- Liittynyt
- 19.10.2016
- Viestejä
- 801
Noita testejä katsoessa tulee mieleen A Plague Tale: Requiem. Teknisellä tasolla kärkikastia, näyttikselle vaativa mutta vaatii VRAMia ehkä puolet näihin uusiin syöppöihin (TLOU, Hogwarts, RE4) verrattuna.
Niin nimekäs ja luotettava kanava kuin HUB onkin, odottaisin kyllä vielä pätsin jos toisenkin ennen rippistelyä <10gb VRAM -korteille. Peli on saanut huonosta suorituskyvystä paljon palautetta ja veikkaan että optimointia on luvassa. Omalla kokoonpanolla esim. RE2 Remake esimerkiksi näyttää punaista kun VRAM on reippaasti ylitetty, mutta peli toimii silti moitteitta ilman artefaktoja vakaasti +100fps. En pidä mahdottomana että näin käy TLOUllekin.HUB:n Steven uusimman videon otsikossa oli raflaavasti RIP 8GB GPUs... (snip)
Ei tässä pelissä ole mitään vikaa, se on vain ominaisuus. Saa sitä kai alkuperäisen matopelinkin koodattua nielemään yli 8GB, että ei nyt kai yhden pökäleen perusteella kannata vielä mitään johtopäätöksiä tehdä.
Huh joo, onpas muisti tiukalla vaikkei resoluutio ole kummonen, mahtaa olla ultra-
jaa no tuota onhan se ymmärrettävää kun tämähän peli jonka tekstuureita on kehuttu erittäin-
No eipä se mitään, kunhan näillä erittäin karsituilla asetuksilla tuolla intron lähes tyhjällä kujalla peli pyörii muuten kevyesti PS5-tasoisella prosesso-
Mutta siis siitä huolimatta selvä osoitus että kahdeksan gigaa vramia ja kuusi ydintä neljällä gigahertsillä _ei vaan riitä_ vuoden 2023 peleille! Kipin kapin kauppaan uutta ostamaan.
/s
EDIT: Unohtui lähde kuville:
Kyllähän ne on pelattavia 8 GB kortilla jos tiputetaan tekstuurit mediumille, mutta toki allekirjoitan sen että optimoinnilla saataisiin varmaan kaikenlaista parannusta ja ei oteta kaikkea irti PC raudasta.Sinänsä luulisi PC-pelien kehittäjiä kiinnostavan pitää VRAM-vaatimukset kohtuullisina ja optimoida pelejään, kun ottaa huomioon minkälaisella raudalla esim keskiverto Steam-käyttäjä pelaa. Nämä viime aikoina nähdyt muutamat pelit joissa VRAMin määrän suhteen on järjettömän korkeat vaatimukset ovat käytännössä olleet pelikelvottomia keskivertokäyttäjälle, mikä saattaa alkaa näkyä myös pelien myyntiluvuissa jos sana leviää jälleen uudesta huonosti optimoidusta PC-versiosta. Viime vuosilta on runsaasti esimerkkejä hienon näköisistä peleistä joille 8 GB VRAM on aivan riittävä 1440p asti, joten kyllä näkisin kyseessä olevan laiskan pelikehityksen ja huonon optimoinnin. Etenkin jos edes grafiikka-asetusten karsiminen ja tekstuureista tinkiminen ei johda vähäisempään VRAM-syöppöyteen.
