hyvin. Tällä hetkellä vielä paljon vanhempaa rautaa koneessa. Odottelen AMD:n 7nm vastausta.
TL;DR: ihan sama mitä tulee ja on, mut ostat vain amd:tä. Tuossa ole hyvä, lyhensin puolestasi kommenttisi
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
56
Jätäpä tällaiset asiattomat heitot pois jatkossa.
Niin että nuo tuollaiset jossa lukee, että en osta kallista paskaa ja ostan vain kilpailijaa ei mitenkään ole asiatonta nvidian ketjussa, ja luo hyvää keskustelua. Ok ok, ymmärrän. Jatkakaa.
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
20 942
Niin että nuo tuollaiset jossa lukee, että en osta kallista paskaa ja ostan vain kilpailijaa ei mitenkään ole asiatonta nvidian ketjussa, ja luo hyvää keskustelua. Ok ok, ymmärrän. Jatkakaa.
Siinä ei missään lukenut, että hän ostaisi vain AMD:n tuotteita, vaan perusteltiin järkevästi miksei tämänhintaiset näyttikset ole hänen juttunsa
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 398
Niin että nuo tuollaiset jossa lukee, että en osta kallista paskaa ja ostan vain kilpailijaa ei mitenkään ole asiatonta nvidian ketjussa, ja luo hyvää keskustelua. Ok ok, ymmärrän. Jatkakaa.
Mitä ihmettä, eihän tuossa viestissä noin edes sanottu, vaan että odotetaan AMD:n vastausta jotta näkee minkälaista piiriä sieltä on tulossa. Kai tajuat, että monopoli asema on äärimmäisen huonoa kuluttajan kannalta?
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
11 624
On sitä näytetty vuosien varrella lukuisissa eri tapahtumissa ja yhteyksissä, useammalla eri pelimoottorilla (mukaanlukien ainakin Unreal Engine ja Unity)
Tuossa muutamia videoita vuosien varrelta
powervr ray tracing - YouTube
Ja tässä tuo "superuutuus" hybridirenderöinti demottuna vuonna 2014


Edit: ja rajapintakin on ihan avoin OpenRT
Eipä noissa nytkytyksestä päätellen taida suorituskyky olla oikein millään tasolla fps 10?
 
Viimeksi muokattu:

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
20 942
Eipä noissa nytkytyksestä päätellen taida suorituskyky olla oikein millään tasolla fps 10?
Toki, mutta kyse on kännykkään sopivasta mobiili-GPU:sta vuosia sitten, ei sen nyt tietenkään pidä olla yhtä tehokas kuin useita vuosia myöhemmin julkaistu järeä työpöytärauta
 

Kaiser Soze

Johtaja
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 963
Voi vittu :dead: Olin pienen tauon jälkeen laittamassa taas pelinäyttistä tulille mut helvetti tonni on liikaa. Eihän tietokoneelle edes ole mitään niin ihmeellisiä pelejä jolla ton voisi perustella. Vois siirtyä pelaamaan kaikki AAA-jutkuttelut telkkarista padilla nii asia ei ois nii justiinsa :D
 

mRkukov

Hrrrr...
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 596
Ei taida onnistua ihan noin vain kun vertaa Nvidian piirejä. 10 vuoden kehityksestä puhuttiin, se toki markkinointia.
"10 vuoden kehitys" ... eikö samalla mainittu että yritettiin sitä ja tätä ja aina aloitettiin uudestaan että keksittiin tämä nyt julkaistu ratkaisu? Niin ja 10 vuotta, ei todellakaan raudan tekoa vaan yleistä säätöä. Veikkaan että itse Turing ei ole 3v vanhempaa suunnittelua.

AMD on varmasti ollut mukana MS ja Nvidian kanssa suunnittelemassa/sopimassa tuota standardia. Ei siinä montaa vuotta mene että AMD saa vastaavan toteutuksen. Ei todellakaan mitään "10 vuoden kehitystyötä", jota nvidia tietysti haluaa kuluttajien uskovan. ;)
 
Liittynyt
19.12.2016
Viestejä
123
Ennen julkaisua ajattelin, että hankin RTX 2060:n sitten joskus kun hinta laskee alle 300 euron... eli taitaa jäädä tämä 20-sukupolvi väliin ;)
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
3 167
Hinnat on turhan suolaisia siihen nähden kuinka paljon nykyään jaksaa pelata. Jos sen 2-4 uutta peliä soutaa vuodessa läpi niin ei viitti upottaa tonnia korttiin tällä haavaa. Joskus jonnena 12h/pv koneella istumiseen olis varmaan voinu investoida, mutta kyllä tämä taas vähän sataa sinne konsolipelaamisen laariin.

Tietokonepelaaminen tuli pitemmällä aikavälillä aiemmin edullisemmaksi, kun konsolimiehet maksaa sen 60€ per peli, mutta nyt keskusmuistin ja näyttiksen hintapomppausten vuoksi sitä pelitietokoneen hintaa joutuu kuolettamaan kohtuu kauan normaali ihmisen peliostoilla.
 
Liittynyt
21.08.2018
Viestejä
5 527
Jotkut eräät toteaa ettei osta kun on niin suolainen hinta, mutta kyllähän siellä on edullisempiakin kortteja tarjolla.
Eihän sitä autokaupassakaan sovi itkeä kun joku auto on omastamielestä kallis, ostaa edullisemman jne..

Hinnoittelussa huomioitava että RTX2080 ja RTX2080Ti on nyt uudessa teholuokassa.
RTX2070 tod.näköisesti mutulla siellä Gtx1080Ti tuntumassa, eli olisi silloin ainut näistä uusista joka vastaa edellisen sarjan ohjainta.

RTX2070 659e (Aib halvempi?)
GTX1080Ti 850-900e

Mielestäni varsin hyvä suorituskyky/hinta suhde jos RTX2070 on siellä 1080Ti kanssa samoilla viivoilla.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
244
Jotkut eräät toteaa ettei osta kun on niin suolainen hinta, mutta kyllähän siellä on edullisempiakin kortteja tarjolla.
Eihän sitä autokaupassakaan sovi itkeä kun joku auto on omastamielestä kallis, ostaa edullisemman jne..

Hinnoittelussa huomioitava että RTX2080 ja RTX2080Ti on nyt uudessa teholuokassa.
RTX2070 tod.näköisesti mutulla siellä Gtx1080Ti tuntumassa, eli olisi silloin ainut näistä uusista joka vastaa edellisen sarjan ohjainta.

RTX2070 659e (Aib halvempi?)
GTX1080Ti 850-900e

Mielestäni varsin hyvä suorituskyky/hinta suhde jos RTX2070 on siellä 1080Ti kanssa samoilla viivoilla.
Tällä logiikalla voidaan joka sukupolvi nostaa hintaa tehon noustessa, jos tehoa 2x niin hintaa 2x
 
Liittynyt
21.08.2018
Viestejä
5 527
Hinnat on turhan suolaisia siihen nähden kuinka paljon nykyään jaksaa pelata. Jos sen 2-4 uutta peliä soutaa vuodessa läpi niin ei viitti upottaa tonnia korttiin tällä haavaa. Joskus jonnena 12h/pv koneella istumiseen olis varmaan voinu investoida, mutta kyllä tämä taas vähän sataa sinne konsolipelaamisen laariin.

Tietokonepelaaminen tuli pitemmällä aikavälillä aiemmin edullisemmaksi, kun konsolimiehet maksaa sen 60€ per peli, mutta nyt keskusmuistin ja näyttiksen hintapomppausten vuoksi sitä pelitietokoneen hintaa joutuu kuolettamaan kohtuu kauan normaali ihmisen peliostoilla.
Ja halvemmalla ei sitten pysty pelaan vai?
täytyy olla se tonnin lappu koneessa että pystyy pelaan?

Eiköhän nämä kovimmat HighEnd ohjaimet ole heille jotka tosissaan tarvitsevat nopeutta,esim: asetukset tapissa ja tyyliin 4k, 1440p 144hz tms..

Suhteellisesti kun katsoo hintojen kehitystä niin varsin halvaksi tulee hankkia ohjain jolla pelailee.
sellainen 100-300e haarukka riittää jo hyvin pelinäyttiksen hankinnalle.
 
Liittynyt
21.08.2018
Viestejä
5 527
Tällä logiikalla voidaan joka sukupolvi nostaa hintaa tehon noustessa, jos tehoa 2x niin hintaa 2x
hinta ei nyt kuitenkaan tuplaantunut kuten ei myöskään suorituskyky.
Hinnan noususta voisi enemminkin sanoa 1.2x ja suorituskyvyn nousuksi 1.4x
(en ole laskenut, mutta suorituskyky suhteessa hintaan on noussut kuitenkin enemmän)

Eikös Gtx980Ti maksellut siellä 800e nurkissa kunnes Gtx1070 tuli ja tarjosi vastaavaa suorituskykyä alle 600e hintaan. :think:
Pelien vaatimuksetkaan eivät ole oleellisesti nousseet, niin eihän tässä voi olla kuin tyytyväinen että jo muutaman satasen kortilla pelit pyörii varsin kohtuullisesti.
taitaa päästä jo reippaasti alle 200e kiinni ohjaimeen jolla kohtalaisesti pelailee.

Uusien ohjainten vaikutus hintoihin on kuluttajalle aina positiivinen asia.
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
20 942
hinta ei nyt kuitenkaan tuplaantunut kuten ei myöskään suorituskyky.
Hinnan noususta voisi enemminkin sanoa 1.2x ja suorituskyvyn nousuksi 1.4x
(en ole laskenut, mutta suorituskyky suhteessa hintaan on noussut kuitenkin enemmän)
Aika rohkea väite ottaen huomioon että mitään suorituskykylukemia ei ole julkaistu NVIDIAn toimesta ja ainut sinnepäin oleva luku on Shadow of the Tomb Raiderin 30-40 FPS 1080p-resoluutiolla säteenseurannat käytössä, mutta sitäkään ei voi verrata mihinkään muuhun tulokseen.
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
244
hinta ei nyt kuitenkaan tuplaantunut kuten ei myöskään suorituskyky.
Hinnan noususta voisi enemminkin sanoa 1.2x ja suorituskyvyn nousuksi 1.4x
(en ole laskenut, mutta suorituskyky suhteessa hintaan on noussut kuitenkin enemmän)

Eikös Gtx980Ti maksellut siellä 800e nurkissa kunnes Gtx1070 tuli ja tarjosi vastaavaa suorituskykyä alle 600e hintaan. :think:
Pelien vaatimuksetkaan eivät ole oleellisesti nousseet, niin eihän tässä voi olla kuin tyytyväinen että jo muutaman satasen kortilla pelit pyörii varsin kohtuullisesti.
taitaa päästä jo reippaasti alle 200e kiinni ohjaimeen jolla kohtalaisesti pelailee.
Itse en ole niin positiivinen että näkisin suorituskyky nousun ylittävän hinnan nousun. Kun ennen kun oli kilpailua suorituskyky nousi 30-50% samaan hintaan
 
Liittynyt
21.08.2018
Viestejä
5 527
Aika rohkea väite ottaen huomioon että mitään suorituskykylukemia ei ole julkaistu NVIDIAn toimesta ja ainut sinnepäin oleva luku on Shadow of the Tomb Raiderin 30-40 FPS 1080p-resoluutiolla säteenseurannat käytössä, mutta sitäkään ei voi verrata mihinkään muuhun tulokseen.
Lähinnä tarkoitin tätä historiaa miten suorituskyky nousee verrattuna hintaan VS vanhempi sarja sekä niiden hinnat.

esim:
980Ti -> 1070
Toki Gtx1070 maksoi enemmän kuin Gtx970 mutta suhteellisesti tarjosi enemmän suorituskykyä verrattuna hinnan nousuun.

Mutta mutuahan tässä nyt on kun ei RTX suorituskykyä tiedä.
Hinnoittelun puolesta täytyisi kuitenkin RTX2070 olla Gtx1080Ti kanssa hyvinkin tasoissa että voisi todeta tapahtuneen positiivista hintakehitystä.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: BOT
Liittynyt
26.04.2017
Viestejä
28
Ei sanonut. Ihasteli kyllä, kuinka *demossa* sai napsautettua helposti RT:n päälle ja pois, mutta muistaakseni Battlefield-demon aikana Jensen sanoi suunnilleen niin, että RT:n koodaaminen mukaan "requires lots of engineering". Uskon silti, että näitä toteutuksia tulee paljon enemmän kuin nyt mainitut edelläkävijät, koska Microsoft vaikuttaa olevan tosissaan mukana, eikä DXR API jää valmistakohtaiseksi.

Yhtäkaikki, ihmetten kyllä tätä nillityksen määrää. Kun kerran kaikki nykypelit pyörivät mainiosti edellisen sukupolven näyttiksillä, niin pysykää niissä, voi hyvänen aika. Etenkään, jos ei kiinnosta katsella tulevassa sotapelissä moitteettoman kiiltäväksi vahattuja autoja heijastuksineen sotatantereella. Itse olen kohtalaisen innoissani siitä, että pitkästä aikaa tuli kuluttajamarkkinoille jotain arkkitehtuurillisesti uutta. En silti pidä mitään kiirettä ostopäätöksen kanssa.
No läpällä tuon heitin, mutta minusta se kyllä siinä pallodemokuvien tienoilla sanoi noin viisi kertaa jotain tyyliin se on niin helppoa, että kytketään vain päälle. Aika naurettavaa, jos puhui jostain on/off kalvon vaihtamisesta. Mutta kyllähän se selvää on, että vaikka tekniikka muuten toimisi helposti pitää materiaalien ominaisuudet ja valonlähteiden tiedot koodata tuohon jotenkin.

Tästä nvidia saa kuitenkin uuden lypsylehmän. Kun nyt julkaisut on harventuneet ja alkaa olla varmaan vaikea saada ihmisiä päivittämään joka sukupolvessa, niin saadaan kvartaalien tulokset kuntoon, kun nyt voidaan vuoden välein alkaa julkaista uusilla raytracing osilla varustetut näyttikset, joissa joka kerta teho kasvaa 30% tai joku muu nvidian mielivaltaisesti valitsema luku. Vaikka perinteisen rasteroinnin nopeus ei kasvaisi yhtään.
Raytraycing mahdollistaa "helpon" tavan valaista näkymä aidosti "it just works", ei siis kuitenkaan että pelinkehittäjä voisi vain laittaa RTX "moodin" päälle ja tämä korvaisi automaattisesti käsin tehdyt perinteiset renderöinnit. Edelleen scenen valaisuun tarvitaan kuitenkin niitä artisteja ja insinjöörejä jotka määrittävät milloin mikäkin kohta rendereidään ja millä tapaa. Jotenkin tuota säteenseurantaa pitää kuitenkin rajoittaa, sillä ei taida tehot riittää ihan kaiken RT renderöintiin kuitenkaan.

https://www.extremetech.com/extreme/266600-nvidias-rtx-promises-real-time-ray-tracing
"Some game devs have also said that it would be a massive undertaking, and a large performance hit, to re-architect their titles to support ray tracing — no matter how fast the ray tracer itself is"
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
225 377
Viestejä
3 987 694
Jäsenet
68 065
Uusin jäsen
Smoke

Hinta.fi

Ylös Bottom