Mydrivers: Rocket Laket myyntiin 15. maaliskuuta, Alder Laket julkaistaan syyskuussa

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 695


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Intel valmistelee parhaillaan julkaistavaksi uusia 11. sukupolven Rocket Lake -koodinimellisiä työpöytäprosessoreita. Lisäksi yhtiöllä on työn alla sekä työpöydälle että kannettaviin julkaistavat Alder Lake -prosessorit, joiden julkaisun pitäisi tapahtua syksyllä.

Intel tulee julkaisemaan 11. sukupolven Core -prosessorit vuodoistaan tutun Mydrivers-sivuston mukaan 15. maaliskuuta, joka sopii hyvin aiemmin vuotaneeseen tietoon maaliskuun julkaisusta. Prosessorit tulevat sopimaan nykyisiin Z490- ja H470-emolevyihin, mutta ei muihin 400-sarjalaisiin. Lisäksi niiden rinnalle tulee Z590-, H570-, B560- ja H510 -piirisarjoihin perustuvia uusia emolevyjä.Saman lähteen mukaan myös Intelin Alder Lake -prosessoreiden aikataulut olisivat nyt selvillä. Sivuston mukaan prosessorit julkaistaisiin sekä kannettaviin että työpöytäpuolelle syyskuussa ja ne tulisivat varsinaisesti saataville joulukuussa. Alder Lake -prosessorit ovat Intelin ensimmäiset suorituskykyiset hybridiprosessorit, joissa on sekä tehokkaita Core-sarjan ytimiä että energiapihejä Atom-sarjan ytimiä.

Mydriversin mukaan Alder Laken tehokkaat Golden Cove -ytimet parantaisivat IPC:tä vähintään 20 % Tiger Lakessa käytettäviin Willow Cove -ytimiin nähden. Energiatehokkaat Atom-ytimet mukaan lukien prosessoreiden IPC:n pitäisi olla sivuston mukaan noin 16 – 18 % parempi, kuin Tiger Lakeilla.

Intelin Alder Lake -prosessorit tullaan valmistamaan 10ESF-prosessilla, eli parannellulla 10 nanometrin SuperFin-prosessilla. Ne tulevat rakentumaan enintään kahdeksasta Golden Cove -ytimestä, kahdeksasta Gracemont-ytimestä sekä Xe-arkkitehtuuriin perustuvasta grafiikkaohjaimesta. Prosessorit tukevat sekä DDR4- että DDR5-muisteja, mutta toistaiseksi ei ole tiedossa tulevatko molemmat tuet olemaan käytössä kuluttajamarkkinoilla. Työpöytäprosessorit tulevat vaatimaan kaverikseen LGA1700-kantaa tukevan 600-sarjan emolevyn.

Lähde: Mydrivers, toinen uutiskuva: VideoCardz

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
243 128
Viestejä
4 251 965
Jäsenet
71 277
Uusin jäsen
atteh

Hinta.fi

Ylös Bottom