Muiden maiden tajunnanräjäyttävät ruuat

Liittynyt
17.07.2018
Viestejä
1 451
Elikkäs siis alotetaan Saksalaisella Currywurstilla. Oma vaimoke tutustutti minut tähän, ja on aivan jumalten ruokaa.
Omat kokkaustaidot alkaa oleman sitä luokkaa, että viimein osaa tehdä aitoa ja ehtaa saksalaista currywurstia.



Tämä pitäisi saada suomalaisille nakkikioskeille.
 
Liittynyt
11.01.2019
Viestejä
348
Olen kerran käynyt Berliinissä ja jäi tämäkin perkele maistamatta jostain ihmeen syystä, niin jos Ylimaisteri on jostain Oulusta kotoisin, niin tulen enemmän kuin mielelläni jakamaan makunautintoja.
 
Liittynyt
17.01.2017
Viestejä
1 685
Saksassa käynyt ja hyväksi todistanut, mutta kunniamaininta myös dönerille. "Kanakebab" täällä päin ei vain ole sama asia. Lisäksi monesta kebabbilasta sai ihan lammaskebabiakin dönerin lailla ja ai että, maistui hyvin.

Muutenkin saksalaisten maku lihoissa parempi. Kaikenlaiset leikkeleet lähikaupoissa, makkaroista puhumattakaan, kaatavat Suomen kauppojen lihatiskit 6-0. Oli myös oivallus huomata siellä, että ranskalaisiin perunoihin laitetaan majoneesia päälle, ei ketsuppia.

Kannattaa kokeilla.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
292
Saksalaiset käkättää suomessa kun näkevät ikkunassa mainoksen Kanakebababeista.
Kanake on mutakuono saksaksi.
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 772
Thaimaa, yksi suosikeista Som tam thai - papaijasalaatti, kylkeen tahmariisiä ja grillattua kanaa. Nautitaan rannalla varjon alla kun ei enää aurinko paista täysillä, eli viiden-kuuden kieppeillä. Tietysti mahdollisimman tulisena.

IMG_8837.jpeg
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 359
Elikkäs siis alotetaan Saksalaisella Currywurstilla. Oma vaimoke tutustutti minut tähän, ja on aivan jumalten ruokaa.
Omat kokkaustaidot alkaa oleman sitä luokkaa, että viimein osaa tehdä aitoa ja ehtaa saksalaista currywurstia.



Tämä pitäisi saada suomalaisille nakkikioskeille.
Käy Tampereella Tammelan torilla: Curry 510
Valikoimassa myös saksalaisia oluita :thumbsup:
 
Liittynyt
03.05.2018
Viestejä
3 188
Israel, Falafelit katukioskeista. Tajunnan räjäyttäviä siksi, että niitä on kaivannut monasti jälkeen päin.
Toki tämäkin kokemus joskus 1995 tms että toivottavasti kyse ei ole vain ”aika kultaa muistot” tilanteesta.
 

baggio

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
2 884
Varmaan mitään tajunnanräjäyttävimpiä ei ole tullut edes maistettua, mutta niiden lisäksi joita jo mainittu, ainakin näitä on pakko tehdä aina uudelleen ja uudelleen:

Korea: bipimbap, bokkeumbap, korean fried chicken
Indonesia: rendang
USA: pulled pork, chowder
Meksiko: birria taco, kvinoasalaatti
Ukraina: borssi
Italia: bugatini all'amatriciana, pasta bolognese
Japani: okonomiyaki
Vietnam: pho, riisinuudelisalaatti
Ruotsi: skagen
 

Jerzie

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
09.03.2020
Viestejä
87
Romania: Sarmale & jälkkäri Papanasi

Ai että..
 
Liittynyt
23.02.2020
Viestejä
282
Jo kertaalleen mainittu Japani - Ramen ja nimenomaan Hakata Ramen Fukuokalta, joka tarjoillaan katukojusta auringon laskettua ilmankosteuden ollessa 85% ja lämpötila 30c. Hiki valuu solkenaan ja kojun pitäjä ottaa styroksilaatikosta jäävedessä uitetun pyyhkeen ja heittää hikoilevan suomisian niskaan. Oli kyllä hyvä soppa.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 724
Kreikkalainen gyros. Ai että.
Se on kyllä hyvä, mutta ei kanaversio, vaan possunlihasta valmistettuna, kuten ne tuolla pääosin valmistetaan muutenkin. Noita on Kreikassa joka kulmalla kaiken maailman pikkusnäkäreissä muutamalla eurolla ja on kyllä sellainen elämän nektariini sopivan virkistävän oluen kanssa, että voisi pelkästään näiden vuoksi lähteä lomalle taas jonnekin Rodokselle tms.

En ymmärrä miksi täällä tuputetaan eri ruokafestareilla mukamas "aitoja kreikkalaisia kanagyroksia", kun Kreikassa se liha näissä nimenomaan ei ole kanaa kuin poikkeustapauksissa.

Nam.

1688067090385.png
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 772
Kuriositeettina pitää mainita Unkari kun kebab/gyros -linjalle lähdettiin. Esim Budapestissa näitä saa joka kadunkulmasta ja ostareilta. Toki siellä on muutakin maistuvaa, esim grillatut makkarat ja lihat.

IMG_2039.jpeg
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
2 699
Oli myös oivallus huomata siellä, että ranskalaisiin perunoihin laitetaan majoneesia päälle, ei ketsuppia.

Kannattaa kokeilla.
Katselin tuon youtubevideon ja joo, majoa ranskalaisiin, ja hitosti ketsuppia makkaroiden päälle, ja sitten sitä "curryä"

Käy Tampereella Tammelan torilla: Curry 510
Valikoimassa myös saksalaisia oluita :thumbsup:
heidän menussaan näemmä makkaroiden päälle ketsuppia johon jo sotkotettu se currymauste.

Kiinnostava grillituote sinänsä. Suomessahan perinteinen suomalainen grillikioski on katoamassa, kun on pakko saada jotain mualla perinteistä mielummin.
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
2 699
Spämmätään vielä että erilaiset katuruuat säilyy kai helpoiten "aitoina" kun ovat valtaosin yksinkertaisia, ja: niitä syö paikalliset. Monet perinteiset ruuat on turistoituneet aika erilaisiksi mitä paikalliset niitä syövät. Ja jos nitä viedän oman maan ulkopuolelle, ne sovittuvat vientimaan makutottumuksiin.

Tämä ei siis ole mikään moite tai kritiikki, mietin vaan miten se menee.
Jos Salon torille tulisi firenzeläinen lampredottokioski, ei sitä aitona söisi kukaan.

Gyrosta kotona!
Aika mässysuokaa!

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 359
Katselin tuon youtubevideon ja joo, majoa ranskalaisiin, ja hitosti ketsuppia makkaroiden päälle, ja sitten sitä "curryä"


heidän menussaan näemmä makkaroiden päälle ketsuppia johon jo sotkotettu se currymauste.

Kiinnostava grillituote sinänsä. Suomessahan perinteinen suomalainen grillikioski on katoamassa, kun on pakko saada jotain mualla perinteistä mielummin.
Ei currywurstin kastike ole "ketsuppia"; se että ketsupin päälle ripsauttaa vähän currya ei ole sama asia, mutta onhan tuo tomaattipohjainen niin kai sitä sinänsä voi ketsupiksi sanoa vaikka ei lähikaupan Pirkan ketsuppia muistutakaan...

Mitäs suomalaista grilleiltä saa tai on saanut? Vety on hyvä, tuore Mustakin on ihan hyvää, mutta jakaa hieman mielipiteitä.
 
Liittynyt
15.04.2017
Viestejä
67
Vaikeaa nyt sitten sanoa mihin pitäisi sormella osoittaa, mutta Butter Chicken on kyllä jumalaisen hyvää ja melko yksinkertaista tehdä.
 
Liittynyt
10.05.2023
Viestejä
488
Herkkua, mutta harvalta grilliltä saa oikein tehtynä. Useimmiten näkee hampurilaissämpylöitä. :confused2:

Jos nyt otsikon mukaisesti koitan myös jotain kirjoittaa, niin com chien chau on sangen hyvää. Vietnamilainen paistettu riisi. Tai ainakin se versio, jota saa VG Wokissa Turussa.
 

InarinIhme

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
01.01.2019
Viestejä
340
Työkaveri kävi tuossa keväällä Kreikassa ja kehui kovasti Gyrosta, tekisi kyllä mieli kokeilla.
Ite Kävin Ateenassa ja testasin monta eri gyros-paikkaa ja aivan susipaskaa. Vaikka paikat oli ihan täynnä paikallisia. Paremmin omaan makuun gyrokset ollu jossain bulgariassa enempi.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 724
Ite Kävin Ateenassa ja testasin monta eri gyros-paikkaa ja aivan susipaskaa. Vaikka paikat oli ihan täynnä paikallisia. Paremmin omaan makuun gyrokset ollu jossain bulgariassa enempi.
En tiedä kuinka paljon niissä on vaihtelua. Rodoksella niitä tuli jokunen vuosi sitten syötyä useammissa paikoissa ja vaikka vaihtelua oli sielläkin saaren sisällä, niin yhtään huonoa ei osunut kohdalle.
 
Liittynyt
09.11.2016
Viestejä
116
Thaimaassa kaikki curryt oli ihan mahtavia.
Seafood mahtavaa. Suomessa olin kerran käynyt thaimaalaisessa ravintolassa syömässä enkä tykännyt mutta sehän ei sitten ollutkaan samaa ruokaa mitä Thaimaasta löytyi, mausteiden käyttö ja maut kyllä räjäytti tajunnan. Onneksi olen aina tykännyt tulisesta ruoasta ja thaikkuruoka pitää olla tulista.
 

InarinIhme

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
01.01.2019
Viestejä
340
En tiedä kuinka paljon niissä on vaihtelua. Rodoksella niitä tuli jokunen vuosi sitten syötyä useammissa paikoissa ja vaikka vaihtelua oli sielläkin saaren sisällä, niin yhtään huonoa ei osunut kohdalle.
Siinä on luultavasti juuri se erilainen mihin on tottunut. Omasta mielestä Ateenassa olleet gyroset oli lihan osalta todella kuivaa. Se on luultavasti sama kuin joku kebab mikä on ihan erilaista täällä suomessa saksantuontina kuin esim jossain turkissa.
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 772
Thaimaassa kaikki curryt oli ihan mahtavia.
Seafood mahtavaa. Suomessa olin kerran käynyt thaimaalaisessa ravintolassa syömässä enkä tykännyt mutta sehän ei sitten ollutkaan samaa ruokaa mitä Thaimaasta löytyi, mausteiden käyttö ja maut kyllä räjäytti tajunnan. Onneksi olen aina tykännyt tulisesta ruoasta ja thaikkuruoka pitää olla tulista.
Thairuoka on sina vähän mysteeri tilaa sen sitten missä hyvänsä. Toki Thaimaassa on helppo yrittää tilata oman maun mukaista suoraan kokilta jos mahdollista. Suomestakin saa toki aika hyvää esim Korat Tam Tamista Tapanilasta ja Malmilta.
Toki siellä + muissa on kiinni onko kuka kokkina ja tekeekö just sitä omaan makuun olevaa.
Thaimaassakin aika isot erot missä päin olet ja mitä tilaat. Kielen osaaminen helpottaa tilausta saada semmosta mistä itse pitää.
Curryt hyviä etenkin etelämmässä (Panang ja massaman), moni muu sitten hyvää pääasiassa landella. Mutta kiva maa viettää aikaa, kuukauden/parin reissulla ei tule välttämättä syötyä länsiruokaa kuin poislähtiessä kentän Burgerkingissä.
Omat suosikit: curryt, paistettu kana/possu chilillä ja basilikalla, nuudelikeitot ja tietysti ns. grillipaikat (muukataa) jossa grillaat ruokasi hiiligrillillä sen mukaan mistä tykkäät. Tietty jo aiemmin mainittu paoaijasalaatti on kova on sitten rantsussa tai Isaanin viidakoissa. Aika monet samat safkat löytyy pienin variaatioin myös Kambodzhasta ja Laosista.
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
2 699
Nimenomaan. On aika suoraviivaista väittää että jokin vieraan maan ruuoan pitää maistua joltain tietyltä. Jos ruokaa syö muuala kuin sillä seudulla josta se on, se on muokkatunut uuden paikan makumaailmaan, ja siellä mistä se on, se on muokkatunut turisteille. Aika harva meistä on jonkin maan ruuan asiantuntija, vaikka olisikin kerran käynyt paikallisessa sitä syömässä. Tuosta "currystä" voinee sanoa ettei semmoista oikeastaan edes ole: koko sana on englantilainen keksintö, mutta mehän tiedämme mitä kulinaristeja he ovat! ;-D
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 772
Kyllä, eihän esim. Thaimaassa edes käytetä sanaa curry mainitsemieni ruokien nimessä, se löytyy vain englanninkielisistä nimistä, eikä vertailtaessa ’curryja’ esim. maista, Japani, Thaimaa ja Intia, yhteisiä makuja ei kauheasti löydy. Yhteiset asiat ovat lähinnä se, että ruoassa on kastike ja yleensä mausteinen maku (pl. Japani jossa kaikki sapuska on melko mietoa vs. kaakkois-Aasian maat), tarjoillaan riisin tai nuudelin kera.
 
Liittynyt
26.08.2021
Viestejä
43
Israel, Falafelit katukioskeista. Tajunnan räjäyttäviä siksi, että niitä on kaivannut monasti jälkeen päin.
Toki tämäkin kokemus joskus 1995 tms että toivottavasti kyse ei ole vain ”aika kultaa muistot” tilanteesta.
Falafelit on jänniä. Rakastan ruokaa ja eri makuja, mutta falafelit on ehdoton EIEIEIEI!!! Joo, olen yrittänyt tykätä niistä monta kertaa, mutta ei... Oliivien kanssa tähän mennessä elämää ainoa ruokalainen, jota en vaan pysty syömään.

Itse topikkiin, niin valitettavasti venäläinen shaurma. Siis Lähi-idän safkaa, joo, mutta ne mitä Moskovassa oon syöny, niin huhhuh! Extra juustolla tietty! Eipä tarvi näitä syödä hetkeen.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 359
Itse topikkiin, niin valitettavasti venäläinen shaurma. Siis Lähi-idän safkaa, joo, mutta ne mitä Moskovassa oon syöny, niin huhhuh! Extra juustolla tietty! Eipä tarvi näitä syödä hetkeen.
Miten venäläinen shaurma vertautuu muiden maiden shaurmaan, shawarmaan, gyrokseen jne.?
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 968
Viestejä
4 215 762
Jäsenet
70 984
Uusin jäsen
sisu1980

Hinta.fi

Ylös Bottom