Itse olen moisen emolevyn (P8P67 rev 3.0) aikanaan omistanut ja oli kranttu muisteista. Kun möin sen pois niin ensimmäinen ostaja ei saanut sitä muisteillaan oikein mitenkään päin toimimaan joten emolevy palautui takaisin. Testasin konepäivityksen yhteydessä emolevyn toimivuuden ja... kyllähän se toimi, muttei ollut ihan yhteistyöhaluisin henkiinherätettävä. Näin kirjoitin ensimmäiselle ostajalle:
"Ilmeni, että emolevy ei ollut paskana. Sen POSTaamaan saaminen vaati "hieman" epätyypillisiä toimenpiteitä, enkä kyllä alkaisi syyttämään ketään osaamisen puutteesta sen takia.
Pistin vanhan ja aikoinaan emolevyssä toimiviksi todetut muistikitin ja prosessorin kiinni. Ei POSTaa. Emolevyssä on MemOK!-nappi, jota pohjassa muutaman sekunnin pitämällä kone käynnistää itsensä ja alkaa testaamaan toinen toistaan löysempiä muistiasetuksia, joilla se voisi lähtä käyntiin. Laitoin kammat kiinni Dual Channel-setupissa eikä MemOK!:sta ollut mitään apua: vilkutteli muistien merkkivaloa aikansa ja jäi jumiin. Revin kammat irti ja laitoin pelkästään toisen kamman eri muistipaikkaan kiinni ja sama MemOK!-operaatio uudestaan. POSTasi. Menin UEFIin ja ruuvasin sieltä megalöysät muistiasetukset. Sen jälkeen pistin kaikkiin muistipaikkoihin kammat ja kokoonpano POSTasi edelleen. Lopuksi ruuvasin XMP-profiilit kehiin (1600 MHz 9-9-9-24) ja POSTasi edelleenkin. Tässä vaiheessa totesin, että boottausongelmat johtuivat jostain hyvin epämääräisistä muistiasetuksiin/yhteensopivuuteen liittyvistä ongelmista, joihin on voinut vaikuttaa myös siulla testatessa käytössä olleet muistikammat."
Toisella ostajalla olikin sitten parempi tuuri, eikä emolevy tullut enää bumerangina takaisin.
Olisin sitä mieltä, että kokeile vetää MemOK! yhdellä toimivaksi tiedetyllä kammalla. Sitten käsipelillä löysät asetukset. Seuraavaksi ne kammat kiinni, joita yrität saada toimimaan. Lopuksi asetukset kohdilleen. Ei tietenkään ole takeita, että ne muistit suostuvat ollenkaan yhteistyöhön.