• Hyvät tarjoukset -alueen ohjeet ja säännöt

    • Uuden tarjouksen kohdalla valmispohjan ja etuliitteen käyttö on pakollista!
    • Otsikkomuotoilu: Tuote, kauppa, tarjoushinta
    • Ainoastaan tarjouksia, jotka toimitetaan Suomeen
    • Ei ref-linkkejä
    • Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan huolimatta jotkut yritykset jatkavat Venäjällä liiketoimintaa. Tälläisissä tapauksissa tarjousketjuissa voi kertaalleen linkittää tähän viestiketjuun ja jatkaa keskustelua aiheesta siellä.

  • Hyvää joulua!

    Osallistu io-techin piparikakkutalokilpailuun 2024 Linkki osallistumisketjuun >>>

    SER-huutokaupat hyväntekeväisyyteen käynnissä! Linkki huutokauppaan >>>

Ruoka MUSTANG Vesuvio 12 pizzauuni, HalpaHalli, 79€

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Namel
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
04.05.2019
Viestejä
1 395
Tuote: MUSTANG Vesuvio 12 pizzauuni
Tarjoushinta: 79
Normaalihinta: 199
Kauppa: Halpahalli
Voimassa: 30.4.2023
Linkki: Vesuvio 12 pizzauuni
Promokoodi: Ei

Kommentti tarjouksesta: Postikulut ovat muistaakseni suhteellisen korkeat HalpaHallilla ja jopa kaupasta nouto maksaa 2.95€.
 
Viimeksi muokattu:
Postikulut näyttäisi omaan osoitteeseen olevan 5,95 €, eli oikeastaan aika kohtuulliset tuollaiselle möhkäleelle
 
Postikulut näyttäisi omaan osoitteeseen olevan 5,95 €, eli oikeastaan aika kohtuulliset tuollaiselle möhkäleelle

Kuulostaa kohtuulliselta kyllä. Ehkä muistan väärin tai 2.95€ kaupasta noudosta ärsytti niin kovaa että muistin kaikki toimituskulut koviksi.
 
Kävin aamulla poimimassa tälläsen kyytille ennenkuin ajelin töihin. Facen Pizzanpaistajat ryhmässä tuota kehuttiin hintansa puolesta ok-peliksi ja tuolla tarjoushinnalla pitäisi olla aika no-brainer. Ilmamäärää kuulemma kannattaa säätää heti suuremmaksi, että saa liekit palamaan sinisenä. Tehtaalta lähtee aika pienelle säädettynä ja liekki palaa oranssina. Ei välttämättä dramaattista eroa lämpötiloihin, mutta palaa ainakin puhtaammin. Keskustelujen perusteella aika helppo operaatio, takaseinä auki ja sen taka löytyy letku ja ilmansäätö. Ilmansäädön päällä on alumiiniteippiä joka pitää poistaa ja mutteria avaamalla saa ilmansäätöä käänneltyä.

Ajattelin kotiin mennessä laittaa vehkeen lyöntiin ja katson miltä liekit näyttää ja sitten tarpeen tullen säädän ilmamääriä.
 
20230428_171554.jpg
Tehtaan säädöt. Tein 20min alkupolton ja mittasin infralla kiven lämmöt. Vähän mittaus tavasta ja kohdasta riippuen sain 180-270 asteen lämpöjä. Sitten vaan odottelemaan vehkeen jäähtymistä, että pääsee säätöhommiin.

20230428_184626.jpg
Takaseinästä 14 ruuvia irti, sytyttimen kehysmutteri irti ja sitten pääsee ilmansäätöön käsiksi. Letkua ei ole pakko irrottaa, takaseinä pääsee kääntymään tarpeeksi sivuun ilmankin.

20230428_190021.jpg
Alumiiniteippi pois, ilmansäätimen juuressa olevan 14mm mutterin löysytys ja sitten hieman kääntää ilma-aukkoa suuremmaksi. Tuollaiseen asentoon itse jätin. Oli aluksi suuremmalla, mutta pienellä koekäytöllä en huomannut liekissä eroa, joten säädin pienemmälle.


20230428_190955.jpg
Tässä lopputulos. Sinisestä liekistä on vaikea saada kunnon kuvaa, mutta paljon puhtaammin palaa nyt. Ainakin nokeaa vähemmän, mikäli ei käytännön hyötyä ole lopputuloksen kannalta. Annoin olla täysillä 10min ja otin mittaukset samaan tyyliin kuin ennen säätöä ja sain samat tulokset, kuin ennen ilmansäätöä. Sitten odotin toiset 10min ja tällä kertaa sain lukemiksi 250-320 eli ainakin nopeampaa lämpenee ja mahdollisesti kuumemmaksi. En tiedä olisiko ennen säätöä päässyt samoihin lämpöihin odottamalla ohjeessa mainitun 30min lämmitysajan.

Itse operaatio oli kyllä helppo kuin mikä, eikä tarvi mitään muuta kuin ristipää ruuvarin ja jakoavaimen/14mm lenkkiavaimen tai vaikka putkipihdit. Mutteri ei ole mitenkään kireällä, niin tuon saa helposti auki. Ja saa helposti palautettua vakioksi, jos siltä tuntuu. Tarvitsee vain uuden palan alumiiniteippiä, itse en ainakaan tuota alkuperäistä ehjänä saanut irti. Liekkivahti tuntui vähän ottavan nokkiinsa tuosta operaatiosta. Ennen säätöä sytysnappulan sai vapauttaa n. 20 sekunnin jälkeen, nyt joutui pitämään pohjassa ehkä 60 sekuntia. Saattoi olla sattumaakin, en testaillut sytyttää uunia uudelleen ennen säätöä. Tuo kaasunsäätö nuppi on aika tunnoton ja heiluu vähän joka suuntaan, niin se ei ehkä mennyt joka kerta kunnolla pohjaan saakka. Täytyy testailla vielä myöhemmin uusiksi. Liekkivahdin epämääräisestä toiminnasta löytyikin keskustelua Facen puolella.
 
Kiitos @Mustang243 vaivannäöstä! Postauksesi sai minutkin tilaamaan tämän, harkitsin jo aikoinani Cellon Piccolo 12:sta 99e hintaan, mutta tämä taitaa olla parempi.

Postikulut oli muuten tasan 0 euroa minulla, valitsin toimitustavaksi Postin pakettiautomaatin.
 
Kiitokset tarjouksen vinkkaajalle ja Mustang243:lle. Monesti ollut jo ostoskorissa asti joku edullinen pizzauuni (esim. Motonet Roastmaster 12" ja Cello Piccolo 12"), mutta jäänyt ostamatta. Tässä tuo polttimon U-muoto vaikuttaa hyvältä ja ennenkaikkea hinta oli käypänen, kun oli Starcartin -20e käyttämättä eli 59 eurolla pizzauuni lähipostiin toimitettuna aika no-brainer. :thumbsup: Hyvästä pizzalapiosta köyhtyy melkein yhtä paljon... :D
 
Nyt vielä ilmaiset toimitukset yli 50€ ostoksiin 29.4-1.5. Uunitarjous tosin vain 30.4. asti.
 
Paketin hain ja en nyt halua purkaa pakettia ennen loppusijoitspaikkaa, niin kysynkin että mitä pitää kaasupullon lisäksi ostaa?
 
Paketin hain ja en nyt halua purkaa pakettia ennen loppusijoitspaikkaa, niin kysynkin että mitä pitää kaasupullon lisäksi ostaa?
Matalapainesäädin+letku, pizzalapio (reiällinen) ja mahdollisesti pienempi pyöreä pizzalapio millä käännellä pizzoja. Ja niitä todellakin kannattaa olla kääntelemässä ja vahtimassa, n. 30 sek kuluttua kannattaa kääntää ensimmäisen kerran.
Itselläni on tällainen pizzalapio Kokoontaitettava pizzalapio, ihan ok hintaisekseen, mutta varsi on vähän turhan jyrkässä kulmassa ja aukeaa lukostaan välillä turhan herkästi. Ja koska ei ole rei'itetty, niin turhan paljon tulee myös jauhoja grillin pohjalle, mutta menköön nyt vielä tuolla. Lisäksi ostin tällaisen Premium pizza/kääntölapio 56 cm ja se on kyllä näppärä pizzan kääntämiseen. Tarpeeksi pitkä varsi ettei näpit pala ja taktiikan opittuaan tuolla on helppo käännellä pizzoja. Käytin samaa lapiota pizzojen pois ottamiseen.

Pizzanpaistajat by Mustang Pizzalapio 33 cm - Mustang Grill Tätä lapiota on kehuttu ja jonkun vastaavan ostaisin nyt kyllä itsekin, jos ei tuota vanhaa jo olisi. Tosin jos tässä useammin innostuu pizzoja paistelemaan, niin kyllä sitten tuo vanha taittuva vartinen saa lähteä. Kyllä sen kanssa pärjää, kun tiedostaa ongelmat mutta itse ostaisin toisenlaisen jos nyt olisin ostamassa.
 
Ooni uunin perusteella suosittelen myös jotain millä saa jauhot lakaistua pois uunista jokaisen pizzan jälkeen. Jos niitä ei poista ne palavat ja parin pizzan jälkeen maistuvat palaneet jauhot joka pizzassa.

Itse olen käyttänyt pizzan alla oikeaan kokoon leikattua leivinpaperia kun ei ole ollut harjaa jonka uskaltaisi kuumaan uuniin laittaa.
 
Ooni uunin perusteella suosittelen myös jotain millä saa jauhot lakaistua pois uunista jokaisen pizzan jälkeen. Jos niitä ei poista ne palavat ja parin pizzan jälkeen maistuvat palaneet jauhot joka pizzassa.

Itse olen käyttänyt pizzan alla oikeaan kokoon leikattua leivinpaperia kun ei ole ollut harjaa jonka uskaltaisi kuumaan uuniin laittaa.
Älkää missään nimessä laittako leivinpaperia, menee idea koko uunista.

Paras työkalu tähän on pizzan pyöritykseen käytettävä lapio. Sillä kun tuikkaa jokaisen pizzan jälkeen jauhot uunin perälle niin ne palavat hetkessä.
 
Matalapainesäädin+letku, pizzalapio (reiällinen) ja mahdollisesti pienempi pyöreä pizzalapio millä käännellä pizzoja. Ja niitä todellakin kannattaa olla kääntelemässä ja vahtimassa, n. 30 sek kuluttua kannattaa kääntää ensimmäisen kerran.
Itselläni on tällainen pizzalapio Kokoontaitettava pizzalapio, ihan ok hintaisekseen, mutta varsi on vähän turhan jyrkässä kulmassa ja aukeaa lukostaan välillä turhan herkästi. Ja koska ei ole rei'itetty, niin turhan paljon tulee myös jauhoja grillin pohjalle, mutta menköön nyt vielä tuolla. Lisäksi ostin tällaisen Premium pizza/kääntölapio 56 cm ja se on kyllä näppärä pizzan kääntämiseen. Tarpeeksi pitkä varsi ettei näpit pala ja taktiikan opittuaan tuolla on helppo käännellä pizzoja. Käytin samaa lapiota pizzojen pois ottamiseen.

Pizzanpaistajat by Mustang Pizzalapio 33 cm - Mustang Grill Tätä lapiota on kehuttu ja jonkun vastaavan ostaisin nyt kyllä itsekin, jos ei tuota vanhaa jo olisi. Tosin jos tässä useammin innostuu pizzoja paistelemaan, niin kyllä sitten tuo vanha taittuva vartinen saa lähteä. Kyllä sen kanssa pärjää, kun tiedostaa ongelmat mutta itse ostaisin toisenlaisen jos nyt olisin ostamassa.

Dämn vähä myössä tuli, lidlin pizzalapio lähti mukaan ja sehän on neliskanttinen. Tottunut pizzaa paistamaan vain isossa uunissa, niin ei tullu mieleen, että pyöreä on saisi olla.
Nyt toi pikku modaus ja huomenna lättyä uuniin. Lainaan painesäätimen grillistä
 
Dämn vähä myössä tuli, lidlin pizzalapio lähti mukaan ja sehän on neliskanttinen. Tottunut pizzaa paistamaan vain isossa uunissa, niin ei tullu mieleen, että pyöreä on saisi olla.
Nyt toi pikku modaus ja huomenna lättyä uuniin. Lainaan painesäätimen grillistä
Onnistunee kääntely myös neliskanttisella lapiolla, mikäli se ei ole kovin suuri. Tuo minun taittuva vartinen lapio on liika suuri, että sillä olisi näppärästi onnistunut kääntelemään pizzoja. Tuo Mustangin kääntölapio on taas aika pikkuinen, joten sillä mahtuu hyvin pyörittämään pizzaa, mutta ei se isompaa lapiota korvaa. On sopiva lähinnä siis pizzojen kääntelyyn ja pois ottamiseen, mutta ei uuniin laittamiseen. Molemmat lapiot siis tarvitaan jos oikein pizzahifistelijäksi aikoo ryhtyä, mutta testaile ihmeessä miten pärjää pelkällä lidlin lapiolla.
 
Kiitos vaan @Mustang243 ohjeista!
Modasin uunin suoraan ohjeilla. Lämpömittari jäi himaan niin fiilispohjalta mentiin sekä hyvillä neuvoilla. 20min täysillä lämmitystä ja oli kuuma! En jaksanut näin ekalla kerralla leipoa pohjaa ja kun mökillä ollaan ei kinostanutkaan, joten ostin Fazerin pullia. Nehän on just sopivan kokoisia tähän uuniin.
Ekan lätyn jätin tarkoituksella aika pieneksi ja reunaa myös että näkee miten paistaa ja paistoihan se! Piti tiputtaa liekkiä kun rupesin reunat palaa. Hyvin onnistui kääntely lidlin lapion avustuksella mikä on uunin kiven kokoinen, eli täydellinen tähän touhuun. Toinen lätty uuniin vähemmän reunaa ja isompi levitys. Pizza uuniin ja 5/5 tuli ulos!! 3. lätty sisään ja taas lämpöä kovemmalle, kun tuntui lämpö hiipuneen. Nyt paloi reunaa ja tiputin lämpöä. Tässä kohtaa oli pieni tauko eikä uuni ollu täysillä. 4. lätty sisään ja taas täysi hönkä päälle. Pizzahan näytti helvetin hyvälle! En katsonut pohjaa ja syömään.... Mutta Pohja jäi raa'aksi! Syytän tässä kohtaa sitä hetken odottelua, kun ei ollut liekki täysillä pääsi kivi jäähtymään. Opetti nämä 4 ensimmäistä lättyä aika paljo. Tästä lähtien aina lämpömittarilla kiven lämmön varmistus. Eli täysillä ensin, lätty sisään, leikkiä pienemmälle, ettei reunat pala. Kääntelee vaan ahkerasti kun pohja kiinteytynyt niin se on helpomaa. En kaivannut pienempää lapiota tähän. Toki itsellä on se hyvä, että olen joutunut joskus työkseni pizzaa paistaa, niin ei tarvinnut opetella kuin uunin käyttäminen.... :smoke:
 
Viimeksi muokattu:
Kiitos vaan @Mustang243 ohjeista!
Modasin uunin suoraan ohjeilla. Lämpömittari jäi himaan niin fiilispohjalta mentiin sekä hyvillä neuvoilla. 20min täysillä lämmitystä ja oli kuuma! En jaksanut näin ekalla kerralla leipoa pohjaa ja kun mökillä ollaan ei kinostanutkaan, joten ostin Fazerin pullia. Nehän on just sopivan kokoisia tähän uuniin.
Ekan lätyn jätin tarkoituksella aika pieneksi ja reunaa myös että näkee miten paistaa ja paistoihan se! Piti tiputtaa liekkiä kun rupesin reunat palaa. Hyvin onnistui kääntely lidlin lapion avustuksella mikä on uunin kiven kokoinen, eli täydellinen tähän touhuun. Toinen lätty uuniin vähemmän reunaa ja isompi levitys. Pizza uuniin ja 5/5 tuli ulos!! 3. lätty sisään ja taas lämpöä kovemmalle, kun tuntui lämpö hiipuneen. Nyt paloi reunaa ja tiputin lämpöä. Tässä kohtaa oli pieni tauko eikä uuni ollu täysillä. 4. lätty sisään ja taas täysi hönkä päälle. Pizzahan näytti helvetin hyvälle! En katsonut pohjaa ja syömään.... Mutta Pohja jäi raa'aksi! Syytän tässä kohtaa sitä hetken odottelua, kun ei ollut liekki täysillä pääsi kivi jäähtymään. Opetti nämä 4 ensimmäistä lättyä aika paljo. Tästä lähtien aina lämpömittarilla kiven lämmön varmistus. Eli täysillä ensin, lätty sisään, leikkiä pienemmälle, ettei reunat pala. Kääntelee vaan ahkerasti kun pohja kiinteytynyt niin se on helpomaa. En kaivannut pienempää lapiota tähän. Toki itsellä on se hyvä, että olen joutunut joskus työkseni pizzaa paistaa, niin ei tarvinnut opetella kuin uunin käyttäminen.... :smoke:

katso liitettä 1094016
Itse huomasin, että paras tyyli oli pitää liekki täysillä ja sitten kun pizzan laittoi uuniin, niin tiputti pienimmälle. Ja taas täysille kun otti pois. Muuten reunat paloi herkästi, jos liekki oli liian suurella.
 
  • Tykkää
Reactions: Sir
Useiden pizzauunivalmistajien ohjeiden mukaan liekin kuuluu olla keltainen. Esim. What should my flames look like in Ooni Koda 16?
Näinhän ne tuntuu monessa olevan, mutta kyllä tuo selkeesti nopeammin ja kuumemmaksi kuumeni, kun liekin sääti siniseksi. Kaippa tuota oranssia liekkiä perustellaan sillä, että se on pidempi nuolee uunin kattoa ja näin pyyhkäisee paremmin kuumaa ilmaa pizzan yli. Mutta toisaalta sitten taas oman kokemuksen mukaan tuosta ei taida paljon iloa olla, kun liekki on pakko pitää pienellä, muuten pizza palaa. Ehkä oranssi liekki ei polta pizzaa niin helposti kun se ei pala niin kuumana. Mutta sitten ei kyllä myöskään kivi kuumene yhtä paljon.

Helppohan tuo olisi testailla, että paistaa yhden pizzan vakiosäädöllä ja toisen modattuna. Katsoo nyt jos vaikka jaksais testailla tuota kun seuraavan kerran paistelee pizzoja.
 
Onnea vaan 200c kestävä silikoninen leivinpaperi yli 400c uunissa.

Itse valitsen palaneet jauhot mielummin.

Normaali paperinen leivinpaperi. Pitää vielä leikata suunnilleen pizzan kokoiseksi tai kulmat palaa. Pizzan alla ei kärvenny.

Jauhojen harjaaminen pois olisi varmaan vähemmän työläs mutta en oikein keksinyt minkä harjan voisin laittaa sinne 400 asteiseen uuniin.
 
Normaali paperinen leivinpaperi. Pitää vielä leikata suunnilleen pizzan kokoiseksi tai kulmat palaa. Pizzan alla ei kärvenny.

Jauhojen harjaaminen pois olisi varmaan vähemmän työläs mutta en oikein keksinyt minkä harjan voisin laittaa sinne 400 asteiseen uuniin.

Sä voita laittaa sinne harjan joka on puusta karvoineen, ei muovi yhtään. Tottakai laitat liekit pois.
 
Normaali paperinen leivinpaperi. Pitää vielä leikata suunnilleen pizzan kokoiseksi tai kulmat palaa. Pizzan alla ei kärvenny.

Jauhojen harjaaminen pois olisi varmaan vähemmän työläs mutta en oikein keksinyt minkä harjan voisin laittaa sinne 400 asteiseen uuniin.

Niin, leivinpaperien lämmönkesto on alle 250c.

Miten olis fermentoitu lapio jolloin jauhot tippuu ennen uunia. Puhaltamalla sitten pienet hiukkaset...
 
Miten olis fermentoitu lapio jolloin jauhot tippuu ennen uunia. Puhaltamalla sitten pienet hiukkaset...
Tai perforoitu lapio :P
Karkeita jauhoja sopivasti pyörittäessä ja loput putoa lapion rei'istä kun hiukka heiluttelee vielä ennen uuniin laittoa. Pyörittelyjauhoissa on myös eroja, olen käyttänyt pitkään pelkkiä karkeita vehnäjauhoja, ja testannut semolaa. Huomasin, että semola tai semola/karkea vj sekoitus palaa helpommin uunissa.
 
Muuta säätöä en ole omaan tehnyt, mutta lisäsin 3mm paksut korilaatat kiven alle kulmiin. Tuntuu hullulta kiveä jäähdyttää pohjasta uunin runkoa vasten. Vaikutus voi olla henkinen, mutta onpahan kuitenkin :). Täytynee ilmamäärä säätää itsekin, niin saa palamaan puhtaana. Taidan myös kokeilla lämpötiloja niin, että pitää pizzalapion uunin suulla osittaisena luukkuna. Tehtaan jäljiltäkin tuohon olen kyllä ollut tyytyväinen, hinta-laatu ei voi paljon parempi olla :)
 
Viimeksi muokattu:
Muuta säätöä en ole omaan tehnyt, mutta lisäsin 3mm paksut korilaatat kiven alle kulmiin. Tuntuu hullulta kiveä jäähdyttää pohjasta uunin runkoa vasten. Vaikutus voi olla henkinen, mutta onpahan kuitenkin :). Täytynee ilmamäärä säätää itsekin, niin saa palamaan puhtaana. Taidan myös kokeilla lämpötiloja niin, että pitää pizzalapion uunin suulla osittaisena luukkuna. Tehtaan jäljiltäkin tuohon olen kyllä ollut tyytyväinen, hinta-laatu ei voi paljon parempi olla :)
Ei tuosta haittaa varmaan ole, jos siellä pieni ilmarako on eristämässä. Käytännössä myös Ooneissa tuo kivi on rosteripohjaa vasten. Cozzessa on pienien metalliharjanteiden päällä ja omassa Surrientossa kivi on eristeen päällä.
En kovin herkästi lähtisi noiden uunien suuaukkoja pienentämään millään, lämpö voi ohjautua väärään paikkaan. Koda 12 uuneissa tainnut sulaa säätönupikka pelkästään siitä, että kovalla tuulella on ollut uuni päällä.
 
Kauanko teillä kestää normaalin pizzan paistossa?
Tuntuu että ei tarpeeksi uuni lämpene vaikka tuon ilmaseos säädönkin tein.
Onko kukaan kokeillut lisätä kaasun virtausta korkeapainesäätimellä tms?
 
Kauanko teillä kestää normaalin pizzan paistossa?
Tuntuu että ei tarpeeksi uuni lämpene vaikka tuon ilmaseos säädönkin tein.
Onko kukaan kokeillut lisätä kaasun virtausta korkeapainesäätimellä tms?

~4-5min ois optimi. Sehän riippuu paljon taikinasta. Fazerin valmispullat kypsyy tohon.
 
Alle 2 minuuttiin meni ihan tehtaan säädölläkin. Vajavainen kiven lämmitys ja kaasu minimillä, jos 4-5 minuuttia?

Ilmasäädön ja liekkisuojaksi asennettujen lattarautojen jälkeen mutulla suunnilleen samat ajat, mutta ei pala reunat niin helposti vaikka vähän suuremmalla kaasulla ajaisikin.
 
Kauanko teillä kestää normaalin pizzan paistossa?
Tuntuu että ei tarpeeksi uuni lämpene vaikka tuon ilmaseos säädönkin tein.
Onko kukaan kokeillut lisätä kaasun virtausta korkeapainesäätimellä tms?
Mikä on normaali? Napolilainen menee Cozzella ja Surrientolla 90 sec., mikä on omasta mielestä oikea aika jos uuni on oikeasti yli 400C. Jos et omista infrapunamittaria niin kellon kanssa on hankala paistaa myös.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 694
Viestejä
4 554 485
Jäsenet
75 047
Uusin jäsen
kakssataakolmesataa

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom