Muita ihmisiä mukaan Mocap-bisnekseen?

Viestiketju alueella 'Ohjelmointi, pelikehitys ja muu sovelluskehitys' , aloittaja Jean_Sipulius, 30.09.2017.

 1. Jean_Sipulius

  Jean_Sipulius

  Viestejä:
  310
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mua alkanut kiinnostaa hirveästi, että perustais sivutoimisen yrityksen(ainakin alkuun), jolla tekis Mocap animaatioita ja myisi niitä eteenpäin. Joko valmiita purkitettuja animaatioita tai tilaustyönä uusia. Varmasti olisi kysyntää Unreal/Unity rintamalla ja mahd. muutenkin.

  5000e maksais kokovartalopuku, joka toimis ilman kameroita. Siihen hiukan yli 2000e lisää ja olisi vuoden lisenssi. Tuon kun tilausi muutaman ihmisen kanssa, saisi hinnastakin jonkin verran pois. Varmasti maksaisi itsensä takaisin hyvälläkin aikavälillä. Tarvetta on todella paljon kyseiselle toiminnalle ympäri maailman.

  Laitetta toimittaisi Shadow Motion Capture System tai Xsens MVN - Products - Xsens 3D motion tracking

  Itsellä kokemusta Unreal Enginestä ja toivoisinkin, että jos löytyisi joku Unitysta tietävä ja 3DS max/Maya tietäjä niin olisi hyvä tiimi kasassa.

  Vaikka aika ohut aloitus niin kiinnostaisi ihan tosissaan moinen sivubisnes. Pistäkää vaikka privaviestiä tai mailia osoitteeseen juha.ojala@deliciouscookieproduction.com mikäli asia alkoi kiinnostamaan ja jutellaan tarkemmin :). Jokin yhteinen pankkilaina mahdollinen, mikäli tarvetta.
   
  Viimeksi muokattu: 30.09.2017
 2. mcduck

  mcduck

  Viestejä:
  13
  Rekisteröitynyt:
  21.01.2017
  Oman firman käyttöön päädyttiin hankkimaan näitä: Perception Neuron

  AIka tavalla edullisempi paketti kuin nuo mainitsemasi, ja tähän mennessä ainakaan laadussa ei ole ollut valittamista, lopputulos on ollut siistimpää kuin mitä ennen noiden hankkimista saatiin Centroidin kamerapohjaisessa mocap-studiossa aikaan.

  Ideana noihin kameravapaihin mocap-systeemeihin perustuva firma on varmasti toimiva. Huomattavasti kevyempi ja helpompi järjestää, ja tarpeen mukaan laitteiston kantaa vaikka paikan päälle mukanaan mikä tekee touhusta aika tavalla nopeampaa ja joustavampaa.
   
 3. Jean_Sipulius

  Jean_Sipulius

  Viestejä:
  310
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kiitos vinkistä. Katselin tietoa ja videoita kys. laitteesta ja aika varovaisin mielin saa olla, jos sen tilaa. Aikamoista sontaa saanut laite niskaansa. Hienoa, jos toimii kuitenkin teillä. Hinta houkuttaa, mutta ilmeisesti laatu on vähän sinne päin. Joillakin toimii ja jotkut kärsivät jatkuvista ongelmista.
   
 4. WaspPike

  WaspPike

  Viestejä:
  1 249
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Oon ollut alan aika top MoCap studioilla töissä 8v (pääpaino tosin itsellä ei ollut Mocap mutta sitä tein paljon kanssa), ja on itseäkin Suomessa vähän sama idea kutkutellut. Tosin Suomessakin on joskus ollut Lapland Studios jolla oli mocappia, mutta ne sulkivat ovensa. Voi olla että isojen produktioiden markkinat on täällä liian pienet.

  Viconeita itse käytettiin, mutta eihän niihin ole yksityisellä rahaa. Xensejä meidän insinööri haukkui, mutta se toki saattoi olla vaan siksi, että sille ei kelvannut kuin paras, kun budjettia oli kuitenkin rajattomasti.

  Tuo Perception taas kuulostaa aika hasardilta. Voiko tuon kanssa kaatuilla, makoilla sohvalla, istua yms? Aika ikävää jos sensorit on niin herkät rikkoitumaan, että niiden uusimiseen menee jatkuvasti paljon rahaa. Viconin teippipallothan on lähes ilmaisia, joten niillä mocapillä voi tehdä vaikka mitä stuntteja trampoliinien kanssa. Jos perceptionilla voi käytännössä tehdä vain seisomiseen pohjautuvia liikkeitä (käden heiluttelua ja mitä noilla aina promotaan), niin sellaiset animaatiot nyt vääntää vaikka käsin samassa ajassa kun laittaa puvut päälle ja karsii virheet animaatiosta.

  Itselleni kyllä Motion Builder -softa on täysi ehdottomuus kaikessa mocappiin liittyvässä. Se maksaa sen 6500€+ euroa, mutta ilman sitä en kyllä lähtisi mocappia tekemään edes puolitosissani. Animaation korjaus, blendaus, yhdistely, retargetting, ymsyms. vaan toimii sillä niin hyvin, että aikaa säästyy 70-90% verrattuna muihin animaatio-ohjelmiin.

  Eli itteäkin kyllä kiinnostaa, täytyy vaan ensin päästä muissa jutuissani vähän eteenpäin ja taloudelliseen tasapainoon, ennenkuin viitsin miettiä pidemmälle.