Tosin jos nuo pelien kehittäjät oikeasti katsovat noita Steamin tuloksia ne varmaan myös toteavat ettei niiden mukaan kannata kehittää pelejä. Koska se 51,63% pelaajista joka käyttää sitä Simplified China kieltä käyttöjärjestelmässään ei ehkä osta sitä peliä kuitenkaan. Onhan noita sinänsä hauska katsoa mutta jos tuon mukaan oikeasti toimittaisi kehitystä ei tapahtuisi ns. "ikinä" tai ainakin se olisi todella hidasta. Esim. 45% käyttää 6-ydin prosessoria, päälle 20% 4-ydin prosessoria joiden nopeus on 2,7-2,99GHz maksimit 25% ja noin 20% 2.3GHz - 2,69GHz välillä. Jos haluaa että pelit toimivat edes yleisimmillä 40% näytönohjaimia niiden pitäisi toimia GTX 1050 - RTX 3070 (min-max). Videokortilla (50%) mukaan saisi olla muistia 6-8Gb mutta onneksi suurin osa (enemmän kuin kiinalaisia pelaajia eli päälle 64%) pelaa 1080p joten muut resoluutiot olisivat extraa...Sinänsä luulisi PC-pelien kehittäjiä kiinnostavan pitää VRAM-vaatimukset kohtuullisina ja optimoida pelejään, kun ottaa huomioon minkälaisella raudalla esim keskiverto Steam-käyttäjä pelaa
Aika monet kehittäjät laittaa nykyään eniten paukkuja konsolikehitykseen, joissa on tässä sukupolvessa yhtenäistetty muistiarkkitehtuuri joka antaa melkoisen määrän käyttömuistia (16 gigaa) leikittäväksi, varsinkin kun OS overhead on vielä paljon pienempi kuin PC:llä. Sen lisäksi kun molemmat konsolit tukevat DirectStoragea, voidaan pelit suunnitella alusta asti hyödyntämään sitä, eli voidaan striimata tekstuurit suoraan massamuistista erittäin hyvällä nopeudella, mikä antaa huomattavaa suorituskykyetua. PC:llä DS on taas vielä toistaiseksi aika pienen porukan käytössä oleva teknologia ja sitä tukee tasan yksi peli. Niin perverssiä kuin se siis onkin, ainakin ottaen huomioon että PS5 ja XBsX olivat jo julkaisussa verrattain vanhaa PC-rautaa, niillä on kuitenkin videomuistin ja tekstuurien kanssa ehdoton kilpailuetu keskimääräiseen PC:hen verrattuna. Kuten @swttii sanoi, kyllä ne pelit pyörii vähemmälläkin VRAMilla PC:llä, pitää vaan nöyrtyä laskemaan asetuksia, jos ei ole sitten oikeasti rouheaa näyttistä.Sinänsä luulisi PC-pelien kehittäjiä kiinnostavan pitää VRAM-vaatimukset kohtuullisina ja optimoida pelejään, kun ottaa huomioon minkälaisella raudalla esim keskiverto Steam-käyttäjä pelaa. Nämä viime aikoina nähdyt muutamat pelit joissa VRAMin määrän suhteen on järjettömän korkeat vaatimukset ovat käytännössä olleet pelikelvottomia keskivertokäyttäjälle, mikä saattaa alkaa näkyä myös pelien myyntiluvuissa jos sana leviää jälleen uudesta huonosti optimoidusta PC-versiosta. Viime vuosilta on runsaasti esimerkkejä hienon näköisistä peleistä joille 8 GB VRAM on aivan riittävä 1440p asti, joten kyllä näkisin kyseessä olevan laiskan pelikehityksen ja huonon optimoinnin. Etenkin jos edes grafiikka-asetusten karsiminen ja tekstuureista tinkiminen ei johda vähäisempään VRAM-syöppöyteen.
Tuota oli redditissä pohdittu last of us perffiongelman syyksi. Ei ole koodattu engineä kokonaan uusiksi, pleikkarilla koko homma toimi raudalla, pc:llä käytetään prosua kun direct storage vaatii tiettyä rautaa, niin softaversio oli oltava olemassa lopuille pelaajille. Jättivät ilmeisesti vain sen varaan. Cpu siis tekisi jatkuvaa tekstuuripurkua ja streamausta ja se pitää kuorman tapissa ja siinä sivussa kuluttaa järkyttävät määrät rammia ja vrammia.Aika monet kehittäjät laittaa nykyään eniten paukkuja konsolikehitykseen, joissa on tässä sukupolvessa yhtenäistetty muistiarkkitehtuuri joka antaa melkoisen määrän käyttömuistia (16 gigaa) leikittäväksi, varsinkin kun OS overhead on vielä paljon pienempi kuin PC:llä. Sen lisäksi kun molemmat konsolit tukevat DirectStoragea, voidaan pelit suunnitella alusta asti hyödyntämään sitä, eli voidaan striimata tekstuurit suoraan massamuistista erittäin hyvällä nopeudella, mikä antaa huomattavaa suorituskykyetua.
Toki PS5:den SSD ja I/O-ratkaisu on huippuluokkaa, mutta ei ne nopeat SSD:t ole mitään harvinaisuuksia PC:llä. Muuhun High/Ultra tason pelaamiseen vaadittavaan rautaan suhtetuttuna ovat kaiken lisäksi myös aika halpoja, että jokianen saa halutessaan sellaisen hankittua, että siinä mielessä olisi ollut järkevämpää antaa se Directstorage mahdollisuus edes niille High-end pelaajille. Yksinkertaisesti Naughty Dog ja Sony menivät sieltä missä aita oli matalin ja päättivät kusta koko peli raudasta riippumatta.Tuota oli redditissä pohdittu last of us perffiongelman syyksi. Ei ole koodattu engineä kokonaan uusiksi, pleikkarilla koko homma toimi raudalla, pc:llä käytetään prosua kun direct storage vaatii tiettyä rautaa, niin softaversio oli oltava olemassa lopuille pelaajille. Jättivät ilmeisesti vain sen varaan. Cpu siis tekisi jatkuvaa tekstuuripurkua ja streamausta ja se pitää kuorman tapissa ja siinä sivussa kuluttaa järkyttävät määrät rammia ja vrammia.
Tuosta nyt seuraa "hauska" ilmiö. Samaan aikaan konsoleita haukutaan kun ne hidastaa pc peli kehitystä, kun pitää pyöriä sillä hitaalla cpu & gpu kombolla. Sitten jos konsolien vahvuuksia hyödynnetään (unified memory, tekstuurien siirto ja purku lennossa raudan avulla), niin se on paska pc käännös, kun just. ko osa-alueella se tyypillisen pc masterracen pelikone onkin heikompi.
Eihän tuo nyt hyvä käännös ole, kun bugeja on ja muuta ikävää. Voisi vain pyöriä harvoilla ja valituilla pelaajilla huomattavasti paremmin, jos olisivat lisänneet sen directstorage tuen.
Eikö Directstorage tuki ole kunnollisena win11 käyttöjärjestelmässä ja win10 on jokin karvalakkimalli? Sitten vaatisi tuen vielä itse peliltä.Toki PS5:den SSD ja I/O-ratkaisu on huippuluokkaa, mutta ei ne nopeat SSD:t ole mitään harvinaisuuksia PC:llä. Muuhun High/Ultra tason pelaamiseen vaadittavaan rautaan suhtetuttuna ovat kaiken lisäksi myös aika halpoja, että jokianen saa halutessaan sellaisen hankittua, että siinä mielessä olisi ollut järkevämpää antaa se Directstorage mahdollisuus edes niille High-end pelaajille. Yksinkertaisesti Naughty Dog ja Sony menivät sieltä missä aita oli matalin ja päättivät kusta koko peli raudasta riippumatta.
Firmojen tilinpäätöksistä ja ihan markkinoita seuraamalla syksyn 2020 ja kesän 2022 välillä myytiin ennätysmäärä näytönohjaimia. Eli RTX 3000 ja RX 6000 sarjaa on oltava olemassa enemmän kuin mitään muita kortteja ja tämän päälle parin edellisen sukupolven parhaan pään kortit ovat vielä noiden ennätysmyyntejä tykittäneiden sarjojen alapään korttien tasolla ja näitäkin on oltava suht paljon käytössä. Teollisen tason gpu-mingin on taas vaihteeksi kuollut ja nämä kortit on nyt pelaajien koneissa.Sinänsä luulisi PC-pelien kehittäjiä kiinnostavan pitää VRAM-vaatimukset kohtuullisina ja optimoida pelejään, kun ottaa huomioon minkälaisella raudalla esim keskiverto Steam-käyttäjä pelaa.
Mun veikkaus on, että me eletään täällä omassa kuplassa jossa tonni näytönohjaimesta on ihan mahdollinen panostus. Emme näe kovin hyvin tilannetta "läntisen hyvinvointiyhteiskunnan" ulkopuolella. Ne ovat siellä jossain. Sieltä voi kuitenkin kertyä äkkiä se iso massa steam-pelaajia, joilla sitten on ihan erilaiset laitteet, ja pelataan ihan eri pelejä kuin näitä vaativia AAA-pelejä. Pelejä jotka eivät tarvitse viimeisintä teknologiaa.Steam tilastointi on joko rikki tai luultavammin steam jättää vaan julkisesti kertomatta siitä jotain täysin oleellista. Tämän lisäksi veikkaisin, että tilit jotka eivät ole päivittäneet rautaansa puoleen tai kokonaiseen vuosikymmeneen eivät yleensä osta uusia pelejä kalliilla hinnalla ja sen sijaan edellisen tai nykyisen sukupolven huippukortin ostajat (joita on todistetusti ennätysmäärä) ostavat myös uusia pelejä huomattavasti useammin.
Onkohan tuosta faktaa olemassa, että mainaajien farmien tuhanet kortit olisivat menneet eteenpäin pelaajille? Toki en ole juuri tämän foorumin ulkopuolella asiaa seurannut, mutta epäilisin osan olevan ser-jätteessä ja osan odottelevan parempia aikoja ja vain hätäisimmät on laitettu kiertoon.Firmojen tilinpäätöksistä ja ihan markkinoita seuraamalla syksyn 2020 ja kesän 2022 välillä myytiin ennätysmäärä näytönohjaimia. Eli RTX 3000 ja RX 6000 sarjaa on oltava olemassa enemmän kuin mitään muita kortteja ja tämän päälle parin edellisen sukupolven parhaan pään kortit ovat vielä noiden ennätysmyyntejä tykittäneiden sarjojen alapään korttien tasolla ja näitäkin on oltava suht paljon käytössä. Teollisen tason gpu-mingin on taas vaihteeksi kuollut ja nämä kortit on nyt pelaajien koneissa.
No ei tuohon kyllä mitään salaliittoa tarvita vaan silmät päässä riittää.Tähän aiheeseen liittyen kommentoisin, että miksei nVidian muistimäärässä kitsailu voisi hyvinkin olla tarkoituksenmukaista. Yritetään saada keskiluokan kortit meneen vanhaksi nopeampaa, niin saadaan enemmän hilloa kassaan. Ne jotka ostaa sitä parasta malliai, ostavat joka tapauksessa sen uusimman kortin, vaikka siinä vanhassa olisikin riittävästi muistia. Eli niissä yläpään korteissa sitä ei tarvi rajoittaa. Keskiluokan korttien omistajat ei osta uutta korttia joka sukupolvessa, jos edelliselläkin pärjää useamman vuoden.
Jonkun mielestä salaliittoteoriaa, mutta hyvin perusteltua sellaista ainakin...![]()
Tai totuus on, että muistien hinta ei ole laskenut oletetusti. Kun ne vaihtoehdot nykyisellä muistiväylällä on 8GB/16GB. Ei noihin voi nykyisellä väylänpaksuudella laittaa 12GB, ellei saa jostain 1.5GB muistipiirejä.No ei tuohon kyllä mitään salaliittoa tarvita vaan silmät päässä riittää.
GTX 1070 / 1070ti: 8GB muistia
RTX 2070 / 2070super: 8GB muistia
RTX 3070 / 3070ti: edelleen 8GB muistia
luulisi kuitenkin yli neljässä vuodessa muistin tarpeen kasvavan..?
Taitaa kuitenkin todellisuus olla, että nVidia laittoi ”liikaa” muistia pascaleihin ja vaihtotarve uudempaan korttiin jäi liian pitkäksi aikaa puuttumaan niin nyt sitten ongelma korjattu ja saatu vaihtoväliä kiristettyä.
Buildzoid väitti että parin gigan muistipiiri maksaa pari dollaria ja että AIBt ei saa tehdä kortteja tuplamuistimäärällä. Miksiköhän näin, voi jokainen miettiä.Tai totuus on, että muistien hinta ei ole laskenut oletetusti. Kun ne vaihtoehdot nykyisellä muistiväylällä on 8GB/16GB. Ei noihin voi nykyisellä väylänpaksuudella laittaa 12GB, ellei saa jostain 1.5GB muistipiirejä.
Minusta huonoin asia on, että näyttää siltä, että edes 4-sarjassa ei tehdä sitä hyppyä 8GB->16GB, vaan 4070 Ti ja sitä alemmat ovat 12GB tai 8GB.
--
Ja sitten se oli taas se (192bit) muistiväylä, joka mahdollisti RTX 3060:n 12GB:n muistimäärän.
Uskon Buildzoidia ilman lähdettäkin, seuraan hänen tekemisiään aina sivusilmälläBuildzoid väitti että parin gigan muistipiiri maksaa pari dollaria ja että AIBt ei saa tehdä kortteja tuplamuistimäärällä. Miksiköhän näin, voi jokainen miettiä.
3070 on modattu myös toimimaan 16 GB kanssa, joten se on tehtävissä.
Tuo voi kyllä olla osasyynä vaikka pari euroa per muistipiiri ei kuulosta paljolta, se hinnankorotus on kuluttajalle asti päätyessään huomattavasti isompi summa. Tosin nythän Nvidia korjaa tuon muistikaistaa leikkaamalla niin noita 12 gigan kortteja alkaa tippumaan. Kuluttajan kannalta tosin se ahtaampi muistiväylä tarkoittanee, että kortit vanhenevat käsiin edelleen turhan nopeasti…Tai totuus on, että muistien hinta ei ole laskenut oletetusti. Kun ne vaihtoehdot nykyisellä muistiväylällä on 8GB/16GB. Ei noihin voi nykyisellä väylänpaksuudella laittaa 12GB, ellei saa jostain 1.5GB muistipiirejä.
Minusta huonoin asia on, että näyttää siltä, että edes 4-sarjassa ei tehdä sitä hyppyä 8GB->16GB, vaan 4070 Ti ja sitä alemmat ovat 12GB tai 8GB.
--
Ja sitten se oli taas se (192bit) muistiväylä, joka mahdollisti RTX 3060:n 12GB:n muistimäärän.
AMD näyttää että voi myydä halvemmalla 16 GB kortteja kuin nvidia 8 GB, kyllä se taitaa olla että nvidia vaan maksimoi voittojaan per kortti koska omaa lähes monopolin markkinaosuutena.Tuo voi kyllä olla osasyynä vaikka pari euroa per muistipiiri ei kuulosta paljolta, se hinnankorotus on kuluttajalle asti päätyessään huomattavasti isompi summa. Tosin nythän Nvidia korjaa tuon muistikaistaa leikkaamalla niin noita 12 gigan kortteja alkaa tippumaan. Kuluttajan kannalta tosin se ahtaampi muistiväylä tarkoittanee, että kortit vanhenevat käsiin edelleen turhan nopeasti…
Oletin jotta oli itsestäänselvyys mutta joo, Nvidia voisi kyllä myydä kortteja missä olisi tuplamäärä muistia ja ottaa himpun verran vähemmän katetta per kortti, mutta voittojen maksimointi on siellä päässä ykkösprioriteetilla. Eli jos valmistuskustannukset nousevat niin hintaa nostetaan vähintään samassa suhteessa.AMD näyttää että voi myydä halvemmalla 16 GB kortteja kuin nvidia 8 GB, kyllä se taitaa olla että nvidia vaan maksimoi voittojaan per kortti koska omaa lähes monopolin markkinaosuutena.
Samaa mieltä olen että jos on uutta korttia ostamassa niin ei kannata ostaa 8GB korttia vaan vähintään se missä on 12GB Vram, tai mieluummin 16GB.Eli sanotaan nyt että JOS ostaa 8Gb kortin siitä EI kannata maksaa päälle 200€ uutena. Koska todella moni uusi peli on jo osoittanut että 8Gb ei riitä vuonna 2023. Siksi esim. joku 4070 kannattaa jättää suoraan ostamatta ellei sitten satu saamaan sitä alle 200... Samaa sanon myös AMD:n uusista korteista kun niitä varmaan tulee ilmestymään. Eli mieluummin ostaa sitten jonkun 12Gb tai 16Gb kortin.
Siirto parempaan ketjuun. On se hölmöä jos edellisen sukupolven kortilla joutuu laskea grafiikka-asetuksia sen takia, että Nvidia tai AMD ei laita tarpeeksi korttiin muistia.4070 on vain ja ainoastaan keskitason kortti Siinä on vasta 4xx sarjan kolmanneksi isoin GPU ja sekin selkeästi karsittuna. ja joku 3xxx sarjan kortti on vanhentunut, edellisen sukupolven kortti. En näe mitään syytä, miksi niillä ei pitäisi joutua karsimaan pelien maksimiasetksista.
Ihan tosissaanko väität näin? Minä väitän toisin. Tuntuu että VRAM-keskustelu on lähtenyt täällä Io-Techissä täysin lapasesta parin huonosti toteutetun pelin takia.Alkaa haiskahtamaan että 12GB on ehdoton minimi edes keskitason kortista 2023.
Ei tämä kyllä mitenkään IO-Techiin rajoittuva juttu ole, vaan kyllä tähän on muuallakin herätty ja puhetta on ollut jo pitkään. Itseasiassa RTX3070:n yleisin kritiikinaihe jo julkkarin aikaan oli turhan pieni VRAM.Ihan tosissaanko väität näin? Minä väitän toisin. Tuntuu että VRAM-keskustelu on lähtenyt täällä Io-Techissä täysin lapasesta parin huonosti toteutetun pelin takia.
Valitettavasti en osta tuota. Huonot PC-käännökset konsolipeleistä ja ray-paske-tracing taitavat olla kuitenkin ne pääsyylliset.Ei tämä kyllä mitenkään IO-Techiin rajoittuva juttu ole, vaan kyllä tähän on muuallakin herätty ja puhetta on ollut jo pitkään. Itseasiassa RTX3070:n yleisin kritiikinaihe jo julkkarin aikaan oli turhan pieni VRAM.
Tarkat tekstuurit nyt vaan on aika resurssi-intensiivisiä ja jos haluat tarkkoja tekstuureja, niin se pistää lähes väistämättä kuormaa VRAMille. Toki tämän kanssa on kaikenlaisia kikkailuja, mutta parhaimmatkaan niistä eivät pysty ihan täysin vastaaman sitä, että voidaan yksinkertaisesti säilyttää isompi määrä tavaraa suoraan muistissa. Raytracing on myöskin tulevaisuus, halusit tai et. Nykyiset implementaatiot toki on edelleen parhaimmillaankin vielä aika keskinkertaisia.Valitettavasti en osta tuota. Huonot PC-käännökset konsolipeleistä ja ray-paske-tracing taitavat olla kuitenkin ne pääsyylliset.
Ei minullakaan ole ollut ongelmia RTX 3080:n näyttismuistin riittävyyden kanssa. Vielä. Toisaalta, kuten jo edellisessä viestissä totesin, juuri nyt kuitenkin eletään murrosaikaa ja voin luvata, että Hogwarts, RE4 ja Last of Us ovat lähinnä uuden sukupolven pelien ensimmäisiä airueita, eivätkä mitään poikkeuksellisen huonoja PC-käännöksiä.Ja, sen vramin käytön/varauksen voi jokainen tsekata pelatessa, itselläni ei 1070:llä, 3070:llä ja nyt 3080:llä ole ollut lähellekään mitään ongelmaa näyttömuistin kanssa. On se kumma ettei ihmiset osaa säätää pelin asetuksia kuosiin, ne suttuisiksi väitetyt medium-tekstuurit, jos niihin on pakko mennä, kyllä riittänevät useimmille pelureille.
PC Specs | MINIMUM | RECOMMENDED |
---|---|---|
Operating System | Windows 10 (64 bit) or later | |
CPU - Intel | Core i7-9700 | Core i7-12700 |
CPU - AMD | Ryzen 7 3700X | Ryzen 7 5700X |
RAM | 16GB (dual-channel) | |
GPU - Nvidia | GeForce RTX 2080 Super (8GB) | GeForce RTX 3080 Ti (12GB) |
GPU - AMD | AMD 5700 XT (8GB) | Radeon 6800 XT (16GB) |
DirectX | Version 12.1 or later | |
Storage | 110GB (SSD strongly recommended) | |
Performance expectation | 1080p @ 60fps, low-medium settings | 1440p @ 60fps, medium-high settings |
Unreal Engine 5’s Lumen does indeed support software raytracing, even defaulting to software RT according to Epic’s documentation.The 5700 XT would be the minimum spec we are targeting for software-based raytracing, and our team is working hard to continue optimizing the game until launch in July. We will be transparent with our community and update our recommended minimum requirements if anything changes.
Joo innolla odotan HUBin Steven videota joka todistaa että ei ole huono PC-portti tai muuten köpö toteutus vaan selkeä todiste että 16 gigaa vramia ei nyt vaan mitenkään enää riitä pelaamiseen vuonna 2023, ihan niin kuin ennustettiin jo kolme vuotta sitten kun 3090 tuli ulos 24 gigan muistilla.Isoimmat VRAM-lukemat tähän mennessä ja aivan törkeä CPU-pullonkaula.
Asioita ei voi loputtomasti optimoida. Jossain vaiheessa kun lisätään ominaisuuksia (mm. RT, DLSS 3), resoa ja tarkempia tekstuureita niin pelit vaan vaativat enemmän muistia. Edellisessä sukupolvessa pitää mennä RX 6600-sarjaan että joutuu ostamaan 8 gigaa vramia, 6700 XT ja 6800 (ja XT) ovat aivan kurantteja 12/16 gigan vram kortteja markkinoilla tälläkin hetkellä. Jopa RTX 3060 tarjoaa 12 gigaa muistia.Itselle jäi videosta pääasialliseksi viestiksi että koska pelintekijöillä ei ole aikaa eikä resursseja eikä kiinnostusta niin ilmeisesti pelaajien vastuulla on ostaa tarpeeksi isolla muistilla varustettuja kortteja sen sijaan että oletettaisiin devaajien kiinnittävän huomiota siihen miten pelit pyörii markkinoilla olevilla keskivertonäyttiksillä.
Onko joku jo testannut pysyykö laatu samana vai jättääkö se vain osan tekstuureista lataamatta täydellä laadulla, kuten esim. Forspoken taitaa tehdä?Last of US:in uusin patchi laski merkittävästi muistivaatimuksia. Helppo on ottaa buginen/huonosti optimoitu peli ja vetää yhdenlainen johtopäätös. Jos malttaa pari päivitystä odottaa niin pelikokemus ja rautavaatimus voi olla aika erilainen kuin julkaisussa.
Ilmeisesti laatu on noussut. TLoU1 striimaa tekstuurit. Ilmeisesti striimausta on optimoitu ja se sallii paremmat tekstuurit. Riippuu tietenkin kiintolevyn nopeudesta myös miten striimaus toimii.Onko joku jo testannut pysyykö laatu samana vai jättääkö se vain osan tekstuureista lataamatta täydellä laadulla, kuten esim. Forspoken taitaa tehdä?
- Improved texture fidelity and resolution on in-game Low and Medium settings
- Added a Texture Streaming Rate setting (Graphics > Texture Settings)
- Updated the VRAM bar to more accurately display the OS+Apps usage
Tässä mennään nyt taas täysin asian viereen, en ollutkaan väittämässä että kaikki herkut pitäisi saada mahtumaan aina ja ikuisesti samaan muistiavaruuteen vaan niin että pitää varmistaa että pelit skaalautuu laajemmin raudan mukaan.Asioita ei voi loputtomasti optimoida. Jossain vaiheessa kun lisätään ominaisuuksia (mm. RT, DLSS 3), resoa ja tarkempia tekstuureita niin pelit vaan vaativat enemmän muistia